Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
90 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
dangdude03
Gebruiker
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 14-08-2010 19:32 sabar2 wrote:

Voor de echte dierenliefhebbers zijn er projecten zoals red de kaaiman en red de orang oetan en ontbossingsprojecten/anti-palmolie.
het WNF is ook "actief"

Veel Indonesische dierenbeschermers willen graag iets doen, maar het is emmertjes water naar de zee brengen, zolang als er nog zo veel ander leed is.

De mens (niet alleen in Indonesie) denkt eerst aan zichzelf.

Wat wel vaak gebeurd (voorbeeld nummer 1 is Malaysia) is het ontwikkelen van zgn. eco-toerisme, zoiets (in Indonesie) stimuleren zou uitstekend passen in ontwikkelingshulp volgens Marianne Thiemen.


Hierin kunnen we elkaar best vindenPamelabak
Gebruiker
spacer line
 

die bruintjes ?

Ik ben zelf bruin (ben van geboorte Nederlandse) en ben gek met alle dieren. Zelf hebben wij in totaal 3 honden gehad, die allemaal een zeer respectabele leeftijd hebben bereikt (16, 13 en de huidige retriever is 10 jaar oud). Ik vind deze uitlating zeer denigrerend. Omdat de Indonesiers de "blanken" bule noemen, hoeft men nog niet over "bruintjes" te hebben.dangdude03
Gebruiker
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 14-08-2010 19:43 Pamelabak wrote:
die bruintjes ?

Ik ben zelf bruin (ben van geboorte Nederlandse) en ben gek met alle dieren. Zelf hebben wij in totaal 3 honden gehad, die allemaal een zeer respectabele leeftijd hebben bereikt (16, 13 en de huidige retriever is 10 jaar oud). Ik vind deze uitlating zeer denigrerend. Omdat de Indonesiers de "blanken" bule noemen, hoeft men nog niet over "bruintjes" te hebben.


Ik begrijp dat ik die uitdrukking niet had mogen gebruiken omdat het gevoeliger ligt dan ik had gedacht. Sorry hiervoor. Ik heb echter altijd met dit pikante gegeven "gespeeld" zonder dat dit problemen opleverde. Een beetje humor moet toch kunnen, nietwaar? Er zijn zeker wel mensen met die huidskleur die lief voor dieren kunnen zijn, dat weet ik.Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Er zijn zeker wel mensen met die huidskleur die lief voor dieren kunnen zijn, dat weet ik.

Het gaat me helemaal niet om of er wel mensen zijn met die huidskleur die lief kunnen zijn voor dieren, maar het gebruik van "die bruintjes" , dat komt behoorlijk denigrerend over. Net of dat bruin getinte mensen minder zijn dan blanken. Je zult het wel niet zo bedoelen, maar het komt wel zo over.
Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Voorgaande is wel even off-topic, maar het moest wel even van mijn hart.sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


On 14-08-2010 19:39 dangdude03 wrote:

[quote removed]


Hierin kunnen we elkaar best vinden


Op het terrein van dierenleed in Indonesie kunnen we elkaar zeker vinden, ik ben ook een dierenliefhebber en soms wat ik zie doet mij ook pijn, maar ik relativeer het en plaats het in de juiste context.
Zodra er echter met (voor)oordelen wordt gegooid over geloof of huidskleur dan pas ik.
Niet iedereen van Indonesische kom-af is perfect dat ben ik helemaal met je eens (beste voorbeeld is Geert Wilders) maar dat is overal zo.
Het is maar goed dat ik in Nederland geen wapenvergunning kan krijgen anders was er al heel wat hollands tuig opgeruimd Emoticon: Laugh out loud Te beginnen bij het UWV en dat zijn geen moslims (in het algemeen gesproken) Emoticon: Stupid In dit verband mogen zij mij een radicale katholiek noemen, alhoewel dit niks met het geloof te maken heeft. (hooguit het geloof in rechtvaardigheid)Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Hier wordt weer gezellig etnocentrisch meer dan de helft van de aardklootbewoners als dierenmishandelaar veroordeeld. Begrijp me goed, als ik zelf een dier zou moeten slachten zou ik acuut vegetariër worden. `Wij in het Westen' hebben ons dusdanig gedistantieerd van de dieren en de natuur in haar algemeen dat we stront in onze ogen hebben. Het Westen mishandelt meer dieren dan Azië en Afrika bij elkaar. Niet alleen voor consumptie, maar ook om andere redenen. Daarbij discrimineren we geheel volgens ons eigen belang. Een varken mishandelen we en vreten we op, aan een orang-oetan besteden we vergeefs kapitalen om het beest voor uitsterven te behoeden. Wie zijn er nou gek? (behalve ik)Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Guna2, enkele maanden geleden heb ik het slachten van een geit mogen aanschouwen vanaf een paar cm afstand (gezellig op je hurken zitten en een poot vasthouden). Ik kan je zeggen dat hoewel het vreemd lijkt omdat vlees in het westen in witte en gele pakjes in de super ligt, het er beslist niet minder om smaakt. In tegendeel zelfs, echt vers vlees is namelijk veel lekkerderderder..


Ho Lee Fuk

jessie
Gebruiker
spacer line
 

dangdude 03 ik las dat stuk van jouw over dat dieren leed in de dieren tuin in
suraboyo,3 daggen geleden is 1 sumtra tiger over leden ,lag al 1 tijdtje ko
maar er werden geen maatregel genomen,ze hebben zijn ingwanden er uit gehaald
voor een eventueel onderzoek!!!! waar aan het beest aan is overleden, Puasa ??? Emoticon: ConfusedAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-08-2010 03:37 guna2 wrote:
Het Westen mishandelt meer dieren dan Azië en Afrika bij elkaar. Niet alleen voor consumptie, maar ook om andere redenen. Daarbij discrimineren we geheel volgens ons eigen belang.
Maar op de een of andere manier vinden “wij dat anders”. Hoe anders is mij nooit duidelijk geweest.
Op Flores ben ik getuige geweest van het roosteren van varkens die op kun kop aan de boom gehangen werden, dan nog de rituelen in Toraja met varkens en karbouwen, hanengevechten etc.n (zomaar een paar voorbeeldjes)
Allemaal dingen die je “hier” niet hoeft te proberen hoewel we zelf net zo goed geen respect voor dieren getuige, de legbatterijen, cosmetische testen op dieren, overconsumptie (zie van de week de actie van Wakker Dier tov C1000 supermarkt), afslachtingen in Kinderboerderijen (oa Eindhoven is er inmiddels bekend om geloof ik) en dan niet om de beesten op te eten of eraan te verdienen maar gewoon om de mishandeling zelf, bontjassenjacht min of meer in opdracht van het westen omdat dit de afnemers zijn, dieren in het circus, opsluiten in dierentuinen is soms ook een vorm van mishandeling en veel van onze schoenen zijn nog steeds van leer.
Het verschil is dat deze dingen in Indonesie in het openbaar gebeuren maar van bovenstaande rijtje gebeurt het meeste achter de schermen, indirect, hebben mensen er geen weet van, willen het niet weten (vooral dat).


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

tidak basa basi
Gebruiker
spacer line
 


On 14-08-2010 20:15 Pamelabak wrote: Net of dat bruin getinte mensen minder zijn dan blanken. Je zult het wel niet zo bedoelen, maar het komt wel zo over.


Zo denkt de Indonesiër er zeff in ieder geval wel over is mijn ervaring.
En bovendien laten we ff niet vergeten dat Indonesiërs zelf zo'n beetje de grootste racisten zijn op deze aarde. Iemand beoordelen op huidskleur kan je wel aan ze overlaten.

Ik noem ze zelf altijd "pindaatje", vinden ze helemaal niet erg…
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb wel een beetje te veel ergernis,over deze topic.
mij laten verlijden,door dieren leed, terwijl er zo veel menselijk leed was, en is.
Kinderen verhongeren, en we zitten hier tot treurnes toe te zeiken over dieren.
K had veel in mijn hoofd gezet , en U tot volslagen gekte toegewenst, door je zo op te stellen over dieren.
Maar realiseer dat K u boos kan maken, omdat mensen met een volle liefde voor dieren nu eenmaal iets te kort komen, en of hebben, en dat is menselijke liefde
Na het zien van de Herdenkingen bij het Indische monument, heb K maar besloten alleen dit mee te geven.
Ben te geëmotioneerd
Sommige volkeren zijn gek, te gek op honden en katten, en dat heb je te danken aan een grote tekortkoming.
Verders had K een heel verhaal, maar zal u dit besparen.
We zijn tenslotte niet allemaal het zelfde, gelukkig maar ook…………. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Nooo
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

dangdude03
Gebruiker
User icon of dangdude03
spacer line
 

http://www.metropolistv.nl/nl/(...)-indonesie-expliciet

Ik mag hopen dat een van de volgende honden zijn kl..ten zal afbijtenAlyssaaa
Gebruiker
spacer line
 

Owww ik kan hier zo verdrietig om worden hoe ze daar met dieren omgaan! Het heeft denk ik met name met het geloof te maken. Moslims zien honden als haram. Kijk naar Thailand, daar worden dieren wel goed behandeld.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Maar het hondenprobleem is voornamelijk op Bali, alwaar de bewoners Hindu zijn Alyssaaa, dus dat verhaal gaat niet op. Echter koeien grazen hier op vuilnisbelten en kippen vreten uit de goot, dus genoeg om je wel zorgen over te maken helaas.


Ho Lee Fuk

Alyssaaa
Gebruiker
spacer line
 

Het zijn ook voornamelijk de moslims op Bali die dieren slecht behandelen!
sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


On 20-08-2010 15:44 Alyssaaa wrote:
Het zijn ook voornamelijk de moslims op Bali die dieren slecht behandelen!


Dan valt het dierenleed op Bali mee want daar is maar 5% moslim. Emoticon: Laugh out loud
Die andere 95% op Bali zijn allemaal dierenliefhebbers Emoticon: Stupid geloof je het zelf ??
Moslims op Bali kun je dus herkennen aan de ster op hun hemd ??
Hou nu in godsnaam eens op met die Wilders-papagaaientaal.


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

baturudy
Gebruiker
spacer line
 

In nederland komt het ook voor dat ze hun huisdier dumpen; zeker als ze op vacantie willen en een assielopvang te duur is,honden aan de lijn buiten de bewoonde wereld langs de weg,kittens in een doos of plastic zak bij grofvuil of in de rivier,dusssssss
hoe zit dat hiermee??????????Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-08-2010 16:18 dangdude03 wrote:
Dit topic gaat over dieren in Indonesië en niet over motorrijders, vrouwen en kinderen. On topic dus please!


Las de topic van Dangdude wat laat, maar beter laat dan nooit.
Dit topic gaat inderdaad over dieren, maar heeft alles met mensen te maken, hoe ze dieren hier behandelen, behandelen ze mensen ook.
De lieve, beleefde en gastvrije Indonesier veranderd in een beest als hij de voordeur achter zich dicht trekt.
Stapt in de auto of op de motor en is ieder sociaal gevoel volledig verloren, ibu in de supermarkt? brrrrr ik kan er een boek over schrijven, ikke ikke ikke en de rest kan stikken, zit nu twee en een half jaar in Indonesie, ik zal hier noooooooit aan wennen.
Buiten de deur totaal geen respect voor de medemens laat staan voor dieren.marcel70
Gebruiker
spacer line
 

Hey malam
Ben je er weer?
Valt toch wel mee Mlalam? Een indonesier is altijd toch gastvrij?


I


Becik ketitik olo Ketoro

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Hai Malam,
nou ik heb heel andere ervaringen!
Een liefdevoller omgeving heb ik bijna niet meegemaakt, een grote Indische familie.
Ben zelf enig kind en vriend heeft een grote familie, je wordt met open armen ontvangen.
!Natuurlijk, aanpassen hoort erbij, de beleefdheid vooral naar ouderen.
dit wordt erg op prijs gesteld, de beleefdheidsvormen voor ouderen.
Soms ook moeilijk! ibu,mbak,kaka, pakYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 05-09-2010 14:02 Malam wrote: .....ikke ikke ikke en de rest kan stikken, zit nu twee en een half jaar in Indonesie, ik zal hier noooooooit aan wennen.
Buiten de deur totaal geen respect voor de medemens laat staan voor dieren.
Ik dacht dat ik patent had op de Indonesische uitdrukking ¨ikke ikke ikke en de rest kan stikken¨ maar Malam loopt er ook al mee weg. By the way, welcome back. Tijd niets gehoord. Was vorige maand nog in Sukabumi.....had ik dat geweten.

Marcel70:
Valt toch wel mee Mlalam? Een indonesier is altijd toch gastvrij?
Ja hoor, als de portemonnee van de tegenpartij vermoedelijk meer gevuld is. Voor de goede orde; dit is geen opmerking van mijzelf maar van 2 Indonesiers (hoewel ik er ook achter sta). Denkt men dat de enigszins beter gesitueerde Indonesier ook niet de balen krijgt van de mentaliteit van een zeer groot deel van het volk dat altijd maar met geldtekens in de ogen rondloopt en voor elke ¨dienst¨ een ¨wederdienst¨ verlangt?Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 05-09-2010 17:05 merapi wrote: Een liefdevoller omgeving heb ik bijna niet meegemaakt, een grote Indische familie.
Ben zelf enig kind en vriend heeft een grote familie, je wordt met open armen ontvangen.
Daar gaan we weer Merapi......heb je het nou over Indo´s of Indonesiers? En over Indische mensen in NL of in RI? Let wel, daar zit ongeveer 16.000 km verschil in, ook qua mentaliteit.merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 


On 05-09-2010 17:05 merapi wrote:
Hai Malam,
nou ik heb heel andere ervaringen!
Een liefdevoller omgeving heb ik bijna niet meegemaakt, een grote Indische familie.
Ben zelf enig kind en vriend heeft een grote familie, je wordt met open armen ontvangen.
!Natuurlijk, aanpassen hoort erbij, de beleefdheid vooral naar ouderen.
dit wordt erg op prijs gesteld, de beleefdheidsvormen voor ouderen.
Soms ook moeilijk! ibu,mbak,kaka, pak


en ja met dieren: nee. maar wel vogelsMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 05-09-2010 17:05 merapi wrote:
Hai Malam,
nou ik heb heel andere ervaringen!
Een liefdevoller omgeving heb ik bijna niet meegemaakt, een grote Indische familie.
Ben zelf enig kind en vriend heeft een grote familie, je wordt met open armen ontvangen.
!Natuurlijk, aanpassen hoort erbij, de beleefdheid vooral naar ouderen.
dit wordt erg op prijs gesteld, de beleefdheidsvormen voor ouderen.
Soms ook moeilijk! ibu,mbak,kaka, pak


Lees nog eens goed Merapi, allereerst wat Yogya al zei er zit 16000 km verschil tussen de Indo's in Nederland en de Indonesier, ik schreef dat ze enorm gastvrij en beleefd zijn THUIS, trekken ze de deur achter zich dicht dan veranderen ze in beesten zonder respect voor alle andere beesten, niet alleen ik kan er niet aan wennen, maar ook mijn vrouw niet, is een geboren Indonesische, maar heeft te lang in Nederland gewoond, die loopt loopt zich rot te ergeren in de stad, in de winkel, op de weg, zolang het maar buiten de deur is heeft de gemiddelde Indonesier totaal geen fatsoensnormen.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,941,467 pageviews Een website van indahnesia.com