visum voor 2maanden?


 Subforum Het visumgebeuren 
88 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
paulana
Gebruiker
spacer line
 

Vanaf de ambassade kijk je op de Twin Towers van K L Emoticon: Party! Emoticon: Party!

IK dacht een minuut of 5-7 lopen


Om Swastiastu

TheoBierum
Gebruiker
spacer line
 

Als naar Indonesia ga, reis ik meestal maar wat in de rondte.
Echter nu ben ik van plan 4 weken op een adres te verblijven.
Heb ik een uitnodiging nodig en kan dat in combinatie met een VOA?
Moet ik mij daar bij de plaatselijke politie melden?
Ik reis daar al een aantal jaren in de rondte, maar heb me er nog nooit over zoiets bekommerd.
Verder verwacht ik wel dat als ik mij meld, ze mij als nieuwe geldbron gaan gebruiken.
Ik heb er wel eens iets van op het forum gelezen, maar kan het niet vinden.
Wat te doen?

Groeten,
The



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Theo,

Vier weken is 28 dagen en dus binnen de 30 dagen die voor een VOA krijgt. Je hebt geen uitnodiging nodig. Als je 4 weken in een hotel verblijft hoeft je niks te melden, alleen als je 4 weken bij familie of vrienden verblijft dan moet dit striktgenomen gemeld worden bij de plaatselijke politie. Echter dit is een regel die bijna niemand kent zowel reizigers als Indonesiers niet en ik heb het idee dat dit ook vaak niet gedaan wordt.
Ik heb mij vorig jaar gemeld bij de plaatselijke politie in een dorp in Jambi Sumatera, daar heb ik niets voor hoeven te betalen (de uitnodigende familie ook niet).
Het ligt er ook een beetje aan waar je die 4 weken gaat verblijven. In een grote stad als Jakarta " los" je in de menigte op, waar ik vorig jaar was komt bijna nooit een toerist.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

TheoBierum
Gebruiker
spacer line
 

Anne Mieke

Mijn dank, ik ga dus op de oude voet verder.

Theo



Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 30-08-2010 12:43 Anne Mieke wrote:
Theo,

Vier weken is 28 dagen en dus binnen de 30 dagen die voor een VOA krijgt. Je hebt geen uitnodiging nodig. Als je 4 weken in een hotel verblijft hoeft je niks te melden, alleen als je 4 weken bij familie of vrienden verblijft dan moet dit striktgenomen gemeld worden bij de plaatselijke politie. Echter dit is een regel die bijna niemand kent zowel reizigers als Indonesiers niet en ik heb het idee dat dit ook vaak niet gedaan wordt.
Ik heb mij vorig jaar gemeld bij de plaatselijke politie in een dorp in Jambi Sumatera, daar heb ik niets voor hoeven te betalen (de uitnodigende familie ook niet).
Het ligt er ook een beetje aan waar je die 4 weken gaat verblijven. In een grote stad als Jakarta " los" je in de menigte op, waar ik vorig jaar was komt bijna nooit een toerist.

gr
Anne Mieke
In alle gevallen moet het melden van gasten gedaan worden door de ontvangende partij, dus het hotel, guesthouse of de familie waar je verblijft. Jezelf melden is netjes en zal absoluut gewaardeerd worden, maar is dus geen verplichting. De sociale verplichting kan echter groter zijn dan de wettelijke verplichting in vele gevallen.

Ik heb mezelf in al die jaren nooit ergens gemeld en kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat diegenen waar ik thuis verbleef (ooh, die beginjaren) dat wel deden. Ik heb het ze nooit gevraagd ook.



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-08-2010 14:17 Yerun wrote:

[quote removed]
Ik heb mezelf in al die jaren nooit ergens gemeld en kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat diegenen waar ik thuis verbleef (ooh, die beginjaren) dat wel deden. Ik heb het ze nooit gevraagd ook.
Ja dat bedoel ik, ze wisten het zelf waarschijnlijk niet eens.
Maar waarom is dat nou? Om vindbaar te zijn? Want op de immigratiekaart bij binnenkomst wordt ook altijd naar een hotel gevraagd maar je kunt invullen wat je wilt, geen mens die ernaar kijkt. En de meeste mensen gaan daarna toch weer verder. dus heeft het invullen van een hotelnaam weinig zin.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

even los van het topic visum voor 2 maanden,
of visum voor 1 maand

Politiemelding: is wel afhankelijk van waar je verblijft. Mijn gasten in mijn huisje krijgen wel de vraag om hun paspoort even te laten zien (kopietje ook goed) en voor éénmalig 10.000 rp. krijgen ze een gestempeld formulier, ongeacht de duur van het verblijf.
Let wel: het is op een klein bungalowpark, schuin tegenover het politiebureau....

En waarom?? Weet ik ook niet, hoor.
Emoticon: Cooool



Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 30-08-2010 16:06 ibusas wrote:
En waarom?? Weet ik ook niet, hoor.
Emoticon: Cooool

Waarom ?
Omdat het in de peraturan staat.
Ik heb een tijdje geleden hierover geschreven .
Staat ergens in de site van Expat .or.id

Heb sinds 1979 X keren pulang kampung naar Jakarta .
Heb mijn vrouw nooit aangemeld bij pak polisi
Wel wed de pak RT door mijn ouders thuis uitgenodigd om op koffiebezoek te komen.
Hij weet er van dat Surya tmadja jr met keluarga op bezoek is bij zijn ouders.

http://expat.or.id/info/docs.html


bisa dicek of makemyday .

walterpoupaert
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.......Groenewoud.

Het is heel eenvoudig en de totaalkost is USD 50.

Aangekomen op de vlieghaven kan u een Visa On Arrival bekomen.

U betaalt USD 25. Opgepast cash, want kredietkaarten worden niet aangenomen. Liefst in dollars, want anders durven ze u weleens Euro 25 vragen. U bekomt een betalingsbewijs. Dan gaat u rustig door naar de beambte van Kantor Imigrasi met uw paspoort + uw bewijs, en klaar terwijl u ( even ) wacht.

U bekomt een verblijfsvergunning voor DERTIG dagen, niet voor één maand.

Na 25 dagen vertrekt u naar Malaysia, maar u dient bij vertrek uit Indonesia te betalen !
Hoeveel het juist is kunt u elders in dit forum bekijken.

Terug na Malaysia doet u juist het zelfde als bij uw eerste aankomst.

Moest nu om een of andere reden uw verblijf uitlopen, geen paniek, omdat u in elk Kantor Imigrasi uw verblijf kan verlengen met dertig dagen, maar dat maar éénmaal.



087859966478

walterpoupaert
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. ...Yerun : wat u zegt is juist ! Steeds moet er van een verblijf melding worden gemaakt aan de POLSEK. Valt u niet op, dan hoeft het niet.

Bovendien zijn touristen die geen 30 dagen verblijven vrijgesteld te betalen.

MAAR : NIEUW ! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Yawn Gaat u ergens langer wonen, dan is aankomstvermelding & BETALING verplicht., op straf van flinke boeten die in Juta's lopen.

Tarief : kosten administratie politie 10 kR

Voor mensen die geen ITAS hebben : 300 kR

Voor ITASsen : 200 kR.

Na 3 maanden terug harus laporkan, maar dan slechts 10 kR....enzovoort.




087859966478

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Kosten 60-dagen visum: € 120,- via een bureau.

Bij de eerste aanvraag werd mijn naam op het visum verkeerd gespeld door de ambassade. Visum € 45,-, servicekosten € 30,- = € 75,-.

Geheel een nieuw visum aangevraagd. Wat blijkt. De ambassade berekent weer € 45,-. Totaal: € 75,- + € 45,- = € 120,-.

Informatie gevraagd bij het Juridisch Loket. De ambassade is een Indonesisch grondgebied. Het Indonesisch recht is hierop van toepassing.

Ik zal natuurlijk eerst een bezwaar aantekenen bij het visumbureau. Hoe het verder moet bij afwijzing, weet ik nog niet.




Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

82,860,242 pageviews Een website van indahnesia.com