bij betalen


 Subforum Bali, het godeneiland 
85 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
latex40
Gebruiker
User icon of latex40
spacer line
 

Beste forumleden die in de RI wonen of reeds langere tijd verblijven.
Gaarne van jullie een advies>

In 2009 verbleef ik ik voor de zoveelste keer op Bali in een keurig net Hotel.
Aangezien ik wel eens langer wilde verblijven, heb ik een gesprek met de General Manager van het Hotel gehad. .
Mijn eerste vraag was, bent U bereid om voor mij een sponcerverklaring te willen opmaken, zodat ik deze verklaring kan overleggen bij de Indonesische ambassade in Den Haag.
De tweede vraag, wat is de prijs in Euro per nacht + logies. Wij kwamen overeen de prijs per nacht + logies in Euro. Bij aankomst zou ik dan de eerste 60 dagen in Euro betalen en niet in Roepia. Daar ging hij mee akkoord en dit werd vastgelegd op papier werd ondertekend door de General Manager + een stempel van het Hotel. Na ongeveer 40 dagen zou ik met de assistent van het Hotel naar de immigratiedienst gaan om een Sociaal Budaya visa te verkrijgen. Indien ik deze Sociaal Budaya visa had zou ik het restant voor 4 maanden cash in Euro betalen. Geen wissel van Euro in roepia nee in Euro zou ik betalen.
Echter niet wetende dat in de loop van 2010 de Euro ten opzichte van de roepia flink is gekelderd. Vandaag was de koers voor 100 Euro slechts 1.108.000 terwijl in oktober vorig jaar 100 Euro bijna 1.400.000 was.
Mijn vraag luidt dan ook, is deze overeenkomst die ik met de General Manager ben aangegaan in 2009 rechtsgeldig. In Holland is dit rechtsgeldig maar hoe zit dit in Indonesie.
Als ik moet bijbetalen zou dat ongeveer 11.000.000 roepia zijn, even snel omgerekend ongeveer 1000 Euro zijn.
Gaarne uw reactie, bij voorbaat hartelijk dank

Latex 40Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

De grote vraag is; heb je al betaald en zo ja hoeveel? Je kunt dan voor jezelf wel afwegen of het bijbetalen van die dik 1000 euro zin heeft of dat je gewoon moet doen of je neus bloed en een van de honderden andere hotels op het eiland uit te zoeken.

Ten tweede moet je je realiseren wat de hoteleigenaar van je weet, weet hij veel? Dan kun je wellicht netjes betalen voordat ie het geld komt claimen bij je als je lekker met je biertje op het strand ligt.

Die handtekening? Ach, die is in Indonesie niets waard, dus maak je daar maar niet te druk om.


Ho Lee Fuk

latex40
Gebruiker
User icon of latex40
spacer line
 

Yerun,
Zoals ik reeds medeelde, bij aankomst en dat is over 2 maanden, zou ik cash betalen voor de eerste 2 maanden (60 dagen). Het restant na verkrijgen van het Sociaal Budaya visa voor de resterende 4 maanden.
Ik ken persoonlijk de General Manager. Hij kent mij heb verschillende keren een biertje met hem gedronken het gaar mij erom is de prijs in Euro rechtsgeldig. Een ander hotel is niet mogelijk daar op mijn 60dagen visa door de ambassade in Den Haag de naam van de sponcer staat vermeldYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

latex40; sorry; overheen gelezen.

Waarom laat je een sponsor in je visum zetten? Je had een toeristenvisum voor 60 dagen moeten aanvragen, dan staat er geen sponsor in en heb je dus 50 dagen (60-10) de tijd om er alsnog 1 te zoeken.

jij hebt met die man een afspraak gemaakt. Ik kan niet oordelen of dit onder een drankje is gebeurt als grapje of als serieus iets, in dat laatste geval lijkt het gewoon rechtsgeldig natuurlijk, zowel hier als in nederland.


Ho Lee Fuk

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 23-06-2010 09:46 latex40 wrote: Na ongeveer 40 dagen zou ik met de assistent van het Hotel naar de immigratiedienst gaan om een Sociaal Budaya visa te verkrijgen.

Een SOSBUD moet je in het buitenland aanvragen. Niet bij Imigrasi.
Is dit verhaal Bali-onzin of Latex-onzin?latex40
Gebruiker
User icon of latex40
spacer line
 

Guna,

Aks ik iets vraag is dit geen Bali onzin of Latex onzin.
Het Sociaal Budaya visa kan alleen in RI worden aangevraagd en zover ik weet (ga nu voor de 27 kaar naar Indonesie) moet voordat de 60 dagen om zijn worden verlengd bij de immigratie en dat iedere maand dus na het visa in Holland verkregen voor 60 dagen nochmaals 4 keer laten verlengen. Geen sponcerverklaring geen Sociaal Budaya visa.
Kan het ook door een visum kantoor laten regelen 650.000 roepia per maand in Legian.
Heb ook gevraagd om advies, maar niet zoals jij overal negatief op reageert.!!!!!!!Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

latex40. een sosbud vraag je in het buitenland aan, en je verlengt deze in Indonesie. Maar ook een toeristenvisum (30 of 60 dagen) kun je als een sosbud verlengen in Indonesie tegenwoordig. Een VoA kun je 1x met 30 dagen verlengen zonder sponsor erin.


Ho Lee Fuk

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 23-06-2010 11:20 latex40 wrote: Het Sociaal Budaya visa kan alleen in RI worden aangevraag

Nieuw! Ik heb pas negentien jaar SOSBUDs, dus ik ben blij met je uitleg...guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 23-06-2010 11:27 Yerun wrote: een sosbud vraag je in het buitenland aan

Sterker nog, je kunt geen enkel visum aanvragen in IndonesiŽ. Nop, nul, niet ťťn. Zelfs een VoA vraag je aan vůůr je het land ingaat. Het VoA is ook zo ongeveer het enige visum (samen met toeristenvisum 30d?) dat je zelf aan kunt vragen. De andere visums vraagt je sponsor aan (al doe jij waarschijnlijk het loopwerk).Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 23-06-2010 11:39 guna2 wrote:

[quote removed]

Sterker nog, je kunt geen enkel visum aanvragen in Indonesi�. Nop, nul, niet ��n. Zelfs een VoA vraag je aan v��r je het land ingaat. Het VoA is ook zo ongeveer het enige visum (samen met toeristenvisum 30d?) dat je zelf aan kunt vragen. De andere visums vraagt je sponsor aan (al doe jij waarschijnlijk het loopwerk).
mijn sponsor ging vroeger niet mee naar het buitenland om het visum aan te vragen hoor. Ik vermoed dat die van jou dat ook niet doet. Maar goed, Latex40 heeft dus weer wat opgestoken vandaag. Gratis en voor niets.


Ho Lee Fuk

Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 


On 23-06-2010 09:46 latex40 wrote:
Mijn vraag luidt dan ook, is deze overeenkomst die ik met de General Manager ben aangegaan in 2009 rechtsgeldig. In Holland is dit rechtsgeldig maar hoe zit dit in Indonesie.
Als ik moet bijbetalen zou dat ongeveer 11.000.000 roepia zijn, even snel omgerekend ongeveer 1000 Euro zijn.
Gaarne uw reactie, bij voorbaat hartelijk dank

Latex 40


Net zoals in NL zijn er in Indonesie voorwaardien waaraan een overeenkomst minimaal (t.w. vastlegging van de wilsovereenstemming en ondertekening door beide partijen) moet voldoen om uberhaupt rechtsgeldig te kunnen / mogen zijn. Indien daar niet aan voldaan wordt, dan is per definitie de overeenkomst nietig. Uw geval is duidelijk en voldoet volgens uw zeggen aan die minimale voorwaarden voor rechtsgeldigheid.

Is de GM al een discussie gestart met u over de vastgelegde prijs in Euros? M.a.w., is er uberhaupt al sprake van een dispuut? Zo niet, dan gewoon de overeenkomst volgen en de vastgelegde prijs per nacht in Euro betalen. Het hotel heeft in uw geval de zeperd maar vergist u zich niet hoeveel keer een dergelijke overeenkomst met andere klanten in hun voordeel heeft uitgepakt.

BTW: Dit is Indonesie, m.a.w.: gelijk hebben betekent niet dat je ook je gelijk krijgt. Als die GM van dat hotel een Indonesier of Balinees is, dan sta je bij het eventueel opstarten van een civiele procedure ("je gelijk halen" Emoticon: Wink bij de rechter vanaf het begin af aan al met 3 - 0 achter.


If you have nothing to loose, you can risk everything

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Afspraak is afspraak, dus betalen in Ä.
Een paar probleempjes:
 • als je gelijk hebt, wil dat nog niet zeggen dat je het krijgt (zoals Amed EB terecht stelt)
 • als je je gelijk wel krijgt - tegen de zin van het hotelmanagement in - is het vermoedelijk geen lolletje om maanden in het desbetreffende hotel te gaan bivakkeren.
 • de GM/sponsor kan zijn sponsorschap opzeggen, zelfs op de dag dat je landt, zodat je onmiddellijk rechtsomkeer kunt maken.
  Kortom, een compromis sluiten, water bij de brem. • paulana
  Gebruiker
  spacer line
   

  voor een SOSBUD moet je Indonesie verlaten


  Om Swastiastu

  Plaats een reactie op dit onderwerp

  Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
  Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


  nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

  9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
   Gesponsorde links

  © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
  Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

  101,914,822 pageviews Een website van indahnesia.com