60 dagen visum aanvragen of niet?


 Subforum Het visumgebeuren 
75 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

elsbeth; het gaat vaak fout bij het dagen tellen, hier telt men de 1e periode (dag,week,maand) mee als zijnde de eerste, maar eigenlijk moet het de nulde zijn. Zo wilde de verhuurder (tussenpersoon van) van de ruko zijn tent verhuren van 1 mei 2010 tot 1 april 2012... want dat waren 24 maanden.. De baas moest gebeld worden om hem te vertellen dat het 1 mei 2012 moest zijn.

Zo is de dag waarop je op je visum komt eigenlijk 0, en over 24 uur is het dan precies 1.. maar hier telt men de dag van binnenkomst als 1 en gaat men dan verder. Kom je dus om 23:50 aan, en ze zijn in een slecht humeur en zetten het stempeltje niet op 'morgen' dan heb je 1 hele dag weggegooid.


Ho Lee Fuk

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Er is eigenlijk een verschil met "tot" en "tot en met ". Maandag tot zaterdag zijn: ma, di, wo, do en vr (5 dagen). Maandag tot en met zaterdag zijn: ma, di, wo, do, vr en za (6 dagen).
In de praktijk wordt de zaterdag wel meegenomen bij "tot".
Er wordt ook gesjoemeld met de telling van de dagen. Advertentie: een reis naar Engeland voor 3 dagen, vertrek op vrijdag, terug op zondag. Vertrek op vrijdag om 22.00 uur is al 1 dag.
De vertrekdag is 1 dag; de aankomstdag is ook 1 dag.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik begrijp het heel goed, Yerun. Dag 1 is datum van binnenkomst, dag 30 is datum van vertrek. Dat is vrij duidelijk. Ik heb me er vorig jaar ook in vergist en wist het weer recht te breien door een dag eerder te vertrekken uit Indonesie. Maar het was mijn eigen fout. Ik vind dat teveel mensen het recht op gesjoemel willen opeisen. En dan af gaan geven op de ander als het gesjoemel niet lukt. Wie zich brandt, moet op de blaren zitten.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-06-2010 07:36 bambang wrote:
...........Er wordt ook gesjoemeld met de telling van de dagen. Advertentie: een reis naar Engeland voor 3 dagen, vertrek op vrijdag, terug op zondag. Vertrek op vrijdag om 22.00 uur is al 1 dag.
De vertrekdag is 1 dag; de aankomstdag is ook 1 dag.

Nee da,s niet waar dat heet geen sjoemelen. Deze begrippen zijn zo geformuleerd in de reiswereld. Er wordt niet in niet in 24 uurs-dagen gerekend maar in kalenderdagen dus inderdaag vrijdag heen en zondag terug heet in de reiswereld een reis van 3 dagen en 2 overnachtingen.
Gaat het om een reis naar bv Indonesie all inn (ticket, hotel en eventuele andere diensten) en deze reis vertrekt vandaag 2 juni (aankomst 3 juni) en retour 20 juni (aankomst NL 21 juni) dan spreken over een reis van 20 dagen en 17 overnachtingen (-2 in het vliegtuig)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Michel
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Mensen,
Het zal ongetwijfeld al eens aan de orde zijn geweest. Ik herinner me dat ik ooit iets heb gelezen in dit forum over de volgende kwestie :
Mijn vrouw en ik gaan naar Noord Sumatra. Meestal blijven we 30 dagen en dat kan dus met een VOA.
Nu gaan we echter 41 dagen. Tussendoor een weekje naar Penang (MaleisiŽ). Ik wil als ik uit Penang terugkom in Medan weer een VOA in onze paspoorten laten plakken. Krijg ik geen moeilijkheden bij de eerste binnenkomst ? Ik heb dan een vliegticket dat 41 dagen geldig is en een ticket voor Penang kan ik op dat moment niet tonen. Het VOA in onze paspoorten gaat in Medan binnen enige minuten. Een visum voor 60 dagen is een heel gedoe en ook nog duurder dan 4 x VOA Wat is wijsheid ???
Michel.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Michel geen probleem, bij het krijgen van een VOA (30 dagen) alleen paspoort afgeven sticker er in en klaar, ze hebben geen belangstelling of je een uitreisticket hebt, je bent namelijk met 30 dagen verplicht het land te verlaten, doe je dat niet dan heb je een probleem.
Retourticket heb je nodig als je een Sos Bud Visa aanvraagt.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,298,727 pageviews Een website van indahnesia.com