Vreemde vraag


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
61 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Mijn dochtertje (15) doet nu eindexamen SMP. Maak je geen zorgen, het is al `geregeld.' Voor ze naar haar nieuwe school gaat, heeft ze een vrij lange vakantie. Ik wil haar de deur uitschoppen. Mijn idee is dat ze zelf en alleen ergens naartoe moet vliegen, en vervolgens ergens moet gaan WERKEN. Dat deed ik op haar leeftijd ook (tv's verkopen bij V&D omdat ik een `stereo' wilde hebben, iets wat mijn ouders achterlijk vonden), maar bij haar komt dat idee niet op. Absoluut niet. Ze kan ook niks. Ze kan niet koken, (af)wassen, bedden opmaken, strijken etc. Ze spreekt wel redelijk Engels (en snapt wat Nederlands), en een powerpointpresentatie, daar draait ze haar hand niet voor om.
Ik heb gedacht om haar naar Singapore te sturen. Die mogelijkheid houd ik open, maar tja, daar kan ze niet werken, een ouwe buurman van me vangt haar op, en ze ziet het leven van de smerig rijke expat vanuit een condominium op Sentosa dat uitkijkt op de oceaan. Niets mee mis, maar dan heeft ze wel de reiservaring, niet de werkervaring.
Bali. Daar is ze een paar keer geweest. Maar Milani vertrekt de 28e al weer, en ook die heeft geen werk voor mijn oogappel.
EF. Tja, da's nog niet zo'n gek idee, behalve dan dat mijn `zusje' (inmiddels 50, of nagenoeg) daar ervaringen mee heeft: smerig veel geld betalen om als leerling mee te mogen, schofterig weinig betaald krijgen als docent. Je moet toch blij zijn als je naar de VS mag?
Kortom, wie heeft een idee? En wel een beetje snel, want ik heb ongelofelijke haast!
FredC
Gebruiker
spacer line
 

Vreemd, inderdaad.
Op die leeftijd is ze gewoon te jong om te werken. Laat ze plezier hebben van haar jonge jaren. Om haar in RI zo op straat te schoppen zou mij allerminst aanstaan voor mijn oogappeltje.

Nee, Guna2, werken is te gek voor zo'n jongedame, uit logeren, dat is anders. Levenservaring opdoen in een afgeschermde, vertrouwde omgeving zou het beste zijn. A propos, naar welke school gaat ze na die "vakantie", en waar?

Ik kan me niet voorstellen dat het om "geld" te doen is, wat? Heeft ze geen vriendinnen om samen mee op stap te gaan naar bijv. Perth? Maar ook dat zou ik iets te vroeg vinden voor mijn oogappeltje. Emoticon: Nooomonyet
Gebruiker
User icon of monyet
spacer line
 

Voor Indonesische begrippen is het abnormaal om te gaan werken als kind. In Nederland werkt bijna iedere 15-jarige. Ik begon al toen ik 13 was met zwartwerken bij een lokale keukenboer. Ik begrijp best dat je je dochter een lesje wil leren over zelfstandigheid en kennis wil laten maken met het volwassen leven.

Mijn vrouw heeft bij EF gewerkt in Kelapa Gading in haar jonge jaren, heeft haar Engels érg goed gedaan en ze heeft ook heel veel vriendschappen opgebouwd daar. Zeker aan te raden dus, wat mij betreft.


From Dayeuhkolot with love

ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

Ah, kasian, zo jong en dan al uit huis gezet!

Laat even een berichtje bij mij achter; ik heb je e-mail adres niet bij de hand. Ik heb namelijk een ideetje!
Emoticon: Coooolguna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Dank voor de snelle reacties! Geld verdienen is inderdaad niet de opzet, al maakt dat alles wel realistischer. Het hoofddoel is: wegwezen, en alleen of met vriendinnetje maar zonder ouder(s), al wordt dat moeilijk. Uit logeren, zoals Fred zegt, maar liefst met een `plus,' want anders kan ik haar net zo goed naar Singapore sturen (doe ik toch wel).merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Guna wees niet te hard voor je dochter!
het is gewoon de puberleeftijd.
Heb hetzelfde meegemaakt: dochter Eva ging uit huis op 19 jarige leeftijd en kon letterlijk niks, ja wel studeren.
Ik dacht die vervuilt in een chaos.
Helemaal niet : : waar,ze is netter dan ik
Dus Guna laat je dochter vrij maar omgeef haar met liefde en heb vertrouwen in haar.
Schop haar niet van je af,maar laat blijken dat je hart en huis altijd voor haar open staat.
Je zal zien dat je de liefste dochter terugkrijgt, maar laat haar even vrij.
groetjes Merapi/Wilma
PS Guna is Europa geen optie? ipv Singapureguna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-04-2010 12:24 merapi wrote: Guna wees niet te hard voor je dochter!

Keihard! Werken zal ze, het kreng! Wat krijgen we nou?elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Guna, het is dat we je een beetje kennen (en ik heb je afgelopen zomer in ruime mate mogen ontmoeten, nets als je dochter), maar anders had ik de toon van dit verzoek toch erg merkwaardig gevonden.Wat ik me herinner van onze gesprekken (maar ik kan me vergissen), is dat jij zelf in al die jaren bijzonder weinig buiten Yogya bent geweest. Dat zal een reden hebben gehad. Nu wil je perse je dochter van 15 op een vliegtuig zetten, alleen, omdat je vindt dat ze moet werken, direct na haar eindexamen en vóór ze naar haar vervolgopleiding gaat. Gaat het je om het geld of vind je dat ze ook eens leert dat "voor niets gaat de zon.... etc.etc. Waarom ga je niet een leuke trip met haar maken, neem je haar als vader bij de arm en richt je je helemaal op haar, praat over de belangrijke dingen in het (en dan vooral háár) leven onder het genot van etc.etc. daar zal ze een stuk rijker van terugkomen dan om in haar eentje dor een vreemde stad te lopen en het maar uit te zoeken. Mocht ze naar Europa willen, dan is ze hier van harte welkom, alleen zeker niet deze zomer, waar alles draait om een staatsexamen van één van de kinderen en waardoor we toch al een hele korte vakantie hebben.Milani
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Guna2

De forumleden moeten eens weten hoe jij met je dochter omgaat.

Om te beginnen is het kind een duplicaat van haar vader en hij smelt al alleen bij het zien van haar.

Maar ik zal mijn voelhorens ook eens voor je uitsteken hoor. Emoticon: WinkNoviKirana
Gebruiker
User icon of NoviKirana
spacer line
 

Misschien is er anders een vrijwilligersproject oid (bijv op bali?) waar ze haar handen uit haar mouwen kan steken?guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Elsbeth: ik vind dat mijn dochtertje nou eens wat moet doen. Ik vind niet dat ze moet werken, en nog minder dat ze daarvoor moet worden betaald (al denk ik dat zelfs een symbolisch bedrag educatief is). Ik ben gek, maar net nog niet helemaal: ik denk dat ze in staat is om zo'n reis alleen te maken, en dat werken een toegevoegde waarde heeft. Vooral voor een kind dat nog nooit een rukje heeft uitgevoerd. Begrijp me goed, ik ben gek op mijn dochtertje. Ze mag dan 15 zijn, maar ik ben een veel grotere puber dan zij. Zij is altijd lief, aardig, vrolijk en slim. Ik word er kotsmisselijk van. Volgens mij kan ze een avontuur aan. Met gemak. Bu Sas heeft een plan gelanceerd waar ik slechts nat van kon dromen. Dat moet ik zien te realiseren.
Milani: ja.
Novi: maar die Sas is je voor.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Nou, dat zou geweldig zijn als Ibusas iets voor haar in petto heeft. Begrijp ik het goed dat het dan toch Bali wordt. Ik begrijp helemaal je bedoelingen, hoor. Jij kan beter inschatten wat goed voor haar is dan ik hier. Eén ding kan ik wel zeggen: ze heeft haar diensten naar ons uitstekend geregeld, destijds met de batikkaarten.
Het zou leuk voor haar zijn als ze het nuttige met het aangename kan combineren. Veel succes, ik hoor graag wat het geworden is en wens haar veel succes.
groetjes van ons allen aan kind (en vrouw niet te vergeten.) ElsbethFredC
Gebruiker
spacer line
 

Zal de taal geen probleem opleveren met dat avontuur, Guna2? Of moet ze dat juist bijspijkeren?
Een flinke trip voor zo'n meisje! Maar jij zult het beste weten wat ze aankan. Emoticon: Yes!guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Verdomme Fred, je `geeft het weg.' Saskia stelde inderdaad NL voor. Daar had ik niet eens aan gedacht, maar het lijkt wel ideaal. De taal is een probleem. Mijn dochtertje begrijpt wat Nederlands, maar spreekt het niet. Tenzij het MOET. En ze is slim genoeg om het snel op te pakken. Haar Engels is al behoorlijk, dus ik verwacht geen grote problemen in het `ecosysteem' dat bu Sas voorstelt.

En ik weet natuurlijk niet wat ze aankan. Maar ik denk dat kinderen van die leeftijd veel meer aankunnen dan wij denken. Bovendien wordt alles natuurlijk `gemonitord.'Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Moest inderdaad effe door je bedoelingen heen kijken Guna2 hahahaha
Gewoon een goede zaak, ik vind kinderen in Indonesie zo wie zo al met hun 15e een stuk onafhankelijker als in Nederland.
Jij kent ze het best en jij bent de gene die het beste kan beoordelen of ze het aan kan of niet en bovendien er wijzer van kan worden of niet.
Je mag ze zelfs enkele dagen naar Sukabumi sturen, Pop staat borg voor de disipline die jij er aan stelt.
Spreekt perfect Nederlands, Sundanees en vanzelfsprekend Bahasa Indonesia.
Sukabumi is een platelandsgemeente, een paar dagen is voldoende in het Sundaneese.
Wel een stuk ervaring, daarna overvliegen van Bandung naar Batam en na enkele dagen overvaren naar Singapore, het is allemaal te regelen.
Als er iets is wat ik voor je kan doen hoor ik het wel.

Groet Malam


FredC
Gebruiker
spacer line
 

Nederland? Ik dacht Luxemburg op de camping! Barst van de Nederlanders, daarom. Sorry, man, alles verkeerd begrepen! Aan de andere kant, misschien is dat eigenlijk wel net zo leuk voor haar! Echt vakantiewerk.

Knderen van die leeftijd kunnen steeds minder snel een taal leren, volgens mij. Dat wordt snel minder vanaf 8 jaar. Daarom moest ik ook emigreren voordat ze die leftijd hadden bereikt. Vloeiend Indonesisch in drie maanden was het resultaat.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Dank voor het aanbod, pak Malam, het is in mijn achterhoofd waarop ik uiteraard ben gevallen genoteerd. FredC, koters leren een taal het snelst als ze een jaar of drie, vier zijn. Ze leren sowieso het snelst op die leeftijd. Ik wist dat natuurlijk, maar uit gemakzucht heb ik daar niets aan gedaan. Stom, maar tja... Een beetje Nederlands is er natuurlijk toch blijven hangen dus ik denk dat ze de taal snel oppikt. Niveau Pak Surya in eerste instantie, denk ik, maar snel beter...merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

guna, doe rustig, iedereen probeert te helpen,ja toch,daar ben je gewoon sobats voor,nu gaat je dochter voor!!!!
Je bent een liefdevolle vader zeg maar waarmee ik kan helpen.
Mooi het aanbod van |Malam, maar je dochter is ook van harte welkom bij mij in Den Haag.
Selamat datang
WilmaNoviKirana
Gebruiker
User icon of NoviKirana
spacer line
 

Wat gaat ze precies doen als het plan met ibusas doorgaat?merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Guna,
zet je dochter niet op een vliegtuig, daar l ost je niks mee op.
Op deze leeftijd hebben kinderen hun ouders kei hard nodig dus help haar en op een andere manier dan op een vliegtuig te zetten.
praat en luister naar haar en vergeet even je eigen woede
Luisteren naar elkaar is beter dan vluchtgedrag.
Tjonge, ik lijk wel een ouwe dorpspastoor..haha
poe alsjeblieft niet!
Ik wens je veel liefde toe voor jou en je dochtertjeFredC
Gebruiker
spacer line
 

Nou, Guna2, zo'n smeekbede doet je toch wel wat, hoop ik.
Het sluit ook aan bij mijn eerst reactie op jouw vreemde vraag. Geen gekke dingen doen, gewoon lekker in eigen land op vakantie laten gaan, dat is het beste advies.
We horen het wel.
Emoticon: Bye byeguna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Ja Fred, jij je zin. Vannacht kon mijn dochtertje niet slapen. Aan de ene kant dolenthousiast, aan de andere bang. Het plan van Bu Sas was steengoed, maar komt net één stapje te snel. Eerst maar SIN of Bali. Dat is overzichtelijk, en er kan eventueel redelijk snel worden ingegrepen.
Toch blijf ik erbij dat ze iets te doen moet hebben. Anders zit ze de hele dag maar achter die computer en wordt ze net zo simpel als ik.FredC
Gebruiker
spacer line
 

Het plan van IbuSas was zeker steengoed, maar een paar jaar te vroeg voor je oogappeltje. Ik ben blij dat je het hebt ingezien.
Mijn kinderen zitten ook heel vaak achter die computer; het zal een deel van hun leven zijn, veel meer dan jij en ik dat ooit hebben gehad. Wat dat betreft is er niets aan de hand. Wat leuker is, is als ze er af en toe af kunnen en gewoon lekker kind kunnen zijn en spelen met andere kinderen. Dat ontbreekt er aan. In NL gaan ze op een sport; dat heb ik hier nog niet gevonden. Alleen wat voetbal in een halletje dat er niet uitziet, dan houdt het op. Daar zijn ze ook nog wat te jong voor.
Maar je doet dat in NL om kinderen met kinderen te laten omgaan, buiten school om. Als er mensen zijn die ideeën hebben voor in RI, graag.
Mijn dochter zit nu op muziekles en studeert keyboard; dus zij is er soms even uit. Mijn zoon is op de computer, met zijn Gameboy, kijkt TV of leest een stripverhaal. Meer is er niet. Dan is het een gemis, als er niets anders is. Emoticon: Confusedelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Wat was het plan van Ibus Sas dan? Ik word nu wel nieuwsgierig..
Om welke periode gaat het precies?
Heeft ze zo weinig hoeven uitvreten op die school dat jij haar persé aan het werk wil hebben?
Ik vond het plan van Malam erg leuk klinken, ik wou dat ik 15 was en dit aanbod kreeg.. Kunnen we de cijfertjes niet omdraaien???guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Het plan van Sas was - in het kort - haar te laten werken in een soort bejaardentehuis. Licht en gemakkelijk, en waarschijnlijk ook nog leuk werk. Dat zou perfect zijn. Het plan van Malam is ook geschikt, en bovendien makkelijker op toch redelijk korte termijn (een maand) te realiseren. Ik probeer verder te denken.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

89,798,614 pageviews Een website van indahnesia.com