Subforum Het visumgebeuren


 forum.indonesiepagina.nl 
82 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Jaap N.
Gebruiker
spacer line
 

hallo allemaal,

Ik heb een vraag over het aanvragen van een visum voor IndonesiŽ bij de ambassade te Den Haag.
Op de website van de ambassade (d.w.z. het visa-onderdeel van de site): http://visa4indonesia.nl/visa/apply-now/
staat wat je allemaal moet meenemen als je de ambassade bezoekt voor het aanvragen van het visum:
"We also suggest that you have the following information in hand:

1. Passport
2. Ticket
3. Copy of ID Card (for non Dutch nationality)
4. Approval from Immigration Office Jakarta (if required)
5. Invitation letter and Reference/Recommendation letter (if required)
6. Address in Indonesia (if required)"

Het gaat me nu om het ticket dat vermeld staat bij no. 2.
Moet dat een ticket zijn naar IndonesiŽ (vice versa)?
Of is een ticket naar Singapore (v.v.) ook goed. Ik wil namelijk vliegen op Singapore, dan een tijdje MaleisiŽ en Brunei en dan naar IndonesiŽ.

Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!!

groet,
Jaap



leomanado
Gebruiker
spacer line
 

Jaap

Hoelang blijf je in Indonesie? Je kan een visum on arrival kopen voor 30 dagen en dat in Indonesie nog eens 30 dagen verlengen.

Ik weet het niet, maar een ticket naar Sgp zal vast niet genoeg zijn om een visum te krijgen. Ze willen graag weten wanneer je binnen komt en wanneer je weer vertrekt vanuit Indonesie.



guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Wat ze willen is niet per se een retourticket. Een ticket IndonesiŽ uit is - logischerwijs - voldoende. Dat kan een ticket naar Singapore of Kuala Lumpur zijn. Die tickets kun je sinds verdomde kort erg gemakkelijk en spotgoedkoop hier boeken.



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-02-2010 13:20 leomanado wrote:
Jaap

Hoelang blijf je in Indonesie? Je kan een visum on arrival kopen voor 30 dagen en dat in Indonesie nog eens 30 dagen verlengen.

Ik weet het niet, maar een ticket naar Sgp zal vast niet genoeg zijn om een visum te krijgen. Ze willen graag weten wanneer je binnen komt en wanneer je weer vertrekt vanuit Indonesie.
Nou ik weet het wel Emoticon: Smile bij de ambassade wordt dat niet geaccepteerd (en 99,9% kans dat er bij aankomst op de luchthaven niet eens naar gevraagd wordt.
Met een VOA plus eventuele verlenging (20 euro plus verlengingskosten bij een immigratiekantoor) ben je waarschijnlijk ook nog eens goedkoper uit dan met een vooraf aangevraagd visum (45 euro netto; hierbij komen nog reiskosten afhankelijk van waar je woont in Nederland of de kosten van een visumbureau)

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 


On 10-02-2010 13:35 guna2 wrote:
. Die tickets kun je sinds verdomde kort erg gemakkelijk en spotgoedkoop hier boeken.



Guna,bedankt...erg handig om deze site bij de hand te hebben


hati hati, pelan pelan

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 10-02-2010 13:45 senior wrote: Guna,bedankt...erg handig om deze site bij de hand te hebben

Seni, je kunt beter Jeroen/Yerun bedanken. Onze briljante IT'er uit het zuiden des lands heeft dit weer bedacht. Peci af.



Jaap N.
Gebruiker
spacer line
 

Hartelijk dank voor de vele reacties!

En VOA is natuurlijk het gemakkelijkst; ik denk in totaal een maand of 3 te willen rondreizen, in IndonesiŽ.
Nu is het zo dat de nieuwste editie van Lonely Planet meldt dat de VOA niet verlengbaar is.
Zie ook evt.: http://www.visum.nl/indonesie.htm
Ook daar meldt men: toeristenvisum bij aankomst verkrijgbaar voor max 30 dagen - niet verlengbaar.....

groet, Jaap




Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Bij de ambassade lopen ze een beetje achter en is niet de meest betrouwbare instantie als het op vsa gaat.
Bovendien vraag ik mij af hoe vaak het 30 dagen visum verlengbaar is. Mijn gevoel zegt maar 1 keer. In dat geval moet je alsnog een 60 daags visum of Social Budaya bij de ambassade aanvragen.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Jaap N.
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Anne Mieke,

Ik geloof onmiddellijk je bewering dat ze bij de ambassade een beetje achter lopen Emoticon: Cooool
Je zegt ook dat het niet de meest "betrouwbare instantie als het op vsa gaat." Ik veronderstel dat waar staat "op vsa gaat" moet staan: "om visa gaat". Dat is wel kwalijk, waar moet je anders betrouwbare info vandaan halen?

Overigens: mijn verwijzing "Zie ook evt.: http://www.visum.nl/indonesie.htm
Ook daar meldt men: toeristenvisum bij aankomst verkrijgbaar voor max 30 dagen - niet verlengbaar....."
verwijst naar de site van Het Visumburo, een commercieel bedrijf dat visa voor je kan regelen en dus niet naar de site van de ambassade.

Het lijkt er op dat de VOA van 30 dagen dus niet te verlengen is?

groet,
Jaap



leomanado
Gebruiker
spacer line
 

Jaap

Sinds 26 jan 2010 is een VOA met 30 dagen te verlengen. Of dat meerdere keren gaat, weet ik niet, maar verwacht ik niet. Misschien even tussen door naar Sgp of KL voor een paar euro?



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Jaap N.
Gebruiker
spacer line
 

Hallo allemaal,

Super zoals jullie me hebben geholpen! Ik ben blij dat die VOA te verlengen is, het scheelt een hoop gedoe.

Nogmaals bedankt!

Jaap



Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-02-2010 15:33 leomanado wrote:
Jaap

Sinds 26 jan 2010 is een VOA met 30 dagen te verlengen. Of dat meerdere keren gaat, weet ik niet, maar verwacht ik niet. Misschien even tussen door naar Sgp of KL voor een paar euro?


Jakarta, 29 Januari 2010. Kementerian Hukum dan HAM telah memberlakukan Peraturan Menteri No. M.HH-01.GR. 01.06 Tahun 2010 tentang Visa Kunjungan Saat Kedatangan tanggal 12 Januari 2010, peraturan ini efektif dilaksanakan pada tanggal 26 Januari 2010 (Jakarta, 26 Januari 2010).

Bahwa visa on arrival ini dapat diperpanjang Izin Kunjungannya untuk 1 (satu) kali paling lama 30 (tiga puluh) hari, dan tidak dapat dialihstatuskan menjadi Izin Tinggal Terbatas
Bron Dir Jen Imigrasi R.I

Het is voor 1x verlenging
Op dit moment is er een duidelijke tegenstand gekomen omdat de meeste toeristen , vooral de Aziaten , zelfs de andere (West) Europeanen gemiddeld onder de 30 dagen verblijven.



bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik snap het even niet. Tegenstand? Waar tegen dan?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-02-2010 21:50 Anne Mieke wrote:
Ik snap het even niet. Tegenstand? Waar tegen dan?

Voorheen heb je 3 soorten toeristenvisum.

7 dagen (10 dolari ?) , 30 dagen ($25) niet te verlengen en de 60 dagen ( $X ).
Nu wordt het 30 dagen / plus verlenging , kost dan mss 2x $ 25 (?) .
Als ik Indonesische kranten lees komen de meeste toeristen (Aziaten , Amerikanen en anderen) vaak onder de 30 dagen.De nog werkende Nederlanders gaan meestal ook onder de 30 dagen.Voor de grote groep toeristen geef het geen effect.
De de Aziaten ( Malaysiers-Singaporezen -Koreanen -Chinezen etc ) komen vaak onder de 7 dagen .
Die worden dan gedupeerd als de 7 daagse visum wordt afgeschaft ?

Trouwens , wat is praktischer en goedkoper ?
Een 60 dagen toeristenvisum in Den Haag regelen of een 30 daagse en dan verlengen voor 30 dagen ?
En waar kan of moet men het verlengen ? In Jakarta en andere grote steden ?
Welke extra tijd , moeite (in de rij wachten) , taxikosten etc komen erbij .

Eerlijk gezegd is het ook voor mij niet dudelijk of de 7 daagse visum afgeschaft wordt of niet . Zo niet of je die visa ook kan verlengen met 30 dagen ?


bisa dicek of makemyday .

leomanado
Gebruiker
spacer line
 

Het 7 dagen visum is afgeschaft. Er is dus nog alleen een 30dagen VOA. Waar hoe voor hoeveel het 30 dagen te verlengen is, weet ik niet.




Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

SA en Leo,

Kijk hier eens even naar. Zo te zien nieuwe info. Heb er even snel schuin overheen gelezen (moet nu naar mijn werk)

http://www.imigrasi.go.id/inde(...)view&id=234&Itemid=1

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

De kosten zijn $ 25 .
Nu heb je 30 dagen toeristen visum met 1X verlenging en 60 dagen .
Kennelijk hebben ze niet nagedacht Emoticon: Nice * over de efek sampingan dat veel Aziaten i.h.b de Singaporezen / Malaysiers vaak een paar dagen naar Indonesia komen.
De rest is bla bla verhaal.
Wel zullen ze na 3 maanden evalueren. Emoticon: Party!
In feite is het een " verkapte" visakosten verhoging .
Ik zou denken dat de mensen die meer dan 30 dagen vakantie houden zijn qua aantal niet zo veel zoals de 7daagse en 30 daagse toeristen.
Mijn vrouw die in de gezondheidszorg werkt kan na 2 of 3 jaar pas 4 weken vakantie hebben . De meeste werkenden kunnen alleen maar 4 weken weg van de baas .

Emoticon: Nice * Of wel , meer inkomsten. Emoticon: Party!


bisa dicek of makemyday .

Jaap N.
Gebruiker
spacer line
 


Op 11-02-2010 09:06 schreef Surya Atmadja:
De kosten zijn $ 25 .

De kosten van een VOA zijn dus 25 Amerikaanse dollars. Ben ik verplicht die ook in die valuta te betalen of worden euro's en/of Singapore dollars (ik reis in via Singapore) ook geaccepteerd?

groeten van Jaap



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Jaap,

Voorzover ik weet in US$ (25) in Euro's (20) of Rupiahs (250.000).

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Jaap N.
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Anne Mieke,

Bedankt voor je snelle reactie!

groet,
Jaap



Jaap N.
Gebruiker
spacer line
 


Op 10-02-2010 13:35 schreef guna2:
Wat ze willen is niet per se een retourticket. Een ticket IndonesiŽ uit is - logischerwijs - voldoende. Dat kan een ticket naar Singapore of Kuala Lumpur zijn. Die tickets kun je sinds verdomde kort erg gemakkelijk en spotgoedkoop hier boeken.


Dit is inderdaad een heel handige site Ťn goedkoop ook!

Bedankt,
Jaap



joost
Gebruiker
spacer line
 

Jaap,
Als je een visum gaat halen in DenHaag houdt er dan rekening mee dat je binnen de 90 dagen na de dag van uitgifte deze moet gebruiken. Zonder sponsor krijg je een 2 maanden visum. Doch je kunt deze ook krijgen op de ambassade in Kuala Lumpur of Singapore etc etc.
Doch zelfs indien je een Social Budaya visum hebt welke 2 mnd geldig is en daarna 4 x 30 verlengbaar is kun je problemen krijgen.
Mijn B 211 visa (met Sponsor) weigerde men te verlengen. Reden geen familie of vrouw in Indonesie. En dan sta je daar.
(nov 2009).





Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-02-2010 09:46 joost wrote:
Mijn B 211 visa (met Sponsor) weigerde men te verlengen. Reden geen familie of vrouw in Indonesie. En dan sta je daar.
Meen je dat nou? De uitnodigende partij hoeft toch helemaal geen familie te zijn.......Waar was dat dan? Ben je zelf naar de Immigratiedienst geweest. Hier heb ik nog nooit van gehoord.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 12-02-2010 11:21 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Meen je dat nou? De uitnodigende partij hoeft toch helemaal geen familie te zijn.......Waar was dat dan? Ben je zelf naar de Immigratiedienst geweest. Hier heb ik nog nooit van gehoord.

gr
AM
In principe hoeft de sponsor geen familie te zijn .
Wel moet de sponsor aan bepaalde eisen voldoen.

In het verleden kwam wel voor dat toeristen "sponsors" van de straat "plukken.
Een sponsorschap betekent (formeel) dat de sponsor verantwoordelijk gesteld (kan) worden voor de misstap van de gesponsorde.
Men wil iemand hebben die ze later kunnen aanspreken.


bisa dicek of makemyday .

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

82,956,770 pageviews Een website van indahnesia.com