Prijzen zijn soms verdubbeld


 Subforum Bali, het godeneiland 
63 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
accid
Gebruiker
User icon of accid
spacer line
 

Het topic ging vooral over de hogere prijzen in de toeristen sector en dat heeft alles te maken met een cirkel van reacties op acties.
.
Nu is het vooral het zuiden van Bali wat daar last van heeft want de andere gebieden blijven bikkelen en hoe je het ook went of keert het zijn buitengebieden waar je als toerist (de meerderheid) maar een paar dagen wil blijven, dus is het voor degene die daar zijn inkomen van moet hebben pakken wat je pakken kan en het verhogen van prijzen kan je de nek kosten.
Het zuiden heeft vooralsnog geen last van het afnemen van toerisme in aantallen (wel i soort) en blijft maar opportunistisch denken. Nu zijn Balinezen niet goed in bedenken maar ik kopiŽren en dat gaat goed zolang het duurt. Dat ze niet goed zijn in bedenken maar in opportunistisch denken zie je maar weer aan het bouwen van een tolweg (die natuurlijk bedoeld is om de cruise toerist van Padang Bay z.s.m. in Nusa Dua te krijgen) en het vergroten van het vliegveld.
.
De cirkel in het zuiden is een aaneenschakeling van maffia praktijken en jaloezie.
.
A ontmoet een Balinees en die Balinees wil hem wel helpen (verdienen) aan een pand/land/vergunning. De Balinees kent een andere Balinees die dat heeft en die denkt (verdienen). De Balinezen sluiten een pakt en A is blij.
Intussen
B ontmoet een Balinees en die Balinees wil hem wel helpen (verdienen) aan een pand/land/vergunning. De Balinees kent een andere Balinees die dat heeft en die denkt (verdienen). De Balinezen sluiten een pakt en B is blij.
Later
A en B ontmoeten en vertellen elkaar van hun geluk. A en B gaan naar huis en een van hen is niet meer blij en gaat verhaal halen bij zijn Balinees. Die Balinees interesseert zich geen reet in A of B maar gaat verhaal halen bij de andere Balinees want die heeft meer dan hij. Samen maken de Balinezen wederom een pakt en dag dag A en/of B of meer betalen en anders C. Conclusie: prijsstijging die doorberekend gaat worden aan de toerist.
.
Nu denkt U misschien, onzin!
.
Twee voorbeelden dan maar:
1. Italiaans restaurant Sasa in jl. Oberoi doet het aardig. De Balinees waar hij het van huurt komt binnen en zegt dat hij meer huur wil ontvangen want de buurman krijgt ook meer. De eigenaar van Sasa zegt, dacht het niet! Want we hebben een contract voor nog een paar jaar. De Balinees zegt daar schijt aan te hebben en betalen anders eruit. Dus niet zegt eigenaar Sasa. Even later komt er een vrachtwagen met Balinezen en het meubilair inclusief klanten worden stantepede op straat gezet. (echt waar ja!!) Nadat het meubilair twee weken onder een zijl tegen het pand op straat heeft gestaan is het restaurant weer open en de Balinees is blij.
2. In diezelfde straat zit een tent (zo ziet het er ook uit) die hier op deze site al eens reclame heeft proberen te maken met bubbeltjes drank met een Franse naam. Ik heb (voor zijn tragische overlijden) met de oude bedrijfsleider gesproken en hij heeft mij uitgelegd hoe die tent overleeft. Regelmatige invallen van de politie i.v.m. drankvergunning (kon drank weer terugkopen na inbeslagname) pand had ook niet de juiste papieren (welke zijn juist?) en dat koste ook weer geld om open te blijven. En wat hij af mag dragen aan de maffia (die hem geholpen heeft) wil je niet weten. Wie gaat dat betalen? Juist! De uitbater wil nu toch maar liever naar Singapore, en met hem vele (of een andere plaats buiten Bali)
.
Dit zijn twee voorbeelden die voorbeeld staan voor vele anderen. De huurprijzen van de winkels die door buitenlanders gehuurd worden (overgrote deel) zijn zo hoog dat hun kans van slagen nihil is, want de prijzen die ze daardoor moeten berekenen aan klanten maken hun product onaantrekkelijk. Nu zouden mensen die zakelijk zijn dit moeten weten maar het is de hebberigheid en jaloezie van de Balinees die hieraan ten grondslag ligt.
.
Wat nu?
.
Niets, Bali gaat uiteindelijk Spanje achterna want Bali is Ibiza niet.
.
Bali moet het uiteindelijk hebben van de Australische toerist en dit zit vast in Kuta. Daar blijven de prijzen gekoppeld aan die van de Australische markt. Alles wat zich buiten Kuta bevindt is overgeleverd aan de toerist die er niet meer/minder is (de Europeaan) en de toerist die er nu is (de Aziaat die met zijn achten op een tweepersoonskamer zit en de hele dag pop mie eet) en die nog minder wil betalen dan de vorige. Nusa Dua moet het dan hebben van de Russen maar dat zijn maar krenten pikkers want de Russen die bakken met geld over de brug gooien zitten niet op Bali maar op plaatsen die er toe doen (in hun beleving dan).
.
Conclusie: de markt reguleert zichzelf want uiteindelijk krijg je wat je geeft.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 04-12-2011 13:11 schreef Pak Pupyes:

[quote verwijderd]

Als Mac pur sang en als Apple fanboi wil ik in dezen graag wijzen op de iPod-index. Die is als grap begonnen maar wordt inmiddels bijzonder serieus genomen: Comsec.
Deze index zou betrouwbaarder zijn dan de Mac-index.

Jammer dat je mijn bericht niet serieus neemt. Mocht je dat toch doen, dan kan ik je melden dat als er 1 merk is wat niet aan marktwerkingmeedoet Apple is, een Apple product zal derhalve nooit een indicator kunnen zijn.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Juist wel, MB. De prijs van een Big Mac is van allerlei factoren afhankelijk. Daarentegen worden alle iPods in China gemaakt, stelt Apple de prijs van zo'n kleinood voor alle landen vrijwel gelijk, en is dus de enige variabele het vervoer. Plus de plaatselijke belasting, maar die telt terecht mee. Als je vervolgens uitrekent hoe lang een inwoner van een land voor een iPod gemiddeld moet werken, krijg je een aardig idee van de welvaart van een land. En ik weet dat er ook argumenten zijn vooor de Big Mac-index.


MAD

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Het gaat voor veel dingen op, daarom is de Big Mac Index inderdaad tegenwoordig meer een mandje metveel goederen, maar het lijkt me zeer sterk dat Apple producten daarin meetellen. Immers een Macbook kost in de VS bv. 1000$ en in de EU 1000Ä. Omgerekend kost dezelfde laptop hier dus zo'n 40% meer. Apple trekt prijzen gelijk, maar dan wel 1 op 1 en niet een werkelijk zelfde prijs. Het lijkt me heel sterk dat ze dat bij The Economist over hethoofd zien, al is het heel trendy om een Apple product te hebben natuurlijk.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 05-12-2011 17:05 Macan Belanda wrote: Immers een Macbook kost in de VS bv. 1000$ en in de EU 1000Ä.

Dat kan vrijwel geheel worden verklaard door de BTW en invoerrechten. En die tellen ook voor andere merken, en zelfs voor totaal andere producten. Moeten dus worden meegenomen in de koopkrachtpariteit . Overigens zijn de prijzen van Apple in de VS zonder belasting, en die kan per staat verschillen.
Het probleem met mandjes is dat ze voornamelijk de eerste levensbehoeften dekken. Ik twijfel er niet aan dat het inflatiemandje van IndonesiŽ geen bier bevat. En terecht. Het vervelende voor bleekgezichten is dat er waarschijnlijk niets in zit voor hen. Ik eet Thaise beras wangi, ik koop geen gesubsidieerde flessen LPG etc.
Ik ben al sinds maart '87 trendyÖ (eerder zelfs als je de Apple ][e meerekent).


MAD

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Tja, Pak, als je al zo lang Apple gebruikt dan geef ik je vanaf nu alleen nog maar gelijk, in elke discussie .... Zo ben ik dan ook wel weer ....
Emoticon: Nice ."Bhinneka Tunggal Ika"

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,928,971 pageviews Een website van indahnesia.com