De omgedraaide weg (MVV aanvraag)


 Subforum Het visumgebeuren 
59 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
diederick
Gebruiker
User icon of diederick
spacer line
 

Over de sfeer in Nederland ben ik vrij dubbel, moet ik zeggen. Het valt me elke keer weer op als ik terug ben in Nederland (en zeker in de Randstad), hoe onbeschoft en hufterig de meeste mensen zijn. Dat wil niet zeggen dat ze hier in IndonesiŽ ook niet onbeschoft kunnen zijn (zeker de z.g. autoriteiten).
Ik werk hier voor de overheid, en moet tot mijn spijt vaststellen dat er nog geen begin is van een integere houding m.b.t het dienen van de samenleving of enige efficiŽntie. In mijn kantoor houdt men zich vooral bezig met slapen, het uitwisselen van kleding of andere handel, het lezen van allerlie blaadjes of het spelen op de computer en het vooral vermijden van enige activiteit die tot resultaat zou kunnen leiden. Bang als men is om vooral fouten te kunnen maken. Zeer confronterend. In die zin is Nederland weer mijlenver voor op IndonesiŽ. De solidariteit en zorg is in Nederland geinstutionaliseerd. Er zijn organisaties, er zijn wetten en je betaalt je belasting en premies. In IndonesiŽ is dat bij lange na niet het geval. Vandaar dat de familie als opvang moet fungeren. Of men daar persoonlijk altijd zo blij mee is, vraag ik me af, maar is gewoon geen alternatief.
Voor Orang Bule apart: Joh, ik geloof meteen dat het hier echte liefde is. Maar het harde punt is; wat heb ik daar als landgenoot en belastingbetaler mee te maken. Waarom zou ik voor jouw liefde en voor jouw keuze van partner, financieel partieel aansprakelijk gesteld moeten worden, zeker als het binnen 5 jaar fout loopt. Als het echte liefde is dan is het ook jullie verantwoordelijkheid, niet de mijne.Veer01
Gebruiker
User icon of Veer01
spacer line
 

Kort samengevat zie ik het zo...in Nederland heeft niemand elkaar echt nodig...we zijn allemaal financieel onafhankelijk van elkaar en velen zijn alleen met zichzelf bezig,wat inhoud dat we snel onze naaste familie ook vergeten,dit in tegenstelling tot Indonesie waar men elkaar meer nodig heeft.Toch zie ik licht in de toekomst.De economie drops...mensen voelen zich weer meer tot elkaar aangetrokken wat hulp betreft en straks zul je zien dat we weer de situatie hebben zoals vroeger,een situatie waarin ik zelf ben opgegroeid en die ik als prettig herinner.In mijn jeugd,ik kwam niks tekort,telde nu eenmaal de basisbehoeften als eten en welzijn meer dan materialistische dingen en we waren beter af als nu,deze tijd zie je aan het gedrag van de meeste jongeren dat geld alles is en macht.Maar ook zij worden oud en zullen snel merken dat er andere dingen zijn die belangrijker zijn.Poe...ik lees mijn tekst terug en zie tot mijn schrik dat ook ik een ouwe lul ben geworden,hi Emoticon: ShinyTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Veer,
Je bent helemaal geen oude ... als je zo denkt, veel mensen zullen op een gegeven moment in hun leven gaan voelen en denken dat de hoeveelheid geld je hebt niet de mate van plezier in het leven betekend, het hebben van vrienden is daar wel een heel belangrijk onderdeel in.
JanVeer01
Gebruiker
User icon of Veer01
spacer line
 

Gelijk heb je...ik merk nu met mijn vrouw hoe goed het is om weer tussen familie te komen,ook ik heb de boel lang verwaarloosd maar op een of andere manier zijn ze mij niet vergeten.Vrijgezel of getrouwd...wereld van verschil. Emoticon: Bye byediederick
Gebruiker
User icon of diederick
spacer line
 


On 12-11-2004 12:55 Tuti & Jan wrote:

Als je ooit echt godsdienstles hebt gehad zal je ook moeten constateren dat er tussen het moslim en het christengeloof heel veel overeenkomsten zijn

Beste Jan, Ik heb van kleins af aan op zeer protestantse scholen gezeten. Daar is me de bijbel - een zeer mooi boek, zonder twijfel - uit en te na uitgelegd. Ik vind echter zeer weinig overeenkomsten tussen het christelijk geloof en de islam. En dan bedoel ik de protestante versie die -qua soberheid en hel en verdoemenis- toch nog wat dichter staat bij de islam dan het katholicisme.
De enige overeenkomst is dat er in de islam een paar figuren uit de bijbel voorkomen, die de protestanten ook kennen (abraham, noach, jakob, jezus etc.). Dat is het zo'n beetje. Ik wil geen uitgebreide exegese gaan toepassen, maar laat ik het houden op het volgende; het christendom heeft net zoveel met de islam te maken, als Bali met Java!misisvi
Gebruiker
User icon of misisvi
spacer line
 

maaf... permisiii... effe naar de eerste vraag :


On 04-11-2004 16:04 Orang Bule wrote:

Hee, beste mensen...
Ik zou via deze weg graag te weten willen komen of er iemand ervaring heeft met het eenvragen van een MVV, om mijn Indonesische (aanstaande) vrouw over te brengen, en met haar hier in Nederland samen te gaan wonen, getrouwd en al..


Hoi Joost Emoticon: Bye bye
als jouw Indonesische (aanstaande) vrouw met andere Indonesische vrouwen hier in Nederland een kontakt wil hebben, je kan mijn email add aan haar geven. (kijk mijn profile aub). misschien ik iets voor haar kan doen. babbelen biv. Emoticon: Yes! Emoticon: Wink

btw, founder van www.mixed-couple.nl is een Belgische man die ook met Indonesische vrouw getrouwd is. (Kris, ben je hier ook ? Emoticon: Smile )Orang Bule
Gebruiker
User icon of Orang Bule
spacer line
 

Vrienden, als ik jullie zo mag noemen, waar gaat dit heen met dit topic???
Ik d8 dat we het hier over de MVV aanvraag en aanverwante onderwerpen zouden hebben, en niet politiek verhitte discussies zouden voeren???
Laten we ons daar dan ook een BEETJE aan houden, daarom heb ik zo lang nix terug gepost...
enne...JAN..BEDANKT, man, voor die link naar jouw site..
Ik heb m meteen bezocht, en heb er echt HEEL VEEL aan, alleen vraag ik me nu een beetje af hoe ik aan zo'n DOOPAKTE kom, als ik niet Christelijk ben opgevoed...
Ik wil wel Christen worden, ik ben al Christen denk ik, want ik geloof in GOD, maar dan denk ik niet "officieel". Heb jij tips voor me???
Mijn vriendin zei dat ik gedoopt kan worden in Jakarta zelf, in haar kerk, maar hoe gaat dat in z'n werking????
Dank U..


You like it now, but you'll learn to love it later...

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Orang Bule,
Vaak zal je op een topic zien dat er snel een discussie onstaat die misschien niet rechtstreeks maar wel indirect betrekking heeft op het onderwerp.
Wer er in de werled maar een beetje meer gediscuseerd met respect voor de mening van een ander dan waren er niet zo veel oorlogen in deze wereld.

Terug te komen op jouw vraag:
Als je niet weet bij welk geloof je hoort , in het trouwboekje van je ouders dien je dat te vinden.
Kan je echt niet aantonen dat je bij een of ander geloof hoort kan je inderdaad gedoopt worden zoals je vriendin al zegt, dit kan zowel bij de Protestanse als Katholieke kerk, net waar je toekomstige vrouw gedoopt is.
Daarvan krijg je dan een verklaring en die heb je weer nodig om te kunnen trouwen in eerste instantie voor het geloof en daarna voor de wet bij het kantor agama.
Ieder geloof heeft zijn eigen KANTOR AGAMA.
Daarna is er een hele procedure die te gaan is om het huwelijk te legaliseren, wij sluiten dat deze week af.
De Consul in Kuta heeft daar compleet voor gezorgd, het hele proces heeft dan amper 6 weken geduurd, voor ons was het best prijzig omdat het voor ons beide het tweede huwelijk was, ook de echtscheidingsaktes dienen dan gelegaliseerd te worden.
Heb je de mogelijheid en tijd om dat in Bali te laten verzorgen kan ik je dat echt adviseren en heb je hulp nodig kan je altijd contact opnemen met ons.

Zodra voor ons alles is afgewikkeld vul ik de website aan met die gevens met de juiste namen van documenten.
Groetjes,
Tuti & JanPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

92,908,650 pageviews Een website van indahnesia.com