draadloos internet ...hoe zat het ook alweer


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
60 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

Enkele maanden geleden las ik een topic hier dat je een sim kan kopen voor je laptop voor 300.000 rp en dan per maand verlengen voor 175.000 om zo draadloos te internetten met je laptop.
Ik kan het topic niet meer vinden, maar kan iemand mij hier wijzer maken en vertellen waar ik dat op Bali kan kopen??
Emoticon: Coooolpeewan
Gebruiker
spacer line
 

Kun je kopen bij INDOSAT, Jl. Raya Tuban. Mijn vrouw, die tot voor kort in Legian woonde, heeft dit gehad en de snelheid was daar goed. E.e.a. is wel afhankelijk van hoe dicht je in de buurt woont van een zendmast.

Groet, Peter.ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

Hoi!

dank je...ik ga ervan uit dat dit in Denpasar is?peewan
Gebruiker
spacer line
 

Hallo,

nee, dit is in Tuban. Als je op Jl. raya Tuban rijdt richting airport, zie je vanzelf de grote zendmasten van Indosat aan je linkerkant. Als je op de bypass rijdt komend vanaf de richting Jimbaran heb je ook een ingang, ook links.w.serle
Gebruiker
spacer line
 

Ik ben ook klant van Indosat. Mijn pied-ŗ-terre is aan de noordkust van Bali, 20 km. oostelijk van Singaraja, en de snelheid is niet geweldig. Niet te vergelijken met ADSL in Europa.En ik ben per maand ongeveer 380 000 IDR kwijt. Maar ik heb (nog) geen betere oplossing gevonden.


not every change is an improvement

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Denk niet dat er voor veel mensen een betere oplossing is dan Indosat op dit moment. Groot dekkingsgebied met redelijke snelheden. In steden vaak flink wat sneller. Zit hier ten oosten van Bekasi in Lippo Cikarang en heb perfecte dekking met Indosat. Erg goede snelheden en stabiele verbinding. Dan is 388.000 Rupiah ook niet eens zo veel eigenlijk.


Ho Lee Fuk

w.serle
Gebruiker
spacer line
 

Het ligt er natuurlijk aan, wat je als maatstaf neemt. Als er maar ťťn mogelijkheid is, dan is er uiteraard geen betere. Ik denk, dat het dekkingsgebied bij mij over het algemeen wel in orde is, want ik krijg steeds voldoende "sterktesymbolen" naast mijn antenne-pictogram.
Maar mijn ADSL-verbinding in Europa (Spanje) is veel sneller en kost maar 23 euro per maand.
Verder heb ik hier kort geleden enkele dagen ZONDER "dekking" gezeten. Ik heb Indosat gevraagd, wat er aan de hand was, en of ze er snel iets aan konden doen, maar geen antwoord gekregen.


not every change is an improvement

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Er is hier waar ik zit door vele bedrijven een goed mobiel netwerk, ook is er kabelinternet te verkrijgen. Ze halen het allemaal niet bij de kwaliteit en snelheid die ik nu heb. Kabelinternet kan ik niet meenemen, dus dat gaat voor mij al helemaal niet.

Internet is hier niet goedkoop, maar wat er nu uitgerold wordt is wel direct een stap verder dan er in Europa is. Nu de 'breedte' van het netwerk nog bijhouden en uitbreiden en alles is goed, ook voor toekomstige gebruikers.


Ho Lee Fuk

willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Ik was op internet bij Telkomsel kon een pakket kopen voor 50.000 rph en je hebt een simkaart nodig van 10'000 rph en dan ff op je beurt wachten je telefoon instellen en jawel 125 mb voor slechts 50.000 daar deed ik meer als een week mee !!! Ps prepaid jawel....werkt overal heb ik gekocht in Ende !!!
Nadeel is weer pulsa bijkopen kon alleen bij telkomsel filiaal maar die heb je ook overal..willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

O ja voor 350.000 ken je een dongel kopen en dan kun je internetten voor 25.000 drie dagen of 50.000 een week een vriendin in padang gebruikt dat
Ik zal voor meer informatie vragen.....en lever die weer hier dan...Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja, zo'n dongel moet je wel hebben inderdaad, die kun je dus apart kopen vanaf een paar tientjes tot 100 euro (Sony Ericsson, volgens mij koop je die alleen voor het kleurtje en het merkje). Als je overigens een abbonement afsluit van een jaar, dan krijg je er vrijwel altijd een dongel bij.

Die dongel noemt men in Indonesie overigens 'modem', wat het feitelijk ook is. Als je op zoek gaat vraag je gewoon naar een 'modem 3g' of 'modem laptop'. Eerst even uitproberen voordat je het product koopt trouwens, dan weet je dat het werkt. Normaal krijg je er wel wat maanden garantie bij van de verkopende partij.


Ho Lee Fuk

willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

ja en een usb stick heet flash daar maar ik denk dat die modem of dongel cdma is en niet hspda of zoiets dat gebruiken we hier en ik heb me laten informeren dat dat niet hetzelfde is omdat ik op zoek was naar een dual sim tel met hspda maar kon alleen cdma vinden...ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

Hoi!!

Nou, bedankt voor alle informatie.
Dus als ik het goed begrijp kan ik met mijn laptop in Candidasa draadloos voor 50.000 rp per week, als ik een dongel heb die cdma is.
Thuis heb ik er een een zal eens goed kijken of het erop staat, anders moet ik er daar 1 kopen.
Ik denk dat het ideaal is als je 3 x per jaar voor een paar weken gaat; dan kan je toch gewoon pulsa bijkopen als je er weer bent?
Kan je dit bij elke Telkomsel shop ook afsluiten?
Emoticon: Cooool
willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

je kan gewoon je tel als modem gebruiken maar met een dongel gaat sneller daar ze alleen cdma hebben daar ik deed het via mijn mobiel en de vriendin waar ik was had een dongel.....
Gewoon ff bij telkomsel binnenlopen een simkaart kopen en 125 mb data daar kun je al aardig een eind mee komen....totaal 60.000 rph dik vier euries dus Emoticon: Smile
Heb via bleutooth een internet verbinding met mijn laptop gemaakt en had dus overal internet de eerste maand....Baruga
Gebruiker
User icon of Baruga
spacer line
 

Ik woon in Kendari (Zuidoost Sulawesi) en maak gebruik van Indosat met een IVIO USB CDMA modem (Rp 500.000,-) en een maand abonnement bij "Star One" voor Rp 125.000,- Kan nu 7 dagen per week 24 uur per dag draadloos internetten op mijn laptop met een redelijke snelheid.


Het leven is geen bestemming, het is een reis.

Baruga
Gebruiker
User icon of Baruga
spacer line
 

Nog even een vraagje aan de deskundigen op het PC gebied. Is het mogelijk dat ik in Indonesie gebruik maak van een webcam op mijn laptop zodat ik kan skypen ? Mijn dochters in Nederland vragen hierom maar ik heb er geen enkel verstand van.


Het leven is geen bestemming, het is een reis.

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Dat is mogelijk, Pak Baruga. De kwaliteit/snelheid van de internetverbinding bepaalt natuurlijk wel hoe goed of slecht de beelden zijn. De Skype-software is gratis, en (video)gesprekken met andere Skype-gebruikers ook. En voor de prijs van een webcam hoef je het ook niet te laten. Technische ondersteuning via de Guna2-helpdesk...Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Nou daar gaat ie, ik heb een laptop met een intern hdspa modem, wat zijn mijn mogelijkheden in een stad als Sukabumi.
Indosat, Telkomsel ????? prepaid????? ik had een aantal maanden is hier en saar voorzichtig heinformeerd, maar ze keken me allemaal aan alsof ze geen vel op de zeentje hadden(hebben velen ook niet).
Aangezien ik de grootste digibeet van de wereld en omstreken ben, gaarne advies.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 22-05-2010 08:19 Malam wrote: wat zijn mijn mogelijkheden in een stad als Sukabumi.

Indosat kennelijk wel, Pak Malam. Gewoon naar hun kantoor gaan, en de zaak laten installeren.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Met andere woorden naar Indosat gaan en als de boel geinstalleerd is kan ik bij wijze van spreken tegoed kaarten kopen, net als met mijn telefoon.
Ik was namelijk al een keer bij Indosat maar daar heeft me iemand geholpen die wist nog minder als ik en dat is verdomd weinig en je weet het als je twee nitwits bij elkaar zet komt er niets uit.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Nou Malam, ik denk dat je beter post-paid kunt nemen, en dan beginnen met de goedkoopste versie: ECO! Neem de versie unmlimited, en je komt voor een scheet en drie knikkers klaar. Als blijkt dat je meer `snel' Internet nodig hebt dan ECO! biedt, kun je altijd nog upgraden.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dankje Guna, nu nog even de term postpaid, hoe werkt dat?guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Gewoon, Malam, net als de telefoonrekening. Je betaalt elke maand (vůůr de 20e, geloof ik) een vast bedrag als je unlimited neemt. En neem dus wel je laptop mee!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Gaat helemaal goed komen Guna, dan kan ik tenminste met mijn ouwe duifje communiceren als ik op Batam zit en zij in Sukabumi.
Bedanktsimpati
Gebruiker
spacer line
 

IM2 Broadband Service

Supermall Sukabumi (Mall Mayofield)
Lt. 2 Blok I-3
Sukabumi
Phone : (0266) 2533000Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,430,606 pageviews Een website van indahnesia.com