Wat doe jij of wat doet U tijdens de ramadan?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
72 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 17-08-2009 12:29 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]

Na 2 decennia wonen, werken en leven in dit land heb ik voldoende respect voor mijn medebewoners dunkt me.......maar het omgekeerde is er nog steeds niet bij.

Ik denk omdat veel mensen (ook Indonesiers) soms te veel generaliseren.
Als je goed kontakt hebt met hun (indonesische vrienden bijvoorbeeld) zullen ze mss anders reageren .

Die ervaring heb ik ook in Ollanda , zo lang ik niet anders praat / gedraag als mijn bule(autochtone Nederlanders) ben ik ook iemand van hun .
Totdat ik duidelijk laat merken dat ik Indonesier ben (geen Indisch ) en ook een Moslim .
Zie je gelijk hoe hun ogen bijna uit hun oogkassen rollen. Emoticon: Wink .

En dat na 40 jr woonachtig en geleefd etc te hebben met de autochtonen.
Bij mijn oud collega's ben ik ook berucht enaltijd van de partij als er grappen werd verteld over de allochtone Nederlanders . Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Het bericht van YB staat er weer Emoticon: Shinymerapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Yerun, je bent wel snel met een break zetten!
vrijheid van meningsuiting mag toch?
In ieder geval komt er na de Ramadan weer een geboorte golfje van mini moslimmetjesmerapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Om Sid, wijze woorden.
Ik ben Christen, maar we moeten met elkaar leven of je Joods bent, Hindu..
er is maar een God.
Om Sid, een goede Ramadan, ook voor alle sobats.
Hm Om Sid, heb een vraagje: waarom is de Ramadan maar 1 keer per jaar? onder het mom om tot inkeer te komen en de armen te helpen.
Ik als Christen ben 12 maanden per jaar bezig om mij medemensen te helpen, dmv vrijwilligerswerk, daklozen hulp , voedselbank, kleding en onderwijsprojecten voor allochtone kinderen met een taalachterstand.
We zijn nu bezig met de zomerschool: is bedoeld om kinderen met een taalachterstand bij te spijkeren, voor ze naar groep 1 gaan
guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 17-08-2009 18:08 merapi wrote: er is maar een God.

Dat valt godverdomme nog maar te bezien. De hindoes denken daar anders over (om het tot dit land te beperken), en ik ook.

is bedoeld om kinderen met een taalachterstand bij te spijkeren

Begin bij jezelf.siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Oeps, hallo hallo, ik heb dit topic niet geopend om over het geloof te gaan hebben hoor Emoticon: Bye bye

Ik wil (de) alleen graag weten wat we met z'n alle zoal doen in deze toch wat anders dan andere maanden hier in RI. (of zit dat merendeel toch alleen ergens tussen de oren?)

http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Guna2, dat weet ik: Hindu""s hebben een andere cultuur, maar ik wil je vriendelijk verzoeken om niet te vloeken; hiermee kwets je mij en onze forumleden.
wel een teken van onbeschoft gedragwillemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Als ik dan toch moet kiezen dan maar het Budhisme....zeer wijze leer...maar geen religie is beter....brengt alleen maar verdeeldheid.....elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Merapi, wil jij ons dan niet een God opdringen? Dat vloeken hoeft voor mij ook niet, maar ik dacht wel hetzelfde. Daar gaat het nou altijd mis. Je gelooft ergens in of niet. Of het bestaat, weet geen hond. Laten we het daarom wat minder absoluut maken, oke?
En ik moet zeggen, ik vind het gepraat over Marokkaantjes en minimoslimmetjes niet erg respectvol en christelijk klinken. Dat wil ik toch even kwijt.

Groet Elsbethwillemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Ik ben het mee eens dat er niet respectvol over marrokaantjes gesproken wordt.....verdienen ze dat dan?
Heb jij wel eens een positief krantenbericht gezien over die marrokaantjes laat het me dan weten waneer en waar.....de coffeeshop is ook met de rammadam open en ga zelf maar kijken wie de eigenaar is en de klanten.....guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 17-08-2009 19:03 elsbeth wrote: Of het bestaat, weet geen hond.

Woef, woef.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 17-08-2009 18:59 merapi wrote: wel een teken van onbeschoft gedrag

Voortdurend achterlijk lullen, kennelijk met toestemming van de modderaars, vind ik aanmerkelijk onbeschofter.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ieder mens verdient respect, Willem. En als iemand zich misdraagt als individu, moet Ūe gestraft worden, klaar. Daar gaat het hier in NL fout. Men durft het individu niet aan te spreken, het begint al in de schoolbanken. Gedver, al dat wollige gedoe, zeg iemand recht in z'n smoel waar het op staat. Nee, de groep wordt aangesproken, omdat men de confrontatie met het individu niet aandurft.willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Das dweilen met de kraan open een kleine bevolkingsgroep wordt steeds agressiever en geweldadiger er is geen buschauffeur meer veilig....ook niet met de rammadam....want hoe kan zo iemand nou geloven...wel jammer voor de paar goede onder hen...maar als jij 2 keer door een hond wordt gebeten dan ga je automaties ook de goede ontlopen safety first....guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 17-08-2009 19:20 elsbeth wrote: Ieder mens verdient respect

Klinklare onzin. Een mens moet respect verdienen. Niet ieder mens lukt dat.willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Helemaal mee eens Guna als ik die bajesverhalen hoor piep je wel anders de bewaarders worden als stront behandeld en uitgelachen in hun taal....
Maar de mensen aan de zijlijn weten het vaak beter.....totdat ze er zelf mee geconfronteerd worden....elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Dat is een een andere levenshouding dan ik heb, Guna. Ik begin met een schone lei, zo wil je zelf toch ook behandeld worden? En zie het dan maar eens vast te houden. Niet andersom. En ikben ook iemand van de "tweede kans"guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 17-08-2009 19:35 elsbeth wrote: Ik begin met een schone lei, zo wil je zelf toch ook behandeld worden? En zie het dan maar eens vast te houden. Niet andersom.

Je begint met niks. En dan ga je wat doen, en hoop je daarmee respect te verdienen. Niet andersom.
En stuur me nou weer maar naar bed, Elsbeth. Het is de hoogste tijd.willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Ik vind ook dat je ze een tweede kans moet geven en wel gelijk maar wel in marokko hebben ze meer kans van slagen....senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

Persoonlijk vind ik dat de rammelmaaraan 6 maanden zou moeten duren, dag en nacht, maar ja zoals gezegd dat is een persoonlijke mening......

Voorlopig zie ik over een paar dagen bij mij aan de overkant die zg moslims weer van smorgens vroeg tot savonds in het koffiehuis zitten, de drukste tijd van het jaar voor de uitbater , of is het uitbuiter, van die tent.. Emoticon: Party!


hati hati, pelan pelan

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Guna, je zal inmiddels wel in je bed liggen, maar vertel me morgen even hoe je dan in die tussentijd (je begint met niks en hoop t daarna res[pect te verdienen)tegemoet getreden wilt worden.
En Willem, ik begrijp dat je een zekere facinatie hebt met de bajes, maar ik heb het hier over mensen van Marokkanse afkomst, niet over de groep 16-22 jarige Marokkanse reljongeren in de achterstandswijken van de grote steden. Misschien is het goed om even te defineren waar we het over hebben, voordat de discussie de verkeerde kant op gaat (wat mij betreft dan)
Dat geldt ook voor het begrip respect. Wat versta jij daar onder?willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Ik wil er geen woorden meer aan vuil maken dat zijn ze niet waard ik ben 2 keer overvallen waarvan 1 keer thuis en die waren rond de dertig ik kies voor mijn veiligheid pak wel een bus later als ie vol met dat tuig zit.....Pardi
Gebruiker
spacer line
 

Reeds een aantal jaren vier ik ramadan en idul fitri met mijn familie op sumatra. Ook mij is het opgevallen dat het houden van puasa voor velen een hele opgave is, het gevolg is dan ook dat men er vaak halver wegen stopt. Ook bij vele van mijn familie is dat zo. Echter bij mij thuis houd men het vol tot het einde, daarbij merk ik op dat het allemaal jongen mensen zijn en 5x per dag bidden.

Ik ben geen moslim maar heb wel respect voor hun overtuiging en toon dat dan ook. Ik krijg daar voor uit de omgevening respect terug, meer hoef ik niet.

Daar ik van discussie hou pleeg ik nog wel eens een lastige vraag te stellen, zo ook in 2008 na idul fitri. Ik was bij vrienden uitgenodigd en we hadden een lange discussie over de aankomende verkiezingen in 2009. Algauw kwam het gesprek over geloven, en ik kreeg de klazieke vraag wat is jou geloof. Ik antwoord dat ik fijn heiden was en daardoor zeer gelukkig. Ik ben zo gevrijwaard van vele verplichtingen die volgens de koran en andere boeken. Ik voel mij vrij, maar is voor jullie een opgelegde levensovertuiging, die naar mijn vertuiging de mens knecht en vrijheid ontneemt, maar ook zijn ontwikkeling eeuwen heeft tegen gehouden..

ik wil het volgende stellen: allereerst was Mohamed analfabeet ik hoop dat jullie dat weten .......dus hij kon niet schrijven en lezen...... Vraag hoe kun je de koran dan als eerlijk duiden.
Tja, daar zaten ze even stil van voor zichuit te kijken..........Mohamad had helpers die wel konden schrijven, ze dachten me te pakken te hebben. Mijn antwoord hierop was ik ben geen wetenschapper en heb mijn kennis opgedaan door zelfstudie: Wetenschappelijk is aan getoond - zowel door moslim geleerde als niet moslim geleerden - dat de koran ongeveer 35 jaar na de dood van Mohamad is geschreven. Kortom het is maar de vraag of het geheugen van de schrijver(s) wel zo goed was als dat nu word aangenomen. Niemand kon mij een antwoord geven die aantoonde dat ik het fout had, men wist het gewoon niet. Enkelen van hen kende de koran alleen maar in het arabisch en daar hield bij op. Voor de goede orde allen hadden gestudeerd aan een universiteit.

Volgende vraag: jullie nemen voetstoots aan dat Allah een man is om dat in de koran allah vaak ook als Hij omschreven wordt, taalkundig is dat een omschrijving voor een man..... Ik wil jullie in overweging geven, om eens na te denken of Allah of God geen vrouw zou kunnen zijn. Ze waren met stomheid geslagen ik heb in zeer korte tijd niet zoveel onzin aan moeten horen als toen. Mijn vriend de jaksa stelde dat ik op moest passen omdat wetenschappelijk vaststaat dat Allah een man was, wat vervolgens door de anderen volmondig beaamd werd, en ik kan moeilijkheden krijgen met deze stelling. Hoezo is het volgens jullie wetgeving dan verboden om vragen en/of antwoorden te zoeken? Prachtig zij ik, dan wil ik graag dat wetenschappelijk bewijs zien ik ben het niet tegen gekomen in de literatuur nog in wetenschappelijke artikelen over de oorsprong van de islam, of van uit andere geloofs overtuigingen.

Als ik mijn idee als uitgangspunt neem en de logica erbij neem die voortkomt uit de evolutieleer dan lijkt het mij niet onlogisch dat Allah ook wel eens een vrouw geweest zou kunnen zijn. Zonder vrouw geen leven of zou de vrouw uit de man zijn voort gekomen, die dan Allah is????? Wie het weet mag het zeggen.........stilte en nog eens stilte....En we gingen over op de politiek.

Salam dari Pardi/Ab
en voor de gene die puasa houden sterkte.
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 17-08-2009 20:34 Pardi wrote:

Ik ben geen moslim maar heb wel respect voor hun overtuiging en toon dat dan ook. Ik krijg daar voor uit de omgevening respect terug, meer hoef ik niet.

Goed gezegd.
Het is universeel principe , gebaseerd op wederkerigheid.

heeft tegen gehouden..

ik wil het volgende stellen: allereerst was Mohamed analfabeet ik hoop dat jullie dat weten .......dus hij kon niet schrijven en lezen...... Vraag hoe kun je de koran dan als eerlijk duiden.
Tja, daar zaten ze even stil van voor zichuit te kijken..........

Het is bekend bij alle Moslim al dan niet de abangan die hun geloof (incl. de geboden en verboden) serius nemen.
M.a.w moeite nemen hun geschriften te lezen en evt te bestuderen


Mohamad had helpers die wel konden schrijven, ze dachten me te pakken te hebben. Mijn antwoord hierop was ik ben geen wetenschapper en heb mijn kennis opgedaan door zelfstudie: Wetenschappelijk is aan getoond - zowel door moslim geleerde als niet moslim geleerden - dat de koran ongeveer 35 jaar na de dood van Mohamad is geschreven. Kortom het is maar de vraag of het geheugen van de schrijver(s) wel zo goed was als dat nu word aangenomen.

Ook bekend , zie de vorige commentaar

Niemand kon mij een antwoord geven die aantoonde dat ik het fout had, men wist het gewoon niet. Enkelen van hen kende de koran alleen maar in het arabisch en daar hield bij op. Voor de goede orde allen hadden gestudeerd aan een universiteit.
Het hebben van een S1 diploma wil niet zeggen dat iemand ook " thuis" is in de besproken thema

Volgende vraag: jullie nemen voetstoots aan dat Allah een man is om dat in de koran allah vaak ook als Hij omschreven wordt, taalkundig is dat een omschrijving voor een man..... Ik wil jullie in overweging geven, om eens na te denken of Allah of God geen vrouw zou kunnen zijn. Ze waren met stomheid geslagen ik heb in zeer korte tijd niet zoveel onzin aan moeten horen als toen.

Het is natuurlijk zeer dom van hun , om een discussie aan te zwengelen terwijl ze bijna niets hebben in hun ransel


Mijn vriend de jaksa stelde dat ik op moest passen omdat wetenschappelijk vaststaat dat Allah een man was, wat vervolgens door de anderen volmondig beaamd werd, en ik kan moeilijkheden krijgen met deze stelling.

Een domme jaksa , foei , wat een gelul
Menir weet niet het verschil tussen GELOOF (Ik/wij geloof/geloven in ......) en WETENSCHSAP
Ik zal hem ook van de tafel kunnen weglullen


Hoezo is het volgens jullie wetgeving dan verboden om vragen en/of antwoorden te zoeken? Prachtig zij ik, dan wil ik graag dat wetenschappelijk bewijs zien ik ben het niet tegen gekomen in de literatuur nog in wetenschappelijke artikelen over de oorsprong van de islam, of van uit andere geloofs overtuigingen.

Als ik die (domme) Jaksa) is zou ik antwoorden dat het opgevat kunnen worden als belediging van mensen die toevallig gekrenkt voelen in hun gellof , die voor sommigen de allerheiligste is .
Die individuen kunnen aanklacht indienen , of het ontvankelijk wordt verklaard (zaak van de O.M) is een andere zaak .
Een Jaksa (P.U) kan ook iemand dagvaarden (Proactief zijn ) als die persoon onrust veroorzaakt in de maatschappij.
Er zijn 2 wetsartikelen die als basis kan dienen.Salam dari Pardi/Ab
en voor de gene die puasa houden sterkte.


Salam dari OmSid van Amsterdam.
Een abangan , doet niet mee met puasa.


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

[quote] On 17-08-2009 20:34 Pardi wrote:


Ik ben geen moslim maar heb wel respect voor hun overtuiging en toon dat dan ook. Ik krijg daar voor uit de omgevening respect terug, meer hoef ik niet.

Corrrectie :
Goed gezegd.Het is universeel principe , gebaseerd op wederkerigheid.
---xxxxheeft tegen gehouden..xxxxxxxx


Wetenschappelijk is aan getoond - zowel door moslim geleerde als niet moslim geleerden - dat de koran ongeveer 35 jaar na de dood van Mohamad is geschreven.

Kortom het is maar de vraag of het geheugen van de schrijver(s) wel zo goed was als dat nu word aangenomen.

Dat klopt.
.w.b de geheugen van de vertellers (reciteren van Al Qur' an) , het is wetenschappelijk aangetoond (zie ook artikelen) dat veel mensen (en zeker uit die tijd ) alle versjes uit hun hoofd kennen.
Zelfs nu houden ze wedstrijden , en er zijn veel mensen (zelfs kinderen) die de Qur' an foutloos kan reciteren.


Tijdens zijn leven , en na een oorlog waren sommige vrienden (inner circle) van Muhamad die gespecialiseerd zijn in het reciteren gedood .
M had opdracht gegeven om al van zijn bekende en verzamelde uitspraken te laten verzamelen .
Dat gebeurde ook vlak na zijn dood , men heeft ontdekt dat er bepaalde versie in omloop zijn die niet kloppen of verkeerd werden begrepen.

Dat is ook de reden waarom de kalifs schoon schip maken en de qur' an begin te catalogiseren en een " canon: uitgave te streven.
Sindsdien heb je alleen 1 versie , de rest is niet geldig .
PS : ik ken hoogstens een paar versjes , en ken geen arabisch Emoticon: Yes!


bisa dicek of makemyday .

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,314,397 pageviews Een website van indahnesia.com