Ervaring met inburgeringstoets?


 Subforum Andere praat 
53 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
ouwe bekende
Gebruiker
spacer line
 


On 13-08-2009 13:13 Nou, nou, nou. Primitiever dan jij kan haast niet wel? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Tja, daar heb je wel een punt. Kan soms erg primitief Ďhandelení, vooral als ik iemand niet mot. Mijn ex klaagt er nog steeds over (en dat na 3 jaar)Ösapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 13-08-2009 13:42 ouwe bekende wrote:

Tja, daar heb je wel een punt. Kan soms erg primitief Ďhandelení, vooral als ik iemand niet mot. Mijn ex klaagt er nog steeds over (en dat na 3 jaar) Ö

Tjee ob, dan heb je haar inderdaad hard geraakt. Het is maar goed dat ik niet bij jou in de buurt woon. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudsapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-08-2009 09:55 havana45 wrote:
Als u een beetje kennis hebt van de Chinese cultuur en denkwijze, dan zou u weten dat deze doordrenkt is met puur materialisme.


Dat de Chinese cultuur en denkwijze doordrenkt is met puur materialisme was me inderdaad onbekend. Voor zover ik weet legde de Chinese filosofie juist minder nadruk op de materialistische visie als basis voor reflectie over de wereld en meer op gedrag, manieren en sociale omgang, zoals aan het licht wordt gebracht in TaoÔsme en Confucianisme. De Chinees maakt zijn belangen ondergeschikt aan die van het collectief: de staat, de werkgever, maar vooral... de familie.
Maar aan uw toon te horen bent u wel een China deskundige, dus laat even horen of ik helemaal fout zit. Je bent nooit te oud om te leren toch?


Niet voor niets wordt de Nederlander "de chinees van het westen genoemd"!

Dit klopt en heeft te maken met de handelsgeest en ondernemerschap. Eeuwenlang, van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen, was de zijderoute, waarlangs gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van AziŽ aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant, de belangrijkste verbinding tussen oost en west. China was toen het middelpunt. In de 17e eeuw deed Holland op dit gebied van zich spreken, vandaar die uitdrukking.


Materialisme in de westerse cultuur is een uiting van de economische vooruitgang en welvaart aldaar; iets heel anders dan dat het ingebed zit in een manier van denken en filosofie van een volk.

Materialisme in de westerse cultuur houdt juist in dat materieel succes en materiŽle vooruitgang de hoogste waarden in het leven zijn. Het begrip heeft een negatieve lading. Een materialist wordt gezien als iemand zonder echte principes, een schraperig, egocentrisch individu met een grote honger naar eigen behoeftebevrediging. Simpel gezegd: een hebberig figuur.sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 

Ik zie opeens dat bovenstaande posting een reactie moet zijn op een posting van YB en niet gericht aan havana45. Alleen de uitdrukking: de Nederlander is de Chinees van het westen is van havana.sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-08-2009 10:14 Yogya-Bali wrote:
Dit vanwege dezelfde soort handelsgeest; niet zozeer vanwege het hebben van een op materialisme geente filsofie c.q. cultuur.

Grappig. Een Chinees die handel drijft doet dit vanwege zijn materialistische filosofie en een Nederlander die hetzelfde doet heeft een handelsgeest. In mijn ogen is handel handel met het oogmerk om winst te behalen.VanHeutsz
Gebruiker
spacer line
 


On 10-08-2009 10:14 Yogya-Bali wrote:
Dit vanwege dezelfde soort handelsgeest; niet zozeer vanwege het hebben van een op materialisme geente filsofie c.q. cultuur.


U zou zich toch eens in de (Chinese) filosofie moeten verdiepen om dit soort beweringen te doen. Voor ons is het volstrekt vanzelfsprekend om in termen van rechten te denken, denk maar eens aan al die zogenaamde 'arbeidsongeschikte uitvreters' die menen het recht te hebben om onderhouden te moeten worden door anderen, een Chinees zou zoiets niet eens kunnen bedenken. Het denken vanuit het perspectief is Chinezen totaal vreemd, sterker nog, het Chinees kent niet eens een apart woord voor individu.
Is het u niet opgevallen dat tijdens de laatste olympische spelen de kritische vragen enkel werden gesteld door buitenlandse journalisten en niet door Chinezen.
Het bewustzijn van individuele rechten en autonomie komen nauwelijks voor in het filosofische vocabulaire.
De twee belangrijkste en sterkste filosofische stromingen, het confucianisme en vooral het legalisme zijn ronduit anti-individualistisch: hiŽrarchie en gehoorzaamheid aan hogere rangen zijn daarin de meest essentiele concepten. Confucius legde sterk de nadruk op bestuurlijke en kinderlijke gehoorzaamheid. Respect voor de keizer, de oudere en de ouders was geboden. Prioriteit geven aan de belangen van het individu boven die van de groep werd ten sterkste verworpen.
Het legalisme heeft als principe dat het volk zich volledig dient te onderwerpen aan de wetten van de leider, geen enkele zeggenschap voor het individu.
willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Inburgen in holland kost bijna 13 miljard euries jawel geen ruphias per jaar......Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

90,170,780 pageviews Een website van indahnesia.com