Ervaring met inburgeringstoets?


 Subforum Andere praat 
68 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Om Ziel, als u zo een hekel heeft aan Nederland, verdwijn dan!
: schelden op Nederland en gelijk profiteren van de uitstekende voorzieningen, en een flinke uitkering, waar vind je dat?
niet in Thailand en ook niet in Indonesie!!zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik blijf alleen hier om mensje te pesten, is dat nou goed!!!!.

Ik heb niet voor niets een buitenlandse vrouw.............. Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Party! .Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 07-08-2009 17:15 merapi wrote: als u zo een hekel heeft aan Nederland, verdwijn dan!

Een typische PvdA-reactie. Die heb ik vaker gehoord. En onze befaamde juriste met vriend Ike heeft gelijk: jarenlang (tot voor zeer kort) oversteeg het aantal emigranten het aantal immigranten. Noot: de emigranten waren goed opgeleid, welgesteld, intellectueel. De immigranten waren analfabete boeren uit Turkije en Marokko. Neerland, let op uw saeck!Jantje
Gebruiker
spacer line
 

Ja, en zo is het guna2. Ik heb niet zo’n bijster goede opleiding gehad maar zie hier toch wel het e.e.a. waar ik vraagtekens bij plaats. Wat moeten wij hier (in Indonesie) als we in de shit raken...
Dit soort advocaat van de straat heeft bestaansrecht verworven door de deur open te zetten voor de z.g. behoeftigen waar de Nederlandse samenleving voor op moet draaien.
Hun z.g. “wij gevoel” of “Atlas syndroom’ waarbij ze denken op kosten van de belasting betaler de hele wereld op hun schouders te te kunnen nemen. Eigenlijk kwalificeer ik deze als de “master parasites” die onze cultuur ondermijnen en een deugdelijk rechtssysteem afknabbelen. Ja, als ratten. Blind voor recidivisten die met dikke auto’s hun portie “voedselbank” op komen halen. Maar goed dat er een Wilders is.
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Ik moet even lachen zie op forum.indonesiepagina.nl/active/ dat de Namen onder elkaar staan om 22.55uur zieleffe Merapi Jantje..... Emoticon: Party! Emoticon: Party!
Dat veranderd nu dus we zijn in goed gezelschap Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
ha ha tussen de echte mensen die het weten kunnen, en die niet van voorspiegelingen houden maar gewoon met twee benen op de grond blijven dansen.............. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 07-08-2009 19:44 Jantje wrote: [Wat moeten wij hier (in Indonesie) als we in de shit raken...


Dan kom je toch gewoon lekker terug naar Nederland waar we wel iedereen die buiten de boot valt een helpende hand bieden. Moet jou er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat we hier op dat gebied geen onderscheid maken tussen allochtoon of autochtoon. Dat is dus minder leuk voor jou, maar je kunt niet alles hebben. Of moeten wij het Indonesische systeem dat jij karakeriseert als "ikke ikke en de rest kan stikke" hier ook invoeren? Soms weet ik echt niet wat jij precies wilt jantje.


Dit soort advocaat van de straat heeft bestaansrecht verworven door de deur open te zetten voor de z.g. behoeftigen waar de Nederlandse samenleving voor op moet draaien.


En dan hoor je automatisch ook tot deze categorie. Of je blijft natuurlijk gewoon creperen in Indonesië als je in de shit raakt. Mag van mij allemaal, doe ik niet moeilijk over. Aan jou de keuze.


Blind voor recidivisten die met dikke auto’s hun portie “voedselbank” op komen halen
.

Is dit echt zo jantje, of is dit weer één van je vele vooroordelen? Je weet onderhand dat ik op dat gebied een ongelovige Thomas ben, dus graag bewijzen kerel. En niet zo'n lul-verhaal van horen zeggen. Daar trap ik niet in.


Maar goed dat er een Wilders is.


Weet je jantje dat die Wilders ons per jaar een enorme bom duiten kost zonder dat het staat iets oplevert? Wat denk je dat die man en zijn fractie de belastingbetaler kost aan salarissen, onkosten, beveiliging en duizenden uren aan ambtenarenalarissen voor het beantwoorden van hun infantiele vragen. Dan zie ik liever dat mijn belastinggeld nuttig besteed wordt, bv. aan behoeftigen en dan maakt het mij niets uit of het een autochtoon of allochtoon is. En met dat filmpje van hem (waaraan jij ook wilde meebetalen), was het bedrijfsleven ook niet bijster content. Kostte ook menige euro aan inkomsten vanwege een boycot.

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 

zonder dat het staat iets oplevert?

Moet dus zijn: zonder dat het de staat iets oplevert. Is een typefout, voordat iemand weer gaat zeveren over het foutieve gebruik van de Nederlandse taal.Jantje
Gebruiker
spacer line
 

Sapolidi:
" ikke ikke en de rest kan stikke "

Het is Ike en ikke Emoticon: Yeah right!jhgeelen
Gebruiker
spacer line
 

in mijn vrijwilligerswerk heb ik bijna alle nationaliteiten bij mij aan het bureau gehad. Als ik gebeld word voor een afspraak zeg ik altijd dat men een tolk mee moet brengen, want ik kan geen stukken invullen zonder dat ik weet wat er gezegd wordt. De mensen van Indonesische afkomst, ouderen zowel als jongeren heb ik geen moeite mee, die spreken goed Nederlands en begrijpen wat ik zeg of uitleg. Dat deze mensen nu over een kam geschoren worden met al die mensen die nooit de moeite genomen hebben om Nederlands te leren spreken, is een amtelijke kronkel, die de mensen in het parlement overgenomen hebben. Helaas zo gaat dat in een democratisch stelsel, maar ik zou niet gelukkig zijn als er geen democratie was.
jhgzieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja wat versta je onder democratie!!!!!!!
Hebben we die wel????
Want je bent altijd afhankelijk van het Parlement, dus we hebben trapsgewijs democratie Parlement democratie.
En als we ergens niet mee eens zijn dan kunnen we, via de rechter nog ons gelijk halen.
Kijk eens hoe eigenlijk onze democratie tot stand gebracht worden.
We mogen stemmen op mensen die zich kandidaat gesteld hebben.
Wanneer is zo'n kandidaat in staat om zich kiesbaar te stellen, dat is dat hij door partij politiek is aangenomen.
Wanneer kom je zo ver dat je via een politieke partij mag deel nemen.
Meestal was dat via een maatschappelijk functie, vroeger was het meer een hogere functie, in de Bisnische, en daar kon je het mee doen.
Nu is het tot een ordineren volksverloop tot stand brengen via vriendjes politiek.
En zie hoe ze zich kronkelen, als er verkiezingen zijn.
Dan beloven ze je van alles, en als het tot regeren aan komt, is het altijd die compromissen sluiten.

Het is wel beter dan sommige landen hebben, die alleen dictatoren hebben, die zogenaamd gekozen worden, die landen kunnen met hun volk doen wat ze maar willen.
Die vergelijk gaat in een geciviliseerd systeem in een westerse land niet op.
Want juist in zo,'n systeem waar wij in verkeren zie je steeds meer tegenstellingen, waar het steeds moeilijker wordt om samen iets te regeren.
Een volk die te vrede is met wat ze hebben zal niet zo gauw protesteren.
Maar volkeren die bewust zijn van hun eigen krachten zal zeer zeker op de barricade gaan om verandering in hun land te eisen.

maar laat het bij ons land houden, en dat als voorbeeld nemen.
Als je alles te veel wilt regelen, moet je daar een ambtenaar achter zetten, die je zou moeten aansturen.
Kijk en daar is die dwalingen die je dagelijks ziet gebeuren, we hebben te veel bureaucratie.
De linker hand weet niet wat de rechterhand doet.
En als je dan als minister dwaalt de een keer naar links, en de andere keer naar rechts dan ben je niet goed bezig dan weten de ambtenaren ook niet meer hoe zij/hij het moet doen.
Dan doen ze zelf hun plannen maken, en krijg je juist zoveel tegenstrijdigheden, dat de burger helemaal geen vertrouwen meer in het apparaat heeft.Ja ik ben maar een simpel boeren jongen, maar het is een feeling, je door het leven, veel ervaringen opdoet, die je dan kan kwalificeren, in verhouding van rechten en plichten.
ik als burger mag bezwaar maken, ik noem maar iets als voorbeeld, 120km snelweg, die plots 100km word, je komt dan voor een commissie van velen ambtenaren, die je, je zegje laat zeggen, en als je dan uitgesproken bent dan lijkt alles al in besluit vast te zitten.
Dus wie maakt het uit!, juist de ambtenaar in opdracht van iemand in de politiek.
En wat je ziet, dat dan de ambtenaar, zich niet kan staande houden, op zijn titel als ingenieur die de kennis heeft, en voor gestudeerd gehad te hebben, met hun collega’s de onder spit moet delfden,doordat er in die groep te veel (geitenkousen mentaliteit) mensen zitten, die via, niet op deskundigheid,hun functie, hebben ver kregen, en zo moet de deskundigen het loodje leggen.
En dan heb ik het nog niet over onze rechtstaat gehad, met veel advocaten, die ons moeten beschermen voor een of dwalende rechter…

Het vergt te veel om alles te beschrijven, omdat het een te lang verhaal wordt waar sommigen, toch niet goed door lees, omdat het geen technisch taalkundigheid is.
Dat is mijn te kort coming die niet meer ingehaald kan worden.

Oja dit nog!!!, de samenleving is geworden een multiculturele samenleving in een klein landje waar ze elkaar overhoop schieten, en zich uitvechten omdat ze elkaar niet kunnen luchten of zien……….. Emoticon: I love it Emoticon: Cooool
Zie Filmpje, en volg de dagelijkse nieuws garing…………….. Emoticon: Very funny Emoticon: Emoticon: SadleyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Fijn weekend Om Ziel tussen GBJ en het geleuter uit de jaren 50-60
~Er was even een break van Yerun na mn postings aan u en maar goed ook; Yerun zette mij op het goede spoor om naar uw kletskoek niet meer te luisteren en ook niet meer te mailen~!oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Waarvan Akte. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

prima Oyibo, in ieder geval een fijn weekeinde, het komt goed en groetjes aan Yerun!4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 08-08-2009 01:38 sapolidi wrote:
zonder dat het staat iets oplevert?

Moet dus zijn: zonder dat het de staat iets oplevert. Is een typefout, voordat iemand weer gaat zeveren over het foutieve gebruik van de Nederlandse taal.


ff de editknop gebruiken om je eigengemaakte fouten te verbeteren Emoticon: Wink


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Nemesis
Gebruiker
User icon of Nemesis
spacer line
 

Voor mensen met een Indonesische achtergrond is het wel erg vervelend dat de inburgering bol staat van het volgende soort lesmateriaal / examenvragen:


Vraag:
Mustafa krijgt zijn resultaat te horen van de inburgeringstoets. Hij blijkt te zijn gezakt.
Wat kan Mustafa het beste doen?

1. De leraar in elkaar slaan en zo een certificaat bemachtigen.
2. In het vervolg de lessen volgen en serieus leren.


Voor de gemiddelde Somalier en in iets minder mate Marokaan en Turk mag dit dan lesmateriaal zijn dat prima past bij hun leefwereld, voor een Indonesier is dit natuurlijk uitermate beledigend.


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-08-2009 01:31 sapolidi wrote: .....dat we hier op dat gebied geen onderscheid maken tussen allochtoon of autochtoon. Dat is dus minder leuk voor jou, maar je kunt niet alles hebben.

Dat onderscheid maken ze hier elke minuut van de dag - zelfs onderling (van welke etnische afkomst ben je en welke religie heb je?.......op het zieke af). Als er egens op deze wereld een racistisch land is, dan is het wel RI (trouwens de holocaust wordt steevast ontkend door de moslim majority die dat 1 van de grootste leugens van de eeuw vindt....wederom...tel uit je winst).merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Nemesis,
Natuurlijk is dit soort vragen beledigend voor een Indonesier, maar ook voor welke nieuwkomer dan ook!
Als dit serieus bedoelt is, dan doet een oppasser in de Apenheul nog beter werk met het socialiseren van apen.Nemesis
Gebruiker
User icon of Nemesis
spacer line
 

Merapi,
Natuurlijk is dit met enige ironie aangezet. Mocht je echter de echte vragen die op de inburgering worden gesteld zien dan zou je verbaasd zijn over -inderdaad- het Apenheul gehalte. Vandaar de toepasselijke foto van het publiek waarop het programma lijkt afgestemd.

Echte vraag is bijvoorbeeld:

Is het slaan van vrouwen strafbaar of niet?
1. Ja, dat is toegestaan.
2. Nee, dat is strafbaar.

Dat is dus niet zo mooi als ik het maak, maar desondanks zit ik er met kromme tenen naar te kijken. Emoticon: Bye bye


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

de inburgeringstoets zie

http://www.zoz.nl/nlquiz.htm

ff de URL aanklikken het zijn multiple choice vragen en wie gezakt is mag het eerlijk zeggen, doen we niet moeilijk over


Hollander, Nederlander of Dutchman?

1. Holland dankt zijn naam aan


2. 'God zij met ons', het randschrift op Nederlandse munten


3. 'Wien Neerlandsch Bloed in de adres vloeit Van vreemde smetten vrij'


4. het hoogtepunt van Nederland ligt in


5. het dieptepunt van Nederland ligt in


6. de eerste koning van Holland was


7. Nederlands wordt gesproken door ongeveer


8. Tulpenmanie is een uitdrukking voor


9. de Nederlander van de 20e eeuw was (volgens het AD)


10. de onderste baan van onze driekleur is


11. de Zilvervloot die Piet Heyn won kwam uit


12. Hollanditis is een


van de vragen goed: een score van % [antwoorden]


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

nemesis, maak je niet druk, komt heus goed!.En nee, in ieder beschaafd land is vrouwenmishandeling strafbaar; Nederland gaat daar verder Nog verder in:
bij huiselijk geweld wordt de partner direct ingesloten en bij recidive komt een straatverbodSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 09-08-2009 20:13 Nemesis wrote:
Merapi,
Echte vraag is bijvoorbeeld:

Is het slaan van vrouwen strafbaar of niet?
1. Ja, dat is toegestaan.
2. Nee, dat is strafbaar.


Waarom moet het strafbaar zijn ?

Ik dacht dat wie zijn vrouw lief heeft , kastijdt haar .
Het kan ook een opvoedkundige cq corrigerende tikken kunnen zijn .
( kan ook als spel gezien worden als men aan SM doet Emoticon: Nice = uiteraard voor de liefhebbers )


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 09-08-2009 13:06 Nemesis wrote:
Voor mensen met een Indonesische achtergrond is het wel erg vervelend dat de inburgering bol staat van het volgende soort lesmateriaal / examenvragen:


Vraag:
Mustafa krijgt zijn resultaat te horen van de inburgeringstoets. Hij blijkt te zijn gezakt.
Wat kan Mustafa het beste doen?

1. De leraar in elkaar slaan en zo een certificaat bemachtigen.
2. In het vervolg de lessen volgen en serieus leren.


Voor de gemiddelde Somalier en in iets minder mate Marokaan en Turk mag dit dan lesmateriaal zijn dat prima past bij hun leefwereld, voor een Indonesier is dit natuurlijk uitermate beledigend.


Nee , het is lachwekkend .


bisa dicek of makemyday .

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

kom op Nemesis, we slepen je er wel doorheen!!merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Om Sid toch,
Heb toch een andere opvatting: in een relatie ga je liefdevol en met respect met elkaar om., zo ziet ik dat en SM?brrrrrrr
Islamitische landen zijn bedreven in martelingen en de doodstraf.Blij dat ik Christen ben: gelijkwaardigheid voor man en vrouw.
Een correctie tik??
Ik heb mijn enige kind nooit geslagen!~maar ik paste wel andere sancties toe: een beetje zakgeld inhouden, taakjes laten doen en dan ging het weer prima.
Het mooiste compliment kreeg ik vorige week van haar:
""Mam, als ik later kinderen krijg wil ik ze opvoeden zoals jij hebt gedaan""
Nou daar sta je dan, echt sprakeloos [dochter is bijna psychologe]willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Religie brengt alleen maar ellende en verdeeldheid.
Ook de christenen deden mee aan kruistochten en martelpraktijken kijk eens naar al die priesters in amerika die kinderen misbruiken enz enz beter een goed hart en delen met je medemens als je geld in een kerk tempel of moskee investeren.
Ik heb respect voor elk geloof maar doe er zelf liever niet aan mee een en al poppenkast...
Als ik moest kiezen dan toch maar budhist...maar beter een goed mens zonder geloof geloof me nou Emoticon: SmilePlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

95,240,155 pageviews Een website van indahnesia.com