Onvoldoende stroom zorgt voor wegblijven investeerders


 Subforum In het nieuws 
39 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
BlogBlot
Gebruiker
spacer line
 

Onvoldoende stroom zorgt voor wegblijven investeerders
The Jakarta Post meldt dat de beperkte beschikbaarheid van stroom op het eiland Bali zorgt voor hoofdbrekens bij binnenlandse en buitenlandse investeerders. De vice-voorzitter van de Kamer van Koophandel (Kadin) op Bali, Tedja Nani Yasa, zei dat het tekort aan stroom inmiddels ernstige vormen aanneemt. "We zijn hard bezig Bali te promoten, maar de problemen met de stroomvoorziening zorgt in zeker de helft van de gevallen voor het niet doorgaan van investeringen."
Lees verder , klik op de titelJohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Ola,
In een ander topic geef ik aan dat je eerst je infrastructuur op orde moet hebben voordat investeerders komen. Dit is er een goed voorbeeld van. Ben trouwens benieuwd of er adviezen van de mede forummurs zijn op dit gebied; iemand idee hoe snel de hoeveelheid beschikbare stroom kan worden uitgebreidt? Mijn lijkt via waterkracht wel wat voor Bali. Relatief goedkoop om te installeren en op community niveau te gebruiken.


Begin de details te vergeten

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Het plan is volgens mij om een kolencentrale te bouwen. Da's namelijk goedkoop. Verder niet kijkend naar het milieu en de toekomst inderdaad, want dan zou Indonesie ineens erg snel vooruit kunnen gaan, iets wat de overheid niet lijkt te willen.

Voor het Java-Bali netwerk zou een kerncentrale geen slecht idee zijn. Australie levert al uranium voor test-faciliteiten bij Bandung en in Yogya, dus dat moet ook wel te regelen zijn denk ik zo. Waar dat ding komt te staan maakt niet heel veel uit, als het maar aan de relatief veilige noordkant van de eilanden is. Ook een beetje weg van de onwetende bevolking, want die wordt opgestookt/betaald om vooral te demonstreren tegen de komst van kerncentrales.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Weet wel dat er een "zekere" politiek wordt gevoerd t.a.v. Bali vanuit Java. Allereerst komt vrijwel alle electriciteit voor Bali van de Paiton-centrale op Oost-Java. Op deze wijze houdt men Bali lekker afhankelijk van Java. Ook zijn bepaalde stromingen binnen de islam voor een status-quo van de "afhankelijkheid" van Bali omdat men nogal schuin kijkt naar de positieve uitstraling van Bali als hindoe-eiland naar de rest van de wereld. Dat is ook een reden dat o.a. Jusuf Kalla en consorten er veel aan is gelegen Lombok te promoten, en dan m.n. richting de islamitische (c.q. Arabische) wereld om het imago van de islam op te vijzelen. Leuk of niet, maar de islam verkoopt nou eenmaal niet zo goed als het Balische hindoeisme. Of dat nu terecht is of niet, laten we er even buiten, maar het is een feit dat het imago van de islam in de wereld nou niet bepaald positief is te noemen, zeker niet naar non-moslims. En de populariteit van het Balische hindoeisme, internationaal gepromoot als het "eiland der goden" met vredelievende bewoners, streeft natuurlijk de andere delen van RI ver vooruit en is een doorn in het oog in bepaalde moslimkringen die er niet van zijn gediend dat hun land feitelijk bekender is in de buitenwereld vanwege het hindoe-Bali dan vanwege de andere, overwegend islamitische eilanden.
Het feit dat na de terroristische acties op Bali er geen "bijltjesdag" volgde op Madurezen, Sasaks en Javanen, is gelegen in het bewustzijn van de Baliers dat ze qua stroomvoorziening vrijwel 100% afhankelijk zijn van Java. En wat zou er gebeuren als de Balier wraak zou nemen op moslims? Juist, de fanatiekelingen op Oost-Java (waar de meest primitief denkende Indonesiers wonen en de fanatiekste moslims, nml. Madurezen) zouden de stroomtoevoer afsluiten. En dan zou Bali economisch geheel op zijn gat liggen.
Nee, die afhankelijkheid van Java laat men graag nog even doorsudderen. Al jaren doen er geruchten de ronde over het vestigen van een eigen centrale op Bali die stroom opwijkt via waterkracht en/of geothermie. Maar.......het blijft bij loze woorden.JohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Yogya-Bali, ik vind het tever gezocht en te theoretisch.


Begin de details te vergeten

TheoBierum
Gebruiker
spacer line
 

Ik vond dit wel een toepasselijk artikel in “The Jakarta Post” van gisteren. Je kunt het uitleggen zo je wilt. Het had Wilders kunnen zijn.

Culture and art experts applauded Megawati Soekarnoputri and Prabowo Subianto on Sunday after the two pledged to tackle foreign cultural invasion, which they considered the main reason for Indonesians' poor awareness of local culture and heritage. "Our elites now are too *polite' to foreigners; they are too welcoming. Without realizing it, foreigners have slowly occupied the minds of Indonesians," Prabowo of the Greater Indonesia Movement (Gerindra) Party said on a talk show "Cultures and Presidency" held at The Jakarta Playhouse (Gedung Kesenian Jakarta).FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 


On 30-05-2009 21:26 JohanN wrote:
Yogya-Bali, ik vind het tever gezocht en te theoretisch.
Er zijn er velen die dat vinden op dit forum. De ervaren werkelijkheid is kennelijk heel persoonlijk. Vreemd eigenlijk, waar zou dat toch vandaan komen? Te strakke familiebanden misschien?
De opmerking van TheoBierum zal ook wel over het hoofd worden gezien. Dat zal als te bedreigend worden ervaren, dus: kop in het zand.

Wij hebben voor de stroomvoorziening enige aftandse generatorsets op het eiland, die geregeld de geest geven, waardoor wijken om de beurt voor een uur of vijf worden afgesloten. Bij gebrek aan actiekracht duurt dit soms maaaanden! Gecombineerd met de slechte infrastructuur is het mogelijk dat er mensen zijn die fronsen bij de opmerkingen van TheoBierum.
Is er iemand die zich kan voorstellen dat er industrieën zijn die zich in corrupt Indonesië willen vestigen? Voelt iemand zich welkom en vind iemand Indonesiërs "polite"?
Hier is een minderheid die de boventoon voort, dat kan niet anders. Waarschijnlijk omdat de meerderheid zwijgt.


Be careful what you wish for; you might get it!

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 30-05-2009 21:26 JohanN wrote:
Yogya-Bali, ik vind het tever gezocht en te theoretisch.

Te ver gezocht? Dan hebben de Baliers en moslimpolitici zelf ook ver gezocht. Het heeft na de 1e ¨Balibom¨ wel degelijk in newspapers gestaan dat de Baliers zich inhielden vanwege het bewustzijn van de afhankelijkheid van Java, m.n. betreffende de energievoorziening. En de bewoners uit Oost-Java hebben toentertijd wel degelijk gedreigd met het afsluiten van de stroomvoorziening als er ook maar 1 haar gekrent zou worden van een moslim door een Balier. Zelfs moslimpolitici hebben nog (weliswaar ¨voorzichtig¨ ) zachtjes de nadruk gelegd op de mogelijkheid van een afsnijden van de stroomvoorziening (waar zij uiteraard dan niets aan konden doen). Dat mocht niet gebeuren uiteraard volgens deze politici maar het was toch wel een impliciete waarschuwing aan de hindoes om van de moslims af te blijven. Ik kan me juist nog herinneren dat er zovelen verontwaardigd waren (vnl. buitenlanders) dat deze politici meer nadruk legden op het waarschuwen van de Baliers tegen een bijltjesdag tegen moslims dan dat ze enig gruw uitspraken over de terroristische actie zelf of medelijden toonden met haar slachtoffers.
Het is geen ¨conspiracy¨ theorie maar geuitte opmerkingen uit de mond van velen in de Indonesische politiek. Voor een londho lijkt het ver gezocht maar voor een Indonesier is het de niet-uitgesproken realiteit, het wayangspel in de politiek.
Het is jammergenoeg verre van een zgn. irreeele ¨conspiracy¨ theorie (was het maar zo) want uitspraken die de afgelopen jaren zijn gedaan door VIP-moslims uit leger en politiek liegen er niet om: Marasabessy (hoge legerofficier, weet zjn rang effe niet) deed tijdens de ¨kerusuhan¨ op Ambon de uitspraak dat RI maar schoongemaakt moest worden van welke invloed van christelijke zijde dan ook (en de civil war duurde voort), minister van justitie Yusril Mahendra heeft ook de uitspraak gedaan dat hij de westerse invloed liever zag verminderen en ook liever een teruggang van westerse toeristen (dat trachtte hij met z´n visa-politiek indertijd) en een toename van moslim-toeristen, vooral uit de Arabische hoek. Ook Jusuf Kalla heeft dat onomwonden geuit. (Moet er niet aan denken...zag gisteren op weg naar Sukabumi alweer zo´n clubje Arabische schuinmarcheerders rondstruinen in de buurt van Cibadak op zoek naar vrouwelijk vlees.)
De wijze waarop bepaalde politici de afname van westerse invloeden en de toename van islamitische (lees: Arabische) invloeden promoten is gespekt van eigen belang en een verdoezelen van hun eigen lusten zoals AA Gym, Hamzah Has en Yusril Mahendra intussen wel hebben getoond in hun priveleven.....met als slachtoffer: as usual...een/de vrouw.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het artikel uit de Jakarta Post die Theo heeft geplaatst, is weer een typisch staaltje uit de xenofobische truckendoos van de Indonesische politici. Hand in eigen boezem steken???? Forget it.....de fout ligt altijd bij een ander (en het liefst nog bij iemand niet tot dezelfde ¨groep¨ behoort). Het is dat groepsdenken uit een groespgerichte cultuur die vnl. kan denken in ¨wij-zij¨ termen en niet in een overall thing. Hetzelfde ziet men in NL ook bij bepaalde kringen waar het ¨wij-zij¨ denken (een overblijfsel uit de prehistorie toen de mens nog aan het evolueren was).
Zeer goed voor de economie, voor de investeerders (we hebben het kortgeleden nog gehad over die zgn. voortgang van de Indon.economie), dit soort lui als Prabowo en Megawati......we kunnen het zelf wel alleen. Nou sorry, er is geen enkel land in de wereld die heeft bewezen dat ie alles alleen kan. Niets geleerd klaarblijkelijk uit die grote blamage van de ¨modderbende¨ van Lapindo die is ontstaan vanuit een arrogante en xenofobische houding van politici en zakenlui. Gevolg??? Hoogmoed komt voor de val (behalve in RI want ¨we zullen doorgaan, we zullen doorgaan¨).Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 31-05-2009 01:03 TheoBierum wrote:

Culture and art experts applauded Megawati Soekarnoputri and Prabowo Subianto on Sunday after the two pledged to tackle foreign cultural invasion, which they considered the main reason for Indonesians' poor awareness of local culture and heritage. (1)

"Our elites now are too *polite' to foreigners; they are too welcoming. (2) Without realizing it, foreigners have slowly occupied the minds of Indonesians," Prabowo of the Greater Indonesia Movement (Gerindra) Party said on a talk show "Cultures and Presidency" held at The Jakarta Playhouse (Gedung Kesenian Jakarta).

vwb (1) :
Gewoon flauwe kul .
Reden is omdat de jongere generatie t/m 40-45 te veel voor zich zelf bezig zijn .
Gedeeltelijk ook de schuld van de overheid en de (vaak incompetente en corrupte ) leiders.
Er wordt ook te weinig gedaan aan "nation building".
De invloed van buitenland (sinetron etc) kan men terugdringen als ze meer best doen om de jeugd goede opleiding en vorming te geven.
Gebaseerd op Indonesische Cultuur.
(Sesuai dengan Kebudayaan Indonesia).

mbt 2 :
Gedeeltelijk hebben ze geen ongelijk .
Je moet maar naar Bali gaan , de maatschappij is daar redelijk gecorrumpeerd door dolari en of andere Valas (buitenlandse valuta).
bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 01-06-2009 14:31 [url=http://forum.indahnesia.com/profile/2000/]we zullen doorgaan, we zullen doorgaan¨).


Maju terus , pantang mundur.
Oftewel :

Je maintiendrai en wij dispereert niet .


bisa dicek of makemyday .

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 01-06-2009 15:32 Surya Atmadja wrote: Gebaseerd op Indonesische Cultuur.


En die is natuurlijk volkomen eigen. Het hindoeïsme en de islam zijn geen vreemde invloeden, zijn niet door de Indiërs gebracht.marcel70
Gebruiker
spacer line
 


On 01-06-2009 14:23 Yogya-Bali wrote:

...

Te ver gezocht? Dan hebben de Baliers en moslimpolitici zelf ook ver gezocht. Het heeft na de 1e ¨Balibom¨ wel degelijk in newspapers gestaan dat de Baliers zich inhielden vanwege het bewustzijn van de afhankelijkheid van Java, m.n. betreffende de energievoorziening. En de bewoners uit Oost-Java hebben toentertijd wel degelijk gedreigd met het afsluiten van de stroomvoorziening als er ook maar 1 haar gekrent zou worden van een moslim door een Balier. Zelfs moslimpolitici hebben nog (weliswaar ¨voorzichtig¨ ) zachtjes de nadruk gelegd op de mogelijkheid van een afsnijden van de stroomvoorziening (waar zij uiteraard dan niets aan konden doen). Dat mocht niet gebeuren uiteraard volgens deze politici maar het was toch wel een impliciete waarschuwing aan de hindoes om van de moslims af te blijven. Ik kan me juist nog herinneren dat er zovelen verontwaardigd waren (vnl. buitenlanders) dat deze politici meer nadruk legden op het waarschuwen van de Baliers tegen een bijltjesdag tegen moslims dan dat ze enig gruw uitspraken over de terroristische actie zelf of medelijden toonden met haar slachtoffers.
Het is geen ¨conspiracy¨ theorie maar geuitte opmerkingen uit de mond van velen in de Indonesische politiek. Voor een londho lijkt het ver gezocht maar voor een Indonesier is het de niet-uitgesproken realiteit, het wayangspel in de politiek.
Het is jammergenoeg verre van een zgn. irreeele ¨conspiracy¨ theorie (was het maar zo) want uitspraken die de afgelopen jaren zijn gedaan door VIP-moslims uit leger en politiek liegen er niet om: Marasabessy (hoge legerofficier, weet zjn rang effe niet) deed tijdens de ¨kerusuhan¨ op Ambon de uitspraak dat RI maar schoongemaakt moest worden van welke invloed van christelijke zijde dan ook (en de civil war duurde voort), minister van justitie Yusril Mahendra heeft ook de uitspraak gedaan dat hij de westerse invloed liever zag verminderen en ook liever een teruggang van westerse toeristen (dat trachtte hij met z´n visa-politiek indertijd) en een toename van moslim-toeristen, vooral uit de Arabische hoek. Ook Jusuf Kalla heeft dat onomwonden geuit. (Moet er niet aan denken...zag gisteren op weg naar Sukabumi alweer zo´n clubje Arabische schuinmarcheerders rondstruinen in de buurt van Cibadak op zoek naar vrouwelijk vlees.)
De wijze waarop bepaalde politici de afname van westerse invloeden en de toename van islamitische (lees: Arabische) invloeden promoten is gespekt van eigen belang en een verdoezelen van hun eigen lusten zoals AA Gym, Hamzah Has en Yusril Mahendra intussen wel hebben getoond in hun priveleven.....met als slachtoffer: as usual...een/de vrouw.


Klasiek voorbeeld van de Javaan Blackmail.
Hoeft niks aan toe gevoegd te worden Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Vraag me af waarom een Javaan zich altijd anders gedraagd op Java dan als die op Bijv Sumatra is??
IWie o wie Emoticon: Yawn Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Party!


Becik ketitik olo Ketoro

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nee, door wie dan wel? Mijn grootje? Je moet toch wel even je geschiedenislessen overdoen. Het zijn allen importreligies: hindoeisme uit India en islam/christendom oorspronkelijk uit het Midden-oosten (weliswaar gebracht door Indiers/Chinezen en Europeanen).
De enige originele invloeden van lang vervlogen godsdiensten zijn grote delen van het Balisch-hindoeisme (wat geen pure vorm van hindoeisme is) en het kejawen/abangan op Java. Opmerkelijk is dat veel invloeden van deze oude godsdiensten nog redelijk ¨levend¨ zijn. Als iets dient gebaseerd te zijn op de Indonesische cultuur, dan weg met al die vreemde import-religies, inclusief hindoeisme en islam.marcel70
Gebruiker
spacer line
 


On 01-06-2009 14:31 Yogya-Bali wrote:
Het artikel uit de Jakarta Post die Theo heeft geplaatst, is weer een typisch staaltje uit de xenofobische truckendoos van de Indonesische politici. Hand in eigen boezem steken???? Forget it.....de fout ligt altijd bij een ander (en het liefst nog bij iemand niet tot dezelfde ¨groep¨ behoort). Het is dat groepsdenken uit een groespgerichte cultuur die vnl. kan denken in ¨wij-zij¨ termen en niet in een overall thing. Hetzelfde ziet men in NL ook bij bepaalde kringen waar het ¨wij-zij¨ denken (een overblijfsel uit de prehistorie toen de mens nog aan het evolueren was).
Zeer goed voor de economie, voor de investeerders (we hebben het kortgeleden nog gehad over die zgn. voortgang van de Indon.economie), dit soort lui als Prabowo en Megawati......we kunnen het zelf wel alleen. Nou sorry, er is geen enkel land in de wereld die heeft bewezen dat ie alles alleen kan. Niets geleerd klaarblijkelijk uit die grote blamage van de ¨modderbende¨ van Lapindo die is ontstaan vanuit een arrogante en xenofobische houding van politici en zakenlui. Gevolg??? Hoogmoed komt voor de val (behalve in RI want ¨we zullen doorgaan, we zullen doorgaan¨).


Lapindo had nooit hoeven gebeuren Wij kunnen alles zelf en we doen nooit wat fout.
Als er wat fout gaat is het de schuld van een ander geloof,of cultuur of ander person die niet in de innercirkel toebehoort


Becik ketitik olo Ketoro

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 02-06-2009 04:21 Yogya-Bali wrote: Nee, door wie dan wel?


Dat was tong in wang.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 01-06-2009 15:35 Surya Atmadja wrote:

...


Maju terus , pantang mundur.
Oftewel :

Je maintiendrai en wij dispereert niet .

En zells dat is al verworden tot een ranzig slechte spelshow op televisie.


Ho Lee Fuk

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,278,742 pageviews Een website van indahnesia.com