Het eerste slachtoffer met Varkensgriep in Indonesie


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
66 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 13-05-2009 12:53 Yerun wrote:

...


Is het niet zo dat er nog altijd subsidie op suiker zit? In dat geval heeft Brussel er wel baat bij die hele industrie uit Europa te stampen ter vervanging voor iets wat wel gewoon belastingcenten oplevert en geen belastingcenten kost.

Stevia? Als het in de EU niet wenselijk is, waarom wordt er elders ter wereld dan geen massale aanplant gedaan?
Sorry, wil je niet aanvallen, maar je stelling klopt niet helemaal op deze manier geloof ik.

Yerun,

Ik heb het van een zakenman uit Zeeland (niet new).
Hij heeft ergens in het warme zuiden een plantage gevonden waar ze het vervaardigen. Hij heeft mij ook eens een boek laten zien over de voordelen van Stevia.
Tevens vertelde hij mij ook dat hij het niet mag importeren in Europa. Terwijl buiten Europa het gewoon wel wordt gebruikt (lees westerse landen). Hij heeft mij verteld dat hij er druk mee bezig is om het er door te krijgen.

Even googlen kwam ik deze site tegen over Stevia.
dieet.blog.nl/diabetes/2005/10(...)f_ook_voor_diabetici
Daar kom je ook veel commentaar tegen van lezers. Verder ben ik niet bekent met subsidies op Suiker, ik houd mij niet zo bezig met dat soort dingen.
Dus weer even gegoogled en kwam deze tegen.
www.dossierx.nl/content/view/595/41/

Big Business
Suiker is big business, vooral omdat de Europese Unie de productie van suikerbieten subsidieert. Dit heeft er in de loop der jaren toe geleid dat de concurrentieverhoudingen ernstig zijn verstoord. Als suiker in de EU wordt ingevoerd, vindt een heffing plaatsen als suiker wordt uitgevoerd ontvangt de exporteur een subsidie. Daarnaast mogen boeren een maximale hoeveelheid suiker produceren via een quota-systeem. Hierdoor blijft de suikerprijs binnen de EU op een hoger niveau dan op de wereldmarkt en kan suikerbiet rendabel worden geteeld. De kosten worden evenwel betaald door consumenten (die een hogere suikerprijs betalen) en boeren in de Derde Wereld wiens concurrentievermogen wordt aangetast. Wel is inmiddels afgesproken dat de suikerbietenprijs vanaf 2006 in stappen wordt verlaagd.Ik zelf verkoop het niet en wil het ook niet verkopen.Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Hier nog meer info over Stevia;

www.aspartaam.nl/stevia/stevia.html
www.aspartaam.nl/stevia/stevia2.html

De Europese Commissie heeft Op 22 februari 2000 onder beschikkingsnummer 00/196/EG het volgende beschikt:
"STEVIA REBAUDIANA BERTONI: PLANTEN EN GEDROOGDE BLADEREN" mag in de Europese Gemeenschap niet als voedingsmiddel of voedingsingrediŽnt in de handel worden gebracht.


2. Waarom is het verboden?
Op 22 februari 2000 weigerde de Europese Commissie een ver-gunning af te geven voor het in de handel brengen van stevia als nieuw voedingsmiddel of nieuw voedselingrediŽnt. Indirect is het verbod te wijten aan de aanvrager van deze vergunning: de Belgische prof. J. Geuns van het Laboratorium voor Plantenfysiologie van de Katholieke Universiteit Leuven. Zonder deze aanvraag was stevia waarschijnlijk gewoon verkrijgbaar gebleven. Dick van der Snoek uit Wommels die met zijn bedrijf 'Vita-reform Van der Snoek' al enkele jaren een ruw stevia-extract op de markt brengt: "Het was dom van Geuns om te doen alsof stevia een nieuw product is. Want dit houdt in, dat er Europees onderzoek moet bestaan dat de veiligheid van het product garandeert. Anders krijg je geen vergunning. En dat onderzoek was niet voorhanden. Dus ging het mis." Vreemd genoeg medefinanciert de Europese Gemeenschap sinds 1998 wťl een project waarin onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden voor het verbouwen van stevia in Zuid-Europa. De achterliggende gedachte is, dat het verbouwen van stevia het inkomen van de plaatselijke boeren zal opkrikken.

5. Wanneer wordt het handelsverbod opgeheven?

De Belgische professor Geuns spant zich nog altijd in om de Europese vergunning rond te krijgen. Hij is er inmiddels van overtuigd dat hij wordt tegengewerkt. Hij heeft al talloze malen stevia dossiers gestuurd naar de Europese instanties en telkens een nieuwe wedervraag als antwoord ontvangen. Mensen in zijn omgeving vinden het bewonderenswaardig dat hij volhoudt en de strijd nog niet heeft opgegeven.
Volgens Janet de Jong wordt nog steeds druk uitgeoefend door de zoetstoffenindustrie. "Stevia vormt voor deze sector een wezenlijke bedreiging: stevia is natuurlijk, goedkoop en er kan geen patent op worden aangevraagd. Mogelijk dat er iets verandert na 2005, wanneer de patenten van vele zoetstoffen aflopen. Ik denk dat de zoetstoffenindustrie dan stevioside op de markt zal brengen. Dit is te extraheren uit stevia en hierop kunnen ze weer een patent aanvragen. Tot die tijd zal de sector alles in het werk stellen om te voorkomen dat stevia wordt goedgekeurd als zoetstof."


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Weet iemand hoe het met deze griep is gesteld in RI?

Ik hoor namelijk dat NL en Belgie flink aan het inenten zijn geslagen Emoticon: Cooool


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 09-11-2009 14:59 siebjans wrote:
Weet iemand hoe het met deze griep is gesteld in RI?

Ik hoor namelijk dat NL en Belgie flink aan het inenten zijn geslagen Emoticon: Cooool


Niemand die het weet, een H1N1 test kost al snel 30-40 euro, onbetaalbaar voor een Indonesisch ziekenhuis. Als ik er geld op zou moeten inzetten zou ik zeggen enkele duizenden Indonesische slachtoffer(tje)s (wereldwijd zijn er geloof ik nu 5000 [bevestigde doden, dit is uiteraard nog maar het topje van de ijsberg). Overigens geen reden voor paniek, de griep is altijd al een van de grootste killers geweest en de H1N1 is gewoon een ietwat aggressievere variant
Gracias. Sama sama

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Sieb en Kiwimave, hier in nl wordt massaal ingeent tegen de Mexicaanse griep, heb de prik gisteren gekregen en voel me beroerd en heb wat koorts ,de 2e prik volgt over 2 weken, maar volgens de huisarts behoor ik tot een risico groep[reuma]
Heb eigenlijk nooit een flinke griep gehad, ja verkouden maar meer ook niet.
Ja Kiwimave, van oudsher is griep de grootste killer, maar ik denk toch als je voor het overige gezond bent, dat er geen reden voor paniek is.
Maar het wordt zo in de media naar voren gebracht en opgeklopt, terwijl er veel meer mensen aan AIDS sterven in de 3e wereldelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Met de hartelijke dank aan de paus en de katholieke kerk.bambang
Gebruiker
spacer line
 

Mijn wijlen moeder werd er doodziek van de griepprik. Ze had maar 1 prik gehad. Daarna nooit meer. Mijn tante is er aan overleden. De reden is dat er zomaar geprikt wordt, zonder te vragen wat voor medicijnen je gebruikt. De combinatie van medicijnen en griepprik kan fataal zijn.kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 12-11-2009 21:02 kiwimave wrote:

[quote removed]


Niemand die het weet, een H1N1 test kost al snel 30-40 euro, onbetaalbaar voor een Indonesisch ziekenhuis. Als ik er geld op zou moeten inzetten zou ik zeggen enkele duizenden Indonesische slachtoffer(tje)s (wereldwijd zijn er geloof ik nu 5000 [bevestigde doden, dit is uiteraard nog maar het topje van de ijsberg). Overigens geen reden voor paniek, de griep is altijd al een van de grootste killers geweest en de H1N1 is gewoon een ietwat aggressievere variantHet aantal doden in de VS is nu officieel 4900, dus dan zit ik waarschijnlijk redelijk in de buurt met een zelfde aantal slachtoffers in Indonesie. Indonesie is iets kleiner qua bevolking, heeft echter (nog) een veel slechtere gezondheidszorg. Ik denk overigens dat de echte piek in jan-feb nog komt met het regenseizoen, als iedereen bij elkaar opgehokt binnen zit. Afwachten dus.

Overigens raad ik iedereen het vaccin aan. Nog nooit gehoord of beschreven dat het vaccin ook maar 1 dode heeft veroorzaakt, terwijl het virus al 10-duizenden doden op zijn naam heeft. De keuze lijkt me simpel voor de weldenkende mens..


Gracias. Sama sama

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

NoviKirana
Gebruiker
User icon of NoviKirana
spacer line
 

Ik weet het niet hoor, met die vaccinatie. Laatst was er nog een kinderarts op tv die vertelde dat kinderen er eigenlijk heel goed tegen kunnen en dat alle jonge patiŽnten al een andere ziekte hadden zoals bijv astma. Ik heb persoonlijk het gevoel dat de overheid de voor veel geld ingekochte vaccins wil opmaken, omdat het niet eeuwig houdbaar is....maar goed, dat is maar een gok natuurlijk.Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Wanneer in een van de dagbladen iets over de varkensgriep staat, lees dan alle commentaar van de lezers. Dan leer je genoeg over de griep. Tevens kun je in alle talen duizenden web-sites vinden die je uitleggen wat voor troep het is.

Ik zal later een stukje plaatsen over wat er inzit (het is nietvoor 100% bekent de rechtszaak tegen het ministerie loopt nog). En geloof mij het is dan TOTAAL NIET geschikt voor Moslims, omdat er veel dierlijke stoffen inzitten.

Sorry voor de skeptici doch het staat niet op de site van de BVD of ministerie van volks on gezondheid.

Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,554,105 pageviews Een website van indahnesia.com