1e verre reis met de rugzak, enkele vraagjes uiteraard :-)


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
76 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
eerstexbackpack
Gebruiker
spacer line
 

We hebben beslist de 1e nacht in jakarta door te brengen in het FM7 hotel. Nu was mijn vraag wel: reserveer ik dit best via de site van het hotel zelf? JE kan blijkbaar ook boeken via sites zoals hotels.be en ik vraag mij af wat ik nu het beste doe?
De rest van de vragen volgt zeker, we zijn volop aan het uitstippelen nu :-)Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Het IBIS hotel in Jakarta was online goedkoper dan dat we daar ter plekke het hotel boekten. Het receptie-personeel heeft dit ook beaamd. Ik weet niet of het bij het FM hotel ook zo is.senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, boek dan online,,dan ben je in ieder geval verzekerd van een slaapplaats en waarschijnlijk niet te duur uit, Vergelijk de prijzen op de diverse booking sites en je ziet wie het voordeligst is, meestal zijn de prijzen op deze sites niet al te verschillend


hati hati, pelan pelan

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Hai Melissa en Lissa,

Hartstikke leuk hoor, met de rugzak Indonesie bezoeken, helemaal niks mis mee. Zorg dat je je goed voorbereidt en veel leest voor je vertrekt. Ik heb me altijd aan een aantal regels gehouden (die zeker niet voor iedereen gelden, heb ik wel gemerkt): zorg dat je zoveel mogelijk leert van de taal. Kan prima van tevoren door een wordenschat op te bouwen. Geen hele zinnen gaan leren, maar gewoon woordjes, daar kom je een heel eind mee. Zorg verder dat je je gepast kleedt, dus in een islamistisch gebied (dat zijn er nogal wat) geen korte broeken en hemdjes met diep decollete. Ik heb zelf altijd een lange broek of een jurk aan en draag nooit mouwloze bloesjes. We hebben hier eerder een discussie over gehad, velen vonden dit overdreven, maar ik vind te bloot in zo'n land erg ongepast. Verder werd hier eerder een advies geven over vertrouwen, er werd gezegd: "vertrouwen is goed, maar beter is het om geen vertrouwen te hebben". Ik ben het daar totaal mee oneens, als je je wantrouwend opstelt, vraag je erom dat je belazerd wordt. Belangrijk is om zelf het initiatief te houden. Als jij ergens hulpeloos staat, zal iedereen op je afkomen en daar zitten dan natuurlijk ook de ratten tussen die jou proberen eenpoot uit te draaien. Als jij echter zelf bepaalt wie je om hulp vraagt, is de kans dat dit een oplichter is veel kleiner. Dus altijd zelf bepalen naar wie je toe gaat, altijd het initiatief aan jezelf houden, ook al spreek je nog erg gebrekkig of nauwelijks bahassa Indonesia, maakt niet uit.
Zorg dat je niet als een gek een uitgestippelde route afwerkt, blijf ergens eens wat langer. Tenslotte je gezond verstand gebruiken, het verkeer is het gevaarlijkst en zorg dat je geen open wonden oploopt.
Veel plezier.

ElsbethPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,251,524 pageviews Een website van indahnesia.com