Ziekenhuizen op Bali


 Subforum Bali, het godeneiland 
84 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Raffel
Gebruiker
spacer line
 

Beste,

Ik ga steeds naar het BIMC hospitaal in Kuta. Vorige maand mijn zoon (1.5 jaar oud) 4 dagen opgenomen met een longontsteking. Prima service en lekker eten.
Is een Australisch ziekenhuis met dus westerse standaard.
Gewone consultatie is rond de 550.000rp dacht ik.
En in Kasih Ibu (waar ik ook even geweest ben) is de prijs inderdaad 1 milj voor een consultatie.

Raffelsimpati
Gebruiker
spacer line
 

Gewone consultatie is rond de 550.000rp dacht ik.
Voor dat tarief mag de service ook wel goed zijn, ik betaal voor een consult bij de ene specialist Rp. 85.000 en bij de andere Rp. 125.000.
Rp.550.000 is heel wat meer dan in Nederland en BelgiŽ wordt betaald kijk voor BelgiŽ eens op http://www.cm.be/nl/100/ziekte(...)cialist/tarieven.jsp
Janguna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 22-05-2010 01:48 Raffel wrote: Gewone consultatie is rond de 550.000rp dacht ik.

Dat zijn prijzen in het kader van Fuck the Foreigner. Het adagium `Het is duur, dus het zal wel goed zijn,' gaat hier naar alle waarschijnlijkheid niet op. Eerder `Het is duur, dus draaien we die idiote bleekgezichten nog een poot uit.' Dit zijn typisch de ziekenhuizen waar ze een kerngezonde zwangere vrouw een keizersnede aanpraten. En dat ze `goed' Engels spreken is me worst en vind ik eerder een veeg teken. Een arts moet zich concentreren op zijn vak. Maar tja, een goede kennis van het Engels is natuurlijk wel handig bij het pootuitdraaien.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou nou, dat is zeker bule poot uitdraaien. Hou toch eens op met dat Bali-gedoe. In Jakarta betaal je dat niet eens...
Waarom stuurt het bedrijf waar ik (soms) werk toch altijd hun klienten naar Surabaya of Jakarta???? Zegt toch meer dan genoeg dat zelfs Indonesiers en bule īs de boel niet vertrouwen op Bali. Waarom kom je zelden rijke Indonesiers tegen in de Bali-hospitaals? Die weten wel waar ze moeten zijn.....en dat is ZEKER NIET op Bali.
Ik word moe van die kritiekloze Bali-lovers. Bali is nog geen 2 procent van het landoppervlak van het grote land Indonesie.....en hier wordt maar telkens weer die speldeknop behandeld en geprezen. Wordt gvd toch eens wakker allemaal en exploreer het grote land Indonesia i.p.v. op die Hindoe- speldeknop te blijven hangen.senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

Y-B , buiten het feit dat jij je rot ergert aan Bali, zijn er zeer zeker wel mensen die Bali wel waarderen en er geen behoefte aan hebben om de rest van, inderdaad zeer mooi Indonesie, te bezoeken.

Ieder zijn eigen voorkeur

Dus om met jouw taal te eindigen: hou gvd eens op om Bali de grond in te trappen.
hati hati, pelan pelan

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Daarmee zal ik tot het einde doorgaan. Wie weet wordt er nog 1 wakker (als is het er maar 1). Dit forum heet Indahnesia en geen Balihnesia. In de loop der decennia zie ik alleen maar meer neo-kolonialen op Bali neerstrijken....weinig hoopvol voor het clubje bule īs daar. Waarom denk je dat ze voor al mijn werkzaamheden bule īs van andere eilanden (22 man!!) halen als ze een westerling nodig hebben voor Bali? En waarom geen Balilover? Men heeft nml. mensen nodig die het land kennen en niet alleen de heerlijkheden van Bali maar ook de stront kunnen zien die op Bali volop aanwezig is?! Dat doet een bedrijf groeien en zeker niet door Balilovers die het eiland alleen maar door een roze bril zien. Groeten uit Cirebon (als je weet waar dat ligt; alvast niet onder Ubud of Seminyak).bambang
Gebruiker
spacer line
 

De praktijk is de (beste) leermeester. De mensen (inclusief mijzelf) zullen hun hoofd stoten ondanks de vele waarschuwingen. Maakt niet uit wat voor soort les je moet trekken, de mens zit nou eenmaal zo in elkaar. Het is belangrijk dat je jezelf bij elkaar schraapt, en je rug weer recht trekt. Met schade en schande word je wijs. Met de jaren raak je de illusies kwijt en word je ietsje wijzer. Met de jaren laveer je wat makkelijker door het leven. Je kunt dan alleen je hoofd schudden als iemand een verkeerde keuze maakt en je lacht erbij.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Als je doodziek op Bali zit en acuut naar een ziekenhuis moet voor opname dan ben je toch blij dat je in een fatsoenlijk ziekenhuis terecht komt waar goede voorzieningen zijn en artsen die ook nog enig engels spreken. Normaal gesproken heeft iedere toerist een reisverzekering, al dan niet met een extra uitgebreide medische dekking, waardoor je kunt kiezen waar je opgenomen wordt mocht dat nodig zijn. Je gaat dan toch niet even denken, zal ik eens naar Java gaan om me daar te laten behandelen want daar zijn ze goedkoper, kan wel dood zijn voor dat ik op Java ben. Als je er woont dan is dat misschien anders maar als je een paar weken per jaar op vakantie gaat dan wil je alleen maar een goede verzorging en dan moet je niet na hoeven te denken of de verzekering de schade wel zal dekken, het enige waar je aan denkt is zo snel mogelijk beter worden en dat er nog wat " vakantie" dagen overblijven.
De verzekeringen doen er zelf niet moeilijk over en een behandeling/opname op Bali is altijd nog goedkoper dan een behandeling in een nederlands ziekenhuis en laten we het maar niet hebben over het honorarium van een nederlandse specialist.
Als ik in bijv. Spanje op vakantie ben en daar opgenomen zou moeten worden kies ik ook voor een privťkliniek en niet voor het staatsziekenhuis en ook daar ga ik niet even bedenken of ik misschien goedkoper in Frankrijk geholpen kan worden.

Waar je ook op vakantie bent, het belangrijkste is dat er acuut adequate hulp is en een schoon ziekenhuis en dan ga je als vakantieganger toch niet in het eerste de beste kampung kliniek liggen omdat de arts er een lager honorarium vraagt.
Wie weet wat je dan nog tussendoor moet dokken om alsnog een"comfortabel-er" verblijf te hebben.
En dit heeft niks met Bali ( of balilover) te maken, kan op elk willekeurig Indonesisch eiland voor komen.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 22-05-2010 22:12 4yoke4 wrote: En dit heeft niks met Bali ( of balilover) te maken, kan op elk willekeurig Indonesisch eiland voor komen.

Sterker nog, het komt op elk Indonesisch eiland voor waar voldoende bleekgezichten zitten of komen. Mijn probleem met dergelijke `voorzieningen' is niet zozeer dat ze duur zijn, mijn probleem is dat ik de artsen die daar werken zie als graaiers die het geen flikker kan schelen of de allerduurste behandeling die je ongetwijfeld krijgt nou goed is voor je gezondheid of niet.

En wat Bali betreft: Amed EB zal je wel kunnen verwijzen naar de betere ziekenhuizen, en ik wed dat bovengenoemde daar niet onder vallen (maar als `Bali-unlover' weet ik dat natuurlijk niet zeker).guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Anekdootje. Aan de ene kant off-topic omdat het over ziekenhuizen noch Bali gaat, aan de andere kant illustreert het wat ik hierboven bedoel.

Er bestaan geen huisartsen in IndonesiŽ. Er zijn wel doktor umum, maar die leggen in de regel geen bezoeken aan huis af. Een gat in de markt, want bleekgezichten verwachten dat nou juist wťl.
Begin 1992. Ik woonde net in Yogya, en had een bleekgezichtendame meegenomen om niet onmiddellijk te vallen voor de Javaanse charmes. We waren ziek. Zwaar verkouden, griep. Als je daaraan toegeeft, ga je op bed liggen, en ben je na drie dagen beter. Als je daarentegen gewoon doorwerkt, ben je pas na drie dagen beter. Enfin, de dame moest en zou een `huisarts' raadplegen. Ik vroeg de eigenaar van een guesthouse om raad. Die raadde dokter NoGood aan. Alle hotels en guesthouses in Yogya raden dr. NoGood aan vanwege de commissie natuurlijk. Ze zijn niet gek, dat gek zijn laten ze aan de bleekgezichten over. Enfin, dr. NoGood arriveert in een automobiel (toen betrekkelijk ongewoon, ook voor artsen) en in gezelschap van een asisten die zijn koffertje mocht dragen. Met veel poeha onderzoekt hij mijn vriendin, en schrijft - je raadt het nooit - antibiotica en hoestdrankjes in gulle hoeveelheden voor. Stomtoevallig had hij die bij zich, in dat koffertje. Mij onderzocht hij ook. Dat vond ik niet nodig, maar hij was er toch en het was gratis (hij moest van z'n antibiotica af). Toen begon hij te lullen als Brugman. Hoewel we amper koorts hadden, was een uitgebreid onderzoek ten zeerste aan te raden. Toevallig had hij in zijn ziekenhuisje een lab, dus we konden met hem mee in de automobiel, en dan zouden alle potentieel dodelijke aandoeningen al dan niet worden uitgesloten. Daar had ik geen behoefte aan, maar mijn vriendin natuurlijk weer wel. Wij naar zijn ziekenhuisje, en daar wilden ze mijn vriendin opnemen. Daar heb ik een stokje voor gestoken. Alleen de onderzoeken, en zelfs dat vond ik overbodig. Al met al kostte dat klauwen met geld, en je mag drie keer raden wie mocht betalen.

O ja, dokter NoGood spreekt goed Engels. Dat is voor hem de hoogste prioriteit. En zijn ziekenhuisje was schoon.
De naam NoGood hoorde ik later van een andere kennis die met deze vorm van zwaar onethische oplichting bekend was, en die er zelfs aan twijfelde of NoGood wel echt arts was.
Voor zover ik weet, bleef de schade in dit geval beperkt tot financiŽle narigheid en tijdverlies onder onaangename omstandigheden, maar ik ben ervan overtuigd dat NoGood tot amputatie of erger over zou gaan als hem daartoe de geringste kans werd geboden.simpati
Gebruiker
spacer line
 

Als je doodziek op Bali zit en acuut naar een ziekenhuis moet voor opname
Toevallig ben ik vorig jaar behoorlijk ziek geweest en was ziekenhuisopname nodig, eerder heb ik in Nederland ook een stel keer in het ziekenhuis gelegen, ik kan niet zeggen dat ik in het ziekenhuis in Malang iets te kort kwam, in Nederland was het in ieder geval stukken minder.
Mij ex-partner heeft in Bali ook ook in het ziekenhuis gelegen, het totaal pakket was een heel stuk minder, de rekening echter niet!

Normaal gesproken heeft iedere toerist een reisverzekering
Juist en daarom betalen mensen onnodig veel premie.

behandeling/opname op Bali is altijd nog goedkoper dan een behandeling in een nederlands ziekenhuis
Heb je al eens de moeite genomen om de site die ik geef even te bekijken, is uit BelgiŽ, vergelijkbaar met Nederland.
Dan kom je tot de conclusie dat het in Bali een stuk duurder is.Raffel
Gebruiker
spacer line
 

Beste,

Indien ik steeds in een lokaal hospitaal mijn vertrouwen gelegd had, dan had ik en mijn kinderen reeds vol met antibiotica gezeten. Ik moet nog steeds een dokter ontmoeten die NIET naar dit wonder medicijn grijpt voor alle kwaaltjes, ook virussen.
Enkel in het BIMC geven ze je antibiotica als het echt nodig is. Tevens krijg je hier ook de juiste diagnose. Dat kan ik niet zeggen van de Indo hospitaals bij ons in het noorden van Bali, waar de kakkerlakken uit de operatiekamer lopen trouwens.
Indien ik geluisterd had naar de locale dokter, die voor mijn zoon slechts een verkoudheid als diagnose gesteld had, dan was hij hier misschien niet meer.
Ik betaal dus graag een pak meer voor een inderdaad erg goede service, 't is tenslote een prive hospitaal onder westers gezag, waar ik vertrouwen in heb.
En de verzekering betaald toch!!!! Dus het zijn mijn poten niet die ze uitdraaien.

Raffel
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 23-05-2010 03:47 Raffel wrote: En de verzekering betaald toch!!!!
Kijk, probleem opgelost! Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-05-2010 02:55 guna2 wrote:
..... Alle hotels en guesthouses in Yogya raden dr. NoGood aan vanwege de commissie natuurlijk. Ze zijn niet gek, dat gek zijn laten ze aan de bleekgezichten over......
......
O ja, dokter NoGood spreekt goed Engels. Dat is voor hem de hoogste prioriteit. En zijn ziekenhuisje was schoon....

Uit het leven gegrepen. Commissie wordt overal ge-ind...en daarom wordt altijd degene geadviseerd die de hoogste commissie verstrekt. Dit is COMMISSIE-land (bij vrijwel alles van advocaat, arts, koeriersdienst tot handel toe).
En ja, goed Engels spreken.....dan gaat bij mij al het alarmlampje branden.
Op Bali worden de hoogste commissies verstrekt, soms wel tot 50%. En ik kan het weten want ben reisleider daar geweest waar mij vrijwel voor alles commissie werd aangeboden: hotels, restaurants, excursies, apotheken (apotik), rentals/transport, cargobedrijven, artsen, hospitaals, vliegtickets, etc. Name it and I can guarantee that your driver/guide gets about 30 - 50% of what youīre paying for your meal, doctor, tranport...... Oohooh, these poor drivers and guides with their small salary (maar wel vette commissies vangen).guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 23-05-2010 04:09 Yerun wrote: Kijk, probleem opgelost!

Nou ja, behalve het spellingsprobleem dan...

Tot mijn grote onvrede ben ik het voor ťťn keer met Simpati eens (Jan, hier houden we het bij, okť?):

Normaal gesproken heeft iedere toerist een reisverzekering
Juist en daarom betalen mensen onnodig veel premie.

Het is a-sociaal.

Voorts ben ik naar de website gegaan van BIMC. Het is niet onmogelijk dat dat ziekenhuis de uitzondering is op de regel. Maar alles pleit daar tegen. De locatie is puur commercieel, Kuta. Er is een `Anti-aging clinic, ' niet per se een voorziening die je keihard nodig hebt, maar wel, uh, nogal commercieel. Gelukkig is er voor de bleekgezichten aldaar een voorziening die wel in een behoefte voorziet, een `In House Psychiatrist.'Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-05-2010 04:22 guna2 wrote:

[quote removed]
....BIMC. Het is niet onmogelijk dat dat ziekenhuis de uitzondering is op de regel. Maar alles pleit daar tegen.

En dat is er weer 1. Behoorlijke commissies. Ja, de bule -artsen leren sneller dan de Balilovers. Maar die komen dan ook niet naar Bali met een roze bril op, maar om snel geld te verdienen.
Het hospitaal is niet slecht maar ook weer niet om over naar huis te schrijven. Het puur Indonesische hospitaal MMC in Jakarta vind ik persoonlijk meer betrouwbaar.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Yogya-Bali, afgezien van het feit dat Bali zeker ook mijn favoriete plekje in Indonesie NIET is, wil ik je toch iets vragen. Je hebt eerder geschreven (vraag me niet in welk topic en wanneer, maar corrigeer me als het onjuist is), dat jij zelf je vakanties met enige regelmaat, of misschien wel altijd, doorbrengt, in Seminyak (Zuid Bali), omdat je kinderen daar zo lekker kunnen surfen etc. Kun je mij en andere forumgangers uitleggen wat het verschil is tussen jouw vakantiebezoeken aan Bali en de bezoeken van de door jouw zo gehate "Balilovers"? Kan het zijn dat deze Baliovers dezelfde motieven hebben als jij, nl. dat de kinderen er zo lekker kunnen surfen, de zee zo lekker warm is en weet ik veel wat nog meer?. Vertel nou eens eerlijk hoe vaak jij met je gezin op vakantie naar Bali bent geweest.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dag Elsbeth. Ik ga naar Bali met de kids omdat ze dan een vakantie ala ®het westen/Europa® kunnen hebben. Dat doe ik doorgaans eens per jaar. Voor de rest houden we vakanties in het ®echte® Indonesie en duiken we de daerah in. Maar ook de kids hebben af en toe een vakantie ala Spanje nodig; daarvoor zijn het kinderen van deze tijd.
In bovengenoemde reacties bedoel ik met Balilovers meer de expats die daar verblijven (op Amed na) dan de gewone toerist (hoewel ik het zonde vind als men alleen maar die ene on-Indonesische speldeknop bezoekt en het grote potentieel aan mogelijkheden om te reizen in dit prachtige land laat liggen en de ontmoeting met de vele culturen die dit uitgestrekte land bezit verontachtzaamt). Bali OK; maar niet alleen Bali. Men doet zichzelf gigantisch tekort. Spanje is voor dergelijk vertier dichter bij (voor mij is Bali dichterbij).4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Precies en daarom gaan we met de kinderen en kleinkinderen, de helft van de vakantie doorbrengen op Bali en de andere helft aankomend Juli op Java.
zo is iedereen tevreden er moet per slot van rekening weer een heel jaar hard gewerkt worden ( de kinderen ) en dus mag een vakantie ook wel een beetje relaxed worden doorgebracht.

Ik heb op Bali goede voorzieningen getroffen en ook inspraak gehad vwb de medicatie, elk medicijn wat ik voorgeschreven kreeg, daarvan heb ik eerst gevraagd wat het was en waarvoor, geen onnodige antibiotica dus, waar ze inderdaad wel een handje van hebben om dat voor te schrijven. Er is tijd voor mijn gevraag genomen en ik heb uitgelegd dat ik ook in NL met de arts/specialist overleg dat ik zelf besluit of ik iets wel of niet ga slikken en dat werd gerespecteerd, nadat ik opgeknapt was hebben we daar best wel een goed gesprek over gehad. Een telefoontje naar Ned. en ik had inf. over de med. indien nodig. Bovendien hadden de artsen dagelijks contact met NL.
Uiteindelijk is er in Indonesie iets geconstateerd waar ze in NL maar niet achterkwamen, had op dat moment niets met de opname te maken maar kwam zo ter sprake.
De longarts in NL was uiterst tevreden over de behandeling in IND. en heeft het hier voortgezet. Voor mij dus een geluk bij een ongeluk.

Dat Engels spreken valt wel mee, ze konden zich verstaanbaar maken en gelukkig begrijp ik ook best wel wat bahasa ind.

Over de reisverz. premie, ook als ik niet opgenomen was had ik die premie moeten betalen en dat doe ik dus al meer dan 30 jaar, dat het hoog is voor iemand die er geen gebruik van maakt is begrijpelijk maar als je het dan een keertje nodig hebt dan is het goed dat het zo geregeld kan worden.
Elke behandeling, elk medicijn of pleister heb ik voor moeten tekenen, kreeg een uitdraai uit de PC waar opstond wat ik kreeg met de prijs erbij, als ik iets niet begreep dan vroeg ik dat en kreeg uitleg. Stond een keertje hansaplast op, ik vroeg dus waarvoor dat was en dat moest op het wondje geplakt worden wat er overbleef nadat mijn infuus verplaatst was. Moest er wel even om glimlachen want het was denk ik 500 RP maar heb er wel voor getekend.

Je bent een mondige patient of niet, als iemand in NL over zich heen laat lopen zal die dat in IND. ook doen, het hangt dus echt een beetje van jezelf af of je alles maar voor zoete koek slikt.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

simpati
Gebruiker
spacer line
 

behandeling/opname op Bali is altijd nog goedkoper dan een behandeling in een nederlands ziekenhuis
Beste 4yoke4
Schijnbaar nog steeds geen zin om even die site te openen die ik als tip geef en even aangeven dat je het helemaal mis had.
Jan4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 24-05-2010 00:22 simpati wrote:
behandeling/opname op Bali is altijd nog goedkoper dan een behandeling in een nederlands ziekenhuis
Beste 4yoke4
Schijnbaar nog steeds geen zin om even die site te openen die ik als tip geef en even aangeven dat je het helemaal mis had.
Jan


Schijnbaar Jan, heb nog geen tijd gehad, ben net terug uit Den Haag, naar de TTF geweest en zal je even antwoorden.

Ik heb zo pas de site bekeken, de tarieven die daar staan dat zijn vast geen uurtarieven, maar meer voor een kort consult. Bovendien weet ik niet of je Belgie met Nederland kan vergelijken.
Voor de aardigheid, half uurtje dieetiste, daarvoor werd van mijn eigen risico ruim 80 euro afgetrokken, kassa! Wat is het honorarium van een specialist dan wel niet.
Ik heb heel wat ziekenhuisnota's gezien weet dus wel een beetje wat het hier kost.
De ziektekostenverzekering heeft alles betaald en niet tot een bepaald bedrag, dat betekent voor mij dat ik binnen de vergoedingsnorm ben gebleven, was dat niet zo dan had ik de rest op de reisverzekering kunnen declareren. De overige kosten buiten het ziekenhuis om zijn betaald door de reisverzekering en een en ander is zonder problemen geregeld.

Geeft niks Jan het is goed om kritisch te blijven en ik ben blij dat ik in 30 jaar pas 1 x in een buitenlands ziekenhuis heb gelegen, ben dus geen uitbuiter van de verzekeringsmaatschappij, had het alleen erg nodig en ben blij dat het er was.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

simpati
Gebruiker
spacer line
 

Bovendien weet ik niet of je Belgie met Nederland kan vergelijken
Daar ben ik niet achter kunnen komen, zoals met veel zaken in NL schijnt het moeilijk te moeten zijn voor de burger om imformatie te vinden.
Aan een uurtarief heb ik niets, we hebben het hier over een Gewone consultatie is rond de 550.000rp dacht ik .
Omdat ik particulier was verzekerd heb ik helaas ook heel wat ziekenhuisnota's gezien in Nederland maar dat is enkele jaren geleden.
Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een uurtarief heb betaald.
Jan
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Laatste keer dat ik in NL was, betaalde ik 37 euro voor een consult (er is mij ook niets van een uurtarief bekend), beduidend lager dan die rippers op Bali.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 25-05-2010 03:24 Yogya-Bali wrote:
Laatste keer dat ik in NL was, betaalde ik 37 euro voor een consult (er is mij ook niets van een uurtarief bekend), beduidend lager dan die rippers op Bali.


Het was even ter vergelijking, een normaal consult van zeg zo'n 10 min. ŗ 15 min. kost dan 37 euro.

De artsen in Bali hebben heel wat meer uren nodig gehad tijdens mijn ziekenhuis opname en dan vind ik wat er betaald is t.o.v. nederland een redelijk bedrag.

Kreeg kortgeleden een nota van een familielid onder ogen, een dagje ziekenhuis i.v.m. spoed consult en onderzoeken 4000 euro! Dat heeft mijn totale ziekenhuisopname van 6 dagen nog niet gekost.

We kunnen natuurlijk geen appels met peren vergelijken en ik weet dat er gigantische bedragen gevraagd worden door artsen die opgeroepen zijn door hotelpersoneel.
Heb het meegemaakt dat er voor een kort bezoekje van 10 min. door arts + assistent met koffertje er achteraan 98 euro betaald moest worden, wel inclusief de antibiotica wat op dat moment terecht was,met 100 euro betaald en geen 2 euro in RP's terug, hadden ze niet en dat vind ik uitbuiting van de bule's. Heb het ook doorgegeven aan de receptie wat er voor het consult gevraagd werd, ze schrokken daarvan, wel of niet gemeend, maar ik denk dat alleen de hoteleigenaar er misschien beter van wordt en niet zijn ondergeschikten.

We kunnen er natuurlijk lang en breed over rede twisten maar dat neemt niet weg dat ik, indien nodig,voor een goed ziekenhuis kies waar mijn zorgverzekering een contract mee heeft i.p.v. een buurtziekenhuis. En dat van een contract weet ik van degene van de verzekering ANWB/SOS international die dagelijks contact met mij had.
Dat geeft een hoop rust voor de patient.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 25-05-2010 12:18 4yoke4 wrote: Dat geeft een hoop rust voor de patient.

Eeuwige rust. R.I.P.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,942,393 pageviews Een website van indahnesia.com