Kinderprostitutie groeit op Bali


 Subforum In het nieuws 
54 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
barimuchtar
Gebruiker
spacer line
 

Kinderprostitutie in Zuidoost AziŽ is de laatste jaren sterk gestegen. Ruim 70.000 kinderen belandden in de prostitutie, waarbij toerisme een grote rol speelt. Op het Indonesische eiland Bali hebben enkele NGO's en regeringen van Aziatische- en Europese landen een conferentie georganiseerd, om kinderprostitutie te bestrijden. Maar is dit probleem wel op te lossen? De betrokken landen hebben goede wetten, maar de toepassing ervan is een ander verhaal.

Twintig procent van de 70.000 minderjarige prostituees zijn Indonesische kinderen. Bij de conferentie is geprobeerd duidelijke rechtsmaatregelen te formuleren om kinderprostitutie in de toerismebranche aan te pakken.

Aris Merdeka Sirait van De Nationale Commissie voor Kinderen (Komnas Anak) vertelt over kinderprostitutie op Bali:

Sirait: "Deze conferentie wordt op Bali gehouden, omdat veel Balinese kinderen slachtoffers zijn van sexuele aanranding door pedofielen of andere misdaden in verschillende toeristische plekken op Bali en aangrenzende plaatsen."

Directeur Frans van Dijk van de kinderorganisatie Terre des Hommes zegt dat het aantal van 70.000 kinderen maar een grove schatting is. 'Veel meer kinderen durven niet naar de politie te gaan,' zegt hij.

Van Dijk: "Bijvoorbeeld minderjarige kinderen willen vaak geen aangifte doen. En als er geen aangifte gedaan is dan zegt de politie dat er geen zaak is. Het is ook vaak zo dat pedofielen 'zwijggeld' geven aan de kinderen. En er zijn ook mensen die niet op publiciteit in de media zitten te wachten, door een rechtszaak te beginnen."

Het is inderdaad hoog tijd om concrete stappen te nemen, onder andere door het internationale 'netwerk' van pedofielen uit te roeien. Daar is samenwerking voor nodig, niet alleen tussen NGO's maar ook tussen NGO en regeringen. Merdeka Sirait:

Sirait: "Handhaving van de wet is een van eerste stappen. Daarna moet er samenwerking komen tussen NGO's en regeringen. Zij moeten proberen zoveel mogelijk kinderen te beschermen zodat ze geen slachtoffers worden van de seksindustrie. De volgende stap is uitgebreide en duidelijke informatie voor bevolking op Bali en andere toeristische plekken te verspreiden, ook in verschillende arme gebieden. Zo kan worden voorkomen dat hun kinderen worden ingezet voor de seksindustrie."

Wat ook belangrijk is, voet Sirait er aan toe, is een samenwerking met Interpol, bijvoorbeeld met de Franse politie die ook aanwezig was tijdens de conferentie.

Frans van Dijk heeft ook opgeroepen tot de handhaving van de wet in Europa. Nederlandse pedofiele toeristen zouden een zware straf moeten krijgen, zegt van Dijk. Men zegt dat Europese pedofielen tot 15 jaar gevangenisstraf in AziŽ kunnen riskeren, maar als zij ervoor kiezen terug te keren naar hun vaderland, dan kunnen ze gewoon vrij rondlopen.

Armoede speelt ook een belangrijke rol bij kinderprostitutie. Terre des Hommes helpt bijvoorbeeld bij de financiering voor onderwijs; ze verstrekken studiefinancieringen zodat de kinderen naar school kunnen.

Va Dijk: "Een ding wat wij bijvoorbeeld doen, is kinderen die vroegtijdig die school verlaten omdat de ouders het niet meer kunnen betalen, die krijgen van ons een studieondersteuning om weer naar school te gaan. Want de meest kwetsbare kinderen zijn de kinderen die de school niet afmaken en dan maar op straat rondzwerven, die lopen de grootste kans om in de prostutie te komen. En de tweede aanpak die wij hebben is om aan arme familie's ook financiŽle ondersteuning te geven en hen te helpen hun eigen inkomen te verbeteren.

Terre des Hommes vindt het belangrijk dat slachtoffers goed geÔnformeerd worden. Heldere informatie over pedofilie en kinderprostitutie is van groot belang in deze zaak.

Een andere mogelijkheid om het probleem te bestrijden is samenwerking met reisbureaus. Aan hen wordt gevraagd om geen hotels aan te bevelen die gasten toestaan kinderen mee te nemen naar hun kamer.

Er zijn veel manieren om kindersprostitutie te bestrijden. Maar de werkelijke aanpak staat of valt bij wetshandhaving in de Azištische landen. En daar ontbreekt het vaak aan.

Bron: Radio Nederland Wereldomroep Indonesische redactie
Link: http://www.ranesi.nl/arsipaktu(...)lacuran_anak20090320Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Graag even een discussiepunt erbij zetten, daar het plaatsen van nieuwsberichten alleen niet toegestaan is.

Mijn dank!barimuchtar
Gebruiker
spacer line
 

Goed Jeroen,

Mijn vraag aan vrienden die vooral op Bali wonen, is de beweringen van de twee heren waar of niet. Is er iemand van het forum aanwezig geweest op de conferentie?
De belangrijkste vraag: Hoe lossen dit probleem op? Of is het uberhauf op te lossen?
Laten we hierover discusseren.
Danksenior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

Helaas is dit een der gevolgen van toerisme in Aziatische landen. De armoede in deze landen zorgt ervoor dat het frequent voorkomt dat kinderen verkocht worden door hun ouders aan gewetenloze figuren die deze kinderen exploiteren in de toeristische regio's .

Of het op Bali, cq andere eilanden vaak voorkomt is mij onbekend, wel heb ik zelf reeds een paar jaar terug in oa de double six discotheek jonge meisjes van naar schatting niet ouder dan 12 tot 14 jaar, zien rondhangen ( hoe komen ze binnen....corrupte portiers etc? ) en vaak in gezelschap van niet bepaald leuke figuren, Of dit nog zo is ? geen idee eigenlijk : kom niet meer in disco's etc...

In andere landen in de regio heb ik het frequenter en openlijker gezien, met name in Thailand en de Filipijnen.

Of het probleem uberhaupt op te lossen is? Moeilijk denk ik zolang er een bepaald soort "toeristen" naar deze gebieden reist en de pakkans niet zo heel erg groot is..

Strenger toezicht in de toeristische gebieden en veel strengere straffen zou wellicht een begin kunnen zijn en armoede bestrijding onder de lokale bevolking en informatieverstrekking aan de ouders?


hati hati, pelan pelan

Slamet Gunung Jaya
Gebruiker
User icon of Slamet Gunung Jaya
spacer line
 


Ja ja, en dan te bedenken dat er vaak in de Islam cultuur voor komt dat een oude lul wel met een kind legaal mag trouwen als tweede vrouw of derde.............een verkapte vorm van pedofilie. ziek zijn die mensen de enige oplossing is oppakken net zoals ze met katten doen castereren die handel.........


Itís Not About Where You Come From, Itís About Where Youíre At and What Youíve Got.......

Wimroma
Gebruiker
spacer line
 

Zolang er vraag naar is zal er ook aanbod zijn! Dat is met alles, niet alleen kindersex.
Bevolking verkeerd in een ongelukkige economische positie dus dit biedt kansen, helaas.
Streng straffen dus! Was het maar waar dat dit soort viespeuken gecastreerd mochten worden. Zou voor henzelf ook een hoop oplossen!
Groet, Wim.barimuchtar
Gebruiker
spacer line
 


Ja ja, en dan te bedenken dat er vaak in de Islam cultuur voor komt dat een oude lul wel met een kind legaal mag trouwen als tweede vrouw of derde.............een verkapte vorm van pedofilie. ziek zijn die mensen de enige oplossing is oppakken net zoals ze met katten doen castereren die handel.........


Ja juist in de zogenaamde moslims landen gebeurt zoiets veel. Het heeft ook te maken met de hypocrisie van de leiders daar.
Maar als de strafmaat van het land van herkomst van de pedofielen wordt verhoogd zou het helpen? Castreren lijkt me ook geen oplossing van deze moderne tijd.VanHeutsz
Gebruiker
spacer line
 

[quote] On 24-03-2009 20:08 barimuchtar wrote:

...


Ja juist in de zogenaamde moslims landen gebeurt zoiets veel. Het heeft ook te maken met de hypocrisie van de leiders daar[/quote

Indramayu op Java is van oudsher de plek waar jonge meisjes worden verkocht aan rijke jakartanen door de ouders, dit zijn meisjes van rond de twaalf jaar of jonger, maar ook op Bali worden zeer jonge kinderen verhuurd aan toeriste voor hun smerige praktijken onder toeziend oog van de politie die commissie krijgt, ik weet zelf van een geval dat de ouders hun jonge dochter opzettelijk de weg op stuurde om zodoende onder de auto te lopen die door een westerling werd bestuurd om op die manier de bestuurder veel geld afhandig te maken. Er wordt op Bali geen enkel kind misbruikt zonder medeweten van de ouders of anderen.Nemesis
Gebruiker
User icon of Nemesis
spacer line
 

Volgens mij heeft het niets met Moslimlanden te doen. Het is de combinatie van armoede en veel rijke toeristen die met elkaar in contact komen. Kijk maar in Thailand, Cambodja, de Filipijnen etc.

Prostitutie op Bali komt veel voor en wordt door de bevolking gedoogd, mits de meisjes/jongens niet te jong zijn. Vanaf ca. 16+ wordt het door de vingers gezien, hoewel men er zeker niet blij mee is. Als het jongere kinderen betreft gebeurt het zeer in het geniep, omdat de bevolking hier fel tegen is.

Omdat het zo in het geniep gebeurt weet niemand om welke aantallen het gaat. Wat hierbij ook nog speelt is dat veel organisaties die aantallen rapporteren er belang bij hebben dat de aantallen zo hoog mogelijk zijn, omdat dit de weg is om donaties binnen te halen.

Al met al is dit dus een heel vervelend probleem, dat het beste opgelost kan worden door de armoede weg te nemen.Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

charles123
Gebruiker
spacer line
 

Zijn het weer niet de BLANKEN die het aansturen,thuis komen zij niet aan hun trekken,migraine van de vrouw of frigide 1 x p-w neuken en jonge man produceert hormonen die moet hij uitspuiten,dus als die trutten normaal gedragen en gewoon lekker neuken hoeven deze machos niet botvieren op minderjarige prostituees.Slamet Gunung Jaya
Gebruiker
User icon of Slamet Gunung Jaya
spacer line
 


Ha ha ha ha ha moeten die trutten wel hun doos scheren.


Itís Not About Where You Come From, Itís About Where Youíre At and What Youíve Got.......

Nemesis
Gebruiker
User icon of Nemesis
spacer line
 


On 28-03-2009 11:09 charles123 wrote:
Zijn het weer niet de BLANKEN die het aansturen,thuis komen zij niet aan hun trekken,migraine van de vrouw of frigide 1 x p-w neuken en jonge man produceert hormonen die moet hij uitspuiten,dus als die trutten normaal gedragen en gewoon lekker neuken hoeven deze machos niet botvieren op minderjarige prostituees.


Nee, het zijn niet per definitie de blanken, het zijn de mannen met voldoende geld. Vaak zullen dit dan blanken zijn, maar blank zijn is dus niet de oorzaak.

Verder heb je wel een punt als getrouwde mannen het slechts 1 x per week thuis mogen doen.
Je zou het echter wel wat netter op mogen schrijven! Emoticon: Red face

Dus, kom op dames, als je man in de Albert Hein iets te lang voor het schap met de Pornorama blijft hangen, dan is het misschien een goed idee om er samen een leuke avond van te maken en wat eerder onder de wol te kruipen. Emoticon: Party!Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Wimroma
Gebruiker
spacer line
 

Mannen zijn inderdaad anders dan vrouwen.
Ik heb ooit een rapport gelezen van een Amerikaanse psychologe. Zij schreef dat de gemiddelde man vanaf zijn veertiende jaar de hele dag aan vrouwen en sex denkt. Dit gaat meestal pas over als hij dood is. Het spijt mij voor alle dames die dit nog niet wisten maar het is ook echt zo. Als wij onderling aan de bar praten, komt het gesprek altijd terecht op vrouwen en sex. Daarom kunnen wij geen 2 dingen tegelijk, de ene helft is al bezet. Het had overigens wat netter beschreven kunnen worden door mijn voorgangers. Verder betekent dit niet dat iedere man zich zomaar laat gaan als zich een kans voordoet, zo is het ook weer niet.
Groet, Wim.ardianto
Gebruiker
User icon of ardianto
spacer line
 


On 28-03-2009 11:19 Slamet Gunung Jaya wrote:

Ha ha ha ha ha moeten die trutten wel hun doos scheren.


Hahahaha...da's alweer een goeie. Maar 't is waar, kom op dames 't is weer voorjaar, tijd om de voortuin weer eens op orde te brengen. Weg met die bos hout voor de deur. En gelijk wat aanharken graag als je klaar bent.

En....graag cebokken na de toiletgang.

Nou, da's toch netjes opgeschreven dacht ik.


Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geÔntegreerd. Oke, noem er eentje dan

Wimroma
Gebruiker
spacer line
 

Beste Ardianto,
Het gaat niet alleen om de voortuin van de dames!
Als je de boel draaiende wil houden binnen je relatie, mag je je eigen voortuin ook niet vergeten, en meer dan alleen je voortuin !!??
Je kan niet alleen aan jezelf denken, want dat is de inleiding van migraine.
Groet, Wim.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-03-2009 19:28 Wimroma wrote:
Mannen zijn inderdaad anders dan vrouwen.......

......Daarom kunnen wij geen 2 dingen tegelijk, de ene helft is al bezet.

Oh! Emoticon: Blush en
Oh! Emoticon: Devil
tis jammer dat we geen webcam hebben nu want............... Emoticon: Laugh out loud


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Verhuist naar http://forum.indonesiepagina.n(...)_leuke_mop.php#94976


http://www.gezondheidsnet.nl/g(...)bben-hersenafwijking
Ik begrijp niet dat die mensen niet geholpen kunnen worden voor hun driften.
Ik zou van die mannen vrouwen maken, zodat ze geen schade kunnen aanbrengen,bij jonge kinderen.
Maar algemeen is er ook een middel voor mensen die te veel aan sex denken laat staan het doen. Emoticon: Cry
Even denken aan wat daar onder gebeurd, je zit dicht bij een poep gaatje.
Dan gaat het sex ook snel over, maar hier een informatie site . Emoticon: Nooo Emoticon: Puh! http://www.seksuelevorming.nl/


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Nemesis
Gebruiker
User icon of Nemesis
spacer line
 


Maar algemeen is er ook een middel voor mensen die te veel aan sex denken laat staan het doen. Emoticon: Cry


Mijn indruk is dat de mensen (lees mannen) die het weinig doen degenen zijn die er teveel aan denken. En dan gaat het van kwaad naar erger. Emoticon: Sadley

Dus: zorg voor een normale relatie met normale sex en veel problemen worden voorkomen. Lees Freud er maar op na. Emoticon: Yes!
Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

charles123
Gebruiker
spacer line
 

Yep maar dagelijks spruitjes of boerenkool is ook niet alles.HaHa.Mannen blijven jagers machos heb veel gezien toen ik nog uitsmijter bij een Prive Club wasPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

90,708,887 pageviews Een website van indahnesia.com