Bali viel tegen


 Subforum Bali, het godeneiland 
69 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


De gemiddelde Indonesiër is een lui varken in overtreffende trap, een dief van iedereen, zelfs van zijn eigen kinderen steelt hij, hij belazert een ieder die naïef genoeg is om erin te trappen, hij slaat zijn vrouw en zijn kinderen, gaat meer vreemd dan dat hij naar de WC moet, laat zijn vrouw net zo gemakkelijk vallen als een appel van de boom, inclusief zijn kinderen die dan voor de rest van hun leven aan hun lot worden overgelaten, hij is corrupt tot op het merg, egoïstische tot in zijn tenen en verontwaardigd, onmiddellijk vijandig zelfs, als iemand hem daar op wijst.


Bertus, dan heb ik dus een lot uit de loterij gekregen, eentje die altijd hard heeft gewerkt voor iedereen klaar staat, mij niet slaat of mij laat vallen, onze kinderen worden niet aan hun lot overgelaten, hij is niet corrupt, niet egoistisch en helpt zijn familie ook altijd nog. O ja en gaat ook niet vreemd maar wel naar het toilet.
Heeft zich wel aan moeten passen maar ik ook, doe je dat niet dan gaat het verkeerd.

Er zijn ook witte nederlanders die hun vrouw slaan, vreemd gaan, egoistisch zijn, corrupt, ja ook dat, men neemt liever een zwartwerker dan een eenmansbedrijfje voor een klus want dat is goedkoper en dan al die subsidies die de grote bedrijven vangen maar die ze besteden aan andere zaken dan waar het voor bedoeld is.
Mensen zijn hier ook jaloers op elkaar, ze vragen zich vaker af "waar iemand het van doet" dan te zeggen dat bijv. de nieuwe TV mooi is. Ach zo kan ik nog wel doorgaan maar dat gaat dit topic niet over. Emoticon: Talk to the hand


Zullen we nu maar weer on topic verder gaan ?

Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-02-2009 12:39 schreef 4yoke4: Mensen zijn hier ook jaloers op elkaar, ze vragen zich vaker af "waar iemand het van doet" dan te zeggen dat bijv. de nieuwe TV mooi is. Ach zo kan ik nog wel doorgaan maar dat gaat dit topic niet over.

Klopt, is in NL ook. Maar zoals ze hier elkaar letterlijk naar het leven staan - puur uit jaloezie - vind ik toch wel erg ver gaan (en ik spreek uit eigen ervaring, in NL nog nooit zo erg meegemaakt). Doodslag (geweld, verminking, zwarte magie) vanwege jaloezie komt hier meer dan gemiddeld voor......niet bepaald een gezond volkskaraktertrekje.BertH
Gebruiker
spacer line
 

Beste Yoke, wees blij met je lot uit je loterij. Het is je van harte gegund.
Ik heb al een paar keer geschreven dat ik het had over de gemiddelde Indonesiër. Dat zijn ze dus niet allemaal. Vergelijkingen met Nederland zijn wel aardig voor het leesvoer, maar gaan niet op, omdat het volume vele malen minder is dan in RI. In Ri gaat het om de gemiddelde Indonesiër, in Nederland om een enkele Nederlander. Culturen zijn totaal verschillend en niet zomaar te bevatten door een toerist. De toerist heeft slechts de Nederlandse cultuur als vergelijkingsmateriaal, een grote beperking.
Ik waardeer alle reacties, maar het waarom van een frontale aanval op mij omdat ik een opsomming van feiten gaf is mij onduidelijk. YB geeft precies hetzelfde weer en krijgt geen zondvloed over zich heen.

Ik heb niemand als derderangs toerist willen bestempelen, maar de positieve kanten van een vakantie in RI zijn door de wereldreizigers niet naar voren gebracht. De dames blijven een beetje hangen in het voorgaande. Een beetje meer aanpassingsvermogen zou gewaardeerd worden.

Als je dan toch in je frustraties blijft, luister dan een paar keer "De warme balletjes van de Koningin" af en je voelt je een stuk beter.

Alaaf, Bertus


Poverty is a great equalizer, but not by choice.

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-02-2009 12:21 schreef 4yoke4: Natuurlijk kijk jij er anders tegenaan YB, jij wordt geconfronteerd met zaken die uit de hand gelopen zijn en die opgelost moeten worden, die zaken kom je als toerist niet tegen ,dat zijn andere dingen dan die waar een toerist tegenaan loopt.

Yoke, ik ben werkzaam in beide branches: zowel sociaal werk als toerisme (ja, wat dat betreft ben ik geintegreerd, ik heb ook allerlei jobs naast elkaar). Dus weet ook wat een toerist wil.
Sociaal werker ben ik in NL ook geweest en daar liepen ook zaken uit de hand en moesten worden opgelost. Maar hier maakt men problemen waar ze (nog) niet zijn. En dan mijn werk met bejaarden.....de haren rijzen ten berge. Mijn vrouw vindt de westerlingen de meest naieve wezens op deze aarde. Zij begrijpt niet dat men alle wantoestanden niet ziet en de volksaard niet door heeft. In haar ogen zijn bule 's de meest domme mensen want ze ziet gewoon elke bule weer exact dezelfde stommiteit begaan als de vorigen. Ik heb haar het spreekwoord geleerd: "Een ezel stoot zich in het gemeen, geen 2x aan dezelfde steen". Volgens mijn eega is de bule dommer dan een ezel want ze maken niet 2x maar wel 100x dezelfde fouten en trappen er telkens weer in bij die zielig doende landgenoten van haar. De 1 na de ander wordt een poot uitgetrokken maar de bule 's willen niet naar elkaar luisteren, ze weten het allemaal zelf beter en ze hebben allen de enige goede Indonesier (als partner) getroffen.....die ander zal wel pech hebben gehad.
Mijn eega gaat wel eens mee met mij als ik aan het werk ga, en zelfs ik krijg het voor me kiezen. Zij heeft direct door als er weer iemand de boel probeert te besodemieteren. Daar ik nog af en toe een poging die van de goedheid van de mens uit te gaan, doet mijn vrouw dat allang niet meer. Zij vindt mij naief, zij vindt haar eigen volk de meest onbetrouwbare wezens die er op de aardkloot ronddwalen. En telkens blijkt ze gelijk te hebben en wordt mijn vertrouwen weer opnieuw beschaamd.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Als je dan toch in je frustraties blijft, luister dan een paar keer "De warme balletjes van de Koningin" af en je voelt je een stuk beter.


Ben niet gefrustreerd Bertus en de warme balletjes van de koningin is niet mijn muziek, heb het een keer gezien en voor de carnaval zal het wel een vermakelijk nummer zijn.

Frontale aanval op U, ja waarom, ergens wekte het irritatie op, YB doet hier al wat langer mee en zijn zienswijze en schrijfwijze zijn ons bekend, hij schrijft in wezen grotendeels hetzelfde maar de toon is aangenamer, in zoverre je het onderwerp aangenaam kunt noemen.

Het begint echter op gang te komen en de discussie begint aangenamer te worden al blijft het onderwerp hetzelfde,
ga zo door !!!! Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Theo Bierum schreef
ik weet niet hoe ik daar een kadertje om kan maken

Een kadertje maken?

ga over het gedeelte wat jij in een kadertje wilt hebben heen en maak het blauw, klik dan op kopieren. Scroll dan helemaal naar onderen, naar het vakje waarin jij je posting kan typen en daaronder staat preview en submit, daaronder zie je een aantal blokjes staan met iets er in. Klik eerst aan op het blanco gedeelte en klik dan op het blokje met de horizontale streepjes, dan zie je [quote][quote] verschijnen, precies daar tussen in plaats je de muis en dan zie je een blauwstreepje als je goed zit, dan klik je op plakken en dan staat het aangehaalde fragment in een kadertje, gesnapt ?

succes, ex-blondje Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Worship
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Mijn eega gaat wel eens mee met mij als ik aan het werk ga, en zelfs ik krijg het voor me kiezen. Zij heeft direct door als er weer iemand de boel probeert te besodemieteren. Daar ik nog af en toe probeer van de goedheid van de mens uit te gaan, doet mijn vrouw dat allang niet meer. Zij vindt mij naief, zij vindt haar eigen volk de meest onbetrouwbare wezens die er op de aardkloot ronddwalen. En telkens blijkt ze gelijk te hebben en wordt mijn vertrouwen weer beschaamd.


Jij hebt een wijze vrouw YB, ook ik moet onze dompet af en toe in bescherming nemen omdat ik gauwer dan mijn betere wederhelft in de gaten heb wat er speelt.
Er zijn schrijnende gevallen onder de ouderen die echt financiele hulp nodig hebben en als het betaalbaar is dan zal ik daaraan ook voldoen, echter de jongelui met hun al dan niet afbetaalde motor, HP en DVD speler zullen hun geld zelf moeten verdienen, wat dat betreft ben ik wijzer en kijk door hun al dan niet zielige verhalen heen, achteraf hoor ik dan wel vaak dat ik gelijk had. Vrouwen hebben dat soort zaken eerder door dan mannen.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb een vraag aan Yogya en Bertus, maar misschien eerst een opmerking. Ik kan totaal niet beoordelen of jullie waarnemingen juist zijn, maar aangezien ik van Yogya-Bali inmiddels het een en ander gelezen heb, ga ik er zonder meer vanuit dat zijn waarnemingen op zijn minst heel dicht tegen de werkelijkheid aanliggen. Bertus ken ik niet, maar hij schrijft toch wel redelik dezelfde dingen op. Dan mijn vraag: YB, je komt to ongeveer (precies) 7 positieve dingen en dan een waslijst aan minder goede dingen, waar je nog wel een paar pagina's aan toe zou kunnen voegen. Voor bertus hetzelfde. Jullie wonen allebei al jaren in Indonesie. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat die 7 positieve dingen zwaarder wegen dan die waslijst aan negatieve dingen.
Ik wil helemaal niets afdoen aan jullie opgesomde feiten over de gemiddelde Indonesier, daar gaat het mij niet om. Ik ben echt oprecht nieuwsgierig hoe het kan dat je er, ondanks alles, toch blijft wonen. Ik wil het gewoon begrijpen, het is geen gevoel van "sodemieter dan op", maar het intrigeert mij. YB heeft volgens mij wel eens ergens geschreven dat hij toch ook van het land en de mensen houdt en er een fijn leven heeft. Hoe is dat bij jou dan, Bertus. Is het nobelheid om mensen daar te helpen, is het een soort angst om ergens anders weer helemaal opnieuw te beginnen, of weegt ook voor jou het positieve uiteindelijk toch ook op tegen het negatieve? Begrijp me goed, ik hoef niks over je priveleven te weten, maar interesse naar iemands drijfveren is nou eenmaal een rode draad in mijn leven. En aangezien je het zelf ook hebt over iemands drijveren om naar Bali of andere delen van RI te komen, durf ik het toch wel te vragen.BertH
Gebruiker
spacer line
 

Ach Elsbeth, ik had een heel verhaal klaar en wilde het posten, maar toen was ik opeens niet meer ingelogd. Het hele verhaal weg, ik kon het niet meer terug krijgen. Een andere keer maar weer. Het is nu bedtijd.


Poverty is a great equalizer, but not by choice.

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 11-02-2009 16:12 BertH wrote:
Ach Elsbeth, ik had een heel verhaal klaar en wilde het posten, maar toen was ik opeens niet meer ingelogd. Het hele verhaal weg, ik kon het niet meer terug krijgen. Een andere keer maar weer. Het is nu bedtijd.


Toch niet blond hè Emoticon: Confused Emoticon: Devil Emoticon: Red face

selamat tidur Emoticon: Yeah right!

ff plagen moet kunnen nietwaar Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

O ja, Bert, dat heb ik ook wel eens, erg irritant. Ik ben wel benieuwd naar je verhaal/bericht, ik wacht rustig af.
Tot de volgende keer.

Groeten Elsbeth4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 11-02-2009 16:46 elsbeth wrote:
O ja, Bert, dat heb ik ook wel eens, erg irritant. Ik ben wel benieuwd naar je verhaal/bericht, ik wacht rustig af.
Tot de volgende keer.

Groeten Elsbeth


Ff een tip :

Als je een lang verhaal wilt posten maak het dan bijv. in Word , sla het op, kopieer het en plak het dan in het vakje op Indahnesia, gaat er iets mis dan hoef je het niet over te typen.

Wil je het toch direkt in het vakje van Indahnesia typen let dan op dat je het binnen 20 min. post, lukt je dat niet druk dan even op preview en ga daarna gewoon verder met typen. Daarna op submit klikken om te posten. Emoticon: Smile Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

kaibesar
Gebruiker
spacer line
 

hey

ook ik ben op Bali geweest ,heb wel genoten in Kuta ,en vond vooral Den Pasar het oude gedeelte erg vies maar ben veel liever samen met de mensen die nog alles met je delen ,en gelukkig in armoede leven ,kunnen wij hier nog een voorbeeld aan hebben met al ons luxe .
Nee wij hebben ons hart verloren aan Maluku en met name Kai besar ,leven in eenvoud zonder luxe maar saamhorigheid zonder ikke ikke ikke gevoel,het echte leven voor mij is Kai Besar
Genieten van samen delen ,samen eten en samen wandelen door de pure natuur en het strand oz mooi ,net poedersuiker en water met meerdere kleuren en helder waar je zo door heen kunt kijken
Geen vuiligheid gezien en het stinkt er niet eens ,nee voor mij persoonlijk is Kai Besar het Paradijs en dat Als nederlandse vrouw van een molukse jongen
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Hey Kaibesar,

Ik dacht al dat het aan mij lag. En inderdaad Paradijs met de hoofdletter P. Ik ben "alleen nog maar" op Kei Kecil geweest maar ik snap precies wat je bedoelt. Maar volgens mij moeten we dat maar niet te hard roepen. Laat iedereen maar lekker naar Bali gaan. Ze geloven ons toch niet, hebben wij tenminste hele stranden en natuur voor ons zelf (maar wel jammer voor het toch al kleinschalige toerisme daar)

Ik heb het strandzand (Pasir Panjang) trouwens meegenomen in een aquafles (en er nog problemen mee gehad op de luchthavens van zowel Denpasar als Singapore) WIT! Het is witter dan vogelkooitjeszand.......

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Anne-Mieke

Ik dacht al dat het aan mij lag

JA als ik mij zo kan voorstellen, dan heb je alleen maar positieve dingen meegemaakt.
Op je reizen, heb je nog triomfantelijk je ervaringen geuit.
Maar er zijn mensen die daar wonen, en een heel andere beeld hebben van Indonesië.
Indonesië waar je straks wilde wonen, want je hebt een vriend uit Flores,(katholiek)
Ik begrijp dat je een vriend hebt ontmoet, en je hebt hem zijn leven toevertrouwd.
Je geeft je leven op, als spoorweg medewerkster hier in Nederland.
Ik lees op een andere site dat het voor komt dat er vrouwen zijn die nog al flink op hun donder krijgen als ze niet luisteren naar hun man.
Dus ik kan mijn naïviteit van je, en de zorg die, die mensen hebben over een ervaring dat ze meegemaakt hebben je willen behoeden, van die ellende.
Want zeg eens eerlijk, je gevoelens gaan naar zo veeeel jaren anders zijn.
Maar goed je bent er zelf voor gekozen, maar je ziet wel dat juist die mensen beroep doen op de gemeenschap "help mij".
Het lijkt mij voor je een nieuwe wereld voor je hebt, en het kan gewoon niet op.
Geloof mij, en niet het geloof van God, en van Alah, dat er andere culturele gevoelens komen, en dat je dan je eigen persoonlijkheid op moet geven, zodat je niet meer je zelf kan zijn zoals je bent.
Zeg nooit, “nooit”, maar begrijp dat je eenmaal in dat schuitje mee vaart, het voor je zelf moet doen, en geen hulp achteraf nodig hebt.
Je verhalen zijn leuk bedacht, maar je kunt er wel wat doorheen prikken.
Ik wens je veel levens ervaring in je toekomst.
Tevens, ze mogen wel eens mijn mening bekritiseren.
Want daar wacht ik wel op, ik hoop dat je, je eigen verdedigt tot en met.
Het mag je goed gaan, maar houd wel je mooie ogen open…………… Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yes!

P.S het is wel jammer dat je geen foto’s of van dien aard kan plaatsen………….. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: BlushVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 11-02-2009 19:50 zieleffe wrote:
Anne-Mieke

...

JA als ik mij zo kan voorstellen, dan heb je alleen maar positieve dingen meegemaakt.
Op je reizen, heb je nog triomfantelijk je ervaringen geuit.
Maar er zijn mensen die daar wonen, en een heel andere beeld hebben van Indonesië.
Indonesië waar je straks wilde wonen, want je hebt een vriend uit Flores,(katholiek)
Ik begrijp dat je een vriend hebt ontmoet, en je hebt hem zijn leven toevertrouwd.
Je geeft je leven op, als spoorweg medewerkster hier in Nederland.
Ik lees op een andere site dat het voor komt dat er vrouwen zijn die nog al flink op hun donder krijgen als ze niet luisteren naar hun man.
Dus ik kan mijn naïviteit van je, en de zorg die, die mensen hebben over een ervaring dat ze meegemaakt hebben je willen behoeden, van die ellende.
Want zeg eens eerlijk, je gevoelens gaan naar zo veeeel jaren anders zijn.
Maar goed je bent er zelf voor gekozen, maar je ziet wel dat juist die mensen beroep doen op de gemeenschap "help mij".
Het lijkt mij voor je een nieuwe wereld voor je hebt, en het kan gewoon niet op.
Geloof mij, en niet het geloof van God, en van Alah, dat er andere culturele gevoelens komen, en dat je dan je eigen persoonlijkheid op moet geven, zodat je niet meer je zelf kan zijn zoals je bent.
Zeg nooit, “nooit”, maar begrijp dat je eenmaal in dat schuitje mee vaart, het voor je zelf moet doen, en geen hulp achteraf nodig hebt.
Je verhalen zijn leuk bedacht, maar je kunt er wel wat doorheen prikken.
Ik wens je veel levens ervaring in je toekomst.
Tevens, ze mogen wel eens mijn mening bekritiseren.
Want daar wacht ik wel op, ik hoop dat je, je eigen verdedigt tot en met.
Het mag je goed gaan, maar houd wel je mooie ogen open…………… Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yes!

Click to see original image

P.S het is wel jammer dat je geen foto’s of van dien aard kan plaatsen………….. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Blush
Weet je ik ben hier alle insinuaties en veronderstellingen meer dan zat.

Mijn reactie "dat ik dacht dat het aan mij lag" is er een die slaat op de onverdorvenheid van de Kei eilanden. Maar ga vooral je gang om er iets anders van te maken.

Ik heb alleen positieve dingen meegemaakt? Waar haal je die wijsheid vandaan?
Ik geef mijn leven op? Niet luisteren naar hun man? Ben ik getrouwd en met wie dan?
Naiviteit? Zorg? Echt hier gaan mijn haren recht van overeind staan. Even voor alle duidelijkheid ik ben geen 20 meer.

Maar goed.... je hebt er zelf voor gekozen? Ik heb nog niks gekozen, ben nog in staat van nadenken, plan van aanpak etc maar ik begrijp hieruit dat ik dan vooral niks mag vragen.
Mijn verhalen leuk bedacht? Insinueer je dat ze niet echt zijn?
Levenservaring? Tja als ik die op mijn leeftijd niet heb dan komt het nooit meer.

Ik leer hier nu even snel 1 ding. Volgens mij moet ik maar eens wat minder posten en alleen lezen. Ik zit niet te wachten op zoveel negativiteit en veronderstellingen waarmee je (en er zijn er hier wel een paar meer) de plank meer dan misslaat.
Domme blondjes, mannen die alleen op reacties van mannen zitten te wachten, mooie ogen en meer van dat soort neerbuigende reacties. Ik ben er klaar mee.
Ik heb ontzettend veel reiservaring met name in Indonesie en hoopte hier mensen een plezier mee te doen maar als het zo moet dan kap ik ermee.
Succes ermee hier.

En oh ja, ik heb foto's vele hele mooie foto's. Vrienden van mij wachten erop als ik weer eens terug van een reis. Kun je ook allemaal een leuk bedacht verhaal vinden maar ik weet zelf wel beter. Ik heb geen idee hoe ik dat op de site kan (kon) plaatsen. Dat betekent overigens niet dat ik (een) dom (blondje) ben maar dat dat iets is wat ik gewoon niet snap. Allemaal niet meer nodig.

groeten
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 12-02-2009 08:32 schreef Anne Mieke: Weet je ik ben hier alle insinuaties en veronderstellingen meer dan zat.
........
Allemaal niet meer nodig.

Kom Anne Mieke, relaxed. Er zijn er voldoende die je inbreng meer dan waarderen (waaronder ik). Ga nou ook geen "lange tenen" tonen (die ik kom ik hier al dagelijks tegen). Voor degenen die je inbreng wel waarderen, gewoon doorgaan. Je opmerkingen over Kei waren ook weer straight to the point . Ik lees je reacties graag, ook al ben ik het er niet altijd mee eens, maar apprecieer de wijze waarop je reageert: geen pretenties en geen veroordelingen van medeforumleden.
Come on, go on.
ouwe bekende
Gebruiker
spacer line
 


On 11-02-2009 13:33 Yogya-Bali wrote:

...

Mijn vrouw vindt de westerlingen de meest naieve wezens op deze aarde. Zij begrijpt niet dat men alle wantoestanden niet ziet en de volksaard niet door heeft. In haar ogen zijn bule 's de meest domme mensen want ze ziet gewoon elke bule weer exact dezelfde stommiteit begaan als de vorigen. Ik heb haar het spreekwoord geleerd: "Een ezel stoot zich in het gemeen, geen 2x aan dezelfde steen". Volgens mijn eega is de bule dommer dan een ezel want ze maken niet 2x maar wel 100x dezelfde fouten en trappen er telkens weer in bij die zielig doende landgenoten van haar. De 1 na de ander wordt een poot uitgetrokken maar de bule 's willen niet naar elkaar luisteren, ze weten het allemaal zelf beter en ze hebben allen de enige goede Indonesier (als partner) getroffen.....die ander zal wel pech hebben gehad.


Bovenstaande lezende vrees ik nu tocht echt voor YB dat hij samenwoont met het aller, allergevaarlijkste type vrouw die er in Indonesië te vinden is. Deze spelen jarenlang het spelletje mee, weten precies wat de bule graag hoort, keert zich zg. af van haar eigen volk en zeurt om het land te verlaten enz. om vervolgens na jaren kei en keihard toe te slaan.

YB, u bent gewaarschuwd!Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-02-2009 14:11 schreef elsbeth: Dan mijn vraag: YB, je komt to ongeveer (precies) 7 positieve dingen en dan een waslijst aan minder goede dingen, waar je nog wel een paar paginas aan toe zou kunnen voegen. Voor bertus hetzelfde. Jullie wonen allebei al jaren in Indonesie. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat die 7 positieve dingen zwaarder wegen dan die waslijst aan negatieve dingen.
......YB heeft volgens mij wel eens ergens geschreven dat hij toch ook van het land en de mensen houdt en er een fijn leven heeft.

Ik ben het meeste positieve punt vergeten op te schrijven: vrijheid . Dat was ik nml. al jaren in NL kwijt door al die strakke regeltjes, die overregulering. Vervelend genoeg slaat de weegschaal hier soms teveel naar de andere kant over (te weinig regels, of vrijwel niemand die zich er aan houdt, anarchie), maar de vrijheid blijft. Ik krijg hier de kans om aan te pakken wat ik wil aanpakken. En dat kon in NL allang niet meer; daar moet je eerst vergunning, toestemming, diploma zus en zo voor hebben, voordat je ergens mee mag en kan starten. For me it was killing.
Ik moet ook eerlijk toegeven dat dat corrupte systeem ook zijn voordelen heeft: je kan tenminste zaken versnellen die in NL veel te lang duren of wordt gedwarsboomd door het 1 of andere regeltje.
Daarnaast de dynamiek van het leven: er gebeurt hier altijd wel iets, het is nooit saai. Ik zat hier ook al toen het regime van Soeharto moest opstappen. Er werd toch wel even wereldnieuws geschreven......en ik had het geluk daarbij te mogen zijn. Alhoewel niet alle veranderingen altijd even positief zijn (denk maar aan de gewelddadige rellen, terroristiche aanslagen, tsunami, aardbeving), is er wel continu beweging. In NL is een ieder in slaap gevallen (of gesust??!!).Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 12-02-2009 09:39 schreef ouwe bekende: Bovenstaande lezende vrees ik nu tocht echt voor YB dat hij samenwoont met het aller, allergevaarlijkste type vrouw die er in Indonesië te vinden is. Deze spelen jarenlang het spelletje mee, weten precies wat de bule graag hoort, keert zich zg. af van haar eigen volk en zeurt om het land te verlaten enz. om vervolgens na jaren kei en keihard toe te slaan.
YB, u bent gewaarschuwd!

Dank voor de waarschuwing maar draai al bijna 40 jaar mee in het Indonesische "wereldje". Ik wil daarmee niet beweren dat ik immuun ben geworden voor de mogelijkheden tot belazerij maar sta redelijk zelfbewust en met beide benen op de grond (ook 1 van de redenen dat ik hier na zo'n lange tijd nog steeds zit). Mooie verhaaltjes trap ik allang niet (meer) in, dat had ik in NL al afgeleerd door mijn omgang aldaar met Indo's, Molukkers en Indonesiers. En - terugkomend op mijn partner - we hebben doorgaans een overeenkomende mening, tevens ben ik met haar invloed stukken succesvoller geworden. Het zijn niet allemaal piranha's, haaien of bloedzuigers (hoewel wel het geval bij het gros waar de bule mee omgaat, maar die oorzaak hebben we al eens besproken).
Daarnaast heb ik hier enkele zeer goede vrienden uit de tijd dat ik nog in NL zat (zij ook), die zowel westers als oosters kunnen laveren en de boel uitstekend doorhebben, daarmee ook continu waarschuwend voor ev. misstappen.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

YB ,je schrijft: "Ik moet ook eerlijk toegeven dat dat corrupte systeem ook zijn voordelen heeft: je kan tenminste zaken versnellen die in NL veel te lang duren of wordt gedwarsboomd door het 1 of andere regeltje".
Iedereen, jij dus ook, houdt het corrupte systeem in stand. Corruptie heeft toch per definitie voordeel voor degene die er gebruik van maakt? Hoe kun je verwachten dat er iets verandert als iemand als jij, met al je kennis, ervaring en relativeringsvermogen, net zo in het systeem zit als al die anderen. Als ik je bovenstaande posting lees, concludeer ik daar uit dat wat jij als meest positieve punt ziet, de vrijheid, alleen maar mogelijk gemaakt wordt door dat wat jij als meeste verafschuwt, nl. de corruptie. Zonder die corruptie had je die vrijheid niet, toch?? Hoe kun je dat rijmen? Zie ik iets cruciaals over het hoofd?

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Annemieke,

Ik kan me je boosheid goed voorstellen. Schudt het van je schouders af, je bent geen 20 meer en volgens mij sta je aardig stevig in je schoenen. Laat het, maar ga alsjeblieft niet stoppen met posten, want je inbreng is groot en zeer waardevol. Please. Denk even aan de wijsheden van Sid

groet ElsbethYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 12-02-2009 10:00 schreef elsbeth:
YB ,je schrijft: "Ik moet ook eerlijk toegeven dat dat corrupte systeem ook zijn voordelen heeft: je kan tenminste zaken versnellen die in NL veel te lang duren of wordt gedwarsboomd door het 1 of andere regeltje".
Iedereen, jij dus ook, houdt het corrupte systeem in stand. Corruptie heeft toch per definitie voordeel voor degene die er gebruik van maakt? Hoe kun je verwachten dat er iets verandert als iemand als jij, met al je kennis, ervaring en relativeringsvermogen, net zo in het systeem zit als al die anderen.

Sorry, ik ben geen Don Quichotte die tegen windmolens vecht in z'n uppie. Daarnaast zijn er heel wat schakeringen in corruptie (of vriendjespolitiek zoals in NL volop wordt bedreven) en als ik een bepaalde procesgang kan versnellen door iets te schuiven, zou ik een dief uit eigen portemonnee zijn als ik het niet doe: met vrijwel alles wat met de bureaucratie te maken heeft, m.n. de burgerlijke stand. Ik ga niet met de wet spelen, maar als ik een proces kan versnellen (let wel!, dat betekent nog niet iets illegaal doen), dan doe ik dat.
In NL kon je vroeger toch ook tegen dubbele betaling de volgende dag al je nieuw aangevraagde paspoort krijgen i.p.v. een week later! What's the difference? Alleen verdwijnt in NL in het ambtenarenapparaat en hier rechtsreeks in de zak van een ambtenaar.
Immigratie kan je hier niet zonder corruptie bespelen (het kost je anders meer tijd en geld dan het je oplevert), rest van het bureaucratisch systeem ook niet, politie ook niet want dan doen ze gewoon niks.
Nee, calvinistische principes uit NL moet je snel over boord gooien want anders kan je na een jaartje gefrustreerd naar patria terug. Go with the flow, that's life in RI.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 12-02-2009 10:00 schreef elsbeth: Als ik je bovenstaande posting lees, concludeer ik daar uit dat wat jij als meest positieve punt ziet, de vrijheid, alleen maar mogelijk gemaakt wordt door dat wat jij als meeste verafschuwt, nl. de corruptie. Zonder die corruptie had je die vrijheid niet, toch?? Hoe kun je dat rijmen? Zie ik iets cruciaals over het hoofd?

Gelukkig van die overregulering en dat calvinistische vingertje (dat op dit forum nog te vaak opsteekt) uit NL af. En de kleine corruptie neem ik op de koop toe. Het is iets heel anders als je het hebt over de grote corruptieschandalen zoals overheidsgeld verduisteren in miljoenen, nee miljarden, inkopen in de politiek. Dat is voor mij heel wat anders dan een klein ambtenaartje "bedanken" voor zijn welwillende snelle hulp (hij/zij heeft zich tenslotte ook met miljoenen rupiah's moeten inkopen in die baan, dat moet toch ergens van worden terugbetaald).TheoBierum
Gebruiker
spacer line
 


YB:Er zijn er voldoende die je inbreng meer dan waarderen (waaronder ik).

en ik en ik lees ook Elsbeth en veronderstel velen met ons.

Bedankt voor het kadertje, ex-blondje (is toch niet alles zwart/wit)
Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,557,581 pageviews Een website van indahnesia.com