Bali viel tegen


 Subforum Bali, het godeneiland 
69 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
samara
Gebruiker
spacer line
 

Het kan zijn dat ik hier veel reacties mee ga oproepen, maar ik wil het toch even kwijt:
Bali is me heel erg tegen gevallen helaas. Ik ging vorig jaar kerst met mijn 2 tieners voor het eerst naar Bali met veel zin en nieuwsgierigheid. Door alle goede berichten van mensen die er geweest zijn, heb je natuurlijk toch een bepaalde verwachting. Ik ben een ervaren reizigster en ik ben al op veel plekken in de wereld geweest. Toch was dit de eerste keer dat ik halverwege al naar huis wilde! Waarom dan? Ik zal het proberen toe te lichten en het is uiteraard een persoonlijke ervaring. Ik kwam daar om lekker uit te rusten en bij te komen, maar vanaf dag 1 moest ik soort schild om me heen trekken tegen alle mensen daar die me probeerde iets aan te bieden. Taxi? dat hoorde ik elke seconde en in de winkels durfde ik niet eens naar iets te kijken, want ik werd meteen belaagd. Ik was in eerste instantie in het drukste deel van Bali, Kuta, maar daar vluchtten we weg na 2 dagen en later zat ik in Ubud. Wat ik nu zo ontzettend jammer vind, is dat ik op deze manier zo weinig van het echte Bali kon meemaken. Het toerisme heeft het voor mij en ook voor de mensen daar verpest. Ik voelde me een geldmachine en geen mens. Vreselijk. Ik heb dit eerder meegemaakt in Egypte en Turkije en daar ga ik voorlopig ook niet meer naar toe. Je kunt zeggen dat dit er bij hoort, maar ik vind dus echt van niet. Het is doorgeslagen en heeft een averechts effect voor mensen zoals ik. Voor mij is Bali geen paradijs, ook al heeft het een prachtig landschap, maar een treurig gebeuren.
De oorspronkelijkheid is niet te voelen en dat is jammer. Ik ben dus helaas geen Bali fan geworden, zoals velen.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Beste Samara,

Allereerst mensen zoeken verschillende dingen op hun vakantie. Op dit forum zijn veel goede berichten te vinden over Bali maar, om maar even een voorbeeld te noemen, ikzelf vind Bali (ook) niet zo geweldig en ik steek dat niet onder stoelen of banken. Kuta is zo ongeveer het ergste wat er is op Bali. Wat er bij komt is dat vanwege het opkomende toerisme op Bali zo’n 10, 20 jaar geleden veel Indonesiërs met name van andere eilanden hun geluk hebben gezocht in het toerisme van Bali. Dat is een tijdje opwaarts gegaan tot voor ruim 6 jaar geleden. Ineens hadden mensen geen bestaansmogelijkheid meer door het wegblijven van de toeristen. Die toeristen zijn nu min of meer weer terug, dat wil zeggen voornamelijk in Kuta en Sanur. Plaatsen als Ubud en Lovina zitten nog lang niet op het niveau van voor de bomaanslagen. Intussen blijft de toeristenbranche Bali promoten, ook vanuit de Indonesische regering maar ze blijft in gebreke als het gaat om voorlichting aan de mensen die de business daadwerkelijk moeten runnen.

Eerder zou het in mijn ogen beter zijn als Bali eens wat meer concurrentie kreeg maar op de een of andere manier willen toeristen daar ook niet aan. Een paradijs in Indonesië zonder dat er de hele dag aan je kop gezeurd wordt? Jawel, er zijn meer dan genoeg paradijzen in Flores, Timor, Sumba de Molukken met stranden helemaal voor jou alleen en veel mooier dan het mooiste strand op Bali.Waar je hooguit af en toe hoort of een ojekrijder (motorrijder waarbij je achterop gaat zitten bij wijze van transport) je mee kan nemen. Ook (eilanden bij) Sumatera en Sulawesi zijn meer dan de moeite waard. Indonesië is een gigantisch land. Leg het op de kaart van Europa en het reikt van Ierland tot aan Turkije. Indonesie is niet alleen Bali. Natuurlijk is de cultuur van Bali uniek net zoals vele andere eilanden uniek zijn.
Mensen die Bali geweldig vinden moeten dat vooral zo houden, want inderdaad er zijn vele mooie plekken en dingen te zien op Bali ook plekken waar je niet zo “achterna gezeten wordt” Op Bali heb je ook dingen die op andere eilanden wat minder zijn zoals cafés en fancy restaurants, duizenden souvenirwinkels (beyond Lombok ongeveer zero!) massagesalons, supermarkten en goede ziekenhuizen, ik noem maar wat dingen. Maar als dat allemaal niet op je programma van eisen staat dan is er zoveel meer te zien in Indonesië.

Het blijft ook altijd moeilijk om mensen het juiste beeld te geven omdat we mekaar alleen maar via een site kennen.

Samengevat vind ik het jammer dat Bali zoveel aandacht krijgt in verhouding met andere eilanden van Indonesie waardoor mensen soms op het verkeerde been worden gezet. Ook ik heb heb al veel gezien van de wereld, en zeker niet alleen Indonesie dus ook buiten Indonesie heb ik genoeg vergelijkingsmateriaal. De eerste keer nu ruim 21 jaar geleden was ik ook niet meteen verliefd op Indonesie maar er was iets en in de loop der jaren heb ik iets ontwikkeld wat je een onvoorwaardelijke liefde zou kunnen noemen met alle tekortkomingen van het land en van mijzelf.
Laat je niet uit het veld slaan door 1 enkel bezoek aan Bali.

gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Erickwithck
Gebruiker
spacer line
 

Dag Samara,

Jammer. Dat is ook het enige wat hierop te zeggen valt. Het is jouw waarheid en die respecteer ik. Bali is nu eenmaal een gevoel. Je kunt dit moeilijk uitleggen aan anderen. Je moet Bali ondergaan, het niet altijd willen begrijpen en het zeker niet proberen te doorgronden.
Maar wellicht was het ook niet het goede moment. Had je inderdaad te hoge verwachtingen.
Ik denk niet dat je Bali een tweede kans geeft, maar wanneer wel, hoop ik dat je Bali ondergaat zoals het hoort. En niet omdat het moet volgens de verhalen......

Beste wens,
Erick

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Wat bedoel je, Erik, met "dat je Bali ondergaat zoals het hoort".
Wat jammer, Samara, dat het jullie zo tegengevallen is. Al heb ik nog geen tiende gezien van Anne Mieke gezien, ik kan helemaal meegaan in haar verhaal. Veel mensen kiezen toch voor een bepaalde zekerheid wat betreft comfort en vertier en komen dan op Bali uit. Zo zal het jou mogelijk ook vergaan zijn. Dat is ook het gevaar van alles vantevoren vastleggen. Als je het na een paar dagen ergens niet leuk vindt, kun je vertrekken, ook naar een ander eiland. Er is vreselijk veel moois te zien buiten Bali. Ik vind het goed dat je dit bericht plaatst, het is belangrijk ook de minder leuke kanten van Bali te benoemen. Ik ga deze zomer met mijn 4 kinderen 5 weken naar Indonesie en probeer eigenlijk zo min mogelijk vast te leggen. We vliegen terug vanuit Denpasar en ik heb 5 dagen in Ubud iets geboekt. De weken tussen het begin (Manado) en het eind (Bali) staan verder nog helemaal open. Ik zie wel wat het wordt, maar blijf niet tegen heug en meug ergens zitten.
Nou, Samara, ik hoop dat je je ergernis snel kunt vergeten en je op dit forum een andere keer inspiratie opdoet om eens een ander eiland te bezoeken.

groetjes Elsbethzieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Kijk maar op deze site
http://www.marcelsimons.nl/ind(...)photos/photo_15.html
De mooiste eiland van Indonesie is, waar geen mensen wonen............. Emoticon: Confused
Dat is natuurlijk zoeken............. Emoticon: Laugh out loud
Van die duizend, en één Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yes!

http://www.wereldwijzer.nl/forumdisplay.php?f=49


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Milani
Gebruiker
spacer line
 

Bali bestaat echt niet alleen uit Kuta, Sanur, Ubut maar heeft nog veel meer te bieden en als je niet lastig gevallen wilt worden door verkopers ga dan naar plaatsen waar niet zoveel toerisme is.
Voor ons in Bali het paradijs en ga er weer snel en lang naar toe.
Jammer dat je niet verder gekeken hebt dan het gedeelte dat jij juist niet zoekt. Emoticon: Bye byeleomanado
Gebruiker
spacer line
 

Samara

Je bent op de trekpleisters van Bali geweest en dat weten ook de Balinezen. Die zijn er dus als de kippen bij om aan jou wat te verdienen. Het echte Bali vind je in het Oosten, Noorden en Westen. Als er nog een volgende keer komt.....er zal een fantastische Bali wereld voor je open gaan, vol met cultuur en natuur.

groet
LeoCynthib
Gebruiker
User icon of Cynthib
spacer line
 

Ik heb voor ik naar Bali ging bijna dit complete forum doorgelezen en wist (mede) daardoor wat me te wachten stond qua drukte en opdringerigheid, cultuur en natuur. En qua toerisme. Daardoor is het me ook helemaal niet tegen gevallen. Natuurlijk is het vervelend als je voor de 683ste keer wordt gevraagd of je een taxi nodig hebt (maybe tomorrow?), maar ik ben van mening dat je je er gewoon niet aan moet ergeren en gewoon van je vakantie moet genieten. Het lijkt me heel vervelend om hoge verwachtingen te hebben van een vakantie en deze daardoor in het water ziet vallen. Maar lees je gewoon heel goed in. Niemand zegt dat Kuta rustig en idylisch is, overal staat dat het het Benidorm van Bali is.

Veel succes en plezier met het plannen van je volgende reis! Hoop dat die je beter bevalt. Ik ben mijn volgende vakantie naar Bali alweer aan het plannen, want ik vind de combinatie van cultuur en toerisme, drukte en complete rust juist geweldig!

Ik las trouwens in je eerdere berichten dat je een huis in Bali hebt gekocht of wilde kopen? (Sorry, ik ben een heel nieuwsgierig persoon Emoticon: Yes! ). Dat gaat nu vast niet door dan?

Emoticon: Bye byeAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-02-2009 17:30 Cynthib wrote:

Ik las trouwens in je eerdere berichten dat je een huis in Bali hebt gekocht of wilde kopen? (Sorry, ik ben een heel nieuwsgierig persoon Emoticon: Yes! ). Dat gaat nu vast niet door dan? Emoticon: Bye bye

Ik heb gelezen "gekocht"
http://forum.indonesiepagina.n(...)ng_contract_huis.php
Aduh, we weten natuurlijk niet precies hoe de vork aan de steel zit maar als je idd dat huis toen gekocht hebt en er mogelijk nu weer vanaf wil is toch wel heel erg.
Ikzelf ben al 2 jaar aan het denken waar ik me straks zal gaan vestigen. Tot voor kort nog twijfels gehad over Bali omdat "het allemaal zoveel gemakkelijker is en/of lijkt" (inclusief alle westerse gemakken hierboven omschreven) maar op de een of andere manier was ik niet erg overtuigend. Ik ben afgelopen twee jaar alles bij elkaar een keer of 10 (van superkort tot 2 weken en een paar keer noodgedwongen) op Bali geweest. Een goeie week geleden was ik er na voornamelijk Flores, Timor, Sumba en Maluku maar 1 dag en toen wist ik het zeker, NO WAY op Bali.

Maar hoe kan het nou Samara dat je die beslissing zo snel genomen hebt. Je hoeft het ons niet te vertellen want tenslotte gaat het ons niet aan maar ik ben eerlijkgezegd ook wel een beetje benieuwd. Ik ben zelf nl. iemand die zo ongeveer nergens over nadenkt en gewoon doet maar de meeste dingen zijn makkelijk in te wisselen of terug te draaien maar een huis kopen vind ik nogal wat.
Voor de geinteresseerden: ik heb besloten om straks voorlopig helemaal niks te (laten) kopen. Al die verhalen die ik er allemaal over gelezen heb zijn een deel van mijn besluit geweest. Verder ben ik mijn levenlang van niemand afhankelijk geweest en het "kopen" van een huis met zo'n "creatief" contract zou mij een afhankelijkheidsgevoel geven. Ik heb het daar met veel mensen in Indonesie over gehad vooral mijn laatste reis en ze geven mij bijna allemaal ronduit gelijk. Ga straks lekker iets huren om te beginnen maar eens een jaar. Want ik kan tzt dan wel "overal" en ook nog eens lange tijd geweest zijn, ergens wonen is toch een ander ding.

Ik hoop voor je Samara dat de pil niet al te bitter is.

gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

warner1
Gebruiker
spacer line
 

hoi samara,

ik ben al vele malen naar bali geweest,6 keer,maar niet met kerst. ik denk toch dat je het verkeerde tijdstip heb gekozen,met kerst zijn de strande niet mooi en komt de wind meer van java, en is er veel rodzooi op de stranden.en ik denk weinig mensen,dus je wordt meer gevorderd door de eigen mensen,ik ga altijd in augustus prachtig weer, en heb een bungalow in het legian beach hotel,in legian,direct aan het water prachtig.en ga niet alle dagen aan het strand liggen,maar zoek de natuur op Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!mvisscher
Gebruiker
spacer line
 

Samara,

Jammer dat het je tegengevallen is. Wel kan ik zeggen dat je juist in de 2 drukste gebieden bent geweest, Kuta en Ubud.
Al vind ik wel dat Ubud een zekere charme heeft en Kuta heeft niets met Bali te maken.
Ik kom er al sinds 1998 en het verveelt me nog steeds niet.
Dit jaar dacht ik wat anders te gaan doen en heb ik een reis naar Vietnam geboekt, maar ik kon het toch weer niet laten en plak er 8 dagen Bali aan vast.
Mijn favoriet : Het o zo relaxte noorden van Bali. Jammer dat je daar niet geweest bent, want dat is pas echt paradijs. Overigens als je je even buiten Ubud begeeft vind je ook het Bali waar wij voor gevallen zijn, met zijn prachtige natuur,lekker fietsen en wandelen tussen de sawa's, heerlijk.
Misschien toch nog eens proberen en dan de drukke plekken vermijden? Emoticon: Yes!lynsy
Gebruiker
spacer line
 

hoi samara, ja ik begrijp goed dat bali wat tegenviel.. maar kuta moet je ook links laten liggen. Kies voor het noorden en het oosten, dat is prachtig..... groet bertYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hehehehe..........echt waar tegengevallen?? Nou, je bent echt niet de enige........lees dit forum er maar op na.Geschiere
Gebruiker
spacer line
 

Ik vind Bali vooral ook erg fijn in combinatie met.... Afgelopen jaar na 3 weken Sulawesi was het gewoon gezellig leuk op Bali. Met pubers van 17 kun je (helaas) niet alleen maar op de rustige plekjes gaan zitten. Maar als ik ze dan zie genieten op een surfboard en we lopen s avonds gezellig met z'n viertjes naar een heerlijk restaurant heeft dat voor ons toch wel zijn charme. Je moet inderdaad geen 2 weken in Kuta gaan zitten (tenminste dat vinden wij maar gelukkig mag iedereen dat zelf beslissen) maar na 3 weken cultuur en natuur is het ook wel eens lekker om heerlijk aan het strand te liggen en te relaxen en dat kan prima op Bali vind ik.

gr. ElmaBintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

Samara,
Wij gebruiken Bali, evenals Geschiere, als springplank naar de andere prachtige eilanden. Even acclimatiseren in een ontspannen sfeer. Dan naar de minder moderne wereld van de Kleine Sunda eilanden, Papua, Kalimantan of Sulawesi. Lekker rond trekken met de rugzak en terug keren op Bali. Wij zoeken dan toch weer de rust in het noorden of oosten van Bali. Gewoon nog eens proberen.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Joopvp
Gebruiker
spacer line
 

Beste Samara,

Bali is niet Kuta..
Kuta is een stukje Bali waar veel toeristen komen en daardoor al lang niet meer het echte Bali.

Ubud vind ik zelf erg mooi maar dan weer iets buiten Ubud. ook daar is het soms druk en zie je het echte Bali niet.

Bali zoals Bali is kun je vlgs mij in het oosten maar zeker in het noorden nog zien..
Maar ja ik ben niet objectief.
Sampai jumpa?

JoopVanHeutsz
Gebruiker
spacer line
 


On 03-02-2009 17:16 Joopvp wrote:
Beste Samara,

Bali is niet Kuta..
Kuta is een stukje Bali

Joop


Dit lijkt me nogal in tegenspraak met elkaar.
Wat een wanhopige pogingen om Samara te overtuigen dat Bali wel leuk is, het is bijna of ze alle Bali-dromers persoonlijk heeft beledigd.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik verbaas mij een beetje over een paar reacties hier.
Wat wordt er bedoeld met met "echte" Bali? Het Bali van vroeger, van 30 jaar geleden, op andere wat meer afgelegen plekken? Want Kuta, Sanur en Ubud zijn natuurlijk net zo echt, zo echt dat je er niet omheen kunt. DAT is het Bali van nu, van 2009, tenminste voor een deel.
Maar misschien dat iemand mij kan uitleggen waarom juist naar die plaatsen nog steeds de meeste mensen heengaan? Of eigenlijk weet ik het antwoord zelf al wel; de meeste mensen willen dat gewoon. Mensen willen een combi van "paradijs" en westerse gemakken. Daar is niks mis mee maar die combi gaat niet altijd op. Bali is wereldwijd bekend, komt regelmatig aan de orde in allerlei films en boeken. Heb zelf deze vakantie het boek: "Eten, bidden en beminnen" meegenomen (en gelezen) dat voor een deel op Bali afspeelt. Ik herken totaal niet wat de schrijfster soms lyrisch over Bali schrijft.
Hoe kan het anders dat ik 9 dagen geleden, jawel eind januari helemaal buiten het zg. toeristenseizoen tot tweemaal toe bot ving toen ik een kamer in Kuta wilde, hotel vol? Bali is intussen meer een begrip en status geworden dan dat het echt een droombestemming is. Mijn collega's die naar Bali willen en mij hoopvol aankijken probeer ik zo netjes mogelijk uit te leggen wat ze te wachten staat wetend waar ze de afgelopen 20 jaar zijn geweest. Mensen gaan vaak naar Bali omdat ze een keer in Azie of ver weg willen zijn geweest, EN omdat het het bekendste eiland van Indonesie is hoewel ze vaak denken dat het een apart land is! En iets wat ik helemaal niet vat; ze zijn allemaal bang voor bomaanslagen maar ze willen allemaal naar Bali. JUIST DAAR waar al twee aanslagen geweest zijn en mijden andere eilanden. Schiet mij maar lek.
No worries, ik zal aan anderen echt geen supernegatief "reisadvies" geven voor Bali, daar is Indonesie me te lief voor. Maar ik probeer mensen wel vaker naar andere eilanden te praten omdat ik sommige gevallen gewoon WEET dat het ze tegen gaat vallen.
Ik word zelf ook gek van het gedoe met transport, massage, t shirts, sunglasses en weet ik allemaal niet wat. Ik realiseer mij ook steeds meer dat als ik er echt ga wonen over een paar jaar dit echt niet heel snel ophoudt. Mijn reacties varieren van verstand op nul en blik op oneindig, boze blikken, valse glimlachen tot het proberen aan te gaan van serieuze gesprekken (met de strekking dat westerlingen hier gek van worden) Dat laatste schiet natuurlijk niet op dan kun je daar wel een dagtaak aan hebben.
DIT HEB JE ALLEMAAL NIET IN FLORES, SUMBA, TIMOR EN DE MOLUKKEN. EN VEEL EN VEEL MINDER OP SUMATERA EN SULAWESI. Het moet maar eens in hoofdletters.

En bij Kuta, Sanur en Ubud houdt het niet op. Ga maar eens een tempel bezoeken, of de waterval van Git Git waarbij je eerst al door een hele lang boog van kraampjes moet voordat je je doel bereikt hebt. En als het aan de verkopers ligt bereik je je doel nooit...... En de Besakih tempel............... nou ja dat is een verhaal apart geloof ik.

Tip voor Kuta, Ubud en Sanur en naar de tempels: mp3 mee, earphones in en het volume op max. Je hoort ze niet en daar kun je je altijd achter verstoppen.

Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

"Bali is niet Kuta, Kuta is een stukje Bali". Natuurlijk is dit niet in tegenspraak met elkaar. Dat is precies wat mensen die buiten de bekende route gaan, willen laten zien. Net zo min als Turkije meer is dan Kusadasi, Alanya, Antalya en Kemer en Egypte meer is dan Hurgada.
Maar natuurlijk is het hartstikke jammer dat een vakantie niet als een lekkere vakantie beleefd is, zeker als je ook nog met kinderen op pad bent. Ik heb dat zelf ooit in India gehad, ik vond het na twee weken zo verschrikkelijk dat ik naar huis wilde. Kon niet, vluchten zaten vol. Toen maar de bergen ingegaan en een trekking gemaakt. Uiteindelijk blij dat ik gebleven ben en een hele bijzondere vakantie heb gehad.
Maar als je je verdiept in de plek waar je heen gaat, dan had je dit toch wel kunnen verwachten. Zeker inderdaad als je er al een huis hebt gekocht of wilt kopen. daar snap ik even niks van, maar misschien gaat het om een andere Samara???VanHeutsz
Gebruiker
spacer line
 


On 03-02-2009 19:13 Anne Mieke wrote:
I
Tip voor Kuta, Ubud en Sanur en naar de tempels: mp3 mee, earphones in en het volume op max. Je hoort ze niet en daar kun je je altijd achter verstoppen.
Anne Mieke


Klinkt eerder als een taakstraf dan een vakantie, misschien wel een goed idee als alternatieve straf, iemand veroordelen tot een aantal maanden Kuta inclusief 24uur per dag het gezelschap van die Balinese onderkruipsels, geheid dat je nooit weer in de fout gaat.henky
Gebruiker
spacer line
 

Ik kan me de ervaring van Samara wel voorstellen. Ik heb meer van dergelijke reacties gehoord. Er wordt wel eens te veel de nadruk op het paradijselijke gelegd. Het blijkt toch maar weer een erg subjectief begrip te zijn. Neem nou de aankomst met de ferry vanaf Java. Op de terminal zie je sterk verwaarloosde gebouwen. Vieze straten en een chaotisch busstationnetje. Het is nodig toe aan een facelift. Daar is m.i. niet zoveel voor nodig. Maar de wil is er niet en......het massatoerisme komt met het vliegtuig zal men wel denken. Dit is de eerste indruk en dan staat Bali direct met 1-0 achter. Ubud drijft nog steeds op de naam van vroeger dat het een kunstenaarsplaats zou zijn. Vergeet het nu maar. Een banjir zorgt voor een overstroming van de kilometerslange bermen met een overproductie aan soeveniers. Zijn de stranden van Kuta zo mooi? Een gevaarlijke zee die in de regentijd vervuild is door de rioleringen. Opdringerige masseuses. Het strand in het noorden mooi? Zwart en plakkerig. De steden rustig met hun files, lawaai en luchtverontreiniging? Wat beweegt mij dan om Bali als onderdeel van een reis altijd aan te doen? Misschien een bezoek aan Ibu Dayus die op het strand van Legian het lekkerste fruit verkoopt en eerst ambulant verkoopster was en sinds jaren een vaste stand heeft en het geld verdient voor haar aan de universiteit studerende zoon?.
Of is het misschien de afwisseling van een trektocht in de mooie natuur met een bruisend happy hour met dans en drank in de uitgaansgelegenheden?
Is dat het mysterieuze Bali? Wat is er zo speciaal?
Wie zal het zeggen?senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

Bali.... Een paradijs? Nee,vergeet het maar,en een ieder heeft andere verwachtingen van een paradijs...20 jaar terug misschien nog wel,en nu? Het zuiden is, inderdaad een kopie van bv Benidorm,leuk om eens een avond door te zakken etc,maar niet om een paar weken door te brengen...En toch heeft Bali "iets" dat velen er naar toe trekt. En wellicht toch nog terecht...maar ga dan naar het noorden,westen of oosten van het vrij kleine eiland en leg contact met de bevolking> soms niet gemakkelijk maar echt niet onmogelijk.Huur een brommertje en trek er op uit: je ziet wel waar je 's avonds terecht komt.De wegen in het binnenland zijn soms vreselijk maar de natuur die er wel degelijk is,vergoedt veel.

Zomaar een reactie op dit topic:velen zullen het niet met mij eens zijn,maar elke vakantie breng ik een deel van mijn tijd toch weer door op dat door velen bekritiseerde eiland.....hopelijk ook dit jaar weer.


hati hati, pelan pelan

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 04-02-2009 01:15 schreef senior:
...En toch heeft Bali "iets" dat velen er naar toe trekt. En wellicht toch nog terecht...

Angst voor het onbekende en angst voor gebrek aan comfort. Bali maakt het makkelijk. Benidorm, Torremolins, Ibiza en Goa in een prachtige tropische verpakking (alleen jammer dat het vnl. "verpakking" is).Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 02-02-2009 09:41 schreef samara:
Ik kwam daar om lekker uit te rusten en bij te komen, maar vanaf dag 1 moest ik soort schild om me heen trekken tegen alle mensen daar die me probeerde iets aan te bieden. Taxi? dat hoorde ik elke seconde en in de winkels durfde ik niet eens naar iets te kijken, want ik werd meteen belaagd.
...........
Ik voelde me een geldmachine en geen mens. Vreselijk. Ik heb dit eerder meegemaakt in Egypte en Turkije en daar ga ik voorlopig ook niet meer naar toe. Je kunt zeggen dat dit er bij hoort, maar ik vind dus echt van niet. Het is doorgeslagen en heeft een averechts effect voor mensen zoals ik.

Is goed te begrijpen dat het een averechts effect heeft. Ik woon hier inmiddels al 2 decennia en kom regelmatig op dat zgn. “Goden-eiland” maar heb de wijze waarop men daar iets probeert te promoten nog steeds niet kunnen accepteren (en zal dat nooit doen want dat is afbreuk doen aan civilisatie).
Jaren geleden hebben enkele Indonesische onderzoekers (t.b.v. verbetering verkooptechnieken in casu buitenlanders) geconcludeerd dat de manier waarop een Indonesische klant wenst benaderd te worden bij ev. aankoop van goederen of diensten, 180 graden omgekeerd evenredig is aan die van een “westerse” klient. De Indonesier heeft vooraf nog geen beslissing genomen over wat hij/zij gaat kopen en moet dus worden “(be)geleid” in zijn/haar keuzes. Zij vinden het doorgaans prettig “bediend” te worden van het begin tot het einde……dus ook bij voorkeur voor produkten, merken, etc. De westerse klient daarentegen wenst dit niet, maar wil ongestoord ergens een kijkje kunnen nemen en zal bedienend personeel wel roepen op het moment dat hij/zij dat nodig acht.

De opzet van deze onderzoekers was te trachten het Indonesisch zakenkader klaar te stomen voor de westerse klient……..helaas mislukt. De gemiddelde Indonesier (en de Balinees in het kwadraat) is nogal eigenwijs van aard en verwacht dat het koopgedrag van de westerse klient, cq. toerist zich gaat aanpassen aan zijn/haar gedrag, niet realiserende dat de rest van de wereld zo niet in elkaar zit (zal wel dezelfde kwestie zijn in Turkije en Egypte).

Leuke bijkomstigheid daarbij is nog het wijdverbreide commissie-systeem: vrijwel op alles wat men op Bali afneemt (behalve de lucht……….. maar hoe lang nog???) worden vette commissies uitbetaalt (soms tot 50%) aan degenen die een klant binnen brengen. Zelfs in de Indonesische V & D (Matahari dept. Store) krijgen de zgn. sales-promotion girls annex verkopers commissie/ bonus op de door hen bereikte omzet .
Dus vandaar dat een ieder daar meedoet in het leuren en trekken aan toeristen om zodoende een vette commissie te vangen (niet beseffende dat het resultaat van hun handelen vaak omgekeerd werkt). Degenen die dit doen, zijn doorgaans niet de slimste en beschaafdste laag van de bevolking, dus op hun eigenwijze, boertige, ongemanierde manier tracht dit klootjesvolk op een onbeschofte wijze klanten te winnen…….en daarvan bent u de dupe geworden.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 02-02-2009 11:18 schreef Erickwithck:
Jammer. Dat is ook het enige wat hierop te zeggen valt. Het is jouw waarheid en die respecteer ik. Bali is nu eenmaal een gevoel. Je kunt dit moeilijk uitleggen aan anderen. Je moet Bali ondergaan, het niet altijd willen begrijpen en het zeker niet proberen te doorgronden.
Maar wellicht was het ook niet het goede moment. Had je inderdaad te hoge verwachtingen.
Ik denk niet dat je Bali een tweede kans geeft, maar wanneer wel, hoop ik dat je Bali ondergaat zoals het hoort. En niet omdat het moet volgens de verhalen......

Een zwever.....zit Bali vol mee. Blij dat ik het niet hoef te ondergaan en uitsluitend mijn werk doe.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,557,556 pageviews Een website van indahnesia.com