Waar is Malam?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
36 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Merapi, even heel kort, moet eigenlijk weg. De essentie van wat ik bedoel is dat mensen het hebben over "de Duitsers"", terwijl ze het eigenlijk hebben over "de nazi's." Dat is een heel groot onderscheid en een gevaarlijke verspreking. Ik weet alles van de gevolgen van WO 2 en begrijp de verspreking ook wel, het ligt gevoelig. Maar net als wij nabestaanden hebben, zijn er ook miljoenen na-oorlogse Duitsers en miljoenen Duitsers die niks met het nazisme te maken hadden.
de Duitsers hebben bovendien diep in het stof gedoken wat betreft schuldbetuigingen, zowel financieel als in woorden en daden (de buiging van Helmut Schmidt bij het monument in Auswitz).
En nogmaals Merapi: wat dacht je van "onze" bommen op Hiroshima en Nagasaki???Of in dit licht wat beter: het bombardement op Dresden (daar vielen echt niet alleen wat nazi;s!)
Ik wens iedereen hier hele fijne dagen en de meesten wellicht een lekkere vakantie.Groet Elsbethmerapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Lieve Elsbeth, Het is niet aan mij om de Duitsers te generaliseren, ik constateer alleen, dat er een onderdrukte woede bestaat bij de Nederlanders.
Nogmaals: ik heb WO2 niet meegemaakt en ook de Jappenkampen niet, misschien daarom mijn belangstelling.
Ik probeer van ons forum te leren van de sobats en ik ben hen erg dankbaar daarvoor.
Els, je raakt een gevoelig punt: mijn oom Wim is omgekomen bij het bombardement te Dresden,amper 22 jaar oud.
Els, de bommen op Hiroshima en Nagasaki zal ik niet goedkeuren,
maar als dit was gebeurd wat dan:

De bedoeling was alle Indo"s en belandas af te slachten, een groot Aziatisch rijk te maken.
Dit in de naam van dat belachelijke keizertje Hirohito, die als een god werd vereerd

Els, dit mag nooit meer gebeuren..
zoveel doden in Eurapa en zoveel doden toen in Nederlands Indie.
Els, de geschiedenis is nu verleden tijd, maar het verdriet van de Jappenkampen en de Holocaust leeft beslist onder hun nabestaanden.
Daarom is het de moeite waard even stil te staan bij de Kerstgedachte

Hartelijke groet Wilma/Merapi

Het doet goed om even stil te staan bij al die tienduizenden doden er er even een kaarsje voor te branden
elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Pfffff, gelukkig ben ik op tijd om mijn fout zelf te corrigeren: het was natuurlijk niet Helmut Schmidt, maar Wille Brandt, en het was niet in Auswitsch, maar in Warschau.Dat krijg je als in alle haast iets post. Ik zat 5 minuten in de trein en dacht opeens: o jee, wat heb ik nou geschreven??
Tuurlijk, Wilma, het was niet zozeer een aanval op jou, hoor. Het is bij mij een ergernis dat mensen moeilijk onderscheid kunnen maken tussen nazi's en gewone Duitsers. En ik vind het ook echt gevaarlijk, je ziet het tegenwoordig terug ook in oordelen over andere bevolkingsgroepen. Daar moet je gewoon heel erg voor waken.
Tja, wat betreft Hiroshima en Nagasaki en wat als ze niet waren gevallen: daar zijn boeken vol over geschreven, met allerlei speculaties. Ik vind dat je dat niet met één opmerking af kan doen.
Nou, we dwalen af, het gaat immers over Malam.
He Malam, zit je daar lekker te genieten, ik kan het me helemaal voorstellen, hoor.
Een goede tijd nog.

Groet ElsbethYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 16-12-2008 10:05 schreef Tuti & Jan: Er is een heel grote overeenkomst, wij houden beiden van Indonesië en de bevolking en kunnen daardoor waarschijnlijk veel meer accepteren van de Indonesiër als iemand die die liefde niet heeft.

Sorry to say , maar dat is altijd makkelijk gezegd als je je geld hier niet hoeft te verdienen als zelfstandige. Als uitgezonden expat, gepensioneerde heb je het altijd makkelijker dan degene die hier keihard zijn brood moet verdienen en compleet afhankelijk is van de lokale situatie. Dan kom je pas met het werkelijke leven in aanraking: dus zo leven als de Indonesier. En dat kan men niet zeggen met een salaris of pensioen uit het buitenland.

Malam : Er blijken maar weinig mensen te zijn die dat kunnen, althans dat kan ik uit de opmerkingen halen van sommige gefrustreerde Indonesiegangers.

Ik denk dat die zgn. gefrustreerden niet gefrustreerd zijn, maar realisten zijn. Dit tegenover allerlei "positivo's" die naievelingen zijn.

FredB : Als er dan een mevrouw in een vliegtuig haar telefoontje dan niet uit wil doen ga je dan niet proberen als witneus dat met een brul te corrigeren, maar laat het aan het natuurlijk verloop van het land over om dat op gezette tijd gecorrigeerd te zien. Al dat gehaast, wat in de westerse wereld gebruikelijk is, moet je hier gewoon van je af gooien. Je hebt geduld nodig in RI en geen westerse bazenmentaliteit.

Die bazenmentaliteit kwam derhalve bij die Indonesische dame vandaan die zo hooghartig was om dat ding niet te willen afzetten en ergo een heel vliegtuig naar haar arrogante hand wilde zetten. Dat heeft dus totaal niets met witneuzen te maken.

Malam : Wil je in Indonesie een goede tijd hebben met veel goede mensen om je heen dan moet je de dingen over je heen laten komen

Makkelijk gezegd als je je brood hier niet hoeft te verdienen.

Malam : Je ziet hier mensen onder omstandigheden leven waar de honden geen bonzo van lusten.

En daar wordt - terecht - tegen geageerd door vele forumgangers.
Niet met de mantel der liefde bedekken als dat niet gepast is, maar juist kritiek leveren: wie men lief heeft, kastijdt men.

Zieleffe : daarom is Malam ook meurum verslagen , omdat hij wel de ellende ziet, maar er niets van wilt weten..............Je eigen afhouden op het geen wat je ziet en wat voor een ellende daar plaats vind. Terwijl er rijken zijn toch geld ingezameld moet worden om kinderen wat te kunnen geven. Triest voor woorden, en als je ziet hoe trots Indoos kunnen zijn over hun land.
Het rijmt niet meer wat er werkelijk daar gebeurd.

Niets aan toe te voegen, zie mijn vorige opmerking. Is goed uitgebeeld met al die illustraties.....zegt meer dan 100 woorden.

Zieleffe : ik zou zeggen kopieer deze kleuren plaat, en laat daar de kinderen wennen aan een wereld dat anders er uit ziet dan wat ze daar laten weten……………….

Een rake opmerking. Als mijn kinderen naar school zijn geweest, moet ik ze telkens weer "ontgiften" met al die onzin over het buitenland (waar de gemiddelde Indonesische onderwijzer nog nooit is geweest) en buitenlanders. Laat de kinderen een normaal reeel beeld krijgen van deze wereld, en niet 1 die door een xenofobische, racistische overheid(sdienaar) wordt gepropageerd.FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 


On 21-12-2008 06:11 Yogya-Bali wrote:

...


...

Die bazenmentaliteit kwam derhalve bij die Indonesische dame vandaan die zo hooghartig was om dat ding niet te willen afzetten en ergo een heel vliegtuig naar haar arrogante hand wilde zetten. Dat heeft dus totaal niets met witneuzen te maken.

...


YB, ik ben het met veel dingen in je bericht eens, alleen dat witneuzenverhaal is niet helemaal te begrijpen. Natuurlijk was die onaardige mevrouw ver buiten haar boekje. Dat zij een heel vliegtuig naar haar hand zette is wel een erg sterk overdreven opmerking als het er alleen maar om ging dat ze dat rot HP-tje niet wilde uitzetten. Dan mag je dat hooghartig noemen of er andere bijwoorden bijhalen, maar het gaat erom, dat er een witneus was die dat met een respectloze brul wilde corrigeren. Hij is al een tijdje in RI en zou dus ook hebben kunnen weten dat het geen effect zou hebben zoals hij dat zou willen. Dat heeft wel met witneuzen te maken, dacht ik zo.
Dat de piloot terugging en niet opsteeg is prijzenswaardig, want daarmee liet hij zien dat hij de veiligheidsvoorschriften serieus nam. Er zijn er ook die daar geen punt van zouden hebben gemaakt. Jammer dat het wat tijd kostte, maar de veiligheid is belangrijker dan een uurtje vertraging.
Alleen blijf ik vinden, dat de geërgerde heer zich er buiten had moeten houden en het aan het vliegtuigpersoneel had moeten overlaten om in te grijpen op een door hen geleerde wijze, en niet doordat een andere passagier, een gast in het land, een witneus ook, opeens een respectloze brul moet gaan geven. Het zou toch wel een zooitje worden als iedereen dat zou gaan doen.
Nogmaals: geduld is een schone zaak in dit land. Emoticon: Bye bye


Be careful what you wish for; you might get it!

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Wat mij betreft kan iemand best commentaar hebben.
Maar als je passagier bent op zo'n vlucht en je weet dat een mevrouw als deze een reaktie van de bemanning uitlokt die een uur vertraging tot gevolg heeft. En jij weet dat je jouw aansluitende vlucht niet haalt en de volgende een dag later gaat, zoals hier niet ongebruikelijk is dan is het misschien begrijpelijk dat dit een reaktie oplevert.

Maarja, niemand hoeft zich in te leven in omstandigheden.
Gewoon geduld hebben kan ook, niks zeggen en gewoon een hotel boeken, en bijbetalen voor de aansluitende vlucht de andere dag. Emoticon: Worship

Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik reageer in dit soort situaties ook en trek mijn mond open. En dat is ongeacht Indonesier of buitenlander. Het is gewoon vreselijk a-sociaal om dat ding niet uit te zetten als daar uitdrukkelijk regels voor zijn.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Juist. En met alle gevolgen van dien voor betreft mede-reizigers in dit verband.
Ronduit asociaal. En................... voor het van boord gaan vraag ik de dame in het voorbijgaan bij het verlaten of ze de meerkosten even wil voldoen.

Overigens heeft dit nog niets te maken met witneus zijn of andere neus.
Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 21-12-2008 06:46 schreef FredB: ........hebben kunnen weten dat het geen effect zou hebben zoals hij dat zou willen. Dat heeft wel met witneuzen te maken, dacht ik zo.

Heeft wel degelijk effect. Heb het al verscheidene malen gedaan....en......telkens gesterkt en gesteund door mede (Indonesische)-passagiers.

Alleen blijf ik vinden, dat de geërgerde heer zich er buiten had moeten houden en het aan het vliegtuigpersoneel had moeten overlaten om in te grijpen

Het vliegtuigpersoneel laat hierbij doorgaans van stek gaan en grijpen niet in. Dat is weer de kwestie van de klassen- en standenmaatschappij......men weet vooraf niet wat de positie is van de heer of dame die men terecht wijst (en dat kan weleens je baantje kosten, dus beter niets doen).Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 21-12-2008 07:41 Yogya-Bali wrote:

...

Het vliegtuigpersoneel laat hierbij doorgaans van stek gaan en grijpen niet in. Dat is weer de kwestie van de klassen- en standenmaatschappij......men weet vooraf niet wat de positie is van de heer of dame die men terecht wijst (en dat kan weleens je baantje kosten, dus beter niets doen).


Dat ben ik ook eens , je weet maar nooit.Soms heb ik ook medelijden met de crew of baliepersoneel.
En toch moet de crew wel optreden , alleen de manier waarop is natuurlijk anders .

Aan de andere kant heb ik ook paar keren gevlogen in Indonesia (ook met de Garuda Emoticon: Nice ) , en zie ook wel dat een paar aangeschoten bule's "misdragen ".
En worden ze ook nog gemats door de crew of baliepersoneel .
Ga ik ook niet meebemoeien zolang ze niet mij persoonlijk raakt.


bisa dicek of makemyday .

FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 


On 21-12-2008 07:34 Yogya-Bali wrote:
Ik reageer in dit soort situaties ook en trek mijn mond open. En dat is ongeacht Indonesier of buitenlander. Het is gewoon vreselijk a-sociaal om dat ding niet uit te zetten als daar uitdrukkelijk regels voor zijn.


Je kunt wel zeggen dat die pet ons allemaal past, maar het zou in Nederland erg asociaal overkomen om op die wijze je mond open te trekken. Het schijnt bij jullie ook niet uit te maken dat je als gast in RI bent en dat jíj degene bent die zich moet aanpassen en niet andersom. Inderdaad moet het aan het personeel overgelaten worden. Doen die niets, om welke reden dan ook, dan heeft de gast nóg niet het recht om op te treden waar anderen het niet doen. Je zou dan kunnen spreken van eigen rechter spelen, een begrip dat ook in Nederland niet op prijs wordt gesteld. Ook in RI is dat zo. Je kunt altijd een klacht indienen, schriftelijk, bij de maatschappij waarmee je vliegt en hen aansprakelijk stellen voor geleden schade. Dat is de correcte wijze van optreden,

Natuurlijk is het ergerlijk, vooral omdat je wat later dan gepland zou vertrekken, maar dan nog is het veel sierlijker je geduld te bewaren dan brutaal te worden en mensen in hun eigen land terechtwijzen. Je bent en blijft een toerist, en iedereen weet dat je hier in RI geen haast moet hebben zoals men dat in Nederland heeft.

In Nederland wordt het ook niet getollereerd als een toerist de Nederlander de les leest en de wet voorschrijft omdat dat beter in zijn straatje past.

Nee, jongelui, het is echt erg ongepast. Punt uit.


Be careful what you wish for; you might get it!

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry FredB, totaal niet mee eens. Tegen aso's heeft een ieder het recht op te treden, waar dan ook ter wereld en ongeacht nationaliteit of inwonerschap. Hoe moet het dan met mijn echtgenote? Die doet als Indonesische nog eerder haar mond open dan ik? Mag ze dat als Indonesische dan ook niet? Heeft dus totaal niets te maken met aanpassen.
Niks sierlijk je geduld te bewaren, en heeft ook niets met haast of brutaal te maken (dan is mijn echtgenote dus ook brutaal).....de dame met de HP is de brutale in deze kwestie.
Besides, ik heb niet de status van toerist maar van rechtmatig inwoner. Zo ook in NL heeft een rechtmatige inwoner het recht een autochtone Nederlander de les te lezen als die zich misdraagt.Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Waarom kan die HP-discussie niet in het desbetreffende topic Emoticon: ConfusedFredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 

YB, in de basis heb je gelijk, maar we kunnen alles we in de overtreffende trap gaan voorstellen, het gaat me toch wat te ver om een vrouw die haar HP niet wil afzetten een aso te noemen. Alles in proporties zien is een goede eigenschap zou ik denken. Van een mug een olifant maken is niet zo'n goede, zeker niet als daarmee oneigenlijk gedrag gerechtvaardigd wordt.
Maar nu punt uit, anders gaat Jeroen ingrijpen. Zijn stemming is weersafhankelijk, zo te lezen, en het is eigenlijk te koud voor de tijd van het jaar en het waait een beetje veel, dus ...
Prettige dag allemaal!
Emoticon: Party!


Be careful what you wish for; you might get it!

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Nou ging het topic over Malam.
Ik denk dat tie lekker zit te Sukboemiejen op z'n brommert Emoticon: Party! In Sukabumi.

Malam kennende heeft tie een vreetsame kerst Emoticon: Yummie!


It's only kinky the first time.

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Helemaal met de laatste posting van YB eens. Heeft niets te maken met aanpassen. Iedereen heeft inderdaad het recht (ik vind het eerlijk gezegd soms bijna een plicht) op te treden tegen aso's (of een iets vriendelijker benaming voor iemand die zich niet aan basis fatsoennormen houdt) Dat betekent niet voor eigen rechter gaan spelen, maar iemand aanspreken op zijn gedrag. Volgens mij is het probleem dat veel (OK, sommige) mensen als de dood zijn om op te vallen, ze generen zich als ze ergens iets van zeggen. En dus blijft het probleem voortduren, omdat niemand zijn mond open durft te doen. Zijn we er niet met z'n allen verantwoordelijk voor dat onze wereld een beetje leefbaar blijft?FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 

Beste Elsbeth,

Er zijn er al velen geweest, jong en oud, die hun (door jou bijna verplicht gestelde) inmenging het loodje hebben gelegd. Vele anderen zien er voor de rest heel anders uit dan voor hun optreden tegen aso's, afgezien van hun geestelijke trauma's.

Nee, die pet past niet iedereen. Die aso's zijn veelal nóg veel asocialer dan dat jij op dat ogenblik kunt waarnemen. Laat het dan over aan de mensen die ervoor getrained zijn om daartegen op te treden. Een voorval melden is natuurlijk prima; een persoonlijke inmenging op het moment van gebeuren niet altijd zo raadzaam. Zeker geen verplichting, weet wat je doet. Je waardigheid verliezen door je op de aangegeven wijze te manifesteren is m.i. uit den boze. Je gaat jezelf dan ook op een voetstuk plaatsen.

In dit geval was het in mijn ogen beter geweest de situatie op zijn beloop te laten, over te laten aan het vliegtuigpersoneel, en, bij gebrek aan hun actie (Indonesiërs eigen!), je schriftelijke beklag in te dienen, vergezeld van je extra gemaakte, aantoonbare, kosten. Niet van die losse flodder opmerkingen dat je door dat uurtje een hotel heb moeten boeken. Daarmee maak je het hele verhaal ongeloofwaardig. Gewoon bij de feiten blijven, daarmee kom je dan het verst. Maar was dat wel de opzet?


Be careful what you wish for; you might get it!

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ehm zo'n losseflodder opmerking waren al tegen gemaakte kosten van een forummer.

Dus FredB jouw opmerking is niet helemaal steekhoudend.
Maar als je wenst, kun je de overnachtingskostenkosten tegen indiening van faktuur gewoon voldoen. En dan blijven we nog bij de feiten.
Anders nog? FrebB?


It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ohja, anders nog?
Jawel. de overboekingskosten van 150.000 R voor de verschoven vlucht.
Aantoonder uiteraard. We doen niet lullig. En we dienen niks in zonder bewijs of bonnetje. Of komt het dan te dicht bij huis en is het in dit geval meen je een ander zijn verantwoording? Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Fred, die pet past iedereen, maar niet iedereen durft hem op te zetten. Dat zal een enkele keer voortkomen uit angst voor represailles, maar dat lijkt me in dit geval niet erg aannemelijk. En dan nog, Fred, natuurlijk ken ik de gevallen waar het volkomen uit de hand is gelopen/de dood tot gevolg heeft gehad. Je kunt jezelf de vraag ook stellen: hoe komt het dat mensen zo agressief reageren. Zou dat komen omdat ze keer op keer lik op stuk krijgen als ze iets uitvreten en het deze keer niet meer aan kunnen om weer de kous op de kop te krijgen en door het lnt gaan?. Of is het juist de uitzondering (degene die zijn bek open durft te trekken) die het moet bezuren, omdat een dader niet gewend is om uberhaupt tegengas te krijgen. Ik denk zelf dat het laatste het geval is. We zijn (ik spreek even voor NL) veel te tolerant, er zijn maar weinig mensen die anderen ergens op aan durven spreken, dat betekent dat de verkeerde figuren erg weinig tegengas krijgen en zich helemaal de bink voelen. Met gevolg dat ze door kunnen gaan met bushokjes in elkaar slaan, poten rammen en andere ongein. Ik vind het dus wel degelijk een verantwoordelijkheid van ons allen om mensen op ongewenst gedrag aan te spreken, als dat gedrag anderen mensen hindert.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Vooral het laatste Elsbeth, lijkt me ook.
En dan maakt het absoluut niet uit welke nationaliteit iemand heeft, en inderdaad zoals YB zegt, het zal dan in veel gevallen een bule zijn die er een opmerking over maakt.

Maar ik maak me niet echt zorgen, als ze FredB aan zijn portemonnee komen zal hij ook zijn mond open doen. Zo snel hij er achter is dat er slechts 2 vluchten gingen naar zijn volgende bestemming waarvoor hij voor de laatste te laat was en niet alleen een overnachting moest boeken, maar ook de kosten van overboeking voor rekening kan nemen. Maar FredB is de beroerdste niet en is van mening dat het niet zo'n vaart loopt en draagt gewoon de kosten. Die doet niet moeilijk, je moet toch beleeft blijven!!

Nou dat kan. Geen probleem hoor.


It's only kinky the first time.

FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 

Dat je tenen nogal aan de lange kant zijn, Oyibo, is al veel eerder opgemerkt door meerdere forumleden. Dat je zo'n toon aanslaat als moderator aan de users laat ook wel zien uit welk hout je gesneden bent. Je zult nu wel een erg zelfvoldaan gevoel hebben, wat! Het zij je gegund. Hoogmoed komt voor de val, uiteindelijk.

Te denken dat ik je facturen ga voldoen is te belachelijk voor woorden. Het is duidelijk dat begrijpend lezen ook al niet aan je besteed is. Als moderator zo op de man spelen is ook een teken aan de wand. Lees het commentaar van Mas Rob nog eens. Uitstekend verwoord. Egotripperij dus. You did it again!! Proficiat!

In ieder geval weet je wel vaak een topic op jouw eigen wijze de kop in te drukken.
Ik zal je hierbij gelijk geven in al je vreemde en vreemdsoortige opmerkingen, dan zijn we door dit topic ook weer heen. Je mag je verdere commentaar openbaar maken, om aan te tonen dt je meent wat je zegt; ik zal niet meer reageren. Het geeft slechts je belachelijk gedrag in superlatieve vorm weer.

Elsbeth, zet die pet op en houd hem op. Misschien dat jij eindelijk degene bent die het verschil gaat uitmaken. Je hebt er de moed voor, maar staat met te weinig mensen aan de verkeerde kant van de lijn. Met Oyibo's hulp en grote mond zal het wel wat meer lijken, maar veel zal het allemaal niet uitmaken. Idealisme ten koste van jezelf, zelfopoffering voor het algemeen goed. Prachtig en nobel. Het zal sieren op je graf dergelijke woorden terug te vinden.

Voor mij einde topic. Oyibo verzint wel weer een andere, met veel commentaar van de rest van de kernkliek, anders komt hier niemand meer wat schrijven.


Be careful what you wish for; you might get it!

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ook goedemorgen ! Emoticon: Smile

En dankjewel hoor. Ik doe mijn best. Emoticon: Party!

Beetje flauw om terug te krabbelen, het viel toch allemaal wel mee, toch?

Maar weer ontopic,
Malam zit vandaag weer op zijn brommert te crossen over Sukabumi's wegen.
En.................hij komt oud en nieuw vieren ! Feest ! Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 

Onzin. Hij kan niet ergens heen komen waar hij al is.


Be careful what you wish for; you might get it!

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Het verschil tussen Sukabumi en "hier" is al gauw 2 uur vliegen.
Dus zoveel onzin kan het niet zijn. Waar de veronderstelling vandaan komt dat Malam al "hier' zou zijn, geen idee. Malam komt nieuwjaar vieren.

En voorzover Malam een onzichtbare man zou zijn, ik heb menig pilsje met hem gedronken maar nog nooit het bier als een plasje op de grond zien liggen.

En Malam komt "hier" oud en nieuw vieren.
En dat gaat best gezellig worden. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,279,553 pageviews Een website van indahnesia.com