Veilig? *urgent bericht*


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
59 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-12-2008 10:42 Semeru wrote:
Maar mijn vriend mij niets influisteren. Ik zelf denken en schrijven dan later wij soms daarover praten. Ik veel leren daarvan en wil de nederlandse taal beter leren kennen.

Daarom wij thuis veel nederlands praten. Wij al lang samen en veel leren samen. Daarom ik weet wel wat hij denkt. Ik ook heb geleerd denken een beetje als bule belanda denk ik.


Dat heb je verduidelijkt.
Alleen in je begin verhaal schreef je dat mijn vriend dit en dat zegt.
Dus het komt bij anderen over dat je ingefluisterd wordt (bij mij ook).
Nu is het duidelijk .

Dat is ook goed om je in de schoenen(plaats) van de belanda' s te verplaatsen.
Dat heb ik in de afgelopen 40 jaar ook gedaan als ik wil discussieren met de belanda' s.
Het is bijna voorspelbaar hoe ze reageren .
Wel hou ik me netjes aan de spelregels , ook aan de mij iets bekende discussietechnieken.
Laat me niet uitlokken door dezelfde taalgebruik over te nemen.
Hardheid (in woorden) moet je beantwoorden met zachtheid .
Gebruik de oosterse filosofie , hoe harder ze slaan , en schoppen , hoe harder ze vallen.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

YB, je haalt twee dingen door elkaar: iemand zielig vinden en je inleven in iemand. Dat is echt heel wat anders! Ik vind Semuru bepaald niet zielig, ik denk dat ze uitstekend zichzelf kan redden, ik leef me wel in in haar situatie en haar reacties, precies zoals ik me probeer in te leven in jouw situatie en jouw reacties. Dat vind ik het interessante van dit soort discussies: waarom reageren mensen op een bepaalde manier, vanuit welke gezichtspunt? Wat jij Semuru verwijt, doe je zelf net zo hard. Ik heb het idee dat je je beeld van haar niet wilt bijstellen en dat komt inderdaad door de manier waarop zij reageert. Zij voelt zich aangevallen en bijt van zich af. Inderdaad actie en reactie. Jullie verwijderen daardoor alleen maar van elkaar, terwijl jullie, als jullie meer de tijd hadden en elkaar persoonlijk zouden zien, niet eerder woord letterlijk zouden nemen, misschien meer begrip zouden hebben voor elkaars standpunten. Wat wil je nou bereiken met zo'n opmerking als: alleen durven discussieren met gelijkgestemden. Dat vind ik dus een weinig respectvolle opmerking. Alsof ik hier niks anders in breng dan meelullen met Semuru.Ik vind het ook een zwakke reactie. Als je goed leest, moet je merken dat wij vaak dezelfde dingen zeggen, alleen met een andere verpakking. Jij houdt van confrontatie, ik meer van diplomatie, maar de inhoud is niet veel anders. Wat betreft je betoog over iemand zielig vinden/medelijden hebben: het lijkt of ik mijn eigen woorden lees, ik heb datzelfde betoog al vaak gehouden en sta er dus helemaal achter. Iemand zielig vinden geeft je het gevoel dat jij er zelf boven staat. Jij zegt dat dat een vorm van macht is, ik zeg dat het een vorm van onzekerheid is, waar macht uit voorvloeit. Ik denk dat we hetzelfde bedoelen.
Oyibo, mijn man zegt ook wel eens: oei, dat had je beter niet kunnen schrijven, of dat had je beter anders kunnen doen. In een relatie leer je iedere dag van elkaar doordat je elkaar voedt in de vorm van stimuleren/uitdagen/vragen stellen/sturen en ja, daar hoort ook corrigeren bij. Ik vind dat heel normaal. Dat Semuru in haar gebrekkig Nederlands zegt: mag niet van man HOEF je niet letterlijk op te vatten.
Semuru: als jij gelukkig bent met je man/vriend (op wat voor manier dan ook) vind ik dat hartstikke mooi. Jij alleen kan weten/voelen of de opmerkingen die hier gemaakt worden op jou slaan. Misschien dat je deze discussie over een tijdje nog eens terug moet lezen. Het kan zijn dat je er dan een tijdje over hebt nagedacht en anders aankijkt over de dingen die hier gepost worden.Laat het in ieder geval eens op je inwerken, zonder je meteen van alle kritiek af te sluiten.
Oke, tot kijk allemaal.

groetjes Elsbeth
elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ja Surya, jouw startegie is in je postings terug te vinden. Je laat je niet uit de tent lokken door met harde woorden terug te schrijven, je blijft altijd vriendeljjk en een heer. terwijl je wel degelijk kritische dingen zegt. Ik had je latste posting nog niet gelzen, toen ik die van mij postte, maar je inleven in het waarom van iemands reacties is denk heel belangrijk. En ook: wat wil je bereiken, wil je toenadering/begrip, of wil je lekker hard tegen hard twee tegengestelde meningen blijven uitvechten. Ik kies voor het eerste (in ieder geval nu)Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-12-2008 10:56 elsbeth wrote: Wat wil je nou bereiken met zo'n opmerking als: alleen durven discussieren met gelijkgestemden. Dat vind ik dus een weinig respectvolle opmerking. Alsof ik hier niks anders in breng dan meelullen met Semuru.

Was niet jouw richting in bedoeld Elsbeth, maar duidelijk richting Semeru die dit aangeeft.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-12-2008 10:54 Surya Atmadja wrote: Het is bijna voorspelbaar hoe ze reageren .
Wel hou ik me netjes aan de spelregels , ook aan de mij iets bekende discussietechnieken.
Laat me niet uitlokken door dezelfde taalgebruik over te nemen.

Zo is het ook heel voorspelbaar hoe mensen hier reageren. Daar zou ik rijk mee kunnen worden als iemand het lef had daarover weddenschappen af te sluiten. Dus hebben we beiden het voordeel dat we als allochtoon ons in een land bevinden waarvan de bewoners voorspelbaar zijn.
Ik hou me hier ook aan de spelregels van discussieren.....en dat is niet-discussieren want discussie wordt gezien als ruzie maken. En de mening van de "machtige" is de juiste mening, daaraan kan niet worden getornd. Zie ook "Grappig Engels in Indonesie".
Wat dat betreft, heb je hier betweters (de machtigen ) en niet-weters (de zgn. machtelozen ). De Indonesiers met wie je kan discussieren komen uit het "Oosten" (van dit land; niet die onwijzen uit het Midden-Oosten) en uit Noord-Sumatra, niet uit Midden- of Oost-Java, continu tersinggung als er een discussie wordt gestart.
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-12-2008 13:16 Yogya-Bali wrote:

...

Ik hou me hier ook aan de spelregels van discussieren.....en dat is niet-discussieren want discussie wordt gezien als ruzie maken. En de mening van de "machtige" is de juiste mening, daaraan kan niet worden getornd. Zie ook "Grappig Engels in Indonesie".
Wat dat betreft, heb je hier betweters (de machtigen ) en niet-weters (de zgn. machtelozen ). De Indonesiers met wie je kan discussieren komen uit het "Oosten" (van dit land; niet die onwijzen uit het Midden-Oosten) en uit Noord-Sumatra, niet uit Midden- of Oost-Java, continu tersinggung als er een discussie wordt gestart.


Daarom heb ik geprobeerd om een tip te geven aan Semeru.
Want ze is zo goed als geen " partij" voor jou of Oyibo of anderen , want jullie hebben meer macht om te discussieren in een taal waar semeru niet kan tippen.
Over die grappig engels , ya het is ook grappig , en soms ben ik ook verbaasd hoe ze dat hebben kunnen doen . Het is toch een afgang om steenkool engels te gebruiken .
Of is het al di-Indonesiasi-kan ?.
Zie je ook in Malaysia , engelse woorden die op zijn maleisisch worden uitgesproken en geschreven .

Trouwens je gaat ook niet met Jean en Alleman discussieren (Parman met de kupluk) , moet je ook rekening houden met wie je dat doet.
Ik denk dat je met bijna alle indonesiers kan discussieren voorzover ze dezelfde bagage hebben , dus gelijkwaardig zijn .
Ik heb veel gediscussieerd met veel indonesiers ,ook javanen en , sundanezen die toevallig de grootste bevolkingsgroep vertegenwoordigen (bijna 50%).


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

YB schreef:

Was niet jouw richting in bedoeld Elsbeth, maar duidelijk richting Semeru die dit aangeeft.

Blijkbaar even een spraakverwarring. Je zegt dit inderdaad tegen Semuru, maar die gelijkgestemde, daar bedoel je mij mee. En daarmee heb je niet de bedoeling haar of mij een compliment te geven.
Je zegt verder: discussieren wordt hier opgevat als ruzie maken. Sorry, hoor, maar daar draag je zelf in hoge mate aan bij. Jij mag alles zeggen en dat mag je van mij ook echt,sterker nog, ik vind het leuk. Maar waarom vind ik het leuk? Omdat ik mij ten eerste niet zo zeer aangesproken voel en ten tweede omdat ik het in het perspectief kan plaatsen van het feit dat wij vermoedelijk met dezelfde westerse waarden en normen zijn opgegroeid. We kijken dus vanuit dezelfde richting.
Jij zegt verder dat ik Semuru minder als mens zie dan jij dat doet en denkt dat ik haar zielig vind. Ik heb je al uitgelegd dat ik dat helemaal niet vind. Ik geloof best dat jij haar (net als ik) als mens ziet. de fout die je echter in mijn ogen maakt is dat je haar wilt zien als ieder ander, van mens tot mens en niet als Indonesische. Mens is ze absoluut, maar Indonesische ook! Je gaat echt volledig voorbij aan het feit dat zij (en het overgrote deel van de wereld) vanuit een ander perspectief heeft leren kijken naar de wereld, niet beter of slechter, maar anders. Wij (de kleine westerse wereld) zijn de uitzonderingen, niet al die miljoenen anderen. En dat is m.i. het grote probleem met alle godsdiensten (om maar even alles op de grote hoop te gooien): een ieder denkt dat de ander gek is. Maar wie heeft er nou gelijk? IK, zal iedereen roepen. Tja, en dan zijn de rapen gaar natuurlijk.


Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou, er wordt beweerd dat in enkele decennia het Britse Engels zal zijn vervangen door pidgeon English in Azie (dus door China, Maleisie, Indoensia, etc.).

"Ik denk dat je met bijna alle indonesiers kan discussieren voorzover ze dezelfde bagage hebben , dus gelijkwaardig zijn." Je zou wel kunnen maar het lukt niet altijd. Toen ik 28 jaar geleden voor het eerst voet aan wal zette op Indonesische bodem (vakantie) toen viel mij als 1 van de eerste dingen op dat - indien iemand wordt geacht (des)kundig te zijn - er niet tegen in wordt gegaan of over gediscussieerd. Er werd gewoon geaccepteerd wat de (des)kundige zei.
Als je te maken hebt met iemand die er voor open staat , dan oke. Maar er zijn er gewoon teveel die vanwege hun gengsi geen discussie toestaan.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Elsbeth,

Ik wil je toch nog wat duidelijk maken.
De reden dat ik er een opmerking maakte over "mag niet van vriend" is te proberen Semeru de bewustwording mee te geven van het feit dat zo'n situatie op zijn minst ongepast is. En ja dan hebben we het over machtsverhoudingen. Daar mag jij anders tegenaankijken. Maar de situatie in Indonesie maakt het niet vanzelfsprekend dat er gelijkwaardigheid is. En ik denk dat dat nou precies is wat YB bewoog iets ingelijksoortige strekkking neer te zetten in een reply. Ik loop nu zo'n jaartje mee op dit forum, maar ik heb ook YB geen vlieg kwaad zien doen en als er al iets geroepen is dan zal hij ook de eerste zijn om een excuus te laten klinken.

Je mag best van mening zijn dat de taal een handicap is. En die mening ben ik nou net niet toegedaan. Dat is geen handicap. Semeru probeert op haar manier naar beste kunnen deel te nemen. Meer als prijzenswaardig. Maar even voor het gemak zijn nog YB nog ik hier aanwezig op dit forum om mensen te kwetsen op welke wijze dan ook.

Gengsi? Ik denk dat YB en ik een gemenedeler hebben.
En die is dat we beiden geen baarmoeder hebben, tenminste als ik de redenatie van Semeru volg. Emoticon: Party!
It's only kinky the first time.

marcel70
Gebruiker
spacer line
 


On 10-12-2008 10:54 Surya Atmadja wrote:

...


Dat heb je verduidelijkt.
Alleen in je begin verhaal schreef je dat mijn vriend dit en dat zegt.
Dus het komt bij anderen over dat je ingefluisterd wordt (bij mij ook).
Nu is het duidelijk .

Dat is ook goed om je in de schoenen(plaats) van de belanda' s te verplaatsen.
Dat heb ik in de afgelopen 40 jaar ook gedaan als ik wil discussieren met de belanda' s.
Het is bijna voorspelbaar hoe ze reageren .
Wel hou ik me netjes aan de spelregels , ook aan de mij iets bekende discussietechnieken.
Laat me niet uitlokken door dezelfde taalgebruik over te nemen.
Hardheid (in woorden) moet je beantwoorden met zachtheid .
Gebruik de oosterse filosofie , hoe harder ze slaan , en schoppen , hoe harder ze vallen.


Pa surya
Een discussie houden in Indonesie is dat geen kritiek leveren,wat weer tegen de cultuur in druist?Ik probeer daar persoonlijk altijd heelllllll hati2 mee te zijn
Das niet veilig te noemen denk
Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Becik ketitik olo Ketoro

Semeru
Gebruiker
spacer line
 

Jullie zo kompleks maken niemand kan meer begrijp. Mijn vriendin ook niet wil schrijven hier meer. Gelijk invasie van bule belanda over ons heen als nog heb kolonie belanda. Yogya-bali beter kolonie maken weer waar hij zit. Hij veel macht willen en alleen willen vechten voor ltijd gelijk. Bah! Allemaal superieur van orang indonesia. Ook als ik uitleg alles jullie niet willen begrijpen en verder gaan beledigen andere mensen omdat weer wil vechten voor gelijk hebben. Daarom heb klasseverschil, niet voor ergens anders voor. Alleen arrogansi. Geen respekt voor anderen, niet hebben gevoel voor anderen alleen zelf voelen.
Genoeg daar van nu. Orang belanda beter op andere planeet kan baas spelen voor alles. Zo veel arrogantie niemand kan ergens vinden alleen in belanda. Piepklein land met heel grote mond voor rest van de wereld.
Elsbeth lieve vrouw. Deze woorden niet voor vrouwen hoor, alleen voor grote apen als bokito, yogya en oyibo steeds vechten voor gelijk krijgen. Geen vriend zijn maar altijd zelfde denken. Ik denk samen krijgen geld daarvoor, anders mensen doen niet zo. Dan zij zeggen indonesia korupsi! Als zo is dan allemaal verzonnen verhaal en veel manipulasi. Ik niet gek hoor en begrijpen veel meer dan jij denken. Ik alleen kan niet zeggen goed voor begrijpen voor bule belanda dan krijgen veel problemen van. Ik wil niet deze problemen, ik niet voor gevraagd. Deze alleen misbruik mensen geven reaksi om verdienen veel geld voor website want krijgen veel mensen. Niet maniplatie yogya-bali en oyibo? Wat is dan?
Emoticon: Shut up!


Mahameru, the great mountain taken from the Himalaya's, father of Agung

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Semuru, ik vind het best leuk dat je mij een lieve vrouw vindt (ben ik ook best), maar ik ben het nu echt helemaal niet met je eens. Ik denk dat we (allen hier) elkaar niet helemaal begrijpen en ik denk dat het nu ook erg moeilijk gaat worden. Iedereen mag hier zijn mening geven, dat geldt voor jou, voor mij, maar ook voor YB en Oyibo en alle anderen. Dat je het met hun postings niet eens bent, betekent niet dat je hen van allerlei dingen kunt beschuldigen. Ik vind het erg jammer dat je dat doet en ik vind sommige dingen die je zegt ook echt onzin. Ik denk dat je het van je af moet schudden, deze discussie, ik denk zelf dat het op deze manier nergens toe leidt. Ik vind het jammer, want ik vind het nog steeds wel een interessante discussie. Maar we moeten wel open blijven staan voor de kritiek, ook als die op ťťn van ons neer komt. En niet terugslaan als je het ergens niet mee eens bent. Lees de postings van Surya nog eens op deze bladzijde, ik vind het wijze woorden. Ook jij moet je realiseren dat je niet op precies dezelfde manier kunt praten met iemand met een andere achtergrond. Heel vaak moet je een omweg maken om iemand te begrijpen. Dat betekent wat meer tijd nemen en dingen misschien op een andere manier zeggen. En dat is moeilijk op een forum. YB en Oyibo zijn hier niet om jou te kwetsen, dat weet ik, al LIJKT het voor jou soms wel zo. Probeer te accepteren dat dat niet zo is. (toch, heren???)
Semuru, maak je niet te druk en laat het even rusten.

Groetjes Elsbeth
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Semeru jullie zijn dat niet gewend.
En daarom reageer je zo.
probeer je eigen te verplaatsen in andere mensen gedachte, en ga bij je zelf eens te raden waarom de mensen zo zijn.
Dan begrijp je steeds meer de achtergrond.
De Kolonialen weten heel goed (omdat je hen beschuldigd van kolonialen) hoe de Indonesiers zijn, ze zijn kort van begrip, en totaal geen wereld burgers.
Globalesering weet u wel wat dat betekend, dat de wereld kleiner word.
ook in IndonesiŽ.
Kijk maar eens naar ACE, Carrefour twee grote Supermarkten de een non food en de andere foot producten.die je overal ziet in IndonesiŽ.
Dus de wereld komt naar je toe, en als je daarop niet voorbereid bent, kan je achter lopen, ook betreft met de ontwikkeling van Internet, hoe snel alles gaat, je moet elke dag leren.

En daar hebben ze geen behoefte aan de Indonesiers, ze zijn meer elke dag aan het overleven, maar ook ze zijn vaak lui, malas, behalve zij die hard moeten sjouwen, daar wordt zelfs misbruik van gemaakt, en dat willen ze zelfs niet zien, ze kijken liever de andere kant op ellende genoeg daar......
Dat is het grote probleem daar, en dan ben je als bule gauw geneigd om er een flinke schop onder hun kont te geven.
Als wij hier in Holland de zelfde mentaliteit hadden gehad dan was de welvaart nooit gekomen, zoals we die nu hebben.
En of dit nu niet leuk klinkt, dat is dan pech gehad hebben.
Want eigenwijs en hardleers zijn ze wel.................. Emoticon: Stupid Emoticon: Confused Emoticon: Blush Emoticon: Smile


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-12-2008 17:19 zieleffe wrote:
Als wij hier in Holland de zelfde mentaliteit hadden gehad dan was de welvaart nooit gekomen, zoals we die nu hebben.
En of dit nu niet leuk klinkt, dat is dan pech gehad hebben.
Want eigenwijs en hardleers zijn ze wel.................. Emoticon: Stupid Emoticon: Confused Emoticon: Blush Emoticon: Smile

Nou Ziel , ik heb alles bij elkaar toch een bijna 2 jaar gewerkt achter de lopende band , bij Luyks Diemen , King Corn fabriek en Vrumona frisdrank fabriek. en andere magazijnwerk , ook in duitsland bij een koppelbaas met nederlandse kollega' s .
(kreeg toen 400 gld netto per week inclusief kost en inwoning ipv 140 gulden in Hengelo of Enschede) .
En de laatste tig jaren in een kantoor waar ik een potlood in mijn hand mag houden.

Ik weet alleen dat ik vaak verbaasd sta te kijken hoe mijn nederlandse kollega' s werken .
Zonder de gastarbeiders in de jaren 60-70 hebben jullie echt geen welvaart , zelfs nu draait de landbouw-tuinbouw sector ook op de inbreng van gastarbeiders.
De Nederlanders van nu hebben niet zo veel energie zoals uit de tijd van VOC .
Oh , pardon zelf uit die tijd zijn huurlingen de ruggengraat van de VOC .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja Om Sid als je maar slim genoeg bent ,en niet kleinzielig dan kom je er wel.
Alles aan pakken wat je aangeboden krijg dat was de motto.
Anders kwam er geen brood op de plank.
Dus u weet de klappen van de zweep, dat is goed word je gevormd door.
Maar wat ik dan niet begrijp, is hoe je het hebt uitgehouden.
Wat betreft, hebt U nog turf gestoken?, of was dat net voor u tijd.
Toen waren de bazen nog baas, en stonden we onder aan de ladder. toen keek je tegen hem op, je baas was streng, maar recht vaardig?, want sprak je hem tegen dan werd je de straat op geschopt..... Emoticon: Sadley Emoticon: Eerie
"Zucht", wat een geluk dat we de buitenlanders hadden, die ons uit het slijk hebben gehaald..... Emoticon: Shiny Emoticon: Nice

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-12-2008 21:47 zieleffe wrote:
Dus u weet de klappen van de zweep, dat is goed word je gevormd door.
Maar wat ik dan niet begrijp, is hoe je het hebt uitgehouden.
Wat betreft, hebt U nog turf gestoken?, of was dat net voor u tijd.

heb je dit al gezien ?
http://omsid.multiply.com/


bisa dicek of makemyday .

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Semeru Schreef,
Deze alleen misbruik mensen geven reaksi om verdienen veel geld voor website want krijgen veel mensen. Niet maniplatie yogya-bali en oyibo? Wat is dan?

Ik krijg het idee dat Semeru lukraak " feiten" op tafel gooit.
Ter verduidelijking, Oyibo doet zijn schoonmaakwerk geheel als vrijwilliger.
Dus................kostenloos. En nou staat er achter mijn naam "moderator"
Alle deelname op deze site is vrijwillig. Dus ook die van YB.
Ook de bijdrage als aap zoals je omschrijft. Misschien is de amusements waarde van dit topic nu wel zo hoog dat we Semeru een rekening kunnen sturen. Heeft de sitebeheerder/eigenaar er ook nog iets voor terug Emoticon: Yummie!

Om Sid,
Ben op jouw site wezen kijken vorige week.
Daar zouden er meer van moeten zijn.
Chapeau !

It's only kinky the first time.

papaya
Gebruiker
User icon of papaya
spacer line
 

Deze gast heeft waarschijnlijk helemaal geen zin in een relatie, maar probeert wel even munt uit je te slaan. Al zo vaak gebeurd maar zo velen stinken er steeds weer in...

Sucess in ieder geval. Emoticon: Stupid


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

asepers
Gebruiker
spacer line
 


Op 11-12-2008 13:54 schreef Yogya-Bali:

...


By the way, ik ga niet meer in op postings op "Veilig urgent bericht" want ik heb het nare gevoel dat we daar allemaal behoorlijk beet worden genomen door deze Semeru (of wie er ook achter haar/hem zit). Hier klopt gewoon iets niet. Er duiken wel vaker (ex-)forumleden op onder andere naam.


Dat denk ik ook al enige tijd,een beetje teveel turks/nederlandssenior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 


On 12-12-2008 02:48 asepers wrote:

...


Dat denk ik ook al enige tijd,een beetje teveel turks/nederlands


Of het Turks/Nederlands is weet ik niet dat valt nog te bezien. (wel Nederlands met een "gemaakt" accentje) Volg deze discussie met plezier en verbazing..maar moet bekennen dat ik nu ook geloof dat er hier geprobeerd word een ieder voor het welbekende lapje te houden, en niet zonder succes gezien de reacties...maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben en dan mijn excuses en ga dan vooral zo door: wellicht word het Nederlands ook wat beter... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Party!


hati hati, pelan pelan

HansvdB
Gebruiker
User icon of HansvdB
spacer line
 


On 12-12-2008 03:46 senior wrote: wellicht word het Nederlands ook wat beter... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Party!


Hear! Hear! (o verrek, da's buitenlands)HansvdB
Gebruiker
User icon of HansvdB
spacer line
 


On 12-12-2008 03:46 senior wrote: word


Bij nader inzien: ahum.senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

ja ja, sorry...of is het sorrie?


hati hati, pelan pelan

HansvdB
Gebruiker
User icon of HansvdB
spacer line
 

`Nederige excuses,' waarde Senior. Als ik vandaag of morgen een foutje maak, zullen alle forumleden over me heen vallen. En terecht.Semeru
Gebruiker
spacer line
 

Semeru heel verbaast en lezen wat jullie voor gekke dingen schrijven. Ik druk voor werk en toen geen tijd voor lezen en schrijven, maar wel denken wie een pot proberen zwart te maken zelf erg zwart moet zijn. Ik leer veel van lezen hier, maar ook van mentaliteit. Deze niet zelfde als in indonesia. Daarom jullie niet begrijpen semeru en ik ook niet begrijpen bule belanda. Maar ik wil wel proberen blijven.
Baas alweer kijken. Ik gauw werken of hij boos. Emoticon: Nice


Mahameru, the great mountain taken from the Himalaya's, father of Agung

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,430,938 pageviews Een website van indahnesia.com