Een wijze uit het Oosten


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
69 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 04-11-2008 13:18 HansvdB wrote:

...


Mijn voiture incluis.
Zolang je de afbetalingen doet is er niets mee aan de hand, maar er komt een moment (door die gierende inflatie) dat de gemiddelde Indonesier dit niet meer kan. Dan wordt het weer gewoon 'ouderwets' en mileuvriendelijk met de benenwagen.


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 04-11-2008 13:34 madrotter wrote:
ja yerun die zie je in bandung ook steeds meer verschijnen nu, vind dat zelf ook wel vrij treurig....
Zeer treurig inderdaad. Hopelijk komt men ooit nog tot inkeer, want dergelijke Taliban-praktijken zijn nu niet echt een verfraaiing van de Indonesische cultuur te noemen.


Ho Lee Fuk

madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

zal het je nog sterker vertellen. in kotakembang, alun alun die enorme plek waar ze illegale dvd's en cd's verkopen mag nu geen jaipong meer verkocht worden! want dat zou gelijk stan aan porno!!! een hollandse kennis hier van me vertelde me paar dagen geleden dat de nicht van zijn vrouw die jaipongan danseres is er nu mee moet stoppen want er mag niet meer op getreden worden!!! en dan te bedenken dat jaipong is onstaan omdat sukarno westerse muziek haatte en een indonesisch tegenwicht wilde geven. t is echt te belachelijk voor woorden.....Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

En dat is slechts het begin.... Emoticon:


Ho Lee Fuk

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb het eens door gelezen, ik kom toch tot de conclusie, hoe zou dat dan moeten?
Moet de westerse landen een grote stap terug doen, en zijn levenstandaard terug brengen?
Wegens het co2 uitstoot zullen we een kleine stap terug moeten doen, maar onze welvaart hoef daarbij niet op het spel gezet worden .
Men moet zou veel meer als mogelijk investeren in beter technieken, innovatie, en waterstof motoren.


Jķllie moeten je aanpassenĒ, aldus Mahbubani. Het kan immers niet zo zijn dat 12 procent van de wereldbevolking de overige 88 procent blijft domineren

Nou dit vind ik wel een vreemde uitspraak, want het gaat niet om aantallen, maar op economische vooruitgang, of beter hoe economisch heb je land hoe groot of klein ook gebracht.
Daarbij speelt de factor beschaving ook een rol, hoeveel wil je delen, om het levenstandaard in die landen te laten groeien.
China was goed op weg, maar hun productie van illegale goederen, doet hen wel de das om.
Ze moeten wel investeerders binnen halen die hen daar de fabrieken laten draaien.
Vooral fabrieken, die hand arbeid verrichte spullen maakt.
En dat is goed, dan betekend dat we hen onze ontwikkeling van automatiseringen, aan hen verkopen, en dat verder ontwikkelen, in het land van herkomst.
En in hoeverre daarin word geÔnvesteerd, moet worden is de vraag.
Kennis hebben ze niet in huis en alles aan hen overhevelen, kennis, en zo meer, zal het westen alleen maar neerwaartse daling brengen.
En dat is dan ook niet goed
Verders telt IndonesiŽ in AziŽ niet mee, ondanks die 250 miljoen mensen,dat land is te veel in zich zelf gekeerd,
Door geen investeerders aan te trekken, of moeilijk te maken,want geen land kan het zonder hen die weten hoe je moet ontwikkelen, om nieuwe producten aan te boren.
Ook al hebben ze de grond stoffen die ze zelf verkwanselen, als je zo met je land om gaat verdien je ook niet beter.


http://www.nieuwamsterdam.nl/b(...)Uitgave.aspx?ID=1168


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 04-11-2008 13:59 madrotter wrote:
en dan te bedenken dat jaipong is onstaan omdat sukarno westerse muziek haatte en een indonesisch tegenwicht wilde geven. t is echt te belachelijk voor woorden.....

toen ik in 1968 naar nederland vertrok was jaipong-an nog niet echt populair.

quote :
Awal kemunculan tarian tersebut sempat menjadi perbincangan, yang isu sentralnya adalah gerakan yang erotis dan vulgar . Namun dari ekspos beberapa media cetak, nama Gugum Gumbira mulai dikenal masyarakat, apalagi setelah tari Jaipongan pada tahun 1980 dipentaskan di TVRI stasiun pusat Jakarta.
Het is ook (lekker ) erotisch en vulgair .
Van mij mag het , Emoticon: Yes! alleen heb ik last van duizeligheid als ik naar zo' n jaipongan dans te lang kijk.
Heeft waarschijnlijk met leeftijd te maken Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

dat hangt er van af welke vorm van jaipong je ziet, bij een trouwerij zal je dat mestal niet zo snel zien, bij de leeuwendans ook niet, er zijn ondertussen zo vreselijk veel vormen van jaipong iedere streek, haast iedere stad heeft z'n eigen vorm, van langzaam en gestileerd tot wild en los en alles er tussen in. als ze zo iets prachtigs als jaipong verbieden dan kan je wel raden wat de toekomst van bijv. de dangdut is... ongelovelijk, een hele cultuur wat zeg ik culturen gaan gesloopt worden voor een kleine zwaar agressieve minderheid en om terug te keren naar de tpoic van deze post ik vraag me af of die oosterse wijze man dit soort dingen ook allemaal incalculeert want met dit soort lui die het steeds meer voor het zeggen krijgen ga je misschien niet terug naar de steentijd maar stop je net voor de bronstijd.....Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-11-2008 13:33 Surya Atmadja wrote: Aangezien dat je in dienst bent , heb nergens gelezen dat je een zelfstandige bent , Eigenaar (d.g. a.) van een biro jasa , zal je toch een redelijke salaris hebben .
Wel moet je 70 uren per week werken.


Wel degelijk zelfstandige Surya/Sid. Ik neem opdrachten aan van instanties, bedrijven en wordt daarnaar betaald (Indonesische beloning, net als mijn Indonesische collegae, geen rupiah meer omdat ik bule ben).Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-11-2008 15:01 zieleffe wrote: Verders telt IndonesiŽ in AziŽ niet mee, ondanks die 250 miljoen mensen,dat land is te veel in zich zelf gekeerd,
Door geen investeerders aan te trekken, of moeilijk te maken,want geen land kan het zonder hen die weten hoe je moet ontwikkelen, om nieuwe producten aan te boren.


De staat en natie zijn ontzettend xenofobisch (eilandmentaliteit); altijd angst voor de buitenwereld, m.n. voor die landen die meer macht bezitten.
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-11-2008 13:42 Yerun wrote:

...
Zolang je de afbetalingen doet is er niets mee aan de hand, maar er komt een moment (door die gierende inflatie) dat de gemiddelde Indonesier dit niet meer kan.


We leven dan ook in zaman kredit ..it......it.....it .Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 04-11-2008 19:53 Yogya-Bali wrote:

...


Wel degelijk zelfstandige Surya/Sid. Ik neem opdrachten aan van instanties, bedrijven en wordt daarnaar betaald (Indonesische beloning, net als mijn Indonesische collegae, geen rupiah meer omdat ik bule ben).


Het is ook niet erg dat men indonesische salaris uitbetaald krijgt ,zoals andere indonesische collega's.
Het maakt ook niet uit in wat voor soort bedrijf je werkt , het gaat namelijk met de take home pay bedrag die je netto naar moeder de vrouw kan nemen , en wat je met het bedrag kan doen.

Ik heb ook geen bezwaar om in rupiah betaald te worden zolang ik naar de hypermarket kan gaan , mijn camparitje kan drinken , sigaartje kan roken en in een niet al te oude "Lada" kan rijden . Toch ?

Ik denk dat je meer zorgen moet maken voor de toekomst van de kids , of ze niet uitgeloot worden , al is het met verschil van 0,01 punt bij de toelatingsexamen naar SMA of de PTN .
Dan kan je hun beter naar Ollanda sturen , hebben ze ook stufi .


bisa dicek of makemyday .

Dutchess
Gebruiker
User icon of Dutchess
spacer line
 

Ben nog steeds verrbaasd hoe de Nederlanders het voor elkaar hebben gedaan om als een klein land een grote land met verschillende volkeren beetje bij beetje kan veroveren.

Jaja...de VOC perioden, pure raudauzers pur sang. Dat waren eens tijden, impact is zelfs nu bijna 5 eeuwen verder nog steeds voelbaar.

Ik meen op de video van Kishore Mahbubani dit ook gehoord te hebben.
Niet alleen de Nederlanders, maar ook De Engelsen, Portugezen, Spanjaarden.
Geloof je niet dat hier ook een soort competitie-element in zat? Wie is het beste in landje pik?

Nam de vrijheid je blog te lezen. Emoticon: Party!


wablief?

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Dutchess, dit is mij ook een raadsel, het ging natuurlijk om geldgewin en natuurlijk de Engelsen,Chinezen, Portugezen en Spanjaarden hadden er allemaal een handje in.
Trouwens, de Antillen is nog steeds van NL, achterhaald dat kolonialisme, maar men wil niet, zo krijg ik de indruk, of zie ik het fout?
competitie element? nee en ja:competitie over wie overheerst en krijgt de macht en sleept zo veel mogelijk geld naar Europa, nee omdat de kolonialisators allen verliezer waren, met een verschrikkelijke bloedige strijd.
Ondanks deze kritiek hebben de Nederlanders wel wat gedaan,scholen,medische zorg,landbouw en waterbouwkunde,armenzorg etc.
Ik weet dat niet het koloniaal verleden kan goedmaken, maar het is een aandachtspuntzieleffe
Gebruiker
spacer line
 

had hier over obama geplaatst.
sorry hoorde bij topic Obama for president?

zie http://forum.indonesiepagina.n(...)_president.php#87426


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Margie
Gebruiker
spacer line
 

Hoe meer je naar het Westen reist, des te meer je begrijpt dat de Wijzen uit het Oosten kwamenYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Uit welk oosten?? Zeker niet uit het Midden-Oosten, daar komt alleen maar rotzooi vandaan, zowel vanuit de moslim-hoek als uit de Joodse en christelijke hoek.
Als we nou eens op deze wereld dat gebied zouden isoleren met een grote muur er omheen (zonder deuren), wat zou het dan mooi, vredig, aangenaam en rustig zijn op de wereld.Nemesis
Gebruiker
User icon of Nemesis
spacer line
 


On 17-11-2008 15:20 Yogya-Bali wrote:
Uit welk oosten?? Zeker niet uit het Midden-Oosten, daar komt alleen maar rotzooi vandaan...


Nee, daar komt olie vandaan, wat de hele wereld nodig heeft.

Zonder olie zou het Midden-Oosten net zo interessant zijn als Groenland of oost-Timor. Zonder de olie zou er ook nooit iets uit het Midden-Oosten gekomen zijn, omdat ze dan gewoon nog in hun tent zouden wonen en elkaar de kop in zouden slaan, zonder dat de rest van de wereld er zich mee zou bemoeien. Emoticon: Yes!Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

88,574,844 pageviews Een website van indahnesia.com