Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
66 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 14-08-2009 03:07 guna2 wrote:

[quote removed]

Maar Indonesië is niet Jakarta. Er is meer, al zullen Jakartanen dat net als Amsterdamse grachtengordelaars dat te vuur en te zwaard bestrijden. Voor Yogya - de goedkoopste provincie van het land - is bovengenoemd maandbedrag van € 1000,-- all in ruimschoots voldoende om een redelijk luxe leven te leiden. Waarvan akte.

Als oud jakartaan , met nog een 1/2 huis in Jkt kan ik alleen bevestigen dat het redelijk duur kan zijn als ik mijn manier van leven in Nederland (iets meer modaal + bijdrage van vrouw/part time) ook wil voortzetten in Jakarta of Bandung .
Het feit dat ik niet meer naar een disco of bar gaat en goede kleren moet hebben (Seamen is voldoende Emoticon: Wink ) kan ook mee helpen.
Ik ga ook normaal Indonesisch eten .bisa dicek of makemyday .

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja, in je korte broek en sandalen kom je dergelijke clubs niet binnen, maar een beetje normale schoenen, blouse en broek heb je ook al voor een paar tientjes, da's vijf biertjes in dergelijke plekken. Emoticon: So funny


Ho Lee Fuk

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Yerun , ik kom nooit op zulke plaatsen , en zeker als je tot de zgn Om Om klasse genoemd kan worden.

Gezien mijn umur zullen de mensen denken dat ik jonge blaadjes(daun muda) zoek. Emoticon: Smile


bisa dicek of makemyday .

ouwe bekende
Gebruiker
spacer line
 


On 14-08-2009 10:13 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Als je mijn oude posting leest heb ik al een paar jaar sta te toeteren over deze mogelijkheid.
En werd vaak uitgelachen door sommigen omdat je daaro alles kan kopen .
Wat gebeurde dan als de Indon. belastingdienst de gegevens vrijmaken als het gevraagd wordt door Nederland.
Denk aan de belastingverdrag .Meneer, is er bij u in de buurt toevallig geen kumpulan of pasar malam waar u lekker kunt gaan ‘ouwehoeren’ want ook van dit onderwerp heeft u weer helemaal geen verstand! En houd nou eens op over dat ‘belastingverdrag’ want daar staat alleen in welk land iemand zijn belastingcentjes moet afstaan, niks meer dan dat!

PS het is zinloos om weer met allemaal ellenlange reacties te komen want ik lees ze toch niet, heb mijn portie ‘Sida braaksel’ wel weer gehad voor vandaag… Emoticon: YawnFredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 


On 14-08-2009 05:50 Amed East Bali wrote:
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Fred B: Je slaat de plank behoorlijk mis.
Ik heb nog eens navraag gedaan. De aanvraag van mijn verblijfsvergunning moet worden betaald. Daarin zit een onderdeel belasting. Men heeft gezegd dat ik daarom geen belasting moet betalen; dat zit al in het visum verwerkt. Bovendien mag ik niet werken. De plaatselijke belastingdienst heeft mij gezegd dat ze geen belasting kunnen heffen, want er is geen basis voor, en dat ik geen NPWP kan aanvragen. Dus da's mooi geregeld.
Alleen als ik langer dan 183 dagen in RI ben èn eruit ga zal ik één juta rupiahs moeten betalen. Dat doe ik graag (voer ik op als onkosten voor mijn werk), zolang men geen andere (inkomsten)belasting gaat heffen.
Als ze dat eens wel zullen gaan doen zal het een heel erg harde kluif voor ze worden om te bewijzen wat ik in het buitenland heb verdient. Er gaat geen cent naar een Indonesische rekening of bank.

Mijn Nederlandse belastingconsulent heeft mij gezegd dat de Nl belastingdienst geen belasting meer kan heffen over mijn huidige inkomsten, dus daar kan men niets van me halen. Gelukkig maar weer, want de kosten rijzen de pan uit, lees ik wel. Ze zouden eens het één en ander uit de opbrengsten van de Staatsloterij moeten financieren!

Wat zijn de tarieven eigenlijk in RI? Heeft iemand daarvan enige kennis van zaken (geen gevoelens, zoals apek Surya).


Be careful what you wish for; you might get it!

asepers
Gebruiker
spacer line
 


Op 14-08-2009 12:17 schreef FredB:


Alleen als ik langer dan 183 dagen in RI ben èn eruit ga zal ik één juta rupiahs moeten betalen.


Dat is sinds 1 januari 2009 2½ juta,indien je geen NPWP hebt.ouwe bekende
Gebruiker
spacer line
 


On 14-08-2009 12:17 FredB wrote:

[quote removed]

Wat zijn de tarieven eigenlijk in RI? Heeft iemand daarvan enige kennis van zaken (geen gevoelens, zoals apek Surya).


Fred, www.pajak.net/info/indonesian_tax_system.htmSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Pasal 2 ayat (3) huruf a UU Nomor 7 Tahun 1983 tentang Pajak Penghasilan sebagaimana telah diubah terakhir dengan UU Nomor 10 Tahun 1994 (UU PPh) mengatur bahwa Subyek Pajak dalam negeri adalah orang pribadi yang bertempat tinggal di Indonesia atau orang pribadi yang berada di Indonesia lebih dari 183 (seratus delapan puluh tiga ) hari dalam jangka waktu 12 (dua belas) bulan, atau orang pribadi yang dalam suatu Tahun Pajak berada di indonesia dan mempunyai niat untuk bertempat tinggal di Indonesia.

Dalam memori penjelasannya antara lain dijelaskan termasuk dalam pengertian orang pribadi yang bertempat tinggal di Indonesia adalah mereka yang mempunyai niat untuk bertempat tinggal di Indonesia. Apakah seseorang mempunyai niat untuk tinggal bertempat tinggal di Indonesia ditimbang menurut keadaan. Keberadaan orang pribadi di Indonesia lebih dari 183 (seratus delapan puluh tiga) hari tidak harus berturut-turut, tetapi ditentukan oleh jumlah hari orang tersebut berada di Indonesia dalam jangka waktu 12 (dua belas) bulan sejak kedatangannya di Indonesia.

De tarieven staan ook vermeld in de site van de pajak gebeuren.
De 183 dagen hoef niet perse achter elkaar te zijn , maar bereken vanaf de aankomst van de WNA ( orang pribadi) .
Tenminste als ik goed heb vertaald . Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Voor Yogya - de goedkoopste provincie van het land - is bovengenoemd maandbedrag van € 1000,-- all in ruimschoots voldoende om een redelijk luxe leven te leiden. Waarvan akte. [/quote]

Guna2, mee eens, ik woon ook in Yogya en idd klopt Emoticon: Yes! .
Bij mijn eerdere posting heb ik meegerekend de visum,imigratie en ticket kosten die ik minimaal per jaar kwijt ben, niet vergeten immers zijn dat "verplichte" bijkomende kosten....


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 13-08-2009 23:05 schreef Bokito:

ik vraag me af over belasting betalen betreft.Als je in nederland uitgeschreven bent betaal je tuurlijk geen belasting meer in nederland.Maar als je in indonesia ingeschreven bent dan moet je toch in indonesia belasting betalen of zie ik dat verkeerd.Want doe je dat niet dan ben je toch ilegaal bezig.Wie kan mij dat uitleggen? Emoticon: Confused


RI heeft een belastingverdrag met NL. Als men is uitgeschreven in NL dient men in eerste aanleg belasting te betalen in RI over de inkomsten die in NL worden gegenereerd. Dit "moet" men melden als diegene een verblijfsvergunning heeft in RI (dus een kitas!), ook zegt de RI-wet dat als men 180+1 dag AANEENGESLOTEN per kalenderjaar hier verblijft men belastingplichtig is.

Maar, het laatste (180+1 dag), is een regel waar men in RI weinig tot niets mee kan omdat als men dus geen kitas heeft dus bv een sosbud betekent dat een "niet" verblijfsvergunning dus niet tijdelijk ingezetene dus is het niet mogelijk een sofie-nr te krijgen (NPWP).

Vervolgens is men dan niet ilegaal bezig Emoticon: Cooool en betaald men weinig tot geen inkomsten belasting Emoticon: I love it


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 14-08-2009 05:50 schreef Amed East Bali:
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.

Iedereen buitenlander die per kalender jaar meer dan 183 dagen in Indonesie doorbrengt - ook diegene met een sociaal cultureel visum - is verplicht zich aan te melden bij de Indonesische belastingdienst en een NPWP belasting nummer aan te vragen .


Tis per kalenderjaar..... etc, "aaneengesloten" dus niet bij elkaar opgeteld!
En laten ze zeggen dat men dan verplicht is een NPWP aan te vragen, zonder verblijfsvergunning is dat tot op heden helaas niet mogelijk. Tenminste ik krijg het vooralsnog niet voor elkaar al zou ik het dolgraag willen, immers als mij een NPWP-nr wordt gegeven dien ik ook een verblijfsvergunning te krijgen (zo staat het in de wet!)


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 14-08-2009 09:52 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]Als Sosbud-er hoef je ook geen belasting te betalen , je woont namelijk niet in Indonesia.


Exact!! Daar wringt de schoen.....
Als niet ingezetene waar ook ter wereld kan men gewoonweg geen belasting heffen Emoticon: Party!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

ouwe bekende
Gebruiker
spacer line
 


On 14-08-2009 14:53 siebjans wrote:

[quote removed]


RI heeft een belastingverdrag met NL. Als men is uitgeschreven in NL dient men in eerste aanleg belasting te betalen in RI over de inkomsten die in NL worden gegenereerd. Dit "moet" men melden als diegene een verblijfsvergunning heeft in RI (dus een kitas!), ook zegt de RI-wet dat als men 180+1 dag AANEENGESLOTEN per kalenderjaar hier verblijft men belastingplichtig is.

Maar, het laatste (180+1 dag), is een regel waar men in RI weinig tot niets mee kan omdat als men dus geen kitas heeft dus bv een sosbud betekent dat een "niet" verblijfsvergunning dus niet tijdelijk ingezetene dus is het niet mogelijk een sofie-nr te krijgen (NPWP).

Vervolgens is men dan niet ilegaal bezig Emoticon: Cooool en betaald men weinig tot geen inkomsten belasting Emoticon: I love it


Maar maar maar hoe kan je dan in NL zijn uitgeschreven en in Indonesia op een sosbud verblijven…en is dat dan legaal?siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

OB, ik wil niet al te diep ingaan op mijn persoonlijke omstandigheid. Ik begrijp je vraag en deze is feitelijk erg simpel;

Je gaat naar de gemeente en meld dat je je wil uitschrijven, vervolgens vraagt de ambtenaar waar ga je dan naar toe,vervolgens geef je als antwoord RI en klaar!! Emoticon: Wink

Je krijgt dan een nieuw uitreksel bevolkingsregister waarop staat dat je per genoemde datum bent vertrokken naar RI. Aangekomen in RI meld je netjes wat er op je uitreksel staat. Op de vraag die dan volgt; wie is je sponser, zeg je dan, welke sponser? Oke dan krijg je een toeristen visum. Deze houdt in dat je iedere 30 (60) dagen het land dient te verlaten, echter kom je de zelfde of volgende dag weer terug. Je zorgt wel dat je kunt aantonen dat je iedere keer op het zelfde adres verblijft (bv. middels de papieren van de toeristen poltie) en klaar is kees........
Niemand doet je wat en volledig legaal Emoticon: Yes!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 14-08-2009 15:57 ouwe bekende wrote: Maar maar maar hoe kan je dan in NL zijn uitgeschreven en in Indonesia op een sosbud verblijven…en is dat dan legaal?

Zegt de term `metterwoon' je iets, OB? En voorts heeft tot mijn grote verschrikking Siebjans gelijk: het is legaal, en er erg diep op in gaan is wellicht niet zo verstandig...ouwe bekende
Gebruiker
spacer line
 


On 14-08-2009 16:19 siebjans wrote:
OB, ik wil niet al te diep ingaan op mijn persoonlijke omstandigheid. Ik begrijp je vraag en deze is feitelijk erg simpel;

Je gaat naar de gemeente en meld dat je je wil uitschrijven, vervolgens vraagt de ambtenaar waar ga je dan naar toe,vervolgens geef je als antwoord RI en klaar!! Emoticon: Wink

Je krijgt dan een nieuw uitreksel bevolkingsregister waarop staat dat je per genoemde datum bent vertrokken naar RI. Aangekomen in RI meld je netjes wat er op je uitreksel staat. Op de vraag die dan volgt; wie is je sponser, zeg je dan, welke sponser? Oke dan krijg je een toeristen visum. Deze houdt in dat je iedere 30 (60) dagen het land dient te verlaten, echter kom je de zelfde of volgende dag weer terug. Je zorgt wel dat je kunt aantonen dat je iedere keer op het zelfde adres verblijft (bv. middels de papieren van de toeristen poltie) en klaar is kees........
Niemand doet je wat en volledig legaal Emoticon: Yes!


En als je NL paspoort verlengt moet worden....?willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Naar de ambasade in Jakarta ja toch?guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 14-08-2009 16:40 ouwe bekende wrote: En als je NL paspoort verlengt moet worden....?

Dat heeft niets met het ingezeten zijn in NL te maken. Kun je bij de ambassade in JKT regelen. Of laten regelen door Cor van der Kruk.siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Guna2, jou woordenschat rijkt verder als de mijne idd dat is het woord; metterwoon Emoticon: Yes!
thanks Emoticon: Shiny

En paspoort kun je ook altijd als niet ingezetene NL-er in Den-Haag vernieuwen Emoticon: Party!
Maar onze Cor is een erg goede optie Emoticon: Smile


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

ouwe bekende
Gebruiker
spacer line
 


On 14-08-2009 16:47 guna2 wrote:

[quote removed]

Dat heeft niets met het ingezeten zijn in NL te maken. Kun je bij de ambassade in JKT regelen. Of laten regelen door Cor van der Kruk.


Guna, dat begrijp ik maar wat ik bedoel is dat als Sieb naar de ambassade gaat om zijn paspoort te verlengen dan vragen ze daar toch om een bewijs van inschrijving van zijn woonplaats? Die heb je toch niet als je op een sosbud verblijft....
willemgeheim
Gebruiker
spacer line
 

Cor ken ik niet maar de Ambasade in JKT moet je een paspoort geven want je bent nog steeds Nederlander en je staat niet bij een gemeente in Nederland in geschreven want anders sturen ze je mischien daar naar toe omdat je dan daar woont maar dat weet ik niet zeker...guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 14-08-2009 17:01 willemgeheim wrote: ...en je staat niet bij een gemeente in Nederland in geschreven want anders sturen ze je mischien daar naar toe omdat je dan daar woont maar dat weet ik niet zeker...

Een paspoort heeft niets te maken met waar je bent ingeschreven. Als jij in China zit - op vakantie - kun je een nieuw paspoort halen bij de NL ambassade in China. In NL zelf verwijzen ze je voor een nieuw paspoort naar je woonplaats, en als je die onverhoopt niet hebt, naar Den Haag.

Vanwege dat biometrische gedoe kan e.e.a. inmiddels misschien niet meer via Cor.


Guna, dat begrijp ik maar wat ik bedoel is dat als Sieb naar de ambassade gaat om zijn paspoort te verlengen dan vragen ze daar toch om een bewijs van inschrijving van zijn woonplaats? Die heb je toch niet als je op een sosbud verblijft....


Waarom? Ik heb een sosbud, en heb al tig keer een nieuw paspoort gescoord in JKT. Naar een woonplaats wordt nooit gevraagd. Er staat ook geen adres in je paspoort. Alleen een plaats van uitgifte.
siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 14-08-2009 17:01 schreef ouwe bekende:

[quote verwijderd]


Guna, dat begrijp ik maar wat ik bedoel is dat als Sieb naar de ambassade gaat om zijn paspoort te verlengen dan vragen ze daar toch om een bewijs van inschrijving van zijn woonplaats? Die heb je toch niet als je op een sosbud verblijft....


Afgelopen Januarie nog een nieuw paspoort gehaald in Den-Haag (was toevallig in NL), wat ze vragen is een uitreksel van het "geboorte" register, that's all Emoticon: Wink


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 


On 14-08-2009 12:40 asepers wrote:

[quote removed]
Dat is sinds 1 januari 2009 2? juta,indien je geen NPWP hebt.
Het is 2 1/2 juta als je via een vlegveld het land verlaat, maar 1 juta als je per ferry gaat. En dat doe ik dus altijd. Vliegen is voor mij geen optie.

On 14-08-2009 17:01 ouwe bekende wrote:
Guna, dat begrijp ik maar wat ik bedoel is dat als Sieb naar de ambassade gaat om zijn paspoort te verlengen dan vragen ze daar toch om een bewijs van inschrijving van zijn woonplaats?
OB, bedankt voor de link. Dat is goede informatie. Het is dus zaak te letten op het aantal dagen dat je ACHTEREENVOLGEND in RI verblijft. En dus nooit over de 181 te gaan. Een dagje S'pore is goed genoeg. Eventjes vlees halen en whisky.

Ik verleng mijn paspoort in Singapore, maar zou ook ergens anders heen kunnen. Het is niet nodig te bewijzen of te verklaren dat je niet in Nederland woont. Je komt daar niet voor niets, als je het in NL had kunnen doen, had men dat zeker gedaan. Eerder klaar en goedkoper.Be careful what you wish for; you might get it!

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 

Maar al met al hebben we het nu over paspoorten en onze vrinden van de belasting in plaats van over de kosten van het levensonderhoud in Indonesië. Kunnen we weer on-topic?Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,563,050 pageviews Een website van indahnesia.com