Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
82 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 19-10-2008 09:48 HansvdB wrote:
Tot dusver hebben we aan all in maandbedragen in Ä:
1000
1400
3000


1750. Ik heb het niet op een spreadsheet uitgesplitst maar heb wel een inkomsten- en uitgavensheet.
In aflopende lijn gaat het meeste naar tickets/vluchten naar NL op z'n tijd, vervolgens opleiding van 3 kids, vakanties (van de kids en onszelf), wonen, auto, telecommunicatie, motoren, verzekeringen, uit eten, etc.

Nu zullen er wel forumleden zijn die zeggen: wat veel terwijl een Indonesier moet rondkomen van veel minder. Maar vergeet niet dat wij voortkomen uit een maatschappij die gewend is in de top van de pyramide van Maslow te leven, en niet uit de onderste laag zoals het gros van de Indonesier (voor degenen die deze pyramide niet kennen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Piramide_van_Maslow).NoviKirana
Gebruiker
User icon of NoviKirana
spacer line
 


Op 20-10-2008 19:59 schreef Yogya-Bali:

...


1750. Nu zullen er wel forumleden zijn die zeggen: wat veel terwijl een Indonesier moet rondkomen van veel minder.


Het is ook veel geld toch? Zelfs voor Nederlanders is het nog een behoorlijk bedrag. Wij hebben een jaar lang met 2 personen van minder geleefd in NL en op dit moment komen we van ongeveer dat bedrag met ons 3en rond....en dat terwijl de kosten in NL beduidend hoger zijn dan die in IndonesiŽ. Ik denk dat een ťrg groot deel van het geld dat men daar besteed toch gaat zitten in die visum- en reiskosten (dat is mijn ervaring tenminste) maar dat het toch ook wel samenhangt met een bepaalde levensstijl. De expats die ik zag in Bali woonden namelijk vrijwel allemaal in een villa met zwembad, hadden pembantu's en een sopir....niets mis mee, maar wel anders dan dat ze in NL zouden doen neem ik aan. Maar goed, als je salaris er ook naar is dat je op deze manier kan leven, waarom ook niet?
Wat een vriendin van mij wel toegaf is dat de manier van leven ook wel snel went. Als je eenmaal een pembantu en kokki gewend bent dan is het ťrg moeilijk om alles weer zelf te gaan doen....Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Visumkosten zijn niet veel maar wel reiskosten (naar NL dus).
En vergeet scholing niet. Dat is 1 van de duurste posten (praat ik nog niet eens over een internationale school). De middelbare schoolopleiding van mijn kids in NL kost minder dan het basisonderwijs voor mijn kids in RI. Uiteraard zitten ze niet op een kampung schooltje, maar dat mag je je kind ook niet aandoen als je de middelen hebt om een "normale" school te zoeken voor hen.
Daarnaast leef ik verre het leven van een expat, heb maar een gewoon klein rijtjeshuis en geen villa, geen zwembad, etc....... Punt van Bali is dat vele expats daar al behoorlijk vermogend zijn (waren ze doorgaans al voor ze naar Bali kwamen) of hebben geen kids. Zo leiden mijn meeste single en homosexuele vrienden een riant leven: geen zorgen voor kids en vrouw (indien er een partner is, is deze meestal zelf ook werkzaam).
Daarnaast zijn ook niet alle expats rijk of wonen in een villa. Afgelopen jaar een paar klienten moeten bezoeken die van Ä 1000 p/mnd moesten leven met vrouw en kind. Woning was maar heel gewoon, en geen auto. En zo ken ik er nog wel enkele tientallen op Bali. Zouden ze in Yogya moeten gaan wonen; daar is het leven stukken goedkoper en kan je heel wat meer doen met je rupiah.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 20-10-2008 20:30 NoviKirana wrote: Het is ook veel geld toch? Zelfs voor Nederlanders is het nog een behoorlijk bedrag.


Ik werk dan ook gemiddeld 70 uur per week; er zijn geen zater- en zondagen voor mij. Dus verdien ik uiteraard meer....en dan nog op z'n Indonesisch betaalt, geen expat- of eurosalaris.Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Visumkosten zijn niet veel maar wel reiskosten (naar NL dus).
Die visumkosten heb ik uiteraard ook, de reiskosten naar NL niet, ik ben er al meer dan 6 jaar niet geweest en Tuti nog nooit.
Niet naar Nederland op vakantie gaan betekend voor ons wel dat we best royaal kunnen leven, met de huidige ticketprijzen kost een vakantie naar Nederland al gauw IDR 50 miljoen, dat is ruim IDR 4 miljoen per maand en daar kan je ongelooflijk veel mee doen.
Veel IndonesiŽrs zouden blij zijn met een salaris van dat bedrag.

Wij wonen net als Yogya-Bali in een rijtjeshuis, zouden we in Nederland wonen zouden we dat misschien niet eens kunnen betalen.
In de buurt waar wij wonen hebben de bewoners bijna allemaal het Islamitisch geloof, betekend dat ik 's morgens vaak wakker wordt van de Moskee, ik ben een ochtendmens dus geen probleem, de rest van de dag is het er echter erg rustig en de sociale controle is groot.
Ik denk dat de meeste Nederlanders niet zo zouden willen wonen, voor mij is het prima.

Terug te komen op de kosten, wij betalen hier voor 3x in de week vuilnis ophalen, 24 uur per dag security en onderhoud van de wegen en platsoenen per maand IDR 40.000.
Een service die ik persoonlijk erg op prijs stel is dat al onze rekeningen worden verzorgd door een kantoor in de woonwijk, eens per maand even afrekenen en zorgen voor voldoende voorschot is voldoende, de kosten zijn precies hetzelfde als we zelf de rekeningen zouden betalen.

Erg belangijk is dat wij niet bij een clubje met buitenlanders zijn aangesloten die (te)vaak bij elkaar komen en dan opscheppen over het huis met zwembad, auto en meer van dat soort zaken.
In Bali is het wat dat betreft soms een echte competitie en hoe meer drank er op is hoe meer er wordt overdreven.
JanPadawan
Gebruiker
spacer line
 

Ik ben dit jaar voor het eerst naar Java en Bali geweest en kan niet wachten tot ik weer terug kan. Het trekt enorm. Bij mijn vriendin ook overigens (wel belangrijk onderdeel). Wat zijn de opties heden dagen om te emigreren naar Java bv? Hoe kom je aan je geld? Wat ga je daar doen? Wat doen jullie zoal?Jeanette
Gebruiker
spacer line
 

Of dat in deze tijd nog allemaal kan...moet maar eerst zien hoe het gaat hier in NL. Maar ik zou o zo graag in Indo willen wonen: heerlijk eten, prachtige natuur, relaxed, lekker klimaat (meestal).senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 


[Maar ik zou o zo graag in Indo willen wonen: heerlijk eten, prachtige natuur, relaxed, lekker klimaat (meestal).


En zo zijn er nog meer mensen Emoticon: Yes! Emoticon: Party!


hati hati, pelan pelan

marwinc
Gebruiker
User icon of marwinc
spacer line
 

Is er ergens een Nederlander in indonesie ( Java )die zijn activiteit wil stoppen ivm gevorderde leeftijd? Ik heb een Chinese vriend in Jakarta die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Handel/ import export agri bisnis.?

Nemesis
Gebruiker
User icon of Nemesis
spacer line
 


On 31-10-2008 19:17 Jeanette wrote:
Of dat in deze tijd nog allemaal kan...moet maar eerst zien hoe het gaat hier in NL. Maar ik zou o zo graag in Indo willen wonen: heerlijk eten, prachtige natuur, relaxed, lekker klimaat (meestal).


Willen we dat niet allemaal:
Werken in Nederland met een Nederlands salaris en wonen in Indonesia met al het goede van daar... Emoticon: Yes!


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Tja, de zogenaame expats zouden het zo goed hebben.
Relaxed? Natuur? Enzovoort?

Geen mopperen over salaris.
Met een werkweken van zo'n 100 uur?

Genieten hoor ! Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 


On 25-12-2008 16:08 oyibo wrote:
Tja, de zogenaame expats zouden het zo goed hebben.
Relaxed? Natuur? Enzovoort?

Geen mopperen over salaris.
Met een werkweken van zo'n 100 uur?

Genieten hoor ! Emoticon: Party!


Ach, je gaat niet zo snel dood van werken hoor...hier in dit "mooie" Nederland,waar ik persoonlijk al jaren op ben uitgekeken,zijn er ook mensen die lange werkweken hebben, wellicht niet allemaal 100 uur per week maar toch wel van zo'n 63- 65 uur per week...waaronder ik dus. Emoticon: Party!

En mopperen over het salaris? Ja wie doet dat niet, gezien de rekeningen die je hier moet betalen kom je altijd te kort Emoticon: Yes!


hati hati, pelan pelan

marwinc
Gebruiker
User icon of marwinc
spacer line
 

Erg leuk om te lezen hoe velen van u eerlijk vertellen wat de kosten van het indonesische leven zijn. Het blijtk wel dat je tussen de 500 en 3000 euro nodig hebt. Afhankelijk van je eisen, woonplaats en wel of geen studerende kinderen.

Ik ben heel nieuwsgierig wat de meeste belandas op dit forum doen voor de kost.
Zijn de meeste van u pensionados?, zakenmensen?, gelukszoekers?, wegens rijkdom verhuisd? of gewoon zo dol op Indonesie dat u er naartoe bent gegaan en later heeft bedacht wat u voor de kost gaat doen?

Ik zou er zelf ook graag in de toekomst willen wonen. Ik ben er wel achter dat het niet makkelijk is. Mijn vrouw komt uit Jakarta en zou volgens haar erg ongelukkig worden in een kleinere rustigere plaats. Zelf ben ik een dorpsmens en denk ik dat de 'leef' kwaliteit daar beter is.

Zijn er mensen onder u die in of dichtbij Jakarta wonen?oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Als je hier in de toekomst wil wonen, geen probleem, gewoon een dikke zak geld meenemen en je komt er zeker. En dan ben ik niet pessimistisch. Bali? nog grotere zak geld meenemen. Ik ben eerlijk. Ook als expat begint je komst met een geld. Al dan niet voldaan door de werkgever. Een workpermit op legale basis en de bijhordende papieren beginnen al vanaf zo'n 8000 Singapore dollar, en dan als je geluk hebt.

Je hebt geen voldoende diploma's, vanaf HBO, HTS enzovoort, kun je een eigen bedrijf beginnen en er zijn er genoeg die je willen helpen hoor, geen probleem PT enkele kosten oprichting van bedrijf zonder investering 20miljoen IR. PMA is nog iets anders. 100.000 dollar of het equivalent in Euro natuurlijk. Plus 60 miljoen I Rupiah.

Oyibo is expat, met workpermit.
Gewoon heen gestuurd zeg maar, niet omdat het persee een wens was.
Overigens goed te melden dat Oyibo al in RI woonde alvorens hij hier kwam werken, dus zeg maar een niet gewenste keuze.

Het kan goedkoper als je vrouw Indonesische is en je een band hebt.
Bijvoorbeeld vader van. Dan kun je niet werken maar wel aanwezig zijn.

Dus in alle gevallen, veel geld meenemen, of een werkgever die wel voor alles opdraait om dat hij meent dat je daar vreselijk nodig bent. En huis en voorzieningen afrekent.
Overigens kans van slagen................nihil.

Ik ben geen pessimist, maar wel wens ik je veel succes. Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

marwinc
Gebruiker
User icon of marwinc
spacer line
 

Beste Oyibo,

Ik weet dat wat jij zegt zo is. We hebben een aantal Cinees Indonesische vrienden met bedrijven in en om Jakarta. Ik heb al veel "avonturen" gehoord.

Het mooiste en volgens mij het beste is niet te veel op vallen , een niet te groot huis en lekker in een oude Kijang rondrijden.......

PS doe jij ook iets voor de stichting Suvono?oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Suvono zegt mij niets behalve dat ik weet dat Jeroen er iets voor schijnt te doen.
En wat weet ik ook niet, misschien wel net zoiets als ik hier op deze site, vrijwillig vuilnisman, hihi. Je kan hier best opvallen hoor, daar hoef je geen enkele moeite voor te doen met een blank gezicht. Er zullen meer mensen zijn die jou dan kennen dan andersom. Gewoon op een leuke manier mee omgaan maakt het al een stuk makkelijker. Tenminste, als je ze geen Durian willen laten eten Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 26-12-2008 15:26 marwinc wrote:

Het mooiste en volgens mij het beste is niet te veel op vallen , een niet te groot huis en lekker in een oude Kijang rondrijden.......


Is ook zo .
Ik wil ook in de nabije toekomst in Jakarta wonen .Ik heb vroeger in Jakarta centrum gewoond en wil ook daar wonen als het kan .
Of je moet kopen of huren , plus prt-supir en een kijang (of in die klasse).

Alleen kan ik het niet permiteren met mijn toekomstige AOW + kleine Bedr.pensioenetje. die ook door de Wereld Krismon bedreigt wordt.


bisa dicek of makemyday .

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Ik of beter gezegd wij (5 personen) zijn afgelopen Juni en July in Nederland geweest en ik heb daar ook eens bijgehouden wat het daar kost. Dus gewoon de dagelijkse boodschappen,gas, water, licht, auto rijden, verzekering etc,etc.

Nu ben ik tot de conclusie gekomen dat het helemaal niet veel scheelt met de kosten die ik (wij) als bule in RI hebben!

Zoals eerder door verschillende al is gepost ben ik er vanuit gegaan dat een Bule in RI ietsie anders leeft dan een lokaal (op z'n tijd "dure" kaas, een biertje of wijntje etc) en niet te vergeten alle bijkomende kosten aangaande imigratiedienst (fee, tickets,etc.)
Al met al heb ik mijn eigen kosten die ik maak in RI als uitgangspunt genomen. (= tussen 1400 en 1700 per maand)

In NL lukte het ons ook nagenoeg voor deze bedragen Emoticon: Yes!
Wel een ietsie pietsie meer sober geheel dan in RI maar toch verbaasde het mij dat het verschil nagenoeg nihil bleek!! (Aldi ipv restaurant, huismerk wijn en bier ipv heineken enz....)http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

FredB
Gebruiker
User icon of FredB
spacer line
 

Toevallig vorige week weer eens bekeken en kwam uit op Ä 960 per maand! Ik reken liever in Singapore Dollars: S$ 1960 per maand.


Be careful what you wish for; you might get it!

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

hoeveel zou het in jakarta zijn , met gewone huis (type eensgezinswoning) ?


bisa dicek of makemyday .

Jantje
Gebruiker
spacer line
 


On 12-08-2009 20:01 Surya Atmadja wrote:
hoeveel zou het in jakarta zijn , met gewone huis (type eensgezinswoning) ?

Wat is dat nou weer voor slap gelul. Jakarta ligt over een aantal jaren onder de zeespiegel. En daar is geen waterschap of iets van dien aard. Wel verstikkende uitlaatgassen en files. Wie wil daar nou wonen!Jantje
Gebruiker
spacer line
 


On 25-12-2008 14:32 Nemesis wrote:

[quote removed]


Willen we dat niet allemaal:
Werken in Nederland met een Nederlands salaris en wonen in Indonesia met al het goede van daar... Emoticon: Yes!

Met al het goede van daar wel ja...wat dat ook moge zijn. Probeer het maar eens een aantal jaartjes!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 12-08-2009 20:37 Jantje wrote:

[quote removed]

Wat is dat nou weer voor slap gelul. Jakarta ligt over een aantal jaren onder de zeespiegel. En daar is geen waterschap of iets van dien aard. Wel verstikkende uitlaatgassen en files. Wie wil daar nou wonen!

Gaat het lekker daar in Semarang cq Surabaya ?


bisa dicek of makemyday .

Jantje
Gebruiker
spacer line
 

Het is een smerige kolere bende. Overal! Ben vorige week bij "kennissen" thuis geweest. Wonen in een Mansion. Hebben 2 nieuwe mercedessen, een BMW en nog een paar off-road wheels. Ik moest er de remsporen van het toilet zijken!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Terug gaan naar Olland ?


bisa dicek of makemyday .

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,912,769 pageviews Een website van indahnesia.com