Ervaring buitenlandverzekering (ziektekosten)


 Subforum Het visumgebeuren 
68 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik bedoelde dat de zorg hier op een niveau is dat als je meer hebt als een ingegroeide teennagel je beter je heil ergens anders kan zoeken, ongeacht de hoogte van de premie. Een maan d of 2 terug melden we ons aan bij een kliniek. De inschrijving was 50.000 rupiah. Prima, geen probleem. Maar dan 3 keer afbellen voor de afspraak en dan als je er komt weer een afzegging. Heb ik vriendelijk gevraagd de inschrijving ongedaan te maken, we gaan wel ergens anders heen. Bellen ze rustig een uurtje of 2 later dat het wel kan. Ik heb netjes gevraagd of ze poep in hun oren hadden? Nee dat hadden ze niet. Toen vroeg ik gewoon doof dan? Ja maar wij hadden 50.000 Ri voldaan dus ja............... Ik heb ze nog eens vriendelijk te woord gestaan, en dat was ook gelijk de laatste keer. Als het bij de receptie al misgaat hoef ik de rest nieteens te zien.

Overigens was het Awal Bros goed te doen, half uurtje wachten en een behoorlijke dokter. Maar voor meer als een ingegroeide teennagel, maken dat je weg komt.

Ongeacht de afgesloten verzekering. De vraag is hier hoe iemand zich kan verzekeren. De vraag is meer of iemand zich zou moeten verzekeren hier. Want gezien de kwaliteit is elke verzekering snel te duur. En is de vraag of je niet beter gewoon in het buitenland moet zijn, waarvan Singapore slecht s een voorbeeld is.


It's only kinky the first time.

esgerrits
Gebruiker
spacer line
 

Zo, ik ben weer even weg en jullie zijn alweer als een speer gegaan. Weer ontzettend bedankt allemaal voor jullie input. N.a.v. jullie info nog wat vragen:


On 23-10-2008 02:28 asepers wrote:
Ik heb de verplichte ziektekostenverzekering in nederland,maar wegens langdurig verblijf in indonesie bij oom een global traveler verzekering afgesloten.
Ik heb ook diabetes.
Wel acceptatie,maar met aanpassing.
Clausule Z002: geen uitkeringen terzake van kosten,die het gevolg zijn van diabetes mellitus,alsmede wat daarmee verband houdt of daaruit voortvloeit.
Kosten per jaar Eur. 1008,00 (2007)
Medische kosten worden overigens gewoon vergoed door de verplichte ziektekostenverzekering.


Begrijp ik het goed dat je dus alles vergoed krijgt, behalve alles wat met diabetes te maken heeft? Als dat zo is, gaat het ook nergens over, als diabetes juist hetgeen is wat je leven letterlijk bepaalt. Mag ik vragen hoe oud u bent.. gezien die premie niet zo heel schrikbarend is?


NKP-2005: Zoals ik het zie zou ik me niet zo druk maken over dokterskosten en medicijnen. Dat is allemaal heel erg goed te overzien en medicijnen zijn hier niet alleen beschikbaar maar meestal ook goedkoper. De beschikbaarheid van de medicijnen is te onderzoeken, maar ik meen dat iemand al heeft aangegeven medicijnen voor diabetes te gebruiken, goed beschikbaar en tegen vrijwel dezelfde prijs, ergens ron Jakarta, meen ik.
Je zou je alleen druk moeten maken, m.i. - en dat doe ik ook voor mezelf - om een verzekering te hebben voor ziekenhuisopnames en operaties, want dat hakt er goed in als je de pech hebt. Let wel: niet iedereen heeft die pech!


Asepers: Ik heb informatie opgevraagd bij Novo Nordisk, het bedrijf die insuline etc. produceert. Volgens hen was veel van de door mijn vader gebruikte medicijnen beschikbaar, maar niet alle. Ik zal dus met de diabetesspecialist moeten praten om te achterhalen of alternatieven bruikbaar zijn en kijken of die dan beschikbaar zijn. Hoe zit het met uw medicijnen? Beschikbaarheid, kosten?

NKP-2005: Ik las je stuk dat Prudential eigenlijk niet expliciet hetgeen biedt waar ik naar op zoek was. Erg jammer om te horen. In de tussentijd heb ik nog wel even de vraag uitstaan bij een vriend van mij die apparently een paar kennisen/vrienden heeft werken bij Prudential. Mocht ik meer weten, help ik graag andere oudere diabetici ermee door de info hier te plaatsen.

Wat me heel erg opvalt, maar wat ik eigenlijk ook wel had verwacht, is dat het slecht gesteld is met de credibility van ziektekostenverzekeraars in het buitenland. Hoewel kennissen me juist vanwege de hoge prijs adviseren een verzekering in het buitenland te nemen, ben ik door alle verhalen hier geneigd om het toch bij OOM te proberen. Dit, ivm claims die niet (volledig) worden vergoed. Hier ben ik namelijk best bang voor. Wat terecht werd gezegd: daar heb je geen ombudsman waar je tegen kunt klagen :(asepers
Gebruiker
spacer line
 

Hoe zit het met uw medicijnen? Beschikbaarheid, kosten?

ik heb licht diabetes,geen insuline spuiten,maar tabletten(glucovanche) en deze tabletten zijn hier gewoon te koop,ongeveer de zelfde prijs als in nederland,eventuele andere medicijnen weet ik niet.


Mag ik vragen hoe oud u bent.. gezien die premie niet zo heel schrikbarend is?

Ik was in 2007 57 jaar.
De oom-verzekering was boven op de verplichte basis-verzekering in nederland.

asepers
Gebruiker
spacer line
 

Kijk ook eens op onderstaande link,geeft veel info over verzekeringen in verschillende situatie's.

http://www.verzekeringeninhetbuitenland.nl/

asepers
Gebruiker
spacer line
 

kosten kortlopende ziektekosten global traveler uitgebreid in 2008 met eigen risico van 1000 euro.
1492,58 (leeftijd 58 jaar),dus bovenop de verplichte ziektekosten-verzekering in nederland.esgerrits
Gebruiker
spacer line
 


On 27-10-2008 00:47 asepers wrote: Ik was in 2007 57 jaar. De oom-verzekering was boven op de verplichte basis-verzekering in nederland.


Hmm.. bovenop de verplichte basisverzekering? Maar die houdt toch gewoon op den duur op na 6 maanden buitenland? Dat begrijp ik even niet. Heb de website bekeken, dank voor de tip. Echter, waar ik naar op zoek ben zijn echte ervaringen en niet zozeer cijfers. Dat de premie wat moet kosten, hebben we inmiddels al vrede mee genomen. Ik wil alleen weten of je waar krijgt voor je geld Emoticon: Wink
havana45
Gebruiker
spacer line
 

Hallo allemaal,
Heb bij zilveren kruis ff info opgevraagd,als volgt:
Ziektekosten verzekering is als je NIET collectief verzekerd bent 6 mnd geldig in buitenland.
Ziektekosten verzekering is als je collectief verzekerd bent 1 jaar geldig in het buitenland,maar je moet wel ingeschreven blijven in nederland.Dit houd dus in dat je ca 350 dagen in het buitenland kan verblijven dan bv ff terug naar NL voor pakweg een vacantie van 1 mnd en het verhaaltje gaat weer opnieuw van start.Bovendien vind ik de premies van OOM niet zo gek hoor.Nu betalan we ca Ä103 per maand endat is dus al Ä1236 per jaar,PLUS de 4% van je bruto inkomen.Dit bedrag verschilt dus per inkomen,maar kan je zelf uitrekenen.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,324,915 pageviews Een website van indahnesia.com