Ervaring buitenlandverzekering (ziektekosten)


 Subforum Het visumgebeuren 
66 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
HansvdB
Gebruiker
User icon of HansvdB
spacer line
 

Klinkt goed. Beter dan AIA waar ik nu verzekerd ben. Weet je of ze ook inderdaad uitbetalen (belachelijke vraag, maar niet in IndonesiŽ)? En hebben ze een plan voor een gezin, of moet je dan gewoon de genoemde bedragen optellen?

Cheers,

HansNKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Hij is een gezinsplan voor me aan het uitwerken; ik laat het je weten.

Ik heb ook mijn autoverzekering en opstal/inboeldel bij Sinar Mas. Uitbetalen deden ze prompt toen er schade was aan de auto, of eigenlijk: de auto werd gerepareerd door een gerenommeerd bedrijf (geen bengkel langs de weg vanzelf) en de rekening heb ik nooit gezien. De schade was toch behoorlijk toen eens de bocht tekort werd genomen en de hele zijkant van de nieuwe auto aan flenters lag. Het werd subliem gerepareerd binnen de kortste keren, prima gespoten, niets meer van te zien. En geen rekening, dus geen klagen. Ja, ik heb er veertrouwen in dat ze betalen. Emoticon: Yes!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Er zijn bepaalde beperkingen bij : Simas Sehat Gold en Simas Sehat Executieve

Q2. Siapa saja yang dapat menjadi Peserta Asuransi Kesehatan Simas Sehat GOLD?

A2. Siapapun yang berusia antara 2 tahun sampai dengan 55 tahun dan merupakan warga negara Indonesia dapat menjadi peserta Simas Sehat GOLD. Untuk tambahan Asuransi Kecelakaan Diri (Additional PA Cover), minimum usia peserta adalah 18 tahun.


A7. Yang perlu diketahui sebelum memilih plan simas sehat executive

Jika Anda harus dirawat di rumah sakit di luar negeri ketika sedang berpergian atau bertugas ke luar negeri, simas sehat executive akan membayar sampai dengan limit plan yang Anda pilih.

Jika Anda memilih untuk dirawat di luar negeri, padahal perawatan tersebut dapat dilakukan di Indonesia, Anda wajib menanggung 20% dari batas biaya yang dikeluarkan.

Jika Anda dirawat di kamar yang biaya kamarnya lebih tinggi dari yang menjadi hak Anda, Anda wajib menanggung biaya-biaya yang terjadi secara proporsi

Korte samenvatting : Leeftijds beperkingen tot 55 jaar (Simas Gold) en je moet WNI zijn .
Voor Simas Executieve : Bij buitenlandse reizen wordt je wel gedekt. voor een ziekenhuisopname.
Als je in Indonesia bevindt geld andere regels.
Je mag in een buitenlandse ziekenhuis verpleegt worden als je ook bereid ben om het verschil te dokken (20%) ,anders moet je in een Indonesische ziekenhuis verrpleegd worden als ze dezelfde faciliteiten kan geven.

bisa dicek of makemyday .

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Mmm.

Ik zou het prettig vinden dat als je dan toch wat te melden hebt, zelfs al is dat onzin of volkomen fout, je dat in de Nederlandse of Engelse taal doet, zoals in de regels voor dit forum is vastgelegd. Dat geldt voor iedereen en Surya. Je gebrauwel is onacceptable.

Bovendien ben je zelf over die rot Lada begonnen! Dat je in dat ding reed, zelfs.

∑ 2.1 ∑ Language
The languages which is used on this forum are English and Dutch (in the separated sub-forums), this language is understood by most of the visitors. Languages like Bahasa Indonesia will not be accepted on this forum .

Je korte samenvatting begint met een onwaarheid, de rest zal dan ook wel niet waar zijn. Ik heb mijn informatie van de verzekeringsagent en van de Sinar Mas Simas Sehat Executive folder. Ik kan die voor je scannen, maar dan moet je me je emailadres geven (dat zit er niet in gezien de weinig info je prijsgeeft). Jij zal het wel van een verouderde website afhalen, maar dat is niet actueel dus allerminst relevant.
Geef je bron weer, dan is je verhaal te controleren.

Kijk dus eerst nog eens goed voordat je weer wat schrijft in ABN (dat is Algemeen Beschaafd Nederlands). Schrijffouten worden vanzelfsprekend geaccepteerd, d's en t's schijnen erg moeilijk te zijn, maar alla!Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-10-2008 14:58 Bokito wrote:

...


Dat is allemaal theorie. Als ik in NL een huis huur en alle kosten en premies worden keurig betaald en mijn post door iemand verzorgt dan kan je gewoon een jaar op vakantie gaan en er is geen haan die er naar kraait. Emoticon: Party!


Theorie??? Ik heb het over ervaring. Dat is empirisch en niet theoretisch.
Daarnaast blijft het onwettelijk. Indien u dat mocht doen en geen gevolgen er aan over houdt, betekent dat nog niet dat het niet gebeurt en wettelijk is.
1 verdachtmaking c.q. melding van een u niet zo goed gezinde buur of kennis kan u de kop kosten.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Beste vrienden .
De basis van mijn posting op 22-10-2008 11:50 is te lezen in de site van http://www.sinarmas.co.id/
met de datum van Rabu 22 Oktober 2008 sinarmas.co.id

Verzekeringstechnisch gezien ben ik niet op de hoogte , wel heb ik 20 jr gewerk bij een herverzekeringsmij .
Heb "duizenden" claims gelezen van verzekeringsmijen , en daar wordt echt bekeken of de verzekeringsmijen hun claim terecht indienen.
Dat naar aanleiding van de ingediende claims van de verzekerden.
In principe probeert een verzekeringsmij niet uit te keren , en zeker als de polisvoorwaarden niet nageleefd werden.
Dat geldt ook voor her verzekeringsmijen .Die willen niet betalen als het niet moet.
Mijn oude baas behoorde toen tot de 10-11 de plaats in de wereldranking .

Waarschijnlijk gaat het dan om een standaard polis .
Voor afwijkende situaties kan men ook laten verzekeren , alleen is de premie vaak hoger .Dat geldt ook als je ouder ben en bepaalde gezondheidsrisico heb .
Maar dat is wel logisch.
In dat geval moet je wel alert zijn en goed kijken of je op een speciale conditie verzekerd kan worden .
Anders ben je in de aap gelogeerd als je een klapper maakt.


bisa dicek of makemyday .

esgerrits
Gebruiker
spacer line
 

Beste allemaal,

Dank jullie hartelijk voor al jullie berichten. Het is mij even niet meer gelukt om actief te reageren door drukte in mijn eigen leventje Emoticon: Wink Het doet me in ieder geval deugd dat jullie zo begaan zijn met mijn orang tua! Om even kort te reageren:

- Ik denk dat jullie allemaal die 6 maanden regeling een beetje verkeerd hebben begrepen. Althans, de intentie die we daarmee hadden. Wat ik niet bedoelde (en mijn ouders ook niet) was om elke 6 maanden op en neer te gaan hoor. Meer van: ALS ze daar eenmaal zitten, dat ze dan nog gewoon van die 6 maanden kunnen profiteren tijdens hun zogenaamde orientatieperiode, maar daarna dus gedwongen worden om over te stappen naar een particuliere verzekering. Hetzij OOM of Prudential. Wat ik al had aangegeven is, wanneer die Lansia eenmaal binnen is, zijn zij als het ware binnen. Echter, heb ik mijn ouders wel het advies gegeven om uberhaupt die 6 maanden te genieten. Stel het valt vies tegen in die 6 maanden (ookal heb je het papiertje) kan je altijd nog terug, alsof er niks gebeurd is. Of beter gezegd: door met de verzekering die je al had.

- Ik ben inderdaad ook geschrokken van de prijzen die OOM hanteert voor de ziektekostenverzekeringen, maar had het al een beetje verwacht. Ik heb inmiddels met OOM gebeld en zij hanteren GEEN leeftijdsgrens, maar ze doen wel altijd medische acceptatie. En ik vermoed dat dit een lastige wordt. Zoals aangegeven, heeft mijn vader diabetes en zij zijn degene die na medisch onderzoek o.i.d. bepalen of hij dan wel of niet geaccepteerd wordt en dus zijn medicijnen wel of niet vergoed worden. Los daarvan ben ik eerst goed in gesprek met de diabetes specialist m.b.t. zijn medicijnen en what if.. zijn medicijnen daar niet beschikbaar zijn. Dat zijn dingen die ik allemaal moet uitzoeken. Je kan je misschien voorstellen dat wanneer die ziektekosten niet goed geregeld zijn, dat het dus pertinent een NO NO is, want hoewel mijn vader van plan is daar zijn laatste jaartjes door te brengen, is het niet de bedoeling dat die laatste jaren een fractie ervan worden door onvoldoende/insufficiente zorg. Ja, en verder ben ik nog erg benieuwd wat het Prudential verhaal is. Mocht je daar al meer over weten NKP hoor ik het graag Emoticon: Smile

- Ik heb de huidige verzekeraar overigens ook gecontacteerd en die zeggen pertinent dat je gezellig uit de verzekering wordt gegooid na 6 maanden Emoticon: Angry zij hadden helaas geen oplossing voor mensen die voorgoed naar het buitenland gaan.

- Overigens, ben ik nog druk aan het zoeken naar medicijnkosten. In NL zijn medicijnen stervensduur, maar hoorde van een dochter met vader als diabeet in Jakarta, dat de medicijnen daar stuk goedkoper waren. Dus.. als de medicijnen opgeteld minder zijn dan die ziektekostenverzekering van OOM bij wijze van.. hoeven we het voor die meds niet te doen, toch? Kunnen we hopelijk een aparte verzekering afsluiten voor ziekenhuisopname etc. bij Prudential. Of ben ik te naief?NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Ha, je bent er weer! Emoticon: Smile

Zoals ik het zie zou ik me niet zo druk maken over dokterskosten en medicijnen. Dat is allemaal heel erg goed te overzien en medicijnen zijn hier niet alleen beschikbaar maar meestal ook goedkoper. De beschikbaarheid van de medicijnen is te onderzoeken, maar ik meen dat iemand al heeft aangegeven medicijnen voor diabetes te gebruiken, goed beschikbaar en tegen vrijwel dezelfde prijs, ergens ron Jakarta, meen ik.
Je zou je alleen druk moeten maken, m.i. - en dat doe ik ook voor mezelf - om een verzekering te hebben voor ziekenhuisopnames en operaties, want dat hakt er goed in als je de pech hebt. Let wel: niet iedereen heeft die pech!

De persoon van Prudential staat op de lijst van personen waarvan ik nog info moet krijgen, net als de life-insurance annex medical insurance van Sinar Mas voor alle leeftijden, alleen ziekenhuispnames en operaties. Ik zal daarover berichten zodra ik wat weet.

Oom mag dan wel duur zijn, maar ik denk niet dat het hebben van diabetes een ernstige restrictie zal geven in een eventuele acceptatie. Heel veel ouderen hebben diabetes en dat wordt vrijwel als normaal aanvaard. Het zou je de slag om de arm kunnen geven die je nodig hebt.

Wat is niet stervensduur in Nederland?asepers
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb de verplichte ziektekostenverzekering in nederland,maar wegens langdurig verblijf in indonesie bij oom een global traveler verzekering afgesloten.
Ik heb ook diabetes.
Wel acceptatie,maar met aanpassing.
Clausule Z002: geen uitkeringen terzake van kosten,die het gevolg zijn van diabetes mellitus,alsmede wat daarmee verband houdt of daaruit voortvloeit.
Kosten per jaar Eur. 1008,00 (2007)
Medische kosten worden overigens gewoon vergoed door de verplichte ziektekostenverzekering.asepers
Gebruiker
spacer line
 

Kijk ook eens op onderstaande link,geeft veel info over verzekeringen in verschillende situatie's.

http://www.verzekeringeninhetbuitenland.nl/NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Eindelijk kreeg ik bezoek van Prudential, drie man sterk.
Het ging hier om een levensverzekering, gekoppeld aan een ziektekostenverzekering voor het ziekenhuis en operaties, net wat ik wil (alleen dat laatste dan, een levensverzekering is weggegooid geld).
Het bleek al snel, dat, afgezien van de premies, het gedeelte dat mijn interesse had vanaf 65 jaar niet meer bestond, de rest wel. Tja, dan is de hoofdmoot de levensverzekering en daar heb ik er al genoeg van. Om mijn zuur verdiende centjes om te zetten in een Rupiah-levensverzekering is totaal niet attractief.
Ergo: dit plan is ook geen goede, ik wacht nog even op Sinar Mas met een gezinsverzekering voor de vrouw en de kinderen en weer zo'n combinatie-verzekering voor mij. Als er mensen zijn die meer interesse hebben in dit Prudentia-gebeuren, dan kan ik nog wel wat meer informatie geven.
IndonesiŽrs worden over het algemeen niet zo oud als Europeanen, al zijn er vele uitzonderingen. De levenstijl is minder gezond te noemen. Daarom denk ik dat verzekeringen mede daardoor slechts tot 65 jaar verzekeren; daarna wordt het echt een groot risicofactor die alleen maar de premies opdrijft. Zakkenvullerij zal een ander onderdeel zijn, denk ik.
Vooralsnog ga ik onverzekerd door het dagelijks leven. Al ik door welke oorzaak dan ook in een ziekenhuis mocht komen heb ik geld genoeg om dat rechtstreks te betalen. De kans dat ik het nodig heb is gering, maar het is een gezonde gok om te nemen.
Veel keus is er niet, tenzij je de dure Oom's constructie (of anders, minimaal Ä 1750 p/j) gaat kiezen, maar van die premie kan ik een huisje bouwen.senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

{Vooralsnog ga ik onverzekerd door het dagelijks leven. Al ik door welke oorzaak dan ook in een ziekenhuis mocht komen heb ik geld genoeg om dat rechtstreks te betalen. De kans dat ik het nodig heb is gering, maar het is een gezonde gok om te nemen.}


Ja, maar stel dat je door iets wel een maand in het hospitaal komt en je daarna nog moet revalideren? Dan gaat het toch ook gauw behoorlijk in de papieren lopen


hati hati, pelan pelan

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Ja, maar stel dat ik tien jaar niets krijg. Dan heb ik aardig wat geld uitgespaard om uit te geven als het wel eens nodig is. Tien jaar geen zkv-premie is een bedrag waarvan je hier een aardig huis kan komen, hoor senior!
Maar goed, ik moet inderdaad wat achter de hand houdem. Maak je geen zorgen, het is er, maar als rechtgeaarde Nederlander zal ik het niet graag uitgeven, tenzij het echt moet.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 25-10-2008 16:48 senior wrote:
Ja, maar stel dat je door iets wel een maand in het hospitaal komt en je daarna nog moet revalideren? Dan gaat het toch ook gauw behoorlijk in de papieren lopen
Ik ken iemand in jakarta , werkte bij een amerikaanse multinational.
Dus verdien echt goed .
Kreeg attaque , ziekenhuis werd eerst betaald door de amerikaanse baas .
En daarna zelf moeten betalen en vooral de revalidatiekosten zijn hoog .
Na een tijdje werd de arbeidsovereenkomst verbroken , en toen is het , ........ ' armoe troef ' .
Bijna alles moet verpats worden . je kent het wel .
Er zijn nog tig miljoenen die moeilijk hebben , maar toch ..........
Kennelijk was er geen WAO of soortgelijke verzekering aangesloten.bisa dicek of makemyday .

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Tien jaar geen zkv-premie is een bedrag waarvan je hier een aardig huis kan komen,
Wij betalen voor ons tweetjes iets minder dan IDR 6 miljoen per jaar voor een ziektenkostenverzekering bij Allianz, voor 10x de jaarpremie koop je hier geen huis.
Ik weet nog precies wat voor rekeningen je kan krijgen na een ongeval, bij mij is het bijna 17 jaar geleden en ik was particulier verzekerd dus ik kreeg alle rekeningen zelf.
Is toch beter om daar een verzekering voor te hebben.
Jan

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Je hebt natuurlijk gelijk, Jan. Bovendien is dat goed informatie. Ik zal ook die Allianz eens gaan uitspitten, want voor die prijs wil ik dat ook wel. Misschien heb je een email-contact voor me, of anders een HP?

Hier kun je voor 60Jt al een aardig huisje kopen met twee slaapkamers. Mijn zwagers hebben nog niet zo lang geleden een huis gekocht voor 45 Jt en die een beetje uitgebreid, maar het totaal is lager dan 60 Jt. Het hangt ervan af waar je zit, dat is duidelijk. Maar ik doelde eigenlijk op de jaarpremie die je bij Oom kwijt bent. Tien jaar die premie betalen is Ä 17.500, oftewel meer dan 235 Jt. Daarvan lukt het ook om in jouw omgeving een aardig huisje te bezitten, wat!

Bedankt voor de info, als je iets meer hebt graag.NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Jan, ik vond de website van Allianz, ook in het Engels, dus heb al een aanvraagje weggestuurd.Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Bovendien is dat goed informatie.
Die informatie heb ik bij verschillen de topics al gegeven.
Wij hebben bij Allianz bijna alle verzekeringen lopen, ook de WA-verzekering die voor een Visa Lansia en Visa Keluarga verplicht is.
Verder de scooters en het huis met inboedel.
De ziektekostenverzekering die wij hebben is alleen voor ziekenhuisopname en operatiekosten met een maximum van IDR 98 miljoen, er wordt ook en bedrag uitgekeerd bij overlijden, dit is ook verplicht bij genoemde visa.
Doctor, tandarts, medicijnen etc. betalen we zelf, dat zijn geen grote bedragen.
De premie was dit jaar IDR 5.943.000, we krijgen korting omdat we niet geclaimd hebben.
De pembantu en de zoon van Tuti met echtgenote en kind hebben we verzekerd bij http://www.bumida.co.id/
Succes,
Tuti en JanNKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Dank je Jan. Ja, ik had wel eens op een ander topic wat gelezen, maar ik lees ook niet alles, want dan heb je een dagtaak. Maar dit is goede info en precies zoals ik het ook wil. Het enige probleem zou kunnen zijn dat er hier geen agentschap is, maar ik zal proberen via email contact te krijgen met Allainz en de zaken daar te regelen.
Scooters zijn hier helemaal niet te verzekeren, dus ik heb alleen huis en inboedel en de auto.
Ik zal wel een open deur intrappen, want dat heb ik ook wel eens ergens gelezen denk ik, maar wat houdt dat Visa Lansia/Keluarga eigenlijk in het kort in en waarom heb je dat nodig? Is een Kitas niet voldoende?HansvdB
Gebruiker
User icon of HansvdB
spacer line
 


On 26-10-2008 03:35 Tuti & Jan wrote:
De premie was dit jaar IDR 5.943.000, we krijgen korting omdat we niet geclaimd hebben.


Dat dit jaar doet het um. Vergeet niet dat verzekeringen hier vrijwel nooit zijn geÔndexeerd. Voor de KRISMON hebben we een Accidents/Hospitalization-verzekering afgesloten - zoals al is opgemerkt eigenlijk het enige dat je hier nodig hebt - bij AIA/AIG. Werelddeking voor 3,5 jt. Hoogste klasse. Jaren hebben we braaf betaald en niet geclaimd, tot mijn dochtertje DB kreeg, niet ernstig overigens. De VIP Room moesten we grotendeels zelf betalen, de rest werd glimlachend en verbazingwekkend snel betaald. Nu kost die verzekering ongeveen 8 jt, nog een schijntje. VIP wel verzekerd.NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Dit is wat mijn vrouw zegt: je kunt in IndonesiŽ niemand vertrouwen. Als er geen plaatselijk kantoor van de verzekering is kun je meestal fluiten naar een claim. Betalen is meestal geen probleem, maar als het op uitkeren komt wordt het een totaal andere zaak.

Ik heb wel eens geschreven, dat de IndonesiŽrs je leeg stelen als je ze de kans geeft. Dat viel niet in goede aarde bij de goedgelovigen van dit forum (vnml. uit of nog in Nederland), maar dit is een voorbeeld daarvan.

Je kunt niet zeker zijn van je zaak, totdat je de ervaring hebt opgedaan, Daarom is het zo belangrijk die ervaringen uit te wisselen zonder direct voor rotte vis uitgemaakt te worden. Leren van die ervaringen kan je een hoop geld schelen!

Tuti en Jan hebben die verzekering bij Allianz al lang, zag ik na wat spitten in de archieven, dus die no-claim-korting is daarmee gerechtvaardigd. Maar wat gebeurt er als je wel een flink bedrag te claimen hebt? Hoe lang duurt het voordat ze uitbetalen; krijg je alles of hanteren ze plotseling andere tarieven, fees, kosten, administratie of andere smoezen om minder te betalen. Belangrijk om te weten, dacht ik.

Bij die Sinar Mas hier ter plekke heb ik juist erg goede ervaringen. Alles wordt terstond en ter plekke opgelost/betaald. Alleen hebben ze geen ziektekostenverzekering voor me (ik wacht nog op een offerte voor de rst van het gezin - laat ik weten), of een verzekering voor de motor. Ook moet ik nog een WA-verzekering hebben (hoe heet dat in het Indonesisch?).

Mijn vrouw Ayu, degene met de meeste Indonesische ervaringen in mijn huis, zegt dat de zkv-verzekering van Bumida wel de meest slechte en goedkoopste moet zijn. Ik kan dat niet beamen. Welke ervaring heb jij Jan? Is die verzekering geschikt voor bule's? Waarom koos je die verzekering voor je pembantu en de zoon van Tuti met aanhang en nam je niet dezelfde verzekering bij Allianz? Je kunt dan nog meer korting bedingen, zou ik denken.

Dus er zijn drie zaken mbt verzekeringen: welke verzekering kun je krijgen, wat zijn de voorwaarden (wat is er te verzekeren) en krijg je ook waarvoor je verzekerd bent.
Hier in RI is er geen ombudsman waar je kunt klagen als je niet krijgt wat er afgesproken is. Rechtsgang, kosten minimaal 20 jt, is wat er overblijft. Dat is een groot struikelblok voor velen.Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

maar wat houdt dat Visa Lansia/Keluarga eigenlijk in
Een Visa Lansia is een visum bestemd voor mensen ouder dan 55 jaar.
Een Visa Keluarga is een Familie visum, bestemd voor buitenlanders die met een Indonesische man/vrouw zijn getrouwd, dat de Indonesische vrouw de sponsor kan zijn voor haar buitenlandse man kan sinds 2006, een Indonesische man kan al langer sponsor zijn van zijn buitenlandse vrouw.
Bij beide visa krijg je een KITAS .

Er zijn ook buitenlanders die het niet zo nauw nemen met die verzekeringen, dat vind je meteen terug in de tarieven die zij betalen voor een visum met het risico het land uitgezet te worden, er is mij erg veel gelegen om in IndonesiŽ te kunnen (mogen] wonen en ik neem geen enkel risico.

Met de verzekering hebben we weinig keuze, het is bij beide visa verplicht, de Nederlandse volksverzekering kan niet en ik heb dit jaar eens online uit laten tellen door Oomverzekeringen, daar waren we meer dan 2000 Euro kwijt voor een simpel pakket, Oomverzekeringen wordt echter fiks duurder als je eenmaal 55 jaar of ouder bent.
Bij Allianz heb ik het gevoel dat ik goed verzekert ben en zo lang geen van ons tweeŽn erg ziek wordt zal dat ook zo blijven, hoe vlot ze zijn met betalen weet ik niet en mocht iemand beweren dat Allianz slecht is met uit betalen neem ik dat voor lief of die persoon moet met bewijsstukken komen

Mocht IndonesiŽ een verdragsland worden voor de Nederlandse zorgverzekering hoef ik niet lang na te denken en zal ik er direct gebruik van gaan maken, ook als is de nominale premie 3x als wat ik nu betaal.
Tuti en JanYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-10-2008 06:24 NKP-2005 wrote: Mijn vrouw Ayu, degene met de meeste Indonesische ervaringen in mijn huis, zegt dat de zkv-verzekering van Bumida wel de meest slechte en goedkoopste moet zijn. Ik kan dat niet beamen. Welke ervaring heb jij Jan? Is die verzekering geschikt voor bule's?


Klopt wat je vrouw zegt. Heb slechte ervaring daarmee. In principe zijn Indonesische verzekeringen vlot (nou ja....vlot) met uitbetalen maar tot een bepaald bedrag.......en daarna begint het gedonder: touwtrekken.
Vorig jaar had ik een claim boven enkele tientallen miljoenen rupiah...en toen begon mijn Indonesische verzekering (Medicare) te brommen. Ik zou uiteindelijk misschien een kwart vergoed krijgen. Blij dat ik nog een Nederlandse verzekering die direct garant stond en alles betaalde.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Het is maar net welk risico je wil lopen.
Een goede verzekering is niet goedkoop.
De kosten zijn een arm en een been. Maar dan weet je wel wat je hebt. Ik neem geen risico, dat is terug te zien in de premies, maar ik ben goed tegen ziektekosten verzekert.

En dat hebben de meesten er of niet voor over, of het is te duur.
Dat verhaal van te duur blijkt inderdaad pas als je werkelijk in het ziekenhuis ligt. Los van de vraag of je er iets aan kon doen de ja de nee. Je kunt je in RI verzekeren bij bijvoorbeeld Allianz. Dan heb je minder dan een basis verzekring in mijn ogen. Maar zou afdoende kunnen zijn. Als het meer is als een steenpuist gewoon maken dat je in Nederland komt. Emoticon: Party! Een ingegroeide teennagel is al te veel hier.

It's only kinky the first time.

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Het verschil, Oyibo, is dat wij de premies zelf moeten betalen. Het moge duidelijk zijn dat we daarbij niet over een ingegroeide teennagel inzitten.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,325,290 pageviews Een website van indahnesia.com