Ervaring buitenlandverzekering (ziektekosten)


 Subforum Het visumgebeuren 
70 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
esgerrits
Gebruiker
spacer line
 

Beste allemaal,

Voor mijn 75 jarige vader die eraan zit te denken te emigreren, wil ik wat informatie inwinnen m.b.t. ziektekosten. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Als 55-plusser kan je emigreren middels het retirement visum / visum lansia. Voorwaarde is dan wel dat je een ziektekostenverzekering afsluit. Nou is het zo dat als je emigreert dus een speciale ziektekostenverzekering voor lange tijd moet afsluiten voor landurig buitenlands verblijf.

Nou is mijn vraag aan jullie: hebben jullie ervaring met bepaalde maatschappijen (het liefst goede ervaringen) en welke raden jullie mij aan? Ik ben namelijk een paar tegengekomen bij Delta Lloyd en bij Oom Verzekeringen, maar zou graag willen weten wat de ervaringen ermee zijn. Kan je er namelijk op rekenen dat zij de rekeningen gewoon voor je betalen en dat jij dus zelf niet eerst moet voorschieten en later declareren? Ik hoor het graag, want het is nog best een duur grapje zo'n speciale ziektekostenverzekering en wil graag weten of ik waar voor m'n geld zal krijgen.

Overigens hoor ik nog altijd graag ervaringen van Nederlandse diabetici die naar Indonesie (jakarta) zijn geemigreerd en wat hun ervaringen zijn m.b.t. de medicijnvoorzieningen (insuline etc.)

Alvast bedankt!NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Volgens mij is het zo, dat als je op een retirementvisum in IndonesiŽ gaat wonen je plaatstelijk een ziektekostenverzekering kan afsluiten, bijv. bij Prudential, volgense mijn vrouw een betere. Heb je geen langdurig visum dan ben je aangewezen op een verzekering van Oom Verzekeringen of iets dergelijks, dat kost je jaarlijks minstens Ä1750. De plaatselijke verzekering zal veel minder zijn, net als de service vanzelf, maar als je niet kniesoort is dat te doen. Bovendien zit er m.i. verbetering in de medische situatie, als is dat wel afhankelijk waar je wilt gaan wonen. Jakarta zal wel het beste en duurste zijn, de rest is navenant minder, afhankelijk van de kilometers dat je vanaf Jakarta gaat zitten.

Prudential zal je waarschijnlijk geen volledige verzekering aanbieden, maar alleen operaties en opnames, ook in het buitenland. Dat is goed te doen. Plaatselijk zijn er vaak goede (huis)artsen die tegen geringe betaling je goed kunnen behandelen. Ik betaalde laatst Rp. 45.000 (nog geen Ä3,50!) voor een consult, een injectie tegen de koorts en een pakketje medicijnen, inclusief antibiotica voor een griep met 40 graden. Ik was er twee dagen later vanaf. Dus daar heb je geen verzekering voor nodig.
Een ziekenhuis hier is niet aanbevelingswaardig voor grotere ingrepen. Verder dan een blinde darm zou ik niet willen gaan. Bovendien lig je in de herrie van de moskee, die pal naast het ziekenhuis op volle sterkte staat te brullen. Niet bevorderlijk voor je ziektebeeld, evenmin als het allergoedkoopste bed/matrasje waarop je mag liggen (eraf komen doe je niet meer van de pijn in je rug!). Maar er wordt wel een nieuw ziekenhuis gebouwd en dat geeft hoop.

Voor grotere zaken ben je aangewezen op het buitenland, bijv. Singapore of AustraliŽ. Bij Singapore maak ik de kanttekening, dat ze ook daar naar je kijken als het om de rekening gaat. M.a.w. ook daar wordt je nog steeds belazerd en betaal je echt veel meer dan een lokale. Misschien is de prijs vooraf te onderhandelen. Slechte ervaringen heb ik in het Raffles Ziekenhuis, betere in Mount Elisabeth (bij Orchard Rd).

Als 75-jarige begin je natuurlijk wel wat als je het restant van je leven in IndonesiŽ wilt verzweten! Maar goed, drijfveren zijn soms onbegrijpelijk.

Heb je hier wat aan?esgerrits
Gebruiker
spacer line
 

Hai NKP-2005, ik heb hier zeker wat aan. Insiders info stel ik altijd erg op prijs.

Mijn vader (ouders) willen in ieder geval Jakarta gaan wonen, niet in het bruisende centrum maar ergens om/nabij Cawang, vlakbij familie. Ik heb inderdaad ook gehoord van Stichting Pelita dat als je in Jakarta zit, de lijnen idd het kortst zijn en de dingen dus sneller/makkelijker geregeld, maar idd tegen een iets hogere prijs. Ook heb ik idd begrepen dat je naar Singapore/Maleisie zou kunnen voor de zwaardere ingrepen, maar goed om te weten dat ze je neigen te naaien.

Zit jij zelf ook bij Prudential overigens? Kan je die daar ter plekke afsluiten als buitenlander/NL'er? Of kan je die al vanaf hier afsluiten bij wijze van? Heb je enig idee wat de premie is? Ik zal ze zelf ook wel eens googlen en bellen hoor, maar hoor graag ervaring van andere mensen. Alvast bedankt!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 13-10-2008 21:14 esgerrits wrote:
Hai NKP-2005, ik heb hier zeker wat aan. Insiders info stel ik altijd erg op prijs.

Mijn vader (ouders) willen in ieder geval Jakarta gaan wonen, niet in het bruisende centrum maar ergens om/nabij Cawang, vlakbij familie.


Ik zou niet in Cawang gaan wonen.
Jakartanen zeggen daerah padat macet.
Weet ook niet of het daerah banjir is .
Goed informeren.


bisa dicek of makemyday .

Bokito
Gebruiker
User icon of Bokito
spacer line
 

Beste Esmee,

Niet aan beginnen.Het klingt messchien hard maar een oude boom moet je niet verplanten. Dat vraagt alleen om grote problemen. Laat je ouders maar gewoon 6 maanden in indonesie en 6 maanden in nederland verblijven. Voor de ziektekostenverzekering is het ook veel makkelijker en goedkoper.
Groeten. Emoticon: Bye bye


Shalom

esgerrits
Gebruiker
spacer line
 

Hai Surya, we komen oorspronkelijk ook uit Cawang, dus we kennen die daerah maar al te goed en we hebben ons daar altijd thuisgevoeld. De keren dat we er zijn, verblijven we ook altijd daar, dus we're not living large in some fancy hotel zeg maar. Macetheid is iets wat je wel of niet accepteert, geldt denk ik voor Indo in het algemeen en banjir in Cawang is niet geheel Cawang. Waar wij zaten niet in ieder geval. Maar thanx for the warning Emoticon: Smile

Bokito, het is een ingewikkeld verhaal. Om een lang verhaal kort te maken hebben beide ouders gewoon heimwee. Mijn moeder is er voornamelijk letterlijk ziek van. Hoge bloeddruk, flauwvallen, puur vanwege het altijd maar denken aan indo en piekeren en peinzen. Ik ben me ervan bewust (en zij ook) dat het er niet zo makkelijk eraan toegaat als hier in NL, maar als ze nou net hun laatste levensdeel (niet al te negatief opvatten) in het land waar hun hart ligt kunnen doorbrengen, so be it, toch? Maar ik neem aan dat jij bedoelt dat ze gewoon jaarlijks 50/50 NL/IND moeten doen? Neemt dat dan niet veel rompeslomp met zich mee? Ik ben erg benieuwd, hoor er graag meer over.NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 


On 13-10-2008 21:14 esgerrits wrote:
Zit jij zelf ook bij Prudential overigens? Kan je die daar ter plekke afsluiten als buitenlander/NL'er? Of kan je die al vanaf hier afsluiten bij wijze van? Heb je enig idee wat de premie is?


Ik zit hier zelf op een toeristenvisum van 30 dagen, steeds een nieuwe halen via Singapore. Dat betekent dat ik geen Prudential verzekering kan hebben. MIjn vrouw is ingezetene, net als mijn kinderen (dubbel paspoort), dus die kunnen wel bij Prudential. We zijn daarmee bezig, maar ik weet nog niet van een premie.
Ik denk, dat zodra je ouders een langdurig visum hebben geregeld via de ambassade in Den Haag zij direct bij Prudential een verzekering kunnen afsluiten, ingaand op de dag van aankomst in Jakarta. Dat valt te onderzoeken via websites.

Ik val tussen wal en schip en zou alleen nog een dure verzekering via Ooms kunnen regelen; ik zie daar nog geen noodzaak toe, ook al vanwege de lage tarieven hier, maar als ik over een jaar of twee stop met werken zorg ik voor een KITAS en kan dan ook bij Prudential. Ik zou nu ook een KITAS kunnen regelen maar dan moet ik elke keer vertrekbelasting betalen en ik ga ongeveer vier keer per jaar uit werken (AustraliŽ).

Ik begrijp dat Prudential alleen opnames en operaties verzekert, geen huisartsen of tandartsen, wellicht met een eigen risico naar keuze. Huisartsen zijn spotgoedkoop hier, maar je moet even zoeken naar een goede. Dat zal geen probleem zijn als je de taal en de omgeving al kent. Voor de tandarts geldt eigenlijk hetzelfde: goed kijken naar wie je gaat. Er zijn trekkers en er zijn echte reparateurs. De goede zijn wat duurder, maar een kroon op een voortand was pakweg Ä 150 bij een tandarts hier. De kinderen gaan gewoon elk half jaar ter controle en krijgen ook gaatjes gevuld en melktanden verwijderd. Dat kost pakweg Rp 175.000 per kind per half jaar. Daarvoor hoef ik geen verzekering!sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-10-2008 01:47 NKP-2005 wrote:

...


Ik denk, dat zodra je ouders een langdurig visum hebben geregeld via de ambassade in Den Haag zij direct bij Prudential een verzekering kunnen afsluiten, ingaand op de dag van aankomst in Jakarta. Dat valt te onderzoeken via websites.


Ik denk dat je eerst je papieren in orde moet zijn , voordat je de Lansia =lanjut usia visum kan krijgen.
Dus ook het kunnen aantonen dat je goed verzekerd bent , naast de financiele gedeelte.
Dat heb ik gezien bij de moeder van mijn vrienden die in Jakarta na haar AOW wil vestigen.

Voor huis tuin keuken huisarts bezoek hoef je geen zorgen te maken , het kost een paar eurie.
Wel als je echt iets mankeerde , en niet verzekerd en ook niet vervoerbaar zijn naar buitenland of terug naar Nederland .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

esgerrits
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb begrepen dat je nog de eerste 6/9 maanden in je huidige ziektekostenverzekering zou kunnen blijven onder het mom van oriŽnteren, dus dan zouden ze nog genoeg tijd hebben in indo om dan een geschikte verzekering te zoeken, indien OOM niet mogelijk is. Ik hoor verschillende geluiden: je kan je beter bij een NL maatschappij verzekeren of een local maatschappij, ik heb alleen niet echt helder wat daar nou echt de pro's en cons zijn voor beide keuzes. Jullie misschien wel? Wat zijn jullie afwegingen local/foreign verzekering?

Al het papierwerk mbt het verkrijgen van het visum laten we door Stichting Pelita afhandelen. Wat ik ervan begrijp is dat het allereerst zaak is om Łberhaupt toestemming te krijgen van de immigratiedienst. Indien OK, wordt het papierwerk in gang gezet, maar is de toestemming zo goed als bindend voor het verkrijgen van de Lansia. Een voorwaarde is inderdaad dat je aantoont dat je goed verzekerd bent, maar voor de aanvraag van OK, voldoet al je polis van je huidige NL verzekering zeggen ze? Dat ik naar een nieuwe verzekering zoek, is meer omdat ik weet dat je na die 6/9 maanden uit je NL verzekering wordt geschopt.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Als ik jou was zou ik je ouders eerst die 6 maanden Jakarta en 6 maanden Nld laten kiezen.
En dan ga je pas verhuizen als het toch daarheen te gaan om a.h.w daar je laatste levensjaren te slijten..
Ik ben ook van plan om t.z.t naar mijn kampung halaman (Jakarta-Pusat Tanah Abang II ) ooit te verhuizen .
Zelfs daar vind ik ook al te druk , vergeleken met Amsterdam.

Probeer maar eerst die 6 maanden formule.
Ben je ook goed verzekert in Nederland .


bisa dicek of makemyday .

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Die 6 maanden formule is dus niet aan de orde, als je zijn verhaal goed leest.
Niet interessant voor Esgerrits, dus slecht advies. En al zou je die 6 maanden formule nemen dan zal je nog steeds puur wat geld moeten uitgeven om heen en weer te vliegen. Voor dat geld heb je ook een verzekering, welke dan ook.

Kortom: een 6 maanden formule toepassen alleen voor een ziektekostenverzekering is m.i. wel erg kort door de bocht.

Esgerrits: regel het lekker voor je ouders; pak die zes maanden NL verzekering erbij en ga dan over op een andere verzekering, het beste een lokale. Ik zoek nog uit wat de premies zijn, maar de verzekeringsvrouw is er eventjes niet. Zo gaat dat hier. Ik kom er later op terug (don't hold your breath!).Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 14-10-2008 16:11 NKP-2005 wrote:
Die 6 maanden formule is dus niet aan de orde, als je zijn verhaal goed leest.

Dat hangt af van de leeftijd .
Die formule wordt veel gebruik door Indonesiers die al lang woonden in Nld en op hun oude dag (vanaf 55 jaar) terug willen.Sommigen volen zich senang en blijven ook daar
Om de laatste 20 0f 30 jr niet te gaan verpieteren achter de geraniums.
Wat heb je aan dat je 90-100 jaar oud wordt , met een AOW uitkering plus klein pensioentje .
Nou geeft mij maar 2 X per jaar heen en weer reizen zolang het nog kan.
En daarna de laatste 10-15 jaar nagenieten onder een palboom , in een hangmat in het land van kroncong en gamelan.
En zeker als je familie en vrienden ook daar wonen.
Hoef je niet meer op je 75 -80 jaar naar Dirk van den Broek in je scootmobiel rijden om je boodschappen te halen .Desnoods neem je dan je Andre Hazes en Frank Bauer CD collectie voor het geval je heimwee hebt , dropjes kan je daar ook krijgen.


bisa dicek of makemyday .

Baruga
Gebruiker
User icon of Baruga
spacer line
 

En daarna de laatste 10-15 jaar nagenieten onder een palboom (zal wel palmboom moeten zijn), in een hangmat in het land van kroncong en gamelan.

Surya Atmadya,

Over welke tijd gaan jouw dromen ? Kun jij je het Indinesia anno 2008 nog voorstellen ? Of leef je nog in tempo dulu ? Onder een palmboom gaan liggen is niet zo verstandig, een vallende noot van die omvang kan aardig je schedel splijten. Heb je weer problemen met je ziektekosten verzekeraar. Trouwens kroncong en gamelan zijn tegenwoordig ook al niet meer van deze tijd, wellicht alleen nog voor de orang tua die in Belanda wonen.

Groeten, Baruga
Smile, it confused people. Emoticon: Party!Het leven is geen bestemming, het is een reis.

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 14-10-2008 17:55 Baruga wrote:
Over welke tijd gaan jouw dromen ? Kun jij je het Indinesia anno 2008 nog voorstellen ? Of leef je nog in tempo dulu ?

Laten we zeggen tussen 5-7 jaar .
Indonesia anno 2008 ?
Ya zeker , ik ga geregeld pulang kampung in Jakarta Pusat , Kecamatan Gambir v/h Weltevreden - Batavia. Heb zelf nog een 1/2 huisje .


bisa dicek of makemyday .

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 


On 14-10-2008 16:53 Surya Atmadja wrote:

...

Dat hangt af van de leeftijd.


Zet je leesbril eens op, of neem een vergrootglas.
Opening van het topic, regel 1 na de aanhef: "75-jarige vader".

Van welke leeftijd hangt het dan nog af??????? Het staat er gewoon!

Op die leeftijd ga je niet meer elke keer 13 uur in een vliegtuig zitten.

Maar goed, je geeft aan niet verder te zijn gekomen dan 5 en 7 jaar. Dan snap ik het wel.siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Mijn mening is deze is toch echt dat Om Sid een sterk punt heeft! Ik zou in eerste instantie ook eens de 6 maanden regeling uitvoeren zodat de huidige verzekering doorloopt!! Veiliger kun je niet zijn in dit verhaal, iemand die 75 jaar is zal zeer zeer waarschijnlijk bij bijvoorbeeld OOM een "behoorlijke premie" gaan betalen!

Over dure ticket na 6 maanden, helemaal niet nodig, met Air Asia even naar Singa of KL en je hebt weer 6 maanden. Oke, op zo,n leeftijd vliegen, daar kun je over discusieren, maar ook als men zo'n leeftijd heeft is een zorgverzekering toch ook van groot belang, immers is het risico voor opname of operatie rieeler aanwezig .....


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Wat men zou kunnen proberen is de huidige verzekeraar in NL de vraag gewoon voor te leggen en kijken wat men kan doen in deze! Er zijn verzekeraars in NL waar je je weldegelijk kunt verzekeren voor wonen in buitenland. De premie wordt dan aanzienlijk hoger dat klopt, maar stel dat het bij je huidige verzekering kan dan hoeft men niet opnieuw gekeurd te worden en ik denk dat dan de premie zeer waarschijnlijk lager zal uitpakken als wanneer men op die leeftijd een nieuwe verzekering wil gaan afsluiten.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Siebjans, je zou helemaal gelijk kunnen hebben, maar ik begrijp uit het verhaal van Esgerrits dat de ouders in IndonesiŽ willen wonen, permanent dus, vanwege de roots en heimwee en zo nog meer. Allemaal heel begrijpelijk en ook mogelijk. Maar de oude man is 75 jaar, over 5 jaar dus 80, inshallah. Ik ben dat nog lang niet, maar als ik het ooit mocht worden zou het laatste wat ik zou willen elk half jaar op en neer vliegen zijn. Naar Nederland, want dat wordt hier gezegd. Niet naar KL of Singapore (dat doe je voor een visum), want dan woon je niet meer in Nederland en kun je je ziektekostenverzekering daar ook niet meer hebben. Op die leeftijd wil je voor je huisje hangen en kijken naar wat er voorbijgaat. Nee, niet onder een palmboom, maar wel lekker in de schaduw kijken naar het leven dat voorbijgaat. Lekker relaxed, zonder te hoeven denken: o jť, ik moet weer even naar Nederland anders heb ik geen verzekering meer.

Nee, de mensen willen daar blijven en ook verzekerd zijn en dat kan allemaal. Ik denk dat de premie goed op te brengen is, in verhouding natuurlijk. Als je OOM's (premie ongeveer Ä1750/jaar, ook voor internationale opnames en operaties) neemt voor een internationale verzekering en je trekt daar je vliegkosten van elk halfjaar naar Nederland van af, dan betaal je een stuk minder dan men nu doet voor een zkv in Nederland. Als je daar echt woont kun je ook via Prudential een internationale verzekering afsluiten, met operaties/opname buiten IndonesiŽ als dat nodig mocht zijn (staat op hun website!). Dat moet volgens mij best goedkoper kunnen zijn dan OOM's.

Daarom kan ik het voordeel niet vinden in die 6 maanden constructie voor deze mensen, afgezien van het feit dat men daarin geen interesse heeft. Of heb ik iets gemist???siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Ik denk dat je niets gemist hebt, alleen waar ik bang voor ben is de verzekeringspremie????
Graag verneem ik wat die zou gaan kosten als men 75 jaar is, ik geloof namelijk dat die misschien wel dubbel zo veel gaat kosten als 1750,- Emoticon: Confused

En idd zoals jij post, niks reizen, nee gewoon voor je huisje op je eigen terrasje genieten, en ja als men financiele middelen genoeg heeft is het probleem opgelost, ik zou dan wel eerst eens gaan informeren bij de huidige verzekering in NL (zoals ik eerder heb gepost)
(een vriend van mij hier in RI, 51 jaar en roker, moet bij OOM's ruim 3.000 euro neertellen...)


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

SiebJans, je hebt weer gelijk. Ik ging even uit van mijn eigen situatie.
De premies van OOM vind je hier:

https://www.oomverzekeringen.n(...)?pid=18#ziektekosten

Dat betekent voor een 75-jarige Ä438,77 per maand, Ä 5265,24 per jaar. Wat een kapitaal! Voor dat bedrag koop je het ziekenhuis hier bijna!! Tja, dat is wel erg veel geld.

Ik blijf even aannemen echter, dat een lokale verzekering via bijv. die Prudential goedkoper zal uitpakken. Ik ben daarmee bezig, maar de ene persoon die daarover gaat op dit eiland is er eventjes niet, dus moet je wachten totdat zij weer beschikbaar is; over twee weken nog maar eens kijken. Zo gaat dat hier gewoon.
Ik zal er over berichten als ik de informatie heb, al kan ik me haast niet voorstellen dat er geen andere formumlezers zijn die in eenzelfde situatie zitten. Het is angstig stil wat dat betreft.

Als lichtpuntje kun je voor de 75-jarige dan nog wel bedenken, dat hij geen Nederlandse belasting meer verschuldigd is. Dat scheelt wellicht ook. Anders tasten de kindjes maar in de buidel (hoe on-Nederlands!) voor hun ouders!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 15-10-2008 03:20 NKP-2005 wrote:

...


Zet je leesbril eens op, of neem een vergrootglas.
Opening van het topic, regel 1 na de aanhef: "75-jarige vader".

Van welke leeftijd hangt het dan nog af??????? Het staat er gewoon!

.


Dat de vader van E 75 jaar oud is heb ik ook gelezen .
Er zijn ook mensen die 60 jr zijn en ook niet meer kunnen reizen.
De formule 6 maanden (of 2x per jaar) terug gaan naar Nederland kan aantrekkelijk zijn als men nog fit en reizen kan. Kost je ongeveer 4000 eurie per jaar aan reiskosten .
Je ben goed verzekerd , en ik zat de uitgaven per maand (huishoudgeld) ongeveer 500 euro. Dus met ongeveer 1000 euro of iets meer kunnen de 2 oudjes comfortabel wonen in jakarta , zeker in Cawang (huurhuis).

Daarom moeten ze eerst die 6 maanden formule nemen en verder aankijken of het defenitief kan worden.
Een maandje in jakarta wonen (vakantie) is anders dan "voor altijd" blijven.
Het zal niet de 1ste keer zijn dat men later spijt heeft en terugwil naar Nederland.

Ik kom de afgelopen 30 jaar vaak terug naar Jakarta , zit daar ook comfortabel , qua buurt , accomodatie etc , en toch na 1 maand ben ik blij dat ik terug ben in mijn amsterdamse arbeidersvilla.


bisa dicek of makemyday .

robbert
Gebruiker
spacer line
 

Hoi,
Met enige verbazing lees ik de div. berichten. Waar iedereen kennelijk aan voorbij gaat is dat een 75jarige ,bij mijn weten althans, geen (betaalbare en redelijk dekking biedende )ziektekostenverzekering meer kan afsluiten in het buitenland . Alleen al om deze reden is het verstandig bij de nl ziektekostenverzekeraar te blijven !
Rob
havana45
Gebruiker
spacer line
 

Hallo,bij mijn weten is de acceptatie grens van Prudential gesteld op 60 jaar!siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Rob, en zo dacht ik het dus ook!!!! Dus laat men dan de 6 maanden regeling nemen en gewoon in NL (op papier) blijven wonen, en geniet van de dagen, weken, jaren en ga gewoon ff naar Singa iedere 6 maanden, dat scheelt zo ontzettend veel rompslomp en geld!! Bovendien vind ik dat iemand met zo'n leeftijd dat ook gerechtvaardigd mag doen wat mij betreft, immers heeft deze persoon al heel, heel wat jaartjes netjes zijn premies betaald Emoticon: Yes! Emoticon: Wink


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

NKP-2005
Gebruiker
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Ik vind dat een goed punt om uit te zoeken, die acceptatiegrens, zodra die Prudential-persoon weer op het eiland komt. Ik zal dat ook berichten, maar het kan even duren.

Aan de andere kant kan ik bij Oom's geen acceptatiegrens vinden.

Het zou jammer zijn dat men zoveel vrijheid verliest door allerlei regeltjes, toch!

Maar toegegeven, het is een moeilijke materie en esgerrits maakte ook al melding van diabetes, wat het er ook al niet gemakkelijker op gaat maken, denk ik. Het zou een uitdaging zijn dat allemaal uit te zoeken, want je kunt wel die 6 maanden constructie kiezen, maar dan heb je ook reiskosten en je betaalt belasting in Nederland. Dat kost ook geld. Misschien dat je via Oom's dan toch nog quiet kan spelen.

Laten we eens kijken wat esgerrits nog te melden heeft, en later zoek ik de gegevens van Prudential-Indonesia.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,172,964 pageviews Een website van indahnesia.com