Bankrekening openen


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
54 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Pardi
Gebruiker
spacer line
 

belgianguy.

Op 8 mei 2008 heb ik deze BNI rekening geopend, en zo als ik al schreef was het niet mogelijk een rekening op naam van een jongen van 13 jaar te openen. Ik kreeg te horen (ook al eerder in de tijd) dat men nu 18 jaar moet zijn en in het bezit van een KTP. Vroeger was het 16 jaar en vader moest tekenen in Indonesia ben je volwassen als je 21 bent, net zoals vroeger in Nederland. Ik support meestal jongeren waarvan een of beide ouders is overleden. Ik weet niet welke bank jij hebt of waar je woont, ik woon 6 maanden in Nederland en 6 op Sumatra Het is jou en mij denk ik bekent dat er nogal banken en medewerkers zijn die soepel omgaan met de voorschriften. Jij had misschien geluk. Ik wil alleen legaal werken en gebruik daar de overheid. depati of orang adat bij. Ik wens geen gedonder voor hem en mij nu en in de toekomst. Jij weet dat er gauw misbruik gemaakt kan worden als een jongere geld krijgt van een bule. Dat heb ik nu afgedekt voor hem, ik heb goede ervaringen hiermee opgedaan. En voor de goede orde: ik ben geen pleegvader "maar suport hem, op verzoek van de family van mijn schoonzoon"en zijn moeder. En zoals je waarschijnlijk weet moet je een inkomen hebben om een bankrek te openen. Zijn moeder was weduwe zonder werk en inkomen en 2 kleine kinderen.

Geluk en groet Pardi/AbPardi
Gebruiker
spacer line
 

Belgianguy

Onze ervaringen zijn duidelijk anders, Mijn Bank BNI wenste geen rekening op de naam van deze jongen te openen. Hij is 13 jaar zijn vader is overleden en zijn moeder heeft geen in komen en werk. Dit betekend in Indonesia dat het moeilijk is een rekening te openen. Ook had hij geen KTP wel een studenten kaart, maar die is voor de bank niet rechtsgeldig alleen voor de school. kortom onze ervaring zijn duidelijk verschillend echter dat maakt dit forum zo bruikbaar "het uitwisselen van ervaringen".

groet Pardi/Abbelgianguy
Gebruiker
User icon of belgianguy
spacer line
 

mijn banken zijn mandiri en bca, zij verzekerden me dat het volledig legaal is voor scholieren om een rekening te openen (bca adverteerde zelfs met speciale jongerenrekeningen, met minder kosten), een studentenkaart is daarbij voldoende...
dus met 'geluk' of met 'soepele medewerkers' heeft dat niets te maken!
en nee, je moet helemaal geen 'inkomen' hebben om een bankrekening te openen, gewoon het vereiste minimumbedrag storten en that's itMichel
Gebruiker
spacer line
 

Het is inderdaad waar dat iedere student die een studiekaart heeft (kartu belajar) een bankrekening kan openen. Bij sommige banken (zoals BRI) moet men wel een startbedrag van Rp. 500.000,- meebrengen bij het openen van een rekening. Zonder een kartu belajar moet men 17 jaar oud zijn om een rekening te kunen openen.
Michel.siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Als je als nederlander getrouwd bent met een indonesiesche vrouw, kun je toch ook op haar naam een rekening openen MET daarbij jou naam erop?! M.a.w. dan heb je een gezamelijke rekening en dienen jullie beide de handtekening te zetten op geld op te nemen. Dat is toch wel mogelijk, legaal, zonder Kita o.i.d..


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Ik bedoel Kitas en niet Kita excuus..


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,431,400 pageviews Een website van indahnesia.com