Park SUKAMANTRI Cisaat/Sukabumi


 Subforum Java 
87 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Java > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-07-2008 20:08 Akke Draijer-de Jong wrote:

Ik herinner me vaag een ontmoeting, als ik me goed herinner ben jij wel Indonesisch staatsburger en volledig gerechtigd grond te bezitten, je vrouw is Nederlandse en jullie hebben mijn huis bezocht op het Park.

.

Ik heb jou 3 keer ontmoet , thuis in de buurt van Utrecht (?) , samen met mijn broer uit Jakarta (met DB, Anton , Bart en ? ) in Sukabumi , en later met mijn vrouw en zoon (2005).
Ik wilde toen 500m grond hebben van park sukamantri ,maar wel met 100% bezit(SHM).
Om de rechts positie van de vereniging te versterken wilde ik ook mijn broer uit jakarta lid maken.
Als tussen oplossing kan ik mss samenwerken met P.S , als ik het grond ernaast (2000m) en de sawah (5000m) koop.
Door de onduidelijke situatie bij VPS heb ik me terug getrokken. Mijn vrouw zag het wel zitten.
Het is jammer, PS is een goed project , de huizen zijn kwalitaief uitstekend te noemen.Nu heb je alleen maar verliezers.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

TERDAD
Gebruiker
spacer line
 

Si Terdad heeft het in de beginne goed aangevoeld!!
Toen Dhr D.Boreel met het project begon was ik ook erg geinteresceert!
Bagus sekali en ik wilde daar ook wel een huisje kopen!!
Heb mij ook gemeld bij de vertegenwoordigers in Nederland,maar die hebben steeds de boot afgehouden! Heb ook een bezoek gebracht aan de Fam.Boreel in Sukabumi. Jammer dat het allemaal zo gegaan is. Ik heb nog een Filmpje van dat bezoek van toen. Ik heb het begin van de bouw van de huisjes gezien,het was erg mooi.

Sayang betul!INDONESIA ABADI - TETAP MERDEKA

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ben net terug uit Sukabumi, mijn vrouw is pakweg een maand geleden nog even op het park geweest, het is er uitgestorven.
Ik vraag mij ook af of het wel verstandig is om als Nederlander daar een huis te kopen, de regels zijn zo ondoorzichtig als de pest.
Als ik kijk wat ik per jaar voor mijn stulpje betaal(snoepgeld van een kind) dan moet ik er niet aan denken om die moeilijkheden op mijn hals te halen.
Als de eigenaar van het huis waar ik in bivakeer mij er nu op stel en sprong uit zou lazeren dan ga ik voor 350 Euro de boot in, daar lig ik niet echt wakker van.
Voor het eerst sinds jaren ben ik weer een aantal keren naar Situ Gunung gegaan vanuit Cisaat, de weg is redelijk en het is er behoorlijk opgeknapt.
Op de weg er naar toe staan huizen om te watertanden die je voor een bepaalde periode kan huren, dit lijkt me voor een nietswetende bule veel verstandiger, daar kan je niet aan failliet gaan.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-08-2008 05:47 Malam wrote:
Ik ben net terug uit Sukabumi, mijn vrouw is pakweg een maand geleden nog even op het park geweest, het is er uitgestorven.
Ik vraag mij ook af of het wel verstandig is om als Nederlander daar een huis te kopen, de regels zijn zo ondoorzichtig als de pest.


Het is ook niet verstandig geweest.
In 2003 of 2004 heb ik al gewaarschuwd.

De regels zijn gewoon duidelijk , sdtaat beschreven , alleen de buitenlandse kopers hadden gedacht slim te zijn en de mazen van het wet op te zoeken.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

AkkeBart
Gebruiker
spacer line
 

Ja, en nu moet ik toch helaas iedereen meedelen dat, na een eerder ontvangen brief van de Bupati er een gesprek heeft plaatsgevonden met de Fam. Prinsen en Mulders - de twee aanstichters van het kwaad - waarna zij opnieuw de eisen van de lokale overheid om het Park open te krijgen, niet serieus hebben genomen en afspraken om de PT en de VPS op te zeggen (de NL Vereniging heeft trouwens nooit rechtskracht gehad in IndonesiŽ). Beide buleh echtparen zijn met door de lokale overheid van het park verwijderd en hebben hun spullen naar een ander onderkomen gebracht.
Er worden nog pogingen ondernomen om met de andere groep eigenaren, het park te openen, maar aangezien de eisen van de peruhmahan niet worden ingewilligd door de aanstichters, acht ik de kans gering.
Ik ben onlangs gebeld door iemand die op dit forum actief is geweest, maar aangezien er geen nummerherkenning bleek, kon ik ook niet terugbellen. Hopelijk via dit schrijven kan er opnieuw contact worden gelegd.
Vriendelijke groet,
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Õk vond nog wat foto's van Park Sukamantri van vlak voor de sluiting, werkelijk een schitterende locatie, zonde dat zoiets door een paar eigenwijze pepernoten naar de kloten wordt geholpen.
Ik zal van de week als ik tijd heb er nog eens langs gaan, het staat nu 3 jaar leeg, ik denk dat ik me een hoedje ga schrikken.
Lizzy-Ilse
Gebruiker
spacer line
 


Op 19-07-2008 20:08 schreef Akke Draijer-de Jong:
Je hebt volledig gelijk, echter het bestuur van de Vereniging Park Sukamantri heeft zich alle recht voorbehouden. Alleen enkele van die met het bestuur heulende leden heeft inzage gehad. Anderen, waaronder de in dit Forum behorende ex-leden is systematisch informatie onthouden.

De dreigmenten, tot aan deurwaarders om bijdragen te innen, terwijl overduidelijk is gebleken dat door het sluiten van het Park, aan het huishoudelijk personeel geen werkzaamheden aan de huizen kan worden uitgevoerd luidt alsvolgt:

"Zoals aan U in bovengenoemde brief vermeldt zullen de volgende acties nu in gang worden gezet:

ē De elektriciteit en water toevoer worden nu stopgezet. Dit houdt tevens in dat Uw huis gedurende de nachtelijke uren niet meer verlicht zal zijn. De VPS voelt zich op geen enkele wijze verantwoordelijk wat er gedurende deze periode met Uw huis gebeurd en zal dan ook alle claims t.a.v. vernieling of diefstal naast zich neerleggen. De bewakers zullen eveneens geen extra toezicht houden op Uw onverlichte huizen.

ē De schoonmaak werkzaamheden alsook eventuele reparaties aan Uw huis worden verder niet meer uitgevoerd. De parkmanager zal niemand meer in Uw huizen toelaten en er op toezien dat deze werkzaamheden dan ook niet door derde c.q. door eigen personeel worden uitgevoerd.


ē De sleutels van Uw huizen worden in bewaring gesteld bij de parkmanager die deze vervolgens opbergt in de kluis.

ē Verder wordt U vanaf 1 juni 2008 de toegang tot het park ontzegt.

Uw weigering tot betaling kan helaas verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor ons
personeel.

Om continuÔteit van het Park te garanderen zullen de exploitatiekosten van het Park moeten worden aangepast aan de hoogte van de inkomsten die de overgebleven leden maandelijks opbrengen.
Dit zal dus kunnen inhouden dat gedeelte van het personeel door uw toedoen zal moeten afvloeien. Aan de betreffende medewerkers zullen wij dan ook vertellen dat hun ontslag een gevolg is van uw weigering.

Met vriendelijke groeten,

Sonja Prinsen
Voorzitter VPS."

Het triest van het bovenstaande is dat de persoon in kwestie zich nog steeds inbeeldt dat er een VPS bestaat. Uit hoofde van die onterechte overtuiging worden er nog steeds in Indonesie bevelen uitgedeeld en (financiele) toezeggingen gedaan.

Ik herinner me vaag een ontmoeting, als ik me goed herinner ben jij wel Indonesisch staatsburger en volledig gerechtigd grond te bezitten, je vrouw is Nederlandse en jullie hebben mijn huis bezocht op het Park.

Helaas moet ik je teleurstellen wat betreft je indruk over de door jou genoemde personen; deze zijn met alle verdachtmakerijen over DB begonnen en hebben zich in the Peruhmahan zeer ongeliefd gemaakt. Zo zie je, het vraagt de nodige tijd en aandacht om mensen op waarde te schatten. De grote verantwoordelijke, die zich ook heeft uitgeroepen als commissaris van de PT, is een goede vriend van deze personen. Nu het juridisch te heet onder de voeten wordt, heeft hij zijn commissariaat over gedaan aan een Indonesisch staatsburger in Sukabumi, die weliswaar bij ons bekend is, en waarvan wij weten dat haar familie verre van gelukkig is met deze stap.


Mevr. Akke de Jong.
Ik zou graag in contact met u wilen komen, Ik heb reeds 2x een email gestuurd, helaas zonder resultaat. ( email: s.vd.brinkEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.casema.nl )
Vraag is of er toch nog accomodatie-mogelijkheid is op Sukamantri?
Tot wie zou ik mij dan kunnen richten?
In 2007 met de hele familie ( 9 personen) daar vertoefd.
Zou u mij kunnen helpen?
Vriendelijke groet,
Lizzy-Ilse.Lizzy-Ilse
Gebruiker
spacer line
 


Op 10-02-2011 05:57 schreef Malam:
Õk vond nog wat fotos van Park Sukamantri van vlak voor de sluiting, werkelijk een schitterende locatie, zonde dat zoiets door een paar eigenwijze pepernoten naar de kloten wordt geholpen.
Ik zal van de week als ik tijd heb er nog eens langs gaan, het staat nu 3 jaar leeg, ik denk dat ik me een hoedje ga schrikken.

Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijkenKlik om het oorspronkelijke plaatje te bekijkenKlik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken


Wat kreeg ik een heimwee bij het zien van deze foto's en die omgeving........schiiterend.
Ik hoop echt dat ik er dit jaar weer terecht kan,.
Maar hoe en bij wie te melden??
Groet,
Lizzy-Ilse.Lizzy-Ilse
Gebruiker
spacer line
 


Op 09-02-2011 21:09 schreef AkkeBart:
Ja, en nu moet ik toch helaas iedereen meedelen dat, na een eerder ontvangen brief van de Bupati er een gesprek heeft plaatsgevonden met de Fam. Prinsen en Mulders - de twee aanstichters van het kwaad - waarna zij opnieuw de eisen van de lokale overheid om het Park open te krijgen, niet serieus hebben genomen en afspraken om de PT en de VPS op te zeggen (de NL Vereniging heeft trouwens nooit rechtskracht gehad in IndonesiŽ). Beide buleh echtparen zijn met door de lokale overheid van het park verwijderd en hebben hun spullen naar een ander onderkomen gebracht.
Er worden nog pogingen ondernomen om met de andere groep eigenaren, het park te openen, maar aangezien de eisen van de peruhmahan niet worden ingewilligd door de aanstichters, acht ik de kans gering.
Ik ben onlangs gebeld door iemand die op dit forum actief is geweest, maar aangezien er geen nummerherkenning bleek, kon ik ook niet terugbellen. Hopelijk via dit schrijven kan er opnieuw contact worden gelegd.
Vriendelijke groet,


Goedemorgen mevr. Akke de Jong,
Omdat ik zo graag wil proberen deze zomer wederom accomodatie te vinden in Sukamantri en ik niets weet van de interne zaken, zou ik het op prijs stellen, wanneer ik een adres van wie dan ook kan krijgen tot betrekking meer informatie.; bijv. Sonja Prinsen?
Kunt u mij helpen?
Bij voorbaat dank.

Groet,
Lizzy-Ilse.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-02-2011 08:42 Lizzy-Ilse wrote:

[quote removed]


en ik niets weet van de interne zaken
.


Het is niet meer een interne zaak.
Dus waarom zou je dan de zaken moeilijker maken dan het is .???????


bisa dicek of makemyday .

Lizzy-Ilse
Gebruiker
spacer line
 

N.v.t. meer.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ach kasihan het is voorbij, kasihan het is voorbij.
Tja wat er zich daar precies allemaal heeft afgespeeld weet ik niet.
…ťn ding weet ik wel, wat er hier in Cisaat en Sukabumi gefluistert wordt.
De plaatselijke bevolking voelde zich enorm op hun staart getrapt door de houding van een aantal bewoners daar.
Dat is dus niet slim.
Wat er van waar is weet ik ook niet, allemaal katanya, maar waar rook is, is vuur. Emoticon: ShinySurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 11-02-2011 04:50 Malam wrote:

Wat er van waar is weet ik ook niet, allemaal katanya, maar waar rook is, is vuur. Emoticon: Shiny


Dat was niet katanya , maar breed uitgemeten in de plaatselijke kranten.
Hrs baca koran setempat , Om Emoticon: Wink

Ik vind echt jammer , je hebt alleen maar verliezers .
Vooral mensen die bepaalde plannen voor hun "oude dag" hebben.

Ik had in 2003 of 2004 aangeboden om me "in te kopen"voor ongeveer 500m2 grond , eventueel met een paar "jakartaanse" vrienden, maar werd geweigerd.

Hoop dat het nog gelijmd kan worden.


bisa dicek of makemyday .

MBoreel
Gebruiker
User icon of MBoreel
spacer line
 

Yang paling bertanggungjawab atas kecarutmarutan Park adalah si Meneer A dan Nyonya S. Orang-orang di luar Park hanya bisa menilai sebelah mata terhadap ayah saya, mereka semua buta. Ini adalah sebuah pembodohan!!Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Graag in het Nederlands zodat iedereen het begrijpt. Een subforum in het Indonesisch is hier niet (meer)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 24-04-2011 14:16 MBoreel wrote:
Yang paling bertanggungjawab atas kecarutmarutan Park adalah si Meneer A dan Nyonya S. Orang-orang di luar Park hanya bisa menilai sebelah mata terhadap ayah saya, mereka semua buta. Ini adalah sebuah pembodohan!!

De hoofdverantwoordelijken voor de problemen bij Parksukamantri zijn Meneer A en Mevrouw S.
Buitenstaanders kunnen alleen maar een deel van de situatie met betrekking tot mijn vader beoordelen.
Mensen worden op de verkeerde been geplaats.

Aldus een poging tot vertaling.

Salam buat D en P Boreel dari " Kang" Alexs .bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Vrij simpele verklaring zonder achtergronden en bovendien nog in bahasa Indonesia ook.
Ik ben een aantal weken geleden nog op het park geweest, heb ook een contactadres in Nederland gehad, maar er wordt niet gereageerd Emoticon: Confused
Heel duister allemaal.MBoreel
Gebruiker
User icon of MBoreel
spacer line
 


On 24-04-2011 14:31 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Mensen worden op de verkeerde been geplaats.Mee ens..

Allemal, sorry als ik niet spreken veel nederlands, want ik ben nog steed beginner in bahasa belanda..

Sumuhun, kang alex, disampaikan ke papa..


Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dat de hr. Boreel er buiten staat was inmiddels wel duidelijk.
Zoals eerder gemeld ben er onlangs nog geweest, kreeg ook het email adres van de gene die meer informatie kon geven, maar die geeft dus geen antwoord.
Park ziet er goed uit maar is voor de rest uitgestorven, je kan er eventueel iets kopen (mits de gene in Nederland die daar informatie over kan geven antwoord geeft) maar duidelijk is dat alleen de koper er mag verblijven, meer informatie kregen we niet.
MBoreel
Gebruiker
User icon of MBoreel
spacer line
 

Ok, i'll write in het Nederlands, sorry if it's still "kacau dimana-mana"

Het was beginnen bij 1994, toen mijn ouders (Natalie & Dicky Boreel) een ontmoeting gehad met Rosenberg in Sukabumi. Mijn Oma (Oma Marietje Boreel) heeft een guesthouse voor de Nederlandse familie in Suryakencana, Sukabumi. Mijn Ouders & Rosenberg waren elkaar ontmoeten anderen. Rosenberg aangeworven hen om samen te werken in een travel bureau (Tour Info Bureau Holten/TIBH).Daarna werkten ze samen voor enkele jaren, tot in 1997 Rosenberg zei dat hij wil een huis in Cisaat te bouwen. Het huis dat is een familie huis, het is voor Rosenberg's, Lukkenaer's en mijn familie (Boreel).
Na verloop van tijd werd het huis een grotere belangstelling, vooral voor Rosenberg's vrienden in het Nederlands. Zijn wij verboden hebben om te leven in Sukabumi? Nee. Iedereen voelt zich vrij om een huis te wonen in Sukabumi! Dat is waarom mijn ouders met Rosenberg werd initiatief om meer huizen te bouwen.
Helaas, Rosenberg is overleden in 1997 (or 1998??, i don't really remember the year he died), hij stierf toen het gebouw nog niet was afgerond. Ja, mijn vader als manager, dat hij zijn verantwoordelijkheden als stichter voortgezet. De VPS (Vereniging van Park Sukamantri) werd gevormd toen Rosenberg was overleden. Zodat de groep was niet formedunder het rentmeesterschap van het tijdperk van Rosenberg. Mijn vader, Dicky, wilde niet. Hij was slechts de vervulling van zijn taak als manager dat comfort woning blijft. En zo kwam er "Meneer A" naar het park en sloot zich in de huizen van park. De park (which it's a VPS, geen officiŽle bedrijf) veranderd in de PT genoemd. In IndonesiŽ moet een PT hebben een officieel zijn erkend door de overheid.mijn vader probeerde elke leden os VPS vragen over de PT, en hij kreeg een depressie, omdat er werea veel valse informatie over zichzelf. Hij uiteindelijk stoppen met park..
Na dat was een nieuwe manager, Pak M, hij was altijd in de problemen met de lokale bewoners.

Must off now, tot later! Continue asap..

MBoreel in Sukabumi.45havana
Gebruiker
spacer line
 

Lijkt mij toch meer een wespennest als een vacantiepark ondanks de mooie locatie,jammer dat het nu eigenlijk negatief in het nieuws is.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Bedankt voor uw uitleg tot zover, stukje bij beetje worden zo de dingen iets duidelijker.
Uw Nederlandse taal is goed te begrijpen.

Malam in Sukabumi
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Even een korte spong voorwaarts.

In 2003 of 2004 kwam ene orang turis ( Om S ) van Amsterdam
Had gesprek gehad met het bestuur ( in Utrecht).
Toen maakte hij een opmerking , jullie constructie klopt niet.
Hij wilde wel instappen als hij SHM rechten kreeg voor minimaal 500m2 grond.
Van de 10.000m2. En dat de rechtsvorm veranderd moet worden. Hij praat vaak mee als men aan praten(omong kosong) zijn in diverse site m.b.t grond eigendom/ trouwen , erfrecht etc
Dick B ging accoord ( hij was namelijk de officiele eigenaar ) , iemand van het bestuur is ook genegen om het te bespreken. Bij nader inzien ging het niet door , omdat men huiverig was over die Ome S.een Indonesier met Jakartaanse connection ( wat heet Emoticon: Wink ).
In 2005 kwam hij terug om met ibu de vrouw en S junior de boel alsnog te bekijken , werd goed ontvangen door een paar bewoners en Dick en Poppy .
Uiteindelijk had hij terug getrokken omdat in zijn ogen bepaalde zaken niet kloppen.
Toen al proeffde hij de tweespalt bij de bewoners.


bisa dicek of makemyday .

HuibBoreel
Gebruiker
spacer line
 

Beste mensen,
Hoe meer hier over gechreven wordt, hoe groter de chaos wordt. Eigenlijk is het heel simpel..... laten we gewoon het beestje bij de naam noemen. Alle ellende is ontstaan door het retro-koloniale gedrag van Dhr A...oftewel Mulders. Met Mevrouw S. wordt Prinssen bedoelt, een soort klerk van Mulders die doet wat hij wil; door gebrek aan inzicht heeft zij nog steeds niet door dat zij gigantisch door Mulders is gebruikt en misbruikt. Er zijn nog wel een paar smeerlappen betrokken, en wat te denken over een smeerlap die z'n huisje in het Park heeft verkocht aan de man van mijn nicht, terwijl hij reeds wist dat er ellende in het park was..... Hij heeft z'n centen lekker gevangen en de man van mijn nicht zit nu met de ellende. Leuk detail: ..... de betreffende smeerlap heeft een nieuw huis laten bouwen net buiten Sukabumi en speelt ook daar weer de koloniaal. Het is misselijkmakend wat die Mulders en zijn trawanten daar teweeg hebben gebracht. Helaas zijn een aantal huiseigenaren hier de dupe van....
Maar..... niet lang meer......er is licht aan het einde van de tunnel. Het RECHT zal zegevieren, let op deze woorden, voorwaar ik zeg U......pasti!
Er zal een VERRASSENDE ontknoping plaatsvinden, en alle eigenaren van huizen die niet met Mulders en Prinssen hebben samengespannen zullen VOLLEDIG hun bezit weer tot hun beschikking krijgen. Helaas voor Mulders en zijn trawanten zal het eindresultaat zuur zijn.....terecht, ze hebben het leven van zoveel mensen iets te asin gemaakt...... Bottom line moet je een Boreel NOOIT belazeren, want uiteindelijk komt het 10X erger naar je terug! Zoiets heet "kwalat" en geloof me, je kunt er beter maar verschoond van blijven!spacer line  

Ik ben al heel lang een fan van INDAHNESIA Emoticon: Party! en leer heel veel van jullie info en posiviteit die jullie uitstralen via deze site. De omong kosong is erg relax voor mijn beleving. Over Park Sukamantri heb ik een vraag of mevr. A. de Jong heel veel frustratie en boosheid hebt Emoticon: Angry naar het bestuur van park Sukamantri (????) toe.
Ik zeg maar soooo.... Aduh frustratie nya ....kenapa...en met wat voor doel geeft zij haar gevoelens door?Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,907,104 pageviews Een website van indahnesia.com