Voor het eerst naar Bali


 Subforum Bali, het godeneiland 
105 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
lindahorsey
Gebruiker
spacer line
 

Hallo allemaal,

ik ga in juni samen met mijn vriend naar Bali, Sanur (hotel sanur beach) voor het eerst! Emoticon: Shiny We hebben er super veel zin aan en willen ook graag de mooie plekken van het eiland zien. Hebben jullie tips? we houden van natuur/cultuur maar ook van actieve dingen en strand. We gaan 20 dagen.
Zijn er mensen die ervaring hebben met bovenstaand hotel?

We hebben inentingen al gehad. Zijn er verder nog dingen waar we aan moeten denken of op moeten letten?

Alvast bedankt! Emoticon: Worship

monyet_belanda
Gebruiker
spacer line
 

20 dagen lijkt mij persoonlijk veeel te veel voor Bali alleen. Dat heb je na een dag of 3 (5? 7?) toch wel gezien. Ik zou je echt aanraden om ook ergens anders te gaan kijken. Sumatra? Java? Lombok?brendababe
Gebruiker
User icon of brendababe
spacer line
 

Ja is waar dan wil je na 20 dagen gillend naar huis. Ik zou ook zeker wat andere eilanden doen zoals Lombok of de Sunda eilandenof Java of Sumatra enz genoeg andere eilanden
Neeeeeeeeeee 20 dagen te lang op Bali!!!!


adu zeg!!! ben kapok!!

robbert
Gebruiker
spacer line
 

Hoi,

Dus maar enig tegenwicht geven, zelf kom ik al jaren op Bali en gemiddeld
2 maanden en dit eiland verveelt mij nog steeds niet. Zeker als je cultureel geinteresseerd bent dan heeft Bali veel te bieden.
Het meest handige is een paar keer voor een hele dag een "transport" te regelen (bij SB zitten er zat), je komt er dan vanzelf wel achter wat jou het meest interesseert. Het mooiste zou zijn als je dan vervolgens zelf per motor of auto het eiland verder verkent op basis van die dan opgedane ervaringen.
Overigens "transport" voor een hele dag kost ca.
Rp. 250.000 voor vlakbij (Dps. - Kuta - Seminyak)
300.000 wat verderweg (Genyar e.o.)
350.000 verderweg (Lovina e.d.) Prijzen Febr. jl.
Voor de rest ; laat je niet gek maken door de verkoopstertjes, maar ook niet door de mede forumleden,hi.
Veel plezier
Robelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Hai Linda,

Wat heerlijk dat jullie 20 dagen naar Indonesie gaan! Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, zul je er zeker van genieten. 20 dagen Bali lijkt mij ook wat aan de lange kant, maar er zijn genoeg dingen waar je het mee kunt combineren. Bijv. een stuk Oost Java en Toraja in Sulawesi. Vooral dat laatste vind ik zelf erg mooi. je kunt ook alleen Bali en Sulawesi nemen, dan heb je wat meer tijd, of juist alleen Bali en Java, daar valt ook meer dan genoeg te zien. Bali ken ik te weinig om veel van te vertellen, ik ben er 2 keer geweest, er lopen hier veel doorgewinterde Baligangers rond. Ik raad je aan om zo min mogelijk vantevoren te boeken, Indonesie is een land bij uitstek om lekker te backpacken, overal meer dan genoeg aanbod van hotelletjes, vervoer, eettentjes etc. Geen enkel punt en dan kun je zelf zien waar je je het prettigst voelt. Ligt jullie vliegreis al vast en vlieg je ook vanuit Denpasar weer terug? Ik vind zelf het binnenland van Bali mooier dan de kust, maar je kunt vanuit Sanur ook talloze uitstapjes maken. Ubud was vroeger erg leuk, waarschijnlijk nog wel. Ulu Watu in het Zuiden is ook erg mooi.
Tja, er zijn meer dan genoeg mooie dingen te zien/beleven. Laat het een beetje komen zoals het komt (als je van zo'n levensinstelling houdt), dan maak je de leukste dingen mee.
Veel plezier. Elsbethmvisscher
Gebruiker
spacer line
 

Wij gaan ook in juni en wij gaan 28 dagen.
Wij vinden dat niet te lang hoor.
Wel zitten wij op vierverschillende plekken, waarbij we Kuta overslaan.
Op iedere plek ongeveer een week en dan lekker om de dag een tripje of wat doen en de andere dag lekker bij het zwembad of aan het strand.
Heerlijk relaxed juist. Waarom alles zien binnen 2 weken ?
Wij zijn ook wel eens 2 weken op Bali geweest, maar dat vonden wij te kort.
Nu gaan we voor het eerst met ons zoontje en nemen we alle tijd.senior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 

Ben het eens met een paar anderen, Bali verveelt niet, ga zelf dit jaar weer voor 9 weken : twee weken totaal niks doen en er dan op uit op de motor,oa "oude",lokale bekenden in wat afgelegen dorpjes opzoeken die ik vorig jaar of de jaren daarvoor pas heb leren kennen etc....kris kras over het eiland op je dooie gemak....niks mis mee.en wellicht een tripje naar Java, Lombok, Komodo


hati hati, pelan pelan

miumiu
Gebruiker
spacer line
 

Hoi Linda, ervaar zelf of je 20 dagen Bali te lang vindt. Ik ga zelf sinds 2000 voor een maand naar Bali en ik verveel me niet. Ik hou van Bali. Ga elk jaar naar verschillende plaatsen Nusa Dua, Seminyak, Legian en dit jaar Sanur.In Kuta wil ik niet verblijven, leuk om af en toe er naar toe te gaan. Er is genoeg te doen en te zien. Zoek je de drukte dan ga je naar Kuta, zoek je de rust ga dan naar het binnenland, het oosten of noorden. Wat ik je vooral aanbeveel is om naar Ubud te gaan en eventueel een paar dagen te verblijven. Er zijn daar hotels, dure en goedkope, met het mooiste uitzicht.Raadpleeg de tripadvisor.
En inderdaad, laat je niet gek maken door de opdringerige verkopers./verkoopsters. Hoe vervelend ook, zij willen wat verdienen.
P.s. Sanur Beach is een goed hotel. Het ligt alleen niet op een loopafstand van het centrum (Jl. Danau Tamblingan). In elk geval veel plezier.
sudanita
Gebruiker
spacer line
 

Bali...ik woon er al vijf jaar en nog ben ik niet uitgekeken op dat heerlijk eiland! Dat is juist zo fijn aan Bali: van oost naar west en van zuid naar noord, het is allemaal zo verschillend. Maar je moet dat willen zien, je moet openstaan voor deze bijzondere cultuur, voor de openhartige mensen, voor de schitterende natuur. Maar geldt dat niet voor iedere vakantie of verblijf in een vreemd land ? In onze Homestay in Oost-Bali ontvangen we regelmatig gasten met wie we naar familie-ceremonies gaan, wandelingen maken door de schitterende natuur van Oost-Bali, dagtochten maken met de auto, een schooltje bezoeken, een Balinese dansles met kinderen bijwonen, workshops bekijken, op familiebezoek gaan etc. etc. Kortom: als je je gedurende die 20 dagen verveelt op Bali, dan ligt dat toch echt aan jezelf. Voor IndonesiŽ geldt, net als voor alle vakantielanden: gebruik je gezond verstand, sta open voor een nieuwe cultuur, geniet van de bijzondere natuur, en je zult met mooie herinneringen terugkeren naar Nederland. Een hele fijne tijd op Bali toegewenst, lindahorsey !


Beleef Bali van binnenuit , met de mensen die er wonen *

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ai, ik heb geloof ik de plank helemaal mis geslagen met mijn opmerking dat 20 dagen Bali mij een beetje lang leek. Ach, het hangt er ook van af wat je wilt in een vakantie. Maar ik kan me voorstellen dat je er bijzonder prettig kunt wonen. Zeg Sudanita, waar is die homestay van je, heb je een mailadres? Ik wil volgend jaar met mijn gezin naar Indonesie (o.a. Bali) en ik vond je verhaal erg leuk klinken.Ik ben het verder helemaal eens met je opmerkingen: gezond verstand gebruiken, open staan, laat het komen zoals het komt en geniet. Dat heb ik met mijn Indonesie-reizen altijd dubbel en dwars ervaren. Vooral niet teveel plannen, dan kun je onderweg alles doen wat onverwacht op je pad komt, heerlijk. je rolt van het ene in het andere en verveel je nooit.
Linda, veel plezier met je reis.
ElsbethJohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

20 dagen is niet lang hoor. Potentiele dagindeling:
- In de ochtend, bij tijds opstaan en ontbijten;
- Daarna kop koffie erachteraan;
- Zon begint nu toch wel goed te branden: tijd voor een duikje in het zwembad!
- Daarna komt de onrust en hup, naar het strand;
- Plekkie zoeken en Jakarta Post laten aanrukken;
- Dan is het al in de middag en wordt het tijd om eens over het strand te banjeren (onderweg wat kopen natuurlijk);
- Vervolgens terug naar hotel om te douchen en kleren aan te doen;
- Ergens happen (dooreten want....);
- Zonsondergang kijken!! (met kinderen mee geeft dit een nog fijner gevoel;
- Daarna naar het hotel om te tukken.
Bovenstaande punten kunne worden voorzien van de nodige familieleden en/of vrienden die mee zijn gekomen naar Bali.
Bovenstaande 20 keer herhalen en je zult merken dat het 1695 keer te weinig is Emoticon: Wink

Veel plezier!


Begin de details te vergeten

sudanita
Gebruiker
spacer line
 

Elsbeth schreef : "Zeg Sudanita, waar is die homestay van je, heb je een mailadres? Ik wil volgend jaar met mijn gezin naar Indonesie (o.a. Bali) en ik vond je verhaal erg leuk klinken.

Dankjewel voor het compliment, Elsbeth. Natuurlijk hebben we een mailadres en een mooie, informatieve website, maar dit is een forum en volgens de regels van een forum mag ik hier geen directe reclame maken voor onze Homestay (anders krijg ik ruzie met Jeroen). Maar met een beetje speurwerk op internet zul je ongetwijfeld bij onze site terecht komen. Jullie zijn van harte welkom!


Beleef Bali van binnenuit , met de mensen die er wonen *

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Hai Sudanita, nou, dat was inderdaad een makkie om je website te vinden. Het ziet er erg aantrekkelijk en sympathiek uit. Ik ga het adres ergens opslaan, wie weet kom ik volgende zomer langs?
groetjes ElsbethPamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Afgelopen februari hebben wij 1 week in een Homestay in Lovina Beach/Singaraja doorgebracht. Een fantastisch Homestay direct aan het strand. Kosten: Ä 6 p.p.p.n. incl. ontbijt. Het zijn leuke appartementen: zit/slaapkamer en badkamer met warm/koud watersenior
Gebruiker
User icon of senior
spacer line
 


On 18-04-2008 23:14 Pamelabak wrote:
Afgelopen februari hebben wij 1 week in een Homestay in Lovina Beach/Singaraja doorgebracht. Een fantastisch Homestay direct aan het strand. Kosten: Ä 6 p.p.p.n. incl. ontbijt. Het zijn leuke appartementen: zit/slaapkamer en badkamer met warm/koud water


Dus nog steeds dezelfde prijs als vorig jaar??? Hoe is het mogelijk...... Emoticon:


hati hati, pelan pelan

ketut.nl
Gebruiker
User icon of ketut.nl
spacer line
 


Dus nog steeds dezelfde prijs als vorig jaar??? Hoe is het mogelijk...... Emoticon:


Als ik me niet vergis kreeg je vorig jaar rond deze tijd zo'n 12000 rupiah voor een euro. Nu 14500... Dus als daar de prijzen 20% zijn gestegen, betaal je omgerekend nog hetzelfde.Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Als ik me niet vergis kreeg je vorig jaar rond deze tijd zo'n 12000 rupiah voor een euro. Nu 14500... Dus als daar de prijzen 20% zijn gestegen, betaal je omgerekend nog hetzelfde.


Mr. Ketut u heeft gelijk wat die 20% betreft, maar dan is het nog spotgoedkoop en de service, die je daar krijgt is fantastisch! We zijn zelfs door de zoon Ketut uitgenodigd voor een hele lekkere maaltijd bij hem thuis.Grandioze mensen zijn het.Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 

Dag lindahorsey,

Ben zonet terug van een half jaartje bali.... en was mijn 19de reis in bijna 8 jaartjes.

Have fun in bali.... 20 dagen is wel heeeel erg kort maargoed proef er maar even van ! wellicht wordt dan je volgende reis iets langer ;-))


Live life to the max.......

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Pamela, Heb je het adres van die homestay waar je het over had?
Alvast bedankt,
groet elsbeth4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 19-04-2008 15:52 Martin-Solo. wrote:
Dag lindahorsey,

Ben zonet terug van een half jaartje bali.... en was mijn 19de reis in bijna 8 jaartjes.

Have fun in bali.... 20 dagen is wel heeeel erg kort maargoed proef er maar even van ! wellicht wordt dan je volgende reis iets langer ;-))
ff off topic:

Ha, die Ed, weer terug dus.
Ik heb me af gelopen week nog afgevraagd waar je zat en of iemand op het forum wist of je op bali zat, kreeg geen antwoord van hun maar nu van jou.
Wij zaten in Januari ook op Bali maar geen jongeman gezien die Eduard heet.
We gaan Juni weer heen.
Leuk dat je hier weer bent
Gr. Tante Yo Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Elsbeth,
De familie heeft een eigen website gemaakt door een Nederlander. Je kunt het vinden onder www.gede-homestay.com
Groetjes,
Pamelaelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Dank je Pamela, ziet er leuk uit, zeg! dat wordt keuzes maken volgend jaar, ik wil teveel zien.
Elsbetheppos
Gebruiker
spacer line
 

je hoeft je echt niet te vervelen in bali, als je er 1 keer bent geweest dan wil je misschien elk jaar weer er naar toe. zo is het ons ook vergaan ,we gaan elk jaar weer . het verveeld ons teminste niet. maar ja je moet je toch zelf vermaken , er is zat te zien, en te doen .veel plezier in het mooie baliarnoud
Gebruiker
spacer line
 

hoi,ik vind het gelul,dat 20 dagen teveel is voor Bali,ik heb niet alle reackties gelezen,maar,ik heb er weken vertoeft.als je een beetje afwykt,van de toeristische plekken,dan zie je,het echte bali,en zo mooi en vriendelyk.bali bagus.ik schryf net,wat bali verslagen,voor mensen,die daar heen gaan.als je ook meer wilt weten,vele tips enz.[behalve hotel tips-]mail me maar,schryf ik alles op,wat ik weet. ministryarnoEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.msn.com oke,dan hoor ik het wel,doeg.groeten van Arnoud.monyet
Gebruiker
User icon of monyet
spacer line
 

Je kan je zeker voor langere tijd vermaken in Bali, maar boek volgende keer misschien niet 20 dagen in ťťn hotel, want op Bali is rondreizen een 'must'. Als je in Sanur verblijft zul je er zeker een huurauto nodig hebben, want op Sanur zelf ben je redelijk snel uitgekeken. Echter de ligging is wel beter t.o.v. Ubud en de markt in Sukawati. Maar nogmaals, huur een auto!


From Dayeuhkolot with love

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

91,529,171 pageviews Een website van indahnesia.com