Bali afschermen van Java bij uitbraak vogelgriep??


 Subforum Bali, het godeneiland 
80 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
celeton
Gebruiker
User icon of celeton
spacer line
 

HI MENSEN, WAT DENKEN OF WETEN JULLIE HIER VAN?? Is het mogelijk om Bali op slot tedoen als er echte H-virussen rond waren in Indonesia?
Heeft men daar al aan gedacht als er een pandemie uitbreekt!!!

In het wetenschappelijk journaal Cidrap haalde onderzoeker Vivi Setiawaty van het Biomedisch en Farmaceutisch Onwikkelingsprogramma aan stellende dat een 16-jarig Indonesisch meisje overleden zou zijn door een infectie door een combinatie van twee verschillende soorten griep-virussen in april 2007.

Cidrap stelt dat het de ziekte van het meisje plaats had in de periode dat de Indonesische overheid geen virus-monsters meer doorstuurde naar het internationale laboratorium van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. "Dergelijke infecties zijn een grote zorg vanwege de mogelijkheid van genetische kruisingen die zouden kunnen leiden tot een nieuwe variant die eenvoudiger overdraagbaar is van mens tot mens, en benadrukt de noodzaak tot internationale samenwerking voor gebieden die zowel te maken hebben met de normale menselijke griep alsmede de vogelgriep," aldus het raport van Cidrap.

Kandun liet weten dat IndonesiŽ zich zal moeten bezig houden met een betere surveillance, inclusief laboratorium-capaciteit. I Gusti Ngurah Mahardika, een viroloog en microbioloog aan de Udayana Universiteit in Denpasar, liet weten dat een dergelijke dubbele infectie hoogstwaarschijnlijk niet de eerste keer was in IndonesiŽ, maar nog niet eerder herkend was omdat onderzoekers zich voornamelijk richten op H5N1 en niet de andere H-virussen, waaronder de normale menselijke variant.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Moet men Bali op slot doen om de rest van Indonesia te vrijwaren van dit virus? Of bedoelt u dat Bali moet worden beschermd tegen de "indringers" van buiten?
Bali is nog steeds een onderdeel/stuk van Indonesia, net zoals Lombok, net zoals Sumbawa, net zoals Java. Moeten die ook worden afgesloten?

By the way, RI stuurt geen monsters meer door naar de WHO omdat ze het uitsluitend wil verkopen c.q. sturen naar de hoogste bieder (waarschijnlijk de farmaceutische industrie). Ongehoord dat men de gezondheid van haar volk verkwanselt voor geld.celeton
Gebruiker
User icon of celeton
spacer line
 

Ongehoord dat men de gezondheid van haar volk verkwanselt voor geld.

Ja dat is op veel plaatsen in de wereld zo, eerst het geld Emoticon: Laugh out loud en dan het volk Emoticon: Bye bye .
Maar wat ik meer bedoel is dat het op b.v Java veel meer voorkomt de laatse jaren en op Bali sporadisch voor zo ver ik het weet.

Dus als het echt gebeurt(wat niet tehopen is) dan kan je de eilanden toch wel afsluiten om de bevolking te beschermen of zijn daar nog geen plannen voor gemaakt?
Want als je daar toch zit voor langere tijd, dan wil je toch wel weten of alles goed geregeld is ??Hoewel het blijf indonesia!, en is men dan aan de wolven overgeleverd??
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

As far as I know - en ook gezien de records tot nu toe - is OF de overheid zich niet bewust van het sluipende gevaar, OF men gaat er weer eens onbezonnen, careless mee om. Maar verwacht niet teveel.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Er is al enige tijd weinig gevaar meer H5N1. Er is een vaccin tegenwoordig.
Dus het gevaar van een pandemie is niet oppertuun.

Dat staat natuurlijk los van de vraag dat RI met zijn bevolkingsaantallen zou moeten beschikken over gespecialiseerde laboratoria. Maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Voor zover ik weet zijn er reeds ioverheidsinvesteringen in die richting.


It's only kinky the first time.

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Topic titel ietsje verduidelijkt... voor je het weet gaat het over religie en zo Emoticon: WinkYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-03-2008 02:47 oyibo wrote:
...dat RI met zijn bevolkingsaantallen zou moeten beschikken over gespecialiseerde laboratoria. Maar dat is slechts een kwestie van tijd.
Voor zover ik weet zijn er reeds ioverheidsinvesteringen in die richting.


Hoop doet leven Oyibo, maar ik zou de corrupte boevenbende in Jakarta niet onderschatten. Het kan hen niets schelen wat er met het volk gebeurt, als ze er maar fiks geld uit kunnen slaan. Je staat af en toe verbaast hoe men uit allerlei ellende weer geld weet te slaan in het eigen voordeel (c.q. eigen portemonnee). Totaal geen enkele scrupules.Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 22-03-2008 16:03 celeton wrote:

Ja dat is op veel plaatsen in de wereld zo, eerst het geld Emoticon: Laugh out loud en dan het volk Emoticon: Bye bye .

Meest recent voorbeeld China en Tibet. Is China nu verbannen v/d spelen? Wat vindt Willem Alexander hiervan? Hem hoor je niet dat China niet moet mee doen of dat hij thuis blijft.

Global warming is ook een grote onzin, ten minste de oorzaak ervan. dus miljarden worden uit de belasting betalers portomonee geroofd aan deze hoost.

Als er een epidemie uitbreekt op Bali, komt mooi uit voor hen die hun tentakels hebben zitten in de medische voorzieningen. Veel obat is nodig en zal zeker met een hoge prijs worden verkocht.

Was/is er ook niet zo iets als Obat voor 1000Rp voor de armen. En alles is opgekocht door zij die de markt beheersen. Zij hebben geen interesse bij Obat voor 1000rp voor de armen. gewoon het volle pond betalen niet als ieder ander.

De een zijn dood is de ander zijn brood. Of vul i.p.v dood, lijden in.

In Duitsland zijn vele goede medicijnen te verkrijgen, doch door diverse stomme regeltjes (commerciele??) zijn die verboden op de Nederlandse markt.

Stevia is een suiker vervanger doch verboden op de Europesche markt omdat anders de suiker multinationals zeer veel geld gaan verliezen. En dat kan natuurlijk niet.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

82,722,178 pageviews Een website van indahnesia.com