[Centraal] Prijzen van vliegtickets


 Subforum Tickets, luchtvaart en vervoer 
74 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jstar
Gebruiker
spacer line
 

Één van de eerste dingen die ik heb gedaan, was onze vertrek positie veranderen.

Het is nu eenmaal zo, dat vluchten uit Europa veel goedkoper zijn dan uit Azië. Dus eerst moest er een enkele reis worden geboekt naar Europa, wat redelijk duur was. Maar na anderhalf jaar heb ik dat al terug verdiend met altijd te reizen vanuit BE/NL/DE/FR nààr Indonesië i.p.v. andersom.

Wat ook veel belangrijker als je zou denken als je veel reist, zijn de mijlen van de maatschappij. Ik ben dus redelijk loyaal (SkyTeam, OneWorld, ...) en dat levert ons lounge toegang op in de meeste internationale luchthavens. Ik koop ook redelijk vaak mijlen voor upgrades e.d. Er is een ongelofelijk verschil met ergens moeten rondhangen gedurende drie uur, en lekker kunnen ontspannen met gratis drankjes en eten en douche faciliteiten.

Vandaar dat mijn vrouw ook tientallen kredietkaarten heeft (een Indonesische Ibu 2 ziekte), zodat we bij binnenlandse vluchten met Lion, AirAsia, etc. altijd wel een lounge hebben (BCA, BNI, BRI, Standared Chartered, ...). We komen nu net uit Medan en -natuurlijk- had Lion weer meer dan drie uur vertraging. Anders is dat een kleine ramp, nu is het een beetje ongelegen. Die kaarten helpen ook altijd bij restuarants; ze geven overal wel ergens korting op.

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Jstar,

Klopt inderdaad. Zowel de vluchten, frequent flyers miles als de credit kaarten.

Heeft iemand (Bule) ervaring met aanvraag van BNI/Garuda Miles credit kaart toevallig?Heldere ziende

jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 

Ik zie dat KLM tegenwoordig weer cityhoppers inzet, indien je vanaf Brussel via Amsterdam naar Jakarta vliegt. Maar de prijs is slechts enkele tientjes lager dan boeken vanaf Schiphol zelf, dus dat is alleen interessant indien je kort bij België woont.

Grappig vind ik ook, dat ik bij Skyscanner kan boeken vanaf het voor mij naburige Maastricht naar eindbestemming Solo, dus de hele reis met één ticket.
Naar en van Schiphol met een KLM bus, vanaf Schiphol via een korte stop in Maleisië naar Jakarta, van daar v.v. met Garuda.
Alles bij elkaar voor een acceptabele prijs van € 748 voor een 180 dagen ticket, en dat is dan even veel als vanaf Schiphol zelf, dus die trip met de KLM bus is in feite gratis..
Maar die zelfde reis van Maastricht tot alleen Jakarta is slechts € 636, ook weer even veel als vanaf Schiphol zelf vliegen.
Het is wel een relatief duur Garuda tripje van Jakarta naar Solo voor € 122 v.v..
Dus kan ik beter losse tickets boeken met Lion Air, Wings Air of Sriwidjaya Air vanaf Jakarta naar Solo voor ongeveer € 60 v.v., waarmee ik bovendien nog flexibel ben in de aansluitingstijden op Soekarno Hatta.
Want op de heenreis is de overstaptijd op Soekarno-Hatta maar liefst 12 uur, in praktijk een verplichte overnachting in een hotel nabij het vliegveld dus, terwijl er tegenwoordig wel nog een Wings toestel laat in de avond naar Solo vertrekt, met een stop-over tijd van 3 uur, dus goed te doen.it's good to touch the green, green grass of home

jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 17-08-2018 14:56 schreef erwin:

[quote verwijderd]


Wij vertrekken op 29 juni. Voor die dag is ook .de niet goedkoper. Het is trouwens de goedkoopste vlucht op skyscanner. De vluchten met 1 of meerdere tussenstops zijn allemaal duurder.

Ik zie nu die rechtstreekse 30 dagen Garuda tickets Amsterdam-Jakarta v.v. met vertrek op 29 juni bij zowel Skyscanner als Momondo staan voor € 595.
En inderdaad goedkoper dan andere vluchten met tussenstop.
Tenzij je er voor kiest vanaf Franfurt of Parijs te vertrekken.
Dan is er Saudia Air al voor ongeveer € 500.
En bij die maatschappij geldt die prijs vaak ook voor tickets langer dan 30 dagen, soms tot wel 180 dagen toe, dit in tegenstelling tot Garuda.


it's good to touch the green, green grass of home

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik ben weer bezig te boeken maar ik zie zulke rare prijzen voorbij komen .
Ik ondekt dat de KLM enkele reis duurder is als retour.
Ongelooflijk hun verhaal omtrent die prijs ontwikkeling.
Totaal niet doorgrondelijk en over transperant gesproken dat helemaal niet.


[10:06, 17-9-2018] k kom tot een vervelende slotsom dat de ticket voor enkele reis duurder uit valt dan retour reis. Ik vind dit schandalig en begrijp niet hoe dat mogelijk is Enkele rei is 755 euro en retour is 629. dat ook te duur is als aan bieding Ongelooflijk dat zo iets mag en kan bestaaan.
Dan neem je een retourtje en laat die retour vervallen zonder meldingen

[14:03, 17-9-2018] KLM Royal Dutch Airlines: Ticketprijzen zijn gebaseerd op een retour. We bieden verschillende tariefklassen aan, waarbij de laagste tarieven zeer strikt zijn en niet gewijzigd of geannuleerd kunnen worden. Hogere tarieven bieden meer flexibiliteit. Een enkele reis kan over het algemeen alleen in deze hogere tariefklassen geboekt worden. Daardoor zijn enkele reizen relatief duurder. Deze keuze is gebaseerd op verschillende commerciële overwegingen, zoals de concurrentie op dezelfde route en de populariteit van een bestemming. Hierdoor kan het inderdaad voorkomen dat een enkele reis in sommige gevallen duurder is dan een retourticket.

[14:18, 17-9-2018]: Dit verhaal is gewoon absurd. Dus de maatschappij vind het normaal dat je naast een passagier komt te zitten die minder betaald en de zelfde service mag ontvangen. Ook betreft de na zorg is door een enkele reis voor de maatschappij een minder kosten post. Hier ga ik wat mee doen. Zoek de publiciteit op, om dit oneerlijke manier van handelen eens aan de kaak te stellen. Want als je minder betaal voor retour dan boek je dat en laat bij de terug reis je eigen niet afmelden, zodat u op die datum de zorg van een passagier die niet op komt dagen en daarmee toch de maatschappij in het negatieve beeld van krijgen...

[17:55, 17-9-2018] KLM Royal Dutch Airlines: Ticketprijzen zijn gebaseerd op de boekingsklasse waarin je ticket is geboekt en op de specifieke route van je reis. De prijzen voor Economy en Business Class zijn onderverdeeld in een aantal verschillende boekingsklassen. Elke boekingsklasse heeft verschillende ticketvoorwaarden: wijzigbaar of niet-wijzigbaar, inclusief ruimbagage of niet, een minimum en maximum toegestaan verblijf, etc. Iedere boekingsklasse heeft een ander tarief. De meest strikte boekingsklassen hebben de laagste prijs en zijn het snelst uitverkocht. Hogere boekingsklassen zijn minder beperkt en hebben een hogere prijs. De prijs is dus gebaseerd op de boekingsklasse die is geselecteerd. Deze boekingsklassen hebben een beperkte beschikbaarheid en de ticketprijzen zijn hiervan afhankelijk. De beschikbaarheid kan flink verschillen van dag tot dag en van vlucht tot vlucht, wat betekent dat de ticketprijs van een specifieke vlucht drastisch kan toe- of afnemen.

Daarnaast zijn de ticketprijzen deels gebaseerd op de prijzen van concurrenten die dezelfde route, direct of indirect, aanbieden. De kostenstructuur verschilt per route. Een route van een vlucht is gebaseerd op het land van vertrek, wat betekent dat een vlucht die geboekt is met vertrek vanuit Nederland naar een ander land een andere prijs kan hebben dan een vlucht die vertrekt vanuit een ander land naar Nederland.

[18:44, 17-9-2018] : Dit is nog niet duidelijk niet eerlijk en transparant je kan het niet begrijpen dat een maatschappij zo werkt afkijken naar andere maatschappijen. Je zou voor zorg moeten dragen dat men eerlijk te werk gaat en goed voor u potenciele klanten zou moeten zijn. Heb jaren geleden met KLM gereist, maar door zo je eigen op die manier te profileren ga ik bij u concurrent wel mijn ticket kopen.Want aan klantenbinding is iets vreemd voor de KLM.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 17-09-2018 23:27 schreef zieleffe:
Ik ben weer bezig te boeken maar ik zie zulke rare prijzen voorbij komen .
Ik ondekt dat de KLM enkele reis duurder is als retour.
Ongelooflijk hun verhaal omtrent die prijs ontwikkeling.
Totaal niet doorgrondelijk en over transperant gesproken dat helemaal niet.

[quote verwijderd]

Het is gewoon te gek voor woorden dat KLM voor een enkele reis meer vraagt dan een retour.
Dat valt toch werkelijk aan niemand geloofwaardig uit te leggen.
Dan neem je toch een fictief retour ticket, ook als je die retour datum nu nog niet weet, en je per se met KLM denk te moeten vliegen.

Overigens zag ik bij skyscanner.de voor oktober al enkel reis tickets Amsterdam-Jakarta vanaf € 299, met Oman Air, en in november, voor € 253 met China Eastern
Maar dat is wel met een wel erg lange stop in Muscat of Shanghai, en ik begrijp, dat kan en wil niet iedereen.
Maar als je, zoals ik, wat avontuurlijk bent ingesteld en nog goed ter been, zou ik het wel weten.
Ook zijn er in die zelfde periode aantrekkelijke alternatieven, met korte overstap, voor ongeveer de helft van die belachelijke KLM prijs.


it's good to touch the green, green grass of home

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Al heel lang zijn de enkele reizen relatief duur t.o.v. retourvluchten. Had veel te maken met zakenreizigers (die geld te spenderen hadden) want een toerist koopt gewoon de heen-en-terug. Je kan er weinig aan doen behalve het goedkoopste alternatief vinden, klagen heeft geen zin.jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 23-08-2018 09:51 schreef jupje:

[quote verwijderd]

Ik zie nu die rechtstreekse 30 dagen Garuda tickets Amsterdam-Jakarta v.v. met vertrek op 29 juni bij zowel Skyscanner als Momondo staan voor € 595.
En inderdaad goedkoper dan andere vluchten met tussenstop........

Aardig om te zien, dat de prijs voor die 30 daagse rechtstreekse vlucht Amsterdam-Jakarta met Garuda momenteel verkrijgbaar is voor € 581 (bij flighttix.de via skyscanner.de).
Gevolg van de dalende roepia?

Voor avontuurlijke reizigers zonder haast (lange stop-overs in Xiamen) : last minute vlucht Amsterdam-Jakarta, vertrek 1 oktober terug 21 oktober, met Xiamen Airlines voor de weggeefprijs van € 369 (bij Gate1 via Momondo).
Wie zei dat vliegtickets naar Jakarta duur zijn?


it's good to touch the green, green grass of home

swat17
Gebruiker
spacer line
 

jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 17-10-2018 17:43 schreef swat17:
Aanbiedingen naar ZO-Azië

nl.pepper.com/aanbiedingen/aan(...)uthern-airways-79672


Die China Southern aanbieding is al enkele dagen aan de gang, vanaf Amsterdam, zowel naar Jakarta als naar Bali.
Vanaf € 336 kost dat grapje bij skyscanner, b.v. vertrek 13 of 14 november, terug 10 december.
Lange tussenstops in China?
Niet naar Jakarta, op de heenreis slechts 2 uur, op de terugreis amper 4 uur.
Maar naar en van Denpassar zijn er wel erg lange stops in Guangzhou.
Ongunstige vertrek- en aankomsttijden?
Ook niet, n.l. 12.30 uur vertrek in A'dam, aankomst Jakarta eveneens 12.30 uur, dus aansluitend doorvliegen naar de meeste bestemmingen in Indonesië is goed mogelijk.it's good to touch the green, green grass of home

swat17
Gebruiker
spacer line
 

In Guangzhou kun je een gratis overnachting krijgen bij een overstaptijd van 8 uur.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Wowwww.


Heldere ziende

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,784,517 pageviews Een website van indahnesia.com