Blanke man als echtgenoot, vrouw blijft 'hoer'


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
72 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Het is het zelfde als je in Amsterdam warmoestraat werkt. Op den duur, zie je alleen maar junks en hoeren. Maar dit betekent niet dat Amsterdam zo is.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


On 24-01-2008 19:06 sidia wrote:

...

Ik begrijp niet Ziel.

Is er dan een verschil of je .je eigen familie oplicht of je de bank of staat oplicht ?
Mag je de bank / staat oplichten en je familie niet (mss vrienden ook) ?
Of is het omgekkerd , mag je je familie/vrienden oplichten en de bank/staat niet ?

Moet ik dat nog uitleggen Om Sid?
Als je iemand uit je Familie geld aftroggeld dan kan dat een veel grotere input hebben.
Maar een groot bedrijf als die Franse bank Société Générale die 5 miljard ziet verdwijnen ( knap van die vent,hij is nu pikpote ) , zit misschien wel in Indonesie zijn geld op te maken.
Kunnen ze van hem profiteren, leuker kunnen je het niet maken.
Die merken er niet zo veel van, die bank, het gaat morgen gewoon open hoor.
maar het is wel een groot verschil met een persoon die bestolen word. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yawn Emoticon: Devil
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Sidia, wat is waarheid ? als er twee mensen op straat kussen denk men dat ze verliefd zijn maar het kan ook dat hij haar feliciteren etc. allebei zijn waar.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 24-01-2008 19:30 Hitami wrote:
Het is het zelfde als je in Amsterdam warmoestraat werkt. Op den duur, zie je alleen maar junks en hoeren. Maar dit betekent niet dat Amsterdam zo is.


Wat die WAO-ers betreft? Cijferinformatie. Hoe ik er aan kom? Sorry, geheim.
Kan het niet met bewijzen staven. Maar als je lang genoeg rondstruint in RI en goed rondkijkt dan kom je er vanzelf wel achter als je ook met Nederlanders omgaat.
Nogmaals: de goeden niet te na gesproken, er zijn er ook voldoende met wie ik niet graag zou ruilen, doodgewoon omdat ze geestelijk (of lichamelijk) niet meer in staat zijn te werken. En ik ben blij dat ik dat nog wel kan.
Maar degenen die de boel flessen, verdienen hier dubbel en dwars. Denken dat niemand het ziet of doorheeft.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

YB

Het is natuurlijk niet goed te praten.
Maar even voor het gemak, de wetgever meet ook met 2 maten. Dat excuseert het gedrag niet, maar maakt het wel begrijpelijk. Het is dan aan de mensen, en de afrekening op hun gedrag komt vanzelf. Onvermijdelijk.
It's only kinky the first time.

Hitami
Gebruiker
spacer line
 

YB en anderen die in Indonesie wonen, de indruk die ik soms krijg is dat jullie er te lang in Indonesie wonen dat verfrommelt beeld krijgen.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Hitami,

Als je als Nederlander in een derde wereld land woont en werkt en dat voor meerdere jaren aaneengesloten is het normaal dat het wereld beeld enigszins wijzigt. En kijkt de mens anders de wereld in. Nog los van cultuur en geloofsverschillen al dan niet aanwezig (veelal wel), vergt aanpassing en ook integratie. Een samenleving die nog al wat kenmerken heeft en die verre van Nederlands zijn. Ik denk dat de mensen zelf ondertussen wel weten wat en waar verschillen zijn. Als een samenleving honger en armoede kent is dit 1 van de kenmerken die zijn weerslag heeft in het denkbeeld van de mens uit een andere wereld. Dit gegeven is onder andere verantwoordelijk voor reacties naar de “vreemdeling” U en ik bijvoorbeeld. Wij zijn rijk. Kennen nauwelijks honger en armoede. Ik heb op het forum weleens gezegd dat mijn beeld niet Nederlands is maar daarom de reacties van Nederlanders wel begrijp alleen mijn waarnemingen zijn andere. YB heeft m.i. hetzelfde. En ik begrijp dat zijn werkzame leven zich afspeelt in het sociale gebied der Indonesische maatschappij waar problemen een gezicht hebben en mensen persoonlijk spreekt. Dan zijn er nog ondernemers die erg veel last hebben van het gangbare ambtenaren systeem. Laat ik dat zo maar benoemen.

Er zijn voorbeelden genoeg van armoede, kindertjes aan het raam van je auto die roepen dat ze honger hebben. Moeder of vader die even verderop zitten te kijken op afstand hoe succesvol hun kroost is. Invaliden in allerlei vormen bij het stoplicht die hun mankementen laten zien. Een greep uit voorbeelden. Nee ik heb geen eelt op m’n ziel maar zie wel dat er een andere bijdrage moet zijn dan het persoonlijk geven van euro’s of rupiah’s, dollars of enig ander lokale eenheid.

Dan zijn er nog de verborgen vormen van financieel gewin, voorbeeld ergens op het forum van de chauffeur die weet dat na 2 weken de vraag vanzelf komt. Er ontstaat onwillekeurig een band met degene die jou 2 weken rond toert. En zo zijn er oneindig veel voorbeelden.

En dan natuurlijk nog de vrouwen en mannen die om economische reden graag een buitenlander willen. Op alle continenten heeft dit plaats en ambassade medewerkers kunnen boekdelen schrijven over dit gegeven.

Beroepshalve ben ik in veel landen werkzaam geweest en nog. Varierend van een paar maanden tot enkele jaren. En begrijp veel forummers, en hun bijgaande reactie erg goed. Ik veroordeel dit geenzins, het zijn mensen die gepokt en gemazeld al heel veel hebben meegemaakt en zelfs aan den lijve hebben ondervonden wat er kan gebeuren. Heel erg triest. En ja ook ik heb mijn portie gehad. Mede daarom is een reaktie een andere, in Nederland zit achter het toetsenbord een mens die vaak niet in de gaten heeft in welke omstandigheden mensen moeten functioneren. En die kijk is niemand kwalijk te nemen. Ik hoop Hitami dat ik op deze wijze enige uitleg heb gegeven over de verschillen in inzicht.It's only kinky the first time.

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Hitami :
Ik denk dat Y-B 1 van de weinigen die beide zijde (de positieve en negatieve)van de indonesische samenleving laat zien.
Dat waardeerde ik in hem.
Er zijn ook users die alleen maar de negatieve kanten overbelichten.
En dat zijn dan personen waar ik vaak(te vaak ) heb gereageerd.
Dat ik ook laat zien dat er een andere kant bestaat van Indonesia en indonesiers.
Vandaar dat ik ook een roze brillekijker werd genoemd , en hoewel niet openlijk mss ook als een sjeikert gezien.
Mijn jarenlange verblijf in ollanda werd ook vaak tegen mij gebruikt als men niert zo snel inhoudelijke argument kon vinden.
Eerlijk gezegd interesseer mij ook niet , heb inmiddels een neushoornhuid (kulit badak) gekregen door mijn jarenlange verblijf in nederland.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Oyibo :
je ben een aanwinst voor indahsenia. Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Zoals ik het in kan schatten heeft YB een behoorlijk relativeringsvermogen.
Al dan niet in combinatie met een stevige opleiding, zowel praktisch of scholing, of zelfs beide.
It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-01-2008 10:35 Hitami wrote:
YB en anderen die in Indonesie wonen, de indruk die ik soms krijg is dat jullie er te lang in Indonesie wonen dat verfrommelt beeld krijgen.


Of juist een meer reeel beeld en geen rooskleurig, onwerkelijk.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-01-2008 15:12 oyibo wrote:
Als je als Nederlander in een derde wereld land woont en werkt en dat voor meerdere jaren aaneengesloten is het normaal dat het wereld beeld enigszins wijzigt. ............... Mede daarom is een reaktie een andere, in Nederland zit achter het toetsenbord een mens die vaak niet in de gaten heeft in welke omstandigheden mensen moeten functioneren. En die kijk is niemand kwalijk te nemen. Ik hoop Hitami dat ik op deze wijze enige uitleg heb gegeven over de verschillen in inzicht.


Heel goede uitleg, het hele stuk. Zeer tot de kern.
Ik heb alleen nooit begrepen dat er altijd in allerlei superlatieven over RI wordt gesproken (en m.n. over Bali). Toen ik hier ooit voor het eerst kwam, zag ik duidelijk dat ik in een 3e Wereldland was beland met al haar gebruikelijke "mankementen". Daarvan ben ik me nog steeds bewust. Maar wat ik niet begrijp is dat men zijn ogen sluit voor zaken die minder mooi zijn. Daarom hoeft men het land niet in de grond te trappen maar je wordt af en toe wel gedwongen als "schokeffect" tegen al die dwepers. M.n. dat gedweep over Bali, tot in het absurde toe. Zeer onrealistisch. En ogen sluiten. Ik moet toegeven dat de Indonesier haar/zijn land doorgaans goed weet te verkopen (maar met vele halve onwaarheden waar de westerling intrapt). Op dat punt is men hier veel slimmer dan de gemiddelde Nederlander.
Als voorbeeld geef ik de geroemde sociale bezorgdheid om ouderen. Met een beetje opletten, goed nadenken, heb je zo door dat dat helemaal niet klopt. Echt respect is er vrijwel zelden. Op dat punt kan men als bejaarde beter in NL zitten in een bejaardentehuis dan hier bij de kinderen (gedwongen) te wonen.
Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 22-01-2008 15:29 Malam wrote:

...

Veel werkloze mensen voelen zich in hun kruis gepakt door deze buitenlanders, je zou het ook om kunnen draaien, als deze mensen hun energie zouden steken in het zoeken van werk en bij/omscholing in plaats thuis te blijven zitten en zich de gebeten hond te voelen, dan was het echt niet nodig om zoveel buitenlandse arbeidskrachten binnen te halen.


Heb je al eens gekeken naar leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt, ofschoon het verboden is. Wanneer ik terug zou gaan naar Nederland kom ik met 48 jaar jong niet meer an eenbaan in NL. Ondanks met een mooie CV als achtergrond. (nee niet de kleurtjes of plaatjes).
Heb je al eens bekeken dat er genoeg mensen zijn die willen werken dan wel herintreders, doch dat het arbeidsbureau niet bepaald mee werkt. Van tijd tot tij hoor je toch weer die signalen boven water komen drijven.

Persoonlijk vind ik het herplaatsen van werklozen te star is en aan veel regeltjes is verbonden. Natuurlijk zijn deze regeltjes nodig anders gaat niemand meer werken. Doch het belangrijkste moet zijn dat de persoon weer terug gaat de arbeidsmarkt op.
Het is mogelijk om een cursus te volgen, doch deze mag niet meer dan een x-bedrag kosten. Echt Nederlands. Als een cursus 10.000E kost en daarmee is 100% zekerheid geboden dat de persoon een baan heeft, is dat goedkoper dan de volgende 20 jaar een uitkering.

Zo was ik ook eens werkloos en met 8 uur per dag niets doen verdiende ik evenveel als mijn toenmalige vriendin met 8 uur werken. Godzijdank is dat niet meer moglijk.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Wonen in derde wereld is mij niet vreemd en zo is het ook het wonen in welvarend Nederland. Discrepantie van deze twee landen is te groot om een vergelijking te kunnen maken en het is ook niet de bedoeling.

Zoals ik al eerder schreef indonesie is niet mijn land om te vestigen. Omdat aanpassen en integratie in dat land houd ook in dat je in staat moet zijn als indonesier te kunnen denken en doen om in dat systeem te kunnen functioneren. Anders overleef je niet. Ik moet me even opmerken, het is een beetje anders als je bij een baas of een bedrijf werkt omdat het dan veilig is en je hoeft nog niet eens aan te passen.

als je daar woon en het hebben van een eigen bedrijf heeft een andere impact. Dit geldt een andere regels. Kortom survival of the fittest. Voorbeeld, in Indonesie is contract anders geïnterpreteerd als in Nederland. In Indonesie kun je een contract van 1 meter hebben maar het zeg nog niets. Vertrouwen van Persoonlijke / familie is belangrijker. Ik zeg niet dat het heilig is, maar je heb tenminste iets.

Soms krijg ik de indruk bij het lezen van posting dat indonesier door en door slecht. En dit wil ik niet beweren dat het verhaal niet klopte maar even relatieveren is soms in plaats. Ik weiger te geloven dat de mens SLECHT is, wel de systemen, waarin mensen moeten leven en overleven.

Zoals, verborgen economisch gewin, dit is puur overleving strategie. Maar men moet niet denken dat hij/zij het leuk vinden om het te doen. Inderdaad er zijn genoegd mensen die eelt in zijn ziel hebben omdat het zo lang in dat situatie geleefd hebben. Er zijn zelf mensen die niet meer in de gaten dat ze het doen…….

Dat ik in Nederland achter het toetsen bord is waar maar dat betekent niet dat ik de derde wereld alleen van afstand ken. zoals op vakantie, meer dan dat.
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 26-01-2008 11:49 Albert wrote:

...


Heb je al eens gekeken naar leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt, ofschoon het verboden is. Wanneer ik terug zou gaan naar Nederland kom ik met 48 jaar jong niet meer an eenbaan in NL. Ondanks met een mooie CV als achtergrond. (nee niet de kleurtjes of plaatjes).

Zo was ik ook eens werkloos en met 8 uur per dag niets doen verdiende ik evenveel als mijn toenmalige vriendin met 8 uur werken. Godzijdank is dat niet meer moglijk.


Albert, die leeftijdsdiscriminatie is mij bekend, te gek voor woorden dat onze bestuurders allerlei maatregelen nemen om mensen langer door te laten werken, maar dat iemand die dan nog 15 tot 20 jaar van zijn pensioenleeftijd af zit niet aan de bak komt.
Gelukkig is dat gezien de krapte op de arbeidsmarkt snel aan het veranderen, bovendien komen werkgevers er steeds meer achter dat kennis aan het verdwijnen is en bovendien dat de arbeidsmentaliteit van ouderen vaak wat beter is als van jonge mensen.

Je opmerking over werkloos thuis zitten voor dezelfde betaling als iemand die werkt is inmiddels ook redelijk achterhaalt, natuurlijk ken ik de opmerking als "voor 200 euro meer kom ik niet uit mijn nest". daar heb ik al helemaal geen begrip voor, het geeft aan hoe sommige mensen denken en misbruik maken van een mooi systeem.
Ook deze misstanden zijn door het steeds verder uitkleden van voorzieningen redelijk verminderd, sommige veranderingen gaan ten koste van de welwillenden, dat is verdomd jammer.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Malam
Ook deze misstanden zijn door het steeds verder uitkleden van voorzieningen redelijk verminderd, sommige veranderingen gaan ten koste van de welwillenden, dat is verdomd jammer.

Het is nu ook geen pretje meer om in openbare functies te werken.
Ja als haven arbeider of op kantoor zitten kan mij dan wel voorstellen, dat je dan graag aan de bak wil.
Het is niet voor alle beroepen zo gemakkelijk om in je werk je plezier te vinden.
Heden den dagen helemaal niet meer, het is zeker niet allemaal onwil, maar de hardnekkigheid doet mensen toch voor die 200, meer ga ik zeker niet meer.
Zie hoe de Politie voor 1400, euro gaan staken, en eigenlijk hebben ze gelijk.
Voor zo'n functie kan je beter thuis blijven, dan de basis van dat bedrag te mogen ontvangen.
Ze zullen daar bovenop wel premie ontvangen maar toch het basis is slecht betaalt. Emoticon: Stupid Emoticon: Cry Emoticon: Nooo


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Even voor de duidelijkheid OM Ziel, in de haven kan men aan de slag voor een veelvoud van het salaris van de politie, maar dan wel beginnen onderaan en dag, avond, nacht en weekenden, zelfs havenarbeiders zijn moeilijk te krijgen.
Een jochie van 18 jaar, die 1600 Euro in volcontinue dienst kan verdienen trekt er zijn neus voor op, immers de weekenden zijn heilig.
Waar oudere werknemers zijn meegegroeit in de 24 uurs maatschappij, blijven jongeren achter, nu moet ik bekennen dat dit over het algemeen laag geschoolde jongeren zijn, edoch als je de kans krijgt om een rededijk betaalde baan en opleiding te krijgen met als toekomstbeeld een mooi salaris en bestaanszekerheid dat dit wel aantrekkelijk zou moeten zijn.

Nee dus, want van de 52 weekenden ben je er 32 aan het werk en daar hebben we geen zin in, dan zitten we liever in de discotheek, gevolg??????
Mensen aannemen die ouder zijn en inmiddels de verantwoordelijkheid hebben voor een gezin, niet erg maar het geeft wel aan wat de problemen in Nederland zijn.

We hebben ook een aantal jonkies, hele aardige gasten, maar je kan merken dat die uit een nest komen waar pa en ma iets verder zijn geweest als Centerparcs en de intelligentie hebben om figuren als Wilders links te laten liggen en nadenken over de de dingen die belangrijk zijn, niet alleen voor hun zelf maar ook voor de kinderen.
De jonge generatie in de haven bestaat nu uit kinderen die over het algemeen van hoogopgeleide ouders komen, zij hebben hun kind verantwoordelijksgevoel bij gebracht en hebben het belang in gezien dat een kind die niet in staat is te studeren, beter een goede job kan hebben als hun leven in de discotheek te verdoen.

Boem, ik gooi wel gelijk een stelling neer, kinderen zijn een product van hun opvoeding.lesmana
Gebruiker
spacer line
 

Boem, ik gooi wel gelijk een stelling neer, kinderen zijn een product van hun opvoeding.

Malam, dit is nu werkelijk echt realistisch. Beter kan niet.

Grv John.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Nog 2 andere dan ?
Genen en omgeving.
Bij de 1ste , de opvoeding , vergeet men soms vaak de 2 eerste letters.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,563,558 pageviews Een website van indahnesia.com