Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
59 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

O,O, Om Sid ,u zet mij weer aan het denken..
De Nyai situatie was toch heel anders?? een veredelde ,getolereerde Javaanse Huisvrouw bereidwillig van de keuken tot het bed.
Heb ook het een en ander gelezen, het had weinig te maken met opleidings niveau, het pas pure gemakzucht en lamlendigheid van totok en Indo dametjes.
Het verpesten zoals u dat noemt[verindischen en verinlandsen] dit was gewoon arrogant gedrag.
Wees maar blij dat het verindischen goed zn werk heeft gedaan, anders lag de Weduwe van Indie helemaal op sterven, en dat is niet zo
Het verindischen voegt juist iets moois toe, en nog even en dan kan je niemand meer vragen om advies,een verouderd Maleis woordje..merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Was het niet een statussymbool om de opvoeding over te geven aan de baboe/kinderverzorgster?
Wat Rob Niewenhuys wilde zeggen is dat hij van Neneh Tjidah meer hield dan van zijn eigen moeder, en die band is nooit verbroken.
Hetzelde zie je bij Johan Fabricius4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 28-10-2007 13:09 merapi wrote:
Nee Yoke, best even kwetsend, maar mogelijk heb ik je verkeerd begrepen.
Mijn tante was beslist geen hoer!!!, als 13jarige meisje moest ze als dienstmeisje werken, zo van de lagere school.
Dat die vent haar heeft gebruikt voor andere """"diensten"", notabene een gerenommeerde oogarts in Den Haag en vader van 5 kinderen, dit heeft zij haar leven nooit vergeten.
Wat Om sid vertelt over zijn kinderverzorgster herken ik uit de verhalen van Indische kennissen: het was in die tijd normaal dat de [baboe mag je niet zeggen] de hele opvoeding op haar nam, en dat ging door tot de volwassen leeftijd, heel erg toegewijd en lief.
Heb zelf enorm lieve ervaringen met mijn peettante, door haar opgevoed[ouders hadden geen tijd,werkten allebei]
Lieve sobats,
Bijna tot haar overlijden in 2002 stond ze mij bij met alle liefde, bijna 40 jaar lang, ze maakte alles mee.
Zo""n iemand verdient een plek in de hemel


Nee Wilma ik wil niet kwetsen, juist niet.
Jij schrijft dat de man in zijn eigen huis een hoerenloper was, conclusie, dus op "bezoek" in zijn eigen huis bij zijn privť prostituťe (dat meisje van 13)
Ik wilde er mee zeggen dat het meisje van 13 jaar dus "misbruikt" werd door haar werkgever en dat is iets anders dan naar de hoeren gaan, die weten waar ze het voor doen en dat meisje niet.
Hij heeft haar waarschijnlijk voor haar hele leven getekend, gekwetst en uitgebuit. Begrijp je mij nu ?


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

[quote] On 28-10-2007 10:57 sidia wrote:
De op Islam gebaseerde scholen (soms met hoofddoeken erbij) heeft inmiddels hun plaats en kwaliteit bewezen.
Veel goed opgeleide abangan , zelfs met buitenlandse diplomas hebben Islam herontdekt. Veel van mijn vriendinnen en nichten (min. S1) gebruiken ook hoofddoeken . De Islamitische intelectuelen hebben zich verenigd , [quote]

Sorry, maar ik vind die hoofddoekjes (jilbabs) verre van een vooruitgang. Het is een doorgaans een beschamend, schijnheilig camouflagemiddel om van alles te kunnen doen wat God verbiedt onder het mom van (schijn)heiligheid.
De grootste verkeersovertreders en onbeschofte mensen zijn vaak de jilbabs, puur misbruik van deze hoofdtooi. Arrogantie ten top doorgaans.
Nee zeker geen vooruitgang; verbloemen van allerlei immoreel gedrag.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

[quote] On 29-10-2007 10:39 Yogya-Bali wrote:
[quote] :
De grootste verkeersovertreders en onbeschofte mensen zijn vaak de jilbabs, puur misbruik van deze hoofdtooi. Arrogantie ten top doorgaans.
[/quote]

En mannen met die witte of zwarte "kallotje" (ik weet niet hoe dat ding heet.)
In sommige / veel gevallen is het ook zo.
Ik heb ook zo'n ding , ik vraag me af of men mij ook als een hypokrit gaat bestempelen als ze mij met zo'n kallotje.zien lopen.
Aan de andere kant is het ook een bewustwordingsproces bij de "gewone"abangan .(ze behoren niet tot de Elite= de tropic).
Soms werd het ook gebruikt om een beetje als een instrument , een "zelfverdedigings"mechanisme , zoiets om te laten zien dat je niet tot een bepaalde groep meisjes of vrouwen gereken moet worden.

Ik zelf vind het niet noodzakelijk , mijn vrouw gaat naar selamatan , kuburan etc ook zonder hoofddoek. Ik kijk wel uit , wordt ook geaccepteerd en gerespecteerd.
Met een bule kop valt ze gelijk tussen de andere vrouwen.
Maar als wij ooit naar de moskee moeten gaan , zal het moeten .

Het is ook een manier om te identificeren of trots zijn op je geloof.
Dat gebeurd bij mijn naaste omgeving , niet alleen bij mijn generatie , maar ook de kinderen van mijn nichten (dertigers).
Beetje afgedwaald(moet kunnen) , maar dat is ook Indonesia.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Yoke en dat was ook zo! ik begrijp je posting
Dit gebeurde in 1928, maar blijkbaar is dit van alle tijden..
Die man had de macht in handen en een dienstmeisje durfde niets te zeggen: zo ja direct ontslag, en dan kwam er wel weer een ander.
Maar vreselijk om te horen dat het in Indonesia nog steeds gebeurt, niet alleen daar maar in zoveel Aziatische landen.
Ik hoop alleen maar dat het beter wordt en dat de rechten van een kind overal gewaarborgd worden.merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

YB en Om Sid,
karakter heeft toch niets met uiterlijk vertoon te maken!
Ja dat sommige mensen daar een status symbool aan ontlenen, dit is fake.
Het is gewoon een onderscheidingsteken net zoals vroeger in Nederland:
Jan met de pet = arbeider
De heren met een kachelpijp = is een hoge zwarte hoed
Boeren = klompen.
Het is tijdbepaald, en laat iedereen zijn eigen ik uitdragen.
Misschien leuk om te vermelden:
tijdens de laatste Pasar Malam liepen diverse mannen in een prachtige sarong met een baadje en hoofddoek.
Nou, ik keek mn ogen uit!
~Het was echt mooi!
Maar ik zou deze Indische heren niet adviseren om zo gekleed de binnenstad van Rotterdam of Amsterdam in te gaan.madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

aaaaaah de hoofddoekjes, de jilbabs, ja wat zal ik zeggen, moet iedereen voor zich zelf weten uiteraard, is een vrije keuze, alhoewel in veel plaatsen in de kampungs rond bandung niet meer daar is het zo'n beetje verplicht geworden. vroeger zag je ze hier en daar nu zie je ze meer en meer en meer en meer en om heel eerlijk te zijn ik vind t zonde, geef mij maar de traditionale kleding dan, hoort allemaal bij de arabisering (is dat t woord? velen gebruiken ook saudisering) in indonesie, net zoals dat prachtige park bij alun alun bandung wat ze helemaal gesloopt hebben dankzij die luitjes die die vreselijk lelijke moskee hebben neergezet in de plaats van die prachtige oude moskee die er al sinds mensenheugenis stond, net zoals ze bij heel veel cafe's hier van die kleine moskeetjes hebben neer gezet zodat die cafeetjes MOETEN sluiten. vergeet nooit die mafkees met zn lange sik poosje terug op tv, in padang, interview, jaaaaaaaaaa dat dansen bij huwelijks ceremonies moet afgelopen zijn, alle discotheken moeten dicht, er mag zelfs nergens meer gedanst worden want, zo zei hij, zo kun je ook dansen (wiegelde zijn vingers een beetje heen en weer). dat soort idioten heeft nog een enorme invloed ook!!!!
aan de andere kant zijn die jilbabs wel weer vreselijk grappig soms, vooral als ze gedragen worden door meiden met bizarre strakke tshirtjes en heftige gympen, dat zie je dus volop in bandung en heb er ooit eens een arabier hier over te keer horen gaan. heb zelfs ooit bij punkfestival hier meiden met jilbabs zien stage-diven, dat is dan wel weer prachtig gezicht. en die sikken trend is natuurlijk ook prachtig gezien het feit dat de meeste indonesiers niet echt een baard groei hebben, dat zijn dan dus die 15 haren op hun kin die dan ieder zo'n 15 centimeter lang zijn, kan ik vaak ook smakelijk om lachen. de allergrappigste trend momenteel overigens vind ik die koreaanse haarstijlen nu, voor degenen die het nog niet gezien hebben, je komt niet meer bij!!!Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 29-10-2007 11:11 sidia wrote:

...

Het is ook een manier om te identificeren of trots zijn op je geloof.


Sorry, ik vind het niets meer dan prostitutie van het geloof. Waarom moet je daarmee te koop lopen? Om te laten zien hoe goed je wel bent?! Om te laten zien hoe gelovig en heilig je bent?
Dat moet uitstralen uit je gedrag en niet uit je uiterlijk. En vaak gebeurt hier het tegengestelde.
Al die haji's in Jakarta die de hoerenketen en homo/banci- tenten opereren? al die Haji's/hajah's die kosthuizen hebben vol prostituees, etc.
Al die dikke corruptoren op TV met hun moslimpetjes op? Zelfs de terroristen van de Bali-bom laten ze op TV zien met moslimkledij. Nou wees daar maar trots op. Als ik moslim was, zou ik me schamen voor het prostitueren van de uiterlijkheden van mijn geloof. Maar vreemd, er protesteert weer niemand.

Ik heb jaren geleden eens een Haji ontmoet die geen witte pet droeg en geen Arafat-sjaal om had maar jeans droeg. Hij vertelde dat het Haji-zijn binnen in je moet zitten en niet aan de buitenkant. Dat het moet blijken uit je daden en niet uit je uiterlijk. Dat het moet blijken uit je karakter en houding en niet uit allerlei fetisjen.
Kijk voor zo iemand kan ik bewondering hebben; niet voor al die hajipetjes en jilbabs. Jammer genoeg is dat meestal een vrijwaring om dingen te doen die moreel niet in orde zijn.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 29-10-2007 11:11 sidia wrote:

...


Aan de andere kant is het ook een bewustwordingsproces bij de "gewone"abangan .(ze behoren niet tot de Elite= de tropic).
Soms werd het ook gebruikt om een beetje als een instrument , een "zelfverdedigings"mechanisme , zoiets om te laten zien dat je niet tot een bepaalde groep meisjes of vrouwen gereken moet worden.


Sorry Sid, maar het is verre van een bewustwoordingsproces: het is pure sociale dwang. Als je tegenwoordig geen jilbab of moslimkledij aantrekt bij bepaalde gelegenheden, dan lig je er sociaal uit. Kortgeleden nog een selamatan gehouden en vrijwel alle moslim bezoekers moesten hun religie showen met kledij (hoewel ze dat vroeger nooit deden en ik ken ze al jaren: het is pure sociale dwang en controle).

En dat niet tot een bepaalde groep behoren. Nou, dat is noupure arrogantie wat ik bedoel. Wie ben jij dat je vindt dat je beter dan een ander bent door dit soort religieuze kledij aan te trekken?!madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

sluit mij hier volkomen, 100% bij aan, ben altijd blij als je wat schrijft, y-b, je weet vaak beter te verwoorden dan ik zelf hoe ik denk over die dingen...

http://www.faithfreedom.org/Ar(...)_its_about_islam.htm

wat rushdie hier schrijft, denk dat dat ook van toepassing is op de situatie hier op java.......andre
Gebruiker
spacer line
 

Interessant... Madrotter, met "van toepassing op de situatie hier op Java" bedoel je dan het eerste gedeelte van het artikel:


...a loathing of modern society in general, riddled as it is with music, godlessness and sex; and a more particularized loathing (and fear) of the prospect that their own immediate surroundings could be taken over ó "Westoxicated" ó by the liberal Western-style way of life....


of meer op het tweede gedeelte:


...Many Muslims, as well as secularist analysts with roots in the Muslim world, are beginning to ask such questions now. In recent weeks Muslim voices have everywhere been raised against the obscurantist hijacking of their religion....


Het is in IndonesiŽ altijd al een balanceren tussen de gematigde islam en de extremistische islam. In 2002 bijvoorbeeld had IndonesiŽ een vrouwelijke president (op de officiŽle foto zonder Jilbab), terwijl in Bogor een trainingskamp van de Laskar Jihad ongemoeid bleef uit angst voor reacties.

Zijn er momenteel in IndonesiŽ mensen die een gematigd geluid laten horen en protesteren tegen het kapen van Islam door de islamisten (zoals Rushdie het verwoord)?

Ik kan me uit mijn tijd in IndonesiŽ AA Gym herinneren. Hij leek mij een gematigde en aimabele man. Hij wist in ieder geval de Islam te combineren met een goed gevoel voor humor.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-10-2007 07:18 andre wrote:
Interessant... Madrotter, met "van toepassing op de situatie hier op Java" In 2002 bijvoorbeeld had IndonesiŽ een vrouwelijke president (op de officiŽle foto zonder Jilbab), terwijl in Bogor een trainingskamp van de Laskar Jihad ongemoeid bleef uit angst voor reacties.


Ha ha ha , ya die AA .
Vind ik ook 1 van de goede voorbeelden.
Hij is nog steeds populair , ook na zijn 2 de vrouw avontuur.
Als ik daar ben , maak ik altijd tijd om zijn programma op TV te volgen.
http://www.insideindonesia.org/edit52/greg.htm

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Y-BJe je heb gelijkt in sommige gevallen , mijn beleving is anders , in mijn generatie , en de daarop volgende (30-40ers)kan ik bestempelen als moderne islamieten. Goed opgeleid en hebben de sleutelposities in de maatschappij.
Die goed opgeleide Islamieten zijn dan de formele of informele leiders(elite) van Indonesia.
Bij de grote massa is er sprake van verwarring , de meesten zijn gewoon abangan. Gewone mensen met hun eigen zwakheden.
En als de leiders/elite een andere richting kiezen zal het volk ook hun leiders volgen.

PS Megawati is niet de eerste vrouwelijke leidster , eeuwen eerder waren er 4 vrouwelijke sultans ( sultanate ?) in Atjeh.
De Moslim vrouwen hebben hun sporen al lang verdiend , vanaf 1928.
Zie Sejarah Nasional Indonesia.

Er zijn jongeren 30 er en 40 ers die een andere soort Islam willen .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Madrotter Je had over lang haar ergens Koreaanse haar, hoe moet ik mij dat voorstellen
Maar daarin waren we toch al mee geconfronteerd toen in de jaren zestig!
Dit ziet er nog verzorgt uit dus het is mooi zo'n bos lang haar te hebben. Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yummie!

Er zijn jongeren 30 er en 40 ers die een andere soort Islam willen .

ďWatĒ, en ďwieĒ zijn die jongeren Om Sid.
Willen ze gematig of willen ze de fundenmentalisties kant op gaan.
Dit is zo'n onduidelijk begrip de jongeren.
Ik hoopte altijd dat de jongeren wijzer zouden zijn als de ouderen.
Mij was altijd toe gedaan wie de jongeren heeft , heeft een goede toekomst.
Maar als ik zo op internet ziet wat de jongeren van IndonesiŽ allemaal willen dan ziet het voor de toekomst van IndonesiŽ er ook niet zo rooskleurig er uit als u doet geloven........... Emoticon: Stupid Emoticon: Eerie Emoticon: Blush


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-10-2007 09:24 zieleffe wrote:

Click to see original image

ďWatĒ, en ďwieĒ zijn die jongeren Om Sid.
Willen ze gematig of willen ze de fundenmentalisties kant op gaan.


Staat toch duidelijk , de 30ers , 40 ers . , dus tussen 20 en 40 jaar oud.
Dat zijn de nieuwere generatie die andere wensen , dromen , ideeen hebben dan b.v mijn generatie.
Ze willen werk , inkomen , internet , Hape , motorfiets ,yeans , disco , sexualiteit , vrijemenings uiting etc .

Die groep mensen zijn het grootst , hun belangen kan anders zijn dan de belangen van sommige fundi's.
Zelf ik zou niet accepteren dat een fundi , iemand met soepjurk , baard etc mij gaat vertellen hoe ik islam belijd.
Dus het is te hopen de abangan hun rol kunnen meespelen.
Daarom is de rol van de leiders(elite) die ook islamieten zijn ook zeer belangrijk.
Dit topic gaat nog steeds over de(rol) van de Elite. Emoticon: Smile

Lees ook: http://islamlib.com/

Voor de liefhebbers : Men kan ook deelnemen aan discussies.
Dan heb je mss een redelijk respons terug voor evt. vragen.
Kan interessant zijn als men meer wil weten hoe ze daar denken.
Je kan daar gewoon mee praten , zolang je maar niet de bedoeling hebt om mensen te beledigen of te kwetsen. Emoticon: Smile

Silahkan : http://islamlib.com/id/milis.php
Kan men tegelijk oefenen in de bahasa.
Meelezen kan ook.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

nou, de kampioen der gematigde moslims hier blijft toch wel GUS DUR, ik blijf die man fantastisch vinden. hij heeft al tijden een wekelijks radiopraatje in jawa, dat hebben ze nu geschrapt. waarom? hij had een (best wel onschuldig) grapje gemaakt over de radicalen, die waren dus boos en nu is hij dus zijn wekelijkse praatje kwijt!!! GUS DUR!!!! als dat soort dingen gebeuren dan snap je wel hoeveel angst die radicale luitjes hier de mensen inboezemen. goenawan mohammed van tempo wil ook nog wel goeie stukjes schrijven en zo zijn er veel meer. ik voel zelf een beetje dat meer en meer mensen die radicalen een beetje flink zat aan het worden zijn hier, eerder dit jaar zijn ze een uitgaansbuurt in jakarta uitgeslagen... in tasik malaya hebben ze ook weer flink huis lopen houden tijdens de ramadan, heel veel etenshuisjes en kaki lima die overdags open waren gesloopt, zoals altijd stond de politie er bij en keek er naar. en wat dan met al die gebieden waar ze sharia hebben ingevoerd? volkomen tegen de wet maar er wordt (nog) geen ene moer aan gedaan, vrouwen die gewoon 's avonds uit hun werk naar huis toe willen die gearresteerd worden door die mafkezen, want dat zijn dan zogenaamd hoeren, 't is bizar... maar ze maken zichzelf vreselijk onpopulair ondertussen met het heftige geweld waar ze gebruik van maken... die brief van rushdie is dus in zijn geheel toepasbaar op indonesie denk ik zelf.... in pangandaran hebben ze ook volop huis gehouden een aantal jaren terug, alle alcohol in beslag genomen, zelfs red bull en kratingdaeng!!! later bleek dat die alcohol dus gewoon door die ratten is door verkocht.... nou kun je dat 1 x flikken in pangandaran, dat zullen ze geen 2e x meer proberen dat overleven ze niet... overigens, na de tsunami in pangandaran, kwamen ze ook een paar vrachtwagens vol, die idioten van front pembela islam, het ergste tuig dat hier bezig is, die zouden dan komen helpen. zagen ze dat er ook christelijke hulporganisaties bezig waren, zijn ze weg gegaan!!!
wat dat koreaanse haar betreft, nee, nee, nee, juist niet lang, hoe moet ik dat in godsnaam uitleggen, uhmmmmmh, beetje zoals die japanse manga strips, de ene helft wordt lang gelaten hangt over het gezicht, langs de oren laten ze helemaal uitgroeien an allebei de kanten, bovenop en aan de achterkant volop gel, kort en in punkstijl zeg maar en dan ook stukjes geblondeerd erdoorheen, ik zal wel proberen wat fotootjes te vinden ok, je moet t gezien hebben om t te begrijpen, is waanzinnig populaire stijl hier in bandung, eerst waren het de chinese jongeren die ermee liepen maar nu gaat iedereen ervoor ineens, beetje sinds het succes van koreaanse groep f4 paar jaar geleden...iemand hier ook bekend met republik mimpi? dat tv programma? is ook geweldig, lol maken over al die mafkezen die zich de regering maken...madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

ehrrr noemen bedoel ik, niet maken...sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-10-2007 11:39 madrotter wrote:
nou, de kampioen der gematigde moslims hier blijft toch wel GUS DUR, ik blijf die man fantastisch vinden.


Nee toch , hoewel het is persoonlijke mening. Emoticon: Wink

Nou , ik vind (ook persoonlijk Emoticon: Smile ), en vele indonesiers , jong en oud , dat Gusje niet zo' n denderend figuur is .
Vraag me af waarom hij ooit tot presiden was gekozen.
Foutje , de volgende aub.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Zoiets kan alleen in Indonesie gebeuren hahahahahahmadrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

neeeej, geen foutje, ooit "no regrets" gelezen van wimar witoelar? als je de kans krijgt, LEZEN!!!! wimar was de officiele spokesman voor gus dur tijdens zijn presidentsschap, kun je lezen hoe ze hem een mes in zijn rug hebben gestoken (vooral mega) en waarom ze dat hebben gedaan, als het aan gus dur had gelegen zouden de massa moordenaars van timor timor allemaal al jaren hebben gezeten waar ze horen te zitten, in de gevangenis!!! om te beginnen met wiranto zelve!!! denk dat onder gus dur de suharto's allang aan de beurt zouden zijn gekomen ook, hij ging dus echt de corruptors aan pakken. waarom ze hem indertijd president hebben gemaakt is mij ook nog steeds een raadsel. de radicalen haten hem passioneel... ook wimar witoelar's show is pas in jakarta een einde aan gekomen, wimar zou te kritisch zijn geweest... andere luitjes? is niet zo makkelijk allemaal in een land waar je nog altijd zonder pardon "gemunirred" kan worden. tijdje terug een nieuwe link georienteerde politieke partij opgericht, ik vergeet even de naam, die zijn heftig bestormd door de radicalen in jakarta, veel gewonden ook vrouwen en kinderen...
op dit moment fariz rm, de zanger volop op tv, gearresteerd tijdens weer zo'n belachelijke razzia op straat, gepakt met.................een blowtje....1 stickie!!!! die gaat dus aardig voor gaas, aan t gas, wat een belachelijke vertoning, een anak general had met een kilo in z'n auto gewoon door mogen rijden, hadden ze nog staan salueren ook....sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 30-10-2007 13:22 madrotter wrote:

waarom ze hem indertijd president hebben gemaakt is mij ook nog steeds een raadsel.

Tya , bij gebrek aan betere hebben ze hem gekozen.
Nooit gehoord van ABM beweging ?.
Nooit gehoord hoe mensen daarO praten over " kiai masuk istana " ?


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Nou,daar gaan mn mooie denkbeelden over Indonesie.....
Toch blijven relativeren,Dutchess
Gebruiker
User icon of Dutchess
spacer line
 

Verder geen commentaar

'Tragedie van armoede' schokt Javanen
door Jan Lepeltak. dinsdag 16 september 2008 | 08:16 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 16 september 2008 | 10:45

Tekstgrootte

Arme Javanen raken in de verdrukking bij het huis van een weldoener in Pasuruan. Zij wilden met duizenden tegelijk een aalmoes innen van omgerekend bijna 3 euro. Er vielen 23 doden.foto Abdul Azis/AP
Niet eerder is een islamitische liefdadigheidsbijeenkomst tijdens de ramadan zo uit de hand gelopen.

IndonesiŽ reageert geschokt op de dood van 23 mensen die in de verdrukking raakten bij het uitdelen van geld. Moslimorganisaties zijn woedend op de weldoeners.

De islam gebiedt dat in de ramadan de beter bedeelden een 'zakat', een deel van hun vermogen, als aalmoes onder de armen verdelen. Maar sommige Indonesische rijken zouden te veel met hun rijkdom pochen.

De voorzitter van de Raad van Islamitische Schriftgeleerden (MUI) waarschuwde gisteren dat uitsluitend professionele organisaties de zakat-donatieverdelingen in handen moeten nemen, en vroeg zich zelfs af of er opzet in het spel was geweest.

De hoofdcommandant van de politie, generaal Sutanto, heeft IndonesiŽrs opgeroepen om liefdadigheidsacties niet bekend te maken bij anderen, en uitsluitend op uitnodiging ergens heen te gaan. Veel IndonesiŽrs betwijfelen of de straatarme onderklasse van veertig miljoen landgenoten gehoor geeft aan dit verzoek.

Voor hen is de opkomst van vijfduizend mensen naar het Javaanse plaatsje Pasuruan het zoveelste bewijs dat het economisch slecht gaat met hun land. 'Tragedie van de armoede', zo betitelde de nieuwszender Metro TV het ramadan-drama.

Ook de 32-jarige Intan Hamzah uit West-Java is geschokt. De secretaresse organiseerde afgelopen zondag nog een zakat-bijeenkomst in Bekasi, een buitenstad van Jakarta. De kleine moskee in het armoedige Oost-Bekasi biedt een heenkomen voor de armsten in de buurt. "Het doel van de ramadan is om je welvaart te verdelen. Zeker niet om te tonen hoe goed je het hebt. Maar als je meer goede daden verricht, zal God je ook meer zegenen", vertelt ze.

Tientallen mensen verdrongen zich zondag in de moskee van Bekasi voor de plastic kommetjes met lontong sayur, kleefrijst met groente. Maar hier was genoeg ruimte voor iedereen. "De mensen hier hebben nauwelijks geld voor voedsel na het vasten. Ze eten misschien wat rijst. Maar gelukkig konden we ze zondag iets anders geven", vertelt Intan, terwijl ze de zoveelste hartverscheurende televisiereportage uit Pasuruan bekijkt.

Op de plaats van het drama in Oost-Java hadden zich gisterochtend grote groepen vrouwen verzameld.

Het was in die regio bekend dat de 55-jarige koopman H. Syaikon sinds 1975 elke vijftiende dag van de ramadan een aalmoes vanuit zijn huis uitdeelde. "Ik betaalde tienduizend roepia voor de bus. Maar ik houd twintigduizend roepia (ruim anderhalve euro) over. Niet slecht", vertelt Fatimah uit het stadje Probolinggo, die 's ochtends voor de aalmoes een uur reisde.

Zo nam het aantal mensen in de ochtenduren toe met duizenden, terwijl de temperatuur in het benauwde Pasuruan ook razendsnel steeg. De gang naar het huis van de weldoener was 2,5 meter breed en stroomde vol. Rond elven begonnen honderden mensen, fijngeperst tussen twee metalen hekken, wild om zich heen te slaan in de brandende zon. En toen vielen de eerste doden, allemaal oudere huisvrouwen die bezweken in het gedrang en de hitte.

In een rommelig lokaaltje lagen naderhand de dodelijke slachtoffers op een rij, hun handen en voeten met touwtjes ombonden.

Bij sommige vrouwen een velletje papier met daarop vluchtig hun naam geschreven. Om het uur verschenen namenlijsten op Indonesische televisiezenders die verder urenlang beelden vertoonden van hysterisch huilende familieleden in de gangen van het lokale ziekenhuis. Acht Javanen raakten bij de verdeling van geld zwaargewond en liggen nog in dat ziekenhuis.

Inmiddels is de zoektocht begonnen naar de verantwoordelijken voor de dodelijke gebeurtenis in Pasuruan. Vele vingers wijzen naar initiatiefnemer H. Syaikon. "Deze risico's krijg je als iemand in zijn eentje in alle openbaarheid aalmoezen gaat verdelen", brieste het bekende parlementslid Hazrul Azwar. Ook de burgemeester van Pasuruan uitte al snel kritiek op Syaikon, die volgens hem had nagelaten om de lokale autoriteiten in te lichten over de geplande donaties. Gisteravond namen politieagenten de zakenman en drie anderen mee naar het bureau voor ondervraging. Het gemeentebestuur van Pasuruan maakte gisteren bekend dat het de medische kosten en een compensatie voor de nabestaanden zal betalen.

wablief?

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Wat heeft dit met elite te maken ??????


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Dutchess
Gebruiker
User icon of Dutchess
spacer line
 


On 16-09-2008 16:55 sidia wrote:
Wat heeft dit met elite te maken ??????


Nou moe.

Zo'n reactie verwacht ik juist net niet van jou. Emoticon: Frustrated
Lijkt wel alsof je je ogen ervoor sluit.

Schrijnend dat verschil tussen arm en rijk(=elite).

Emoticon: Cooool
wablief?

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,748,766 pageviews Een website van indahnesia.com