Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
67 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 15-10-2007 18:10 Malam wrote:

...


Die inmiddels decadent voor een Westers salaris met heel veel bedienden nu zelf een eitje moet gaan bakken en daar de pest over in heeft.
Hetzelfde klaagliedje van ene meneer Maas op zijn weblog.
O wee als ze terug worden geroepen en buitenlandjournalist in Amerika of Dubai moeten worden, dan is Leiden in last, want dan kunnen ze door het duurdere leven hun bankrekening niet meer spekken.


Dus Malam als ik je goed begrijp dat zou dit dus de nieuwe elite van Indonesia kunnen zijn. Emoticon: Party!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-10-2007 13:11 4yoke4 wrote:

...


Hier heb ik niets aan toe te voegen, deze ervaringen heb ik ook en ben er verscheidene keren tijdens lebaran geweest.

Ook veel mensen uit BIJVOORBEELD Jakarta zijn dan op Bali, voornamelijk chinezen, niet zo geliefd bij het hotel personeel, maken er een grote puinzooi van, zelf gezien. Emoticon: Yes!

ook deze ken ik persoonlijk:
hebben sommige indischen in dit polderlandschap ook, met name onder de ouderen) enz. enz.
Dikke verhalen over de plantages die vader beheerde in zijn witte pak met tropenhelm op en vooral het aantal bedienden hŤ en dan met een groot gebaar 1000 rp aan het kamermeisje geven als ze op vakantie zijn. Emoticon: Shut up!

Om Sid, heb even BIJVOORBEELD gezet voor jakartaanse, kunt U de tenen weer intrekken. Die grote super de luxe autos waar ze mee kwamen hadden nummerborden met een Jakartaans nr. van daar!!!!!!!!! Dat ze toevallig chinees waren daar kan ik niets aan doen.
Heb trouwens ook gelogeerd in Jakarta tijdens lebaran, nou ik had beter in een 5 sterren hotel kunnen zitten, was ik goedkoper uitgeweest en had een goeie verzorging gehad.
Klagen, klagen over het personeel dat pulang kampung was, ze konden nog geen ei bakken en wisten niet hoe snel ze ook in de auto stapten om uiteindelijk buitenshuis te gaan eten, wij betalen dus, stelletje omhooggevallen ambtenaren, profiteren van een bule op vakantie nee geef mij dan maar de gastvrije familie uit de kampung, die van hun laatste beetje geld eten voor je klaar hebben staan en je welkom heten, natuurlijk werd dat later betaald door ons, geen probleem.


Het begint misschien ťťnzijdig te worden en ik kan soms lekker met Yoke in de clich liggen maar hier heb ik wederom niets aan toe te voegen, volgens mij kan Yoke gedachten lezen en ligt op de loer om op een onbewaakt moment mijn gedachten te lezen, ze beschrijft precies zoals ik het ook heb ervaren.
Voor 50 Eurie boodschappen halen, lekker eten onder elkaar en het geluk zien van een een familie die ťťn keer per jaar compleet is.
En de rijke tak van de familie die alleen maar kan klagen dat de pembantu pulang kampung is en bovendien de arme tak laat sterven waar ze NB hun welstand aan te danken hebben, die mogen van mij gestolen worden.
Eerlijk gezegd vraag ik ze dan ook wat ze komen doen, immers toen die rijke Om uit Holland er niet was lieten ze hun kop ook niet zien.
Dat ligt niet in de aard van de IndonesiŽr maar ik hoor ze nog gniffelen, wordt mij nog effe gevraagd of het mogelijk is om voor een kind te zorgen die in Euopa wil gaan studeren.
't zal toch niet, pak ik er liever ťťn die geen nageltjes heeft om aan de kont te krabben.
Brrrrrrr elite, zoals ze dat in de volksmond noemen in IndonesiŽ, ik heb er de buik van vol.
En van Chinezen die met veel bla bla in een restaurant komen met 2 van die kleine schreeuwlelijken met twee Indonesische meisjes van plusminus 15 jaar die die ettertjes op hun wenken moet bedienen, terwijl ze zelf geen hap vreten krijgen ben ik helemaal klaar.
Had ik al eens geschreven en Om Sid had dit nog nooit gezien schreef hij.
Dus de roze bril van Om Sid wordt soms helemaal donker, maar wel op de momenten dat het Om Sid goed uitkomt.
Groetjes MalamMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-10-2007 14:25 pak ronald wrote:
Ach ach, de communisten vieren weer hoogtij dagen. Over eenzijdigheid gesproken!
Wat als de rijken te krenterig waren om 10 man personeel te nemen, waar moeten de armen dan van leven?
Er is ook een klasse die zich voor de status "verplicht" voelt om personeel te nemen. Met anderen woorden, zij geven VEEL geld uit om maar aan hun status te voldoen.
Zonder rijken was bijvoorbeeld Pangandaran al lang failliet geweest.

Hoed u voor een discussie zoals over Shell ten tijde van de apartheid. Men was toen tegen Shell omdat die apartheid "steunde". Echter, het was wel Shell die werk en inkomen voor de swartes regelde.


Oei oei oei Pak Ronald,
Wat sla je de plank mis, in een communistische maatschappij had in
iedergeval iedereen iets te vreten en medische verzorging.
In IndonesiŽ zijn tientallen miljoenen aan de leeuwen overgeleverd, dat de elite een enorme werkverschaffing is, daar is niet mis mee, gelukkig wel, maar niet zeiken als iemand 4 dagen per jaar zijn familie wil zien.
Als zo'n verwende trut al het hele jaar niet hoeft te koken en voor haar kinderen hoeft te zorgen dan is het best mogelijk om eens bij de pembantu in de keuken te gaan kijken, zodat ze 4 of 5 dagen per jaar voor haar man en kinderen kan zorgen.
Mischien dat het de band met haar kindren ook nog tengoede komt Emoticon: Yes!4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.
En van Chinezen die met veel bla bla in een restaurant komen met 2 van die kleine schreeuwlelijken met twee Indonesische meisjes van plusminus 15 jaar die die ettertjes op hun wenken moet bedienen, terwijl ze zelf geen hap vreten krijgen ben ik helemaal klaar.Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.


Precies Malam, die bedoel ik.
Het hotel onveilig maken, 2 kamers boeken voor 10 personen, het hele zwembad leegjagen, het restaurant 's morgens in een puinzooi veranderen terwijl het personeel met de handen in het haar toekijken en niets durven zeggen.
Inderdaad zo'n nanny of kinderzuster van 14 jaar met een paar kleine kinderen zelf niets te eten en zorgen dat het grut hun bamisoep met omelet binnen krijgt, Pa en Ma aan tafel en hun kinderen en de nanny geen blik waardig keuren en de chauffeur van hun auto, 's nachts in de auto laten slapen.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-10-2007 18:27 4yoke4 wrote:

...


Dus Malam als ik je goed begrijp dat zou dit dus de nieuwe elite van Indonesia kunnen zijn. Emoticon: Party!


Dat zijn ze al Yoke, geloof mij maar, die correspondenten kunnen niet helder meer denken.
Als Pop en ik in IndonesiŽ zijn dan worden we verwend tot en met, ik kan heel gemeen denken dat zoiets logisch is, omdat ik muntjes in mijn zak heb, dat is tendele waar, maar ik ben in het verleden ook naar IndonesiŽ geweest in een mindere tijd, toen waren we al blij dat we er heen konden.
Toen zijn we met alle gastvrijheid ontvangen met alles er op en eraan, nu is het wat gemakkelijker voor ons en wat moeilijker voor degene die ons toen zo gastvrij hebben ontvangen.
Het is geen terugbetaling, het is meer een kwestie van samen delen en ook jij zal ervaren hebben dat mensen tevreden kunnen zijn met weinig, ook in IndonesiŽ, het is waardeloos om te stellen dat iedereen in IndonesiŽ op poen uit is.
Natuurlijk het is een arm land en uang is een belangrijk gespreksonderwerp, maar als ik zie hoe gelukkig mijn familie en vrienden zijn dat Poppy daar een maand ramadan en Idul Fitri komt vieren, met de wetenschap dat dit de nodige muntjes heeft gekost en onbaatzuchtig haar gezelschap houdt, zonder dat er veel kado's zijn meegenomen of dat Poppy daar kapitalen uitgeeft, dan vind ik sommige reacties over de inhaligheid van Indonesische mensen sterk overtrokken.
Misschien is het ook een kwestie van de juiste mensen ontmoeten.
Groet Dicksidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-10-2007 18:47 Malam wrote:

...


En van Chinezen die met veel bla bla in een restaurant komen met 2 van die kleine schreeuwlelijken met twee Indonesische meisjes van plusminus 15 jaar die die ettertjes op hun wenken moet bedienen, terwijl ze zelf geen hap vreten krijgen ben ik helemaal klaar.
Had ik al eens geschreven en Om Sid had dit nog nooit gezien schreef hij.

Dus de roze bril van Om Sid wordt soms helemaal donker, maar wel op de momenten dat het Om Sid goed uitkomt.
Groetjes Malam

Ik heb dat nooit gezien ?
Nee toch.
Je hebt toen over Indonesiers geschreven , daarom schreef ik , dat ik het niet heb kunnen herkennen.
Als je over de kuda(paard) getilde Chinezen hebt , dan is het waar.
Ik zwerf vaak in de malls van Jakarta (kijken kijken niet kopen) , daar kan ik alleen maar om lachen alik een paar van die OKB ers rondlopen met hun nenies in uniform ook nog (kinderjuffrouws= genduks ) . Want goed gestudeerde en beschaafde Chinezen doen het praktisch nooit , niet in mijn kennissenkring of vrienden.

En mijn mening geef ik altijd door , al is het ook vaak tegen de gangbare mening van de anderen.
Zoals wat ik nu doet , heb ook verduidelijkinng gevraagd wat men onder elite versta , en dat ik er om lacht als men zegt dat het hebben van personeel status verhogend kan zijn.
In de meeste gevallen is het niet zo , men heeft hun gewoon nodig . Omdat hun huizen of gezin teecht te groot zijn . Vandaar dat hulp in de huishouding.
Jongere Yuppie echtparen , waarvan beiden werken en nog niet groot behuisd zijn (Jakarta is een dure stad) gaan of buiten eten of gaan ze RANTANG halen .Of laten delivery-en.
Dat men in "paniek"raakt omdat de bediendes weg zijn , daar kan ik alleen maar om lachen.
Dat is gewoon aanstellerij. Wat een dijenkletser. verhaal.
Supermie maken en of kopi tubruk zetten kan iedereen wel doen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.
Supermie maken en of kopi tubruk zetten kan iedereen wel doen.
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.

Dat is dan ook het enige Emoticon: Laugh out loud Om Sid!

Ik weet niet waar u zit in Indonesie als U pulang kampung gaat maar dit is mijn ervaring en zo te lezen ben ik niet de enige.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Misschien de 5 sterren hotels vermijden Om Sid?
Weer is effe naar de roots gaan, de normale hotels.
In plattelands steden, is een stukje goedkoper en dan kan u het normale leven in IndonesiŽ weer beleven.
Groet Malamsidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Ya , iedereen kan supermie koken, eventueel bakken (Miegoreng ) met ceplok telor. Hoeft je geen Willie Wortel te zijn .

Even een verhaaltje voor het slapen gaan :
Laten we hier praten over de zgn "rijken" , de gewone rijken , de klasse tussen Wong Cukup ++ t/m Wong Sugih ++ . (Cukup= genoeg verdiendend = de zgn Jan Modaal t.m Jan Modaal Plus (2x Modaal).
Sugih betekent rijk , niet poeprijk ( sta je ook niet in een lijst , zoals de Quote lijst in Nld). In Indonesia wonen ze in een bepaalde estate zoals de relatief nieuwe Pakubuwono in Jakarta . Of in bepaalde wijken in Kemang , of de oude Kebayoran Baru., Pondok Indah etc. Niet vergten de oude wijk Menteng.

Hun rijkdom kan op verschillende manieren verworven worden , door hard werken / handel , door erfenissen en in sommige gevallen door KKN.
Maar dat kan je ook zien als je de namen van de mensen ziet en de geschiedenis van hun familie kent.
Veel van de jonge Yuppies hebben goede opleidingen , dus ze hebben vaak een Uni opleiding afgerond.
M.a.w hebben ze studenten leven , gekend , in een asrama of kos kosan gewoond.
In Nederlandse campussen /studentenhuizen leren de jonge dames en heren studenten ook koken , geen culinaire poespas , spaghetie , chili concarne , aardappel plus karbonadje kunnen de Nederlandse studenten ook maken.Dus hebben de meisjes in Indonesia ook de basis beginselen van koken geleerd .
Daarom kunnen ze ook meer dan water koken of een ceplok telor maken.
Men moet hun niet gaan vergelijken met mensen die de huishoudschool hebben gedaan.
Dat zijn dan de ideale vrouw , goed kunnen koken en naaien.
.
Als ik pulang kampung gaat , ga ik naar Jakarta , in Jakarta Centrum.
Heb daar nog een halve huis .Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-10-2007 20:54 Malam wrote:
In plattelands steden, is een stukje goedkoper en dan kan u het normale leven in IndonesiŽ weer beleven.
Groet Malam

De "normale"leven waar sommigen vertellen kan ik ook lekker beleven in Indahnesia.

Onder genot van kopi tubruk en kretek.
Bijna op dese .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

peewan
Gebruiker
spacer line
 

Hallo,

het valt me op dat er steeds weer leuke discussies worden gestart op dit forum, maar dat er binnen de kortste keren weer mensen zijn die dit belachelijk gaan zitten maken en die dan ook gelijk off topic gaan, dit is volgens mij wel het beste OFFTOPIC forum dat ik kan vinden op het WWW. Ik vind dit hardstikke jammer omdat ik oprecht geinteresseerd ben in Indonesie.......JAMMER

Groet Peter.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-10-2007 21:15 peewan wrote:
Hallo,

het valt me op dat er steeds weer leuke discussies worden gestart op dit forum, maar dat er binnen de kortste keren weer mensen zijn die dit belachelijk gaan zitten maken en die dan ook gelijk off topic gaan, dit is volgens mij wel het beste OFFTOPIC forum dat ik kan vinden op het WWW. Ik vind dit hardstikke jammer omdat ik oprecht geinteresseerd ben in Indonesie.......JAMMER

Groet Peter.


Misschien trachten mee te doen?
We bedoelen het allemaal goed hoor.
Lekker ouwehoeren.
Groet Malamsidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Peter ,
hier heb ik een artikel over "elite" in Indonesia.
Jammer dat het in het Indonesisch is .
Men kan het gebruiken voor verdere diskussie .
De topic gebaseerd op een dijenkletser artikel van Mevr.E . de Jong is n.m.m onvoldoende om basis te vormen voor een serieuze discussie.

Voor de liefhebber die de bahasa kennen :
http://www.kompas.com/kompas-c(...)31/opini/3058013.htm


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 15-10-2007 21:15 peewan wrote:
Hallo,

het valt me op dat er steeds weer leuke discussies worden gestart op dit forum, maar dat er binnen de kortste keren weer mensen zijn die dit belachelijk gaan zitten maken en die dan ook gelijk off topic gaan, dit is volgens mij wel het beste OFFTOPIC forum dat ik kan vinden op het WWW. Ik vind dit hardstikke jammer omdat ik oprecht geinteresseerd ben in Indonesie.......JAMMER


Groet Peter.


Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.
volgens mij wel het beste OFFTOPIC forum dat ik kan vinden op het WWW.
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.

Zijn we toch ergens het beste in maar op deze manier is het wel een laagdrempelig forum met leden van allerlei pluimage, soms is het gezellig, soms OHen en soms een felle discussie maar het belangrijkste is dat we uiteindelijk proberen iedereen in zijn waarde te laten, kan je dat niet of wil je dat niet dan moet je een ander forum zoeken om je ei kwijt te kunnen. Een andere optie is een poosje meedraaien en kijken hoe het gaat want als je alleen maar commentaar hebt en nog nooit iets hebt ingebracht dan heb je ook geen recht van spreken Emoticon: Stupid


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Om Sid,
laten wij nou in onderstaande wijken familie hebben.
Vader hoge Piet bij de politie, sudah mati, andere piloot ( beetje slechte naam tegenwoordig, misschien al met pensioen) andere lichtreclame ontwerper voor de grote malls, enz.
aduh, aku tidak punya duit zoals die lui, te erreg hoor!

Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Hmmmm Poppy had er daar ook zo ťťn, garage met 3 auto's, een halfbroer, door dat Pappie vroeg is overleden heeft de zus van poppy die getrouwd was met een Italiaan zijn opvoeding en studie ter hand genomen.
Kwam effe pulang kampung toen Poppy met die rijke blanke Om er was, effe polsen dat zijn jochie bij ons kon verblijven voor een studie in Europa.
Terwijl hij zijn familie al jaren lang liet zakken als een steen, mot je net bij Poppy zijn, brrrrrr ze is een mix van Nederlands en Indonesisch, als ze tegen je is wil je ze echt niet kennen
Mijn Pop heeft het goede van twee culturen, . Emoticon: Yes!
Ze kan lekker Hollands zijn, maar ook lekker Indonesisch.


sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

In de lijst van 150 , zie ik op nr 77 een naam waarvan ik gelijk zeg , ya hij behoort tot de oude en nieuwe elite.
Hij namelijk 1 van de erfgenamen van Mataram.

Omdat dit topig over "de Elite" gaat , moet je de artikel van kompas gaan lezen.
Daar staat dat de eerste generatie Indonesische Elite de Aristocraten zijn , en gekombineerd met vorming en opleiding .
Dat resulteerde in de zgn 1ste Generatie Indonesische Foundingfathers.
Daarna heb je de Militaire elite , in het begin werden ze ook gevormd door de Aristocraten (kinderen van de Pangreh Pradja ) . Dat zie je ook als je de namen van de legerleiding ziet .
Een derde groep zijn dan de Zgn Aktivisten , meestal zijn ze ex studenten uit de jaren 60 en die uit de Reformasitijd kwamen .Na de val van Soekarno en Soeharto.N.m.m behoren de 1ste en 2de groep tot de oude elite.
De derde groep zou je dan de zgn Nieuwe Elite gaan noemen , en er is vaak een verbinding tussen de jonge en de oude elite.

Het wonen in een bepaalde gebied of wijk (elke stad heeft dat ) , de funktie wat men bekleed , het soort beroep is nog geen reden om de persoon tot de elitegroep te bestempelen.
Bij het leger(politie) zijn er ook gradaties in rangen , behoort je tot de PaMen (t/m kolonel) of PaTi (v.a Brig Generaal) .Tot welke eenheid behoren ze toe ? .
Bij de andere ambtenarengroep zijn er ook gradaties , idem dito beroepen zoals piloot (bij Garuda of Adam Air etc) , dokter umum of specialist en in welke specialisme is hij goed. ?Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik ben blij dat mijn pembantu vanochtend thuis is gekomen.
Behoort ik nu tot "die verwende elite van Indonesie" die "haar dagen normaliter doorbrengt met doelloos niksen"? Tjaja, mw. Esther de Jong die weet het wel.
Nou ik behoor (jammer genoeg) niet tot de elite maar ben een normale middenklasser (en door hard en eerlijk werken) die in een perumahan woont waar alle buren lage middenklassers zijn maar allen een pembantu/huishoudelijke hulp er op nahouden.
Ben je dan gelijk uitbuiter?
Kijk eens naar de Indonesische samenleving. Hoe ziet ie er uit?
Iemand uit de middenklasse (en zeker een bule/londho) wordt door de rest uitgemaakt voor londho kere (gierige, armoedzaaierige blanke) als je geen huishoudelijke hulp in huis neemt. Je bent dus te gierig een ander aan een aan te helpen.
Tevens toon je - volgens Javaanse begrippen - totaal geen respect voor je vrouw die toch wel wat anders te doen heeft dan te wassen, dweilen en strijken. Door het hebben van een hulp in de huishouding heeft mijn echtgenote een hoop tijd vrij om aan andere urgentere zaken te besteden. Ook meer tijd voor de opvoeding van de kids. Daarnaast is gerespecteerd en kan mij helpen.
In NL noemen ze dat huishoudelijke taken uitbesteden als de vrouw des huizes een volle baan heeft. Daarnaast is het huishouden hier veel omvattelijker dan in NL. Paar keer per dag vegen en dweilen (stoffig klimaat), wassen met de hand want machines werken niet op die onregelmatige stroomvoorziening, drogen zonder droogmachine, afwassen zonder afwasmachine, etc. Daar is de hulp voor: zij heeft eten en een job.
En de vrouw des huizes kan iets anders doen dat ook belangrijk is.
Daarnaat: degene die zijn vrouw huishoudelijk werk laat doen in RI toont totaal geen respect voor haar, kleineert haar en beledigt haar. Je gaat je echtgenote toch niet verlagen tot een meid???!!
En je bent gierig en misgunt een ander - zonder opleiding - een job.
Ik respecteer mij echtgenote en hulp in de huishouding maar behoor niet tot de elite mw. de Jong.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry, moet zijn: "Je bent dus te gierig een ander aan een baan te helpen."

Besides, ik word misselijk van al die journalisten die hier rondhangen en binnen een paar maanden wel weten hoe de vork in de steel zit. En zoals hierboven reeds is gemeld, met een altijd verzekerde boterham hier verblijven, met andere woorden: als een expat. No problem, maar hoe dan ook je kritiek voor je over iets waarvan de tittel nog jota begrijpt.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

YB,
Zoals jij het verteld is natuurlijk een heel ander verhaal dan het elitair zijn.
Als je in Nederland had gewoond, een drukke baan had en een vrouw die ook nog meewerkt dan had je waarschijnlijk ook een huishoudelijke hulp gehad.
Het gaat hier echter over de elite die zich verveeld en afhankelijk van hun pembantus opstelt en dat lees ik niet in jouw verhaal.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 16-10-2007 11:05 4yoke4 wrote:
YB,
Zoals jij het verteld is natuurlijk een heel ander verhaal dan het elitair zijn.

Als je in Nederland had gewoond, een drukke baan had en een vrouw die ook nog meewerkt dan had je waarschijnlijk ook een huishoudelijke hulp gehad.

Het gaat hier echter over de elite die zich verveeld en afhankelijk van hun pembantus opstelt en dat lees ik niet in jouw verhaal.

M.a.w je bent gewoon een hardwerkende migrant .
Persoonlijk zou ik Y-B in de Wong Cukup evt. Wong Cukup++ kunnen indelen. Dat is dan wat door de Indonesiers als norm wordt gezien.

In Nederland zou een gewone hardwerkende echtpaar ( Modaal ++)ook geen pembantu zoals Mevrouw E. de Jong bedoelde.

Het verhaal van Mevr.E de Jong is een dijenkletser verhaal .
Ze weet niet eens het verschil tusssen de zgn rijken of elite.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Sidia,

dat jij een Indonesier bent betekent niet dat je Indonesie ook ken. Daarbij woon je in Nederland al meer dan 30 jaar. Beroep werknemer. Dus altijd bij de baas gewerkt. Verder ga je 1 x per jaar naar Indonesie.

Om te laten zien hoe geweldig je ben, kraak je de correspondent helemaal af door elite en rijken over te zeveren.

Wat de correspondent schrijf is ook Indonesie.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

[quote] On 16-10-2007 12:49 Hitami wrote:
Wat de correspondent schrijf is ook Indonesie. /quote]

Wat de correspondent schrijft is al tig keer geschreven (in bijna dezelfde bewordingen). Niets nieuws onder de zon maar duikt telkens weer op als er een Nederlandse correspondent wordt gewisseld die dan zonodig hun Indonesia-kunde moeten tonen, meestal door de rijke klasse af te zeiken en bekeken vanuit hun zeer Nederlandse blik. Is dat nou telkens nodig? Is dat weer dat calvinistische Nederlandse gelijkheidsprincipe?? Iedereen moet hetzelfde zijn en je mag niet opvallen. Nou ja, dan ben je hier in het verkeerde land. Ik heb ze zien gaan en komen de laatste decennia en er zat maar zelden een goede tussen (uitzondering is Dirk Vlasblom geweest totdat hij met een kampungkip huwde en de hele kampungmentaliteit begon te verdedigen als iets nobels).
Jaja, de nobele wilde. Wie kent dat boek?Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Ben met je eens YB maar dat betekent niet dat ze ongelijk zijn. Het is wel voor de meeste nederlander een cultuur shockt.

Het is bekent dat de meeste mensen Indonesie bekijken vanuit de nederlandse bril. maar men vergeet, dat Indonesia "SEMUA SERBA BISA" alles kan

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Oke, ik begrijp wel ook dat ze voor een kersvers Nederlands publiek schrijft en het dus duidelijk moet zijn voor de "gewone" Nederlandse lezer, maar toch.....
telkens dat bevestigende superiorteitsgevoel van die journalisten die alles (ver)oordelen uit een zeer westerse bril. Een beetje nuance was geen overbodige luxe geweest.

Ik heb 2 jaar geleden een stel studenten van de Univ./Hogeschool voor Journalistiek uit Utrecht moeten begeleiden in Jakarta. Wat een vooringenomenheid. Totaal geen respect voor de Indonesier. Alleen maar bevestigd willen krijgen wat zij ervan denken, vinden en interpreteren. Ik zie mijn (Indonesische) echtgenote nog.... des duivels was ze en kreeg geen hoge pet op van het kwaliteitsgehalte van de Nederlandse journalistiek. Totaal geen respect voor de Indonesische verhoudingen (ook al zijn misschien dat niet hun verhoudingen).
Maar dat soort verhalen daar zit de "gemiddelde" Nederlander op te wachten (geilen) en daar ging het om. Dat vind ik ook weer zo duidelijk spreken uit dit artikel van deze dame: een behoorlijke portie hoogheidswaanzin.
De inhoud is op zich niet slecht maar ik vind het wel "goedkope" journalistiek voor de Nederlandse markt. De uitbuiter en de uitgebuitene, etc........ Jaja, bijna riooljournalistiek.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,747,580 pageviews Een website van indahnesia.com