Tourist Visa 60 Days kan verlengt worden


 Subforum Het visumgebeuren 
102 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
koening
Gebruiker
spacer line
 

Beste Lezers,

Even een Tip!
De wetgeving met betrekking tot toersistenvisum 60 dagen die je moet aanvragen bij een Indonesische Ambasade, is per 2007 verandert.
Als je een toeristenvisum aanvraagt bij de indonesische ambasade kan deze zeker verlengt worden tot maximaal 6 maanden.
Na 60 dagen kan het visum maximaal 4 keer worden verlengt.
Dit is volkomen legaal alleen wordt dit niet viia de ambasades gepromoot!
Ik werk zelf voor een visumburo in Denpasar en deze heeft deze regelgeving rechtstreeks via de Derector General uit Jakarta.



Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 

Hoi Koening,

Tjee klinkt goed, maar wie durft het risico tenemen als je voor 6 maanden wilt gaan ! Het lijkt verder wat op het Visum Social Emoticon: Wink
Het zou mooi zijn als je met zekerheid op deze wijze kunt vertrekken !!


Live life to the max.......

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Nou, dan verneem ik graag het volgnummertje van die wet die veranderd zou zijn, dan zal ik dat hier eens bij mijn 'mannetje' van de immigratie neerleggen. Dan zou namelijk het zogenaamde sosial budaya visum overbodig worden, en zo'n melkkoe zal vast niet overbodig gemaakt worden zonder dat iemand er iets vanaf weet.

Het enige dat ik weet is dat de tarieven van de visa en de kosten om het te regelen in maart 2007 zijn verhoogd (kosten binnen indonesie, op de immigratiekantoren dus). Een sosial budaya was in Kuala Lumpur vorige week ook 35 Ringgit meer geworden trouwens, 170 Ringgit nu.

Maar goed, graag het nummertje van deze wet dus. Bij voorbaat mijn dank.



sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Mungkin anda bisa membacanya disini ?

http://www.bc.co.id/info_visa_indonesia_1.htm


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Dat is er al lang tot 6 maanden te verlengen.
je moet elke maand bij de imigratie dienst je melden..
En een bedrag betalen,ik meende, en dat weet ik niet zeker, maar 250.000 rump.
maar je moet wel uitgenodigd zijn, door een of ander familielid......... Emoticon: Yes! Emoticon: Wink Emoticon: Nice Emoticon: Shiny



Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 


On 09-09-2007 18:49 zieleffe wrote:
Dat is er al lang tot 6 maanden te verlengen.
je moet elke maand bij de imigratie dienst je melden..
En een bedrag betalen,ik meende, en dat weet ik niet zeker, maar 250.000 rump.
maar je moet wel uitgenodigd zijn, door een of ander familielid......... Emoticon: Yes! Emoticon: Wink Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Jepp dat klopt Ziel , maar dat was het onderwerp niet !!


Live life to the max.......

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Heb ik iets gemist dan Sory
Ja nu zie ik het ook je schreef...
Het lijkt verder wat op het Visum Social

Nogmaals sory Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Moet kunnen Martin, maar gelukkig word ik niet gemangeld neer gesabelt.
bedankt..... Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 


On 09-09-2007 19:50 zieleffe wrote:
Heb ik iets gemist dan Sory
Ja nu zie ik het ook je schreef...
...

Nogmaals sory Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Aleeee he..we zitten er allemaal weleens langs Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink


Live life to the max.......

koening
Gebruiker
spacer line
 

Beste Yerun

Bij index visa B.211 kun je het visum tot maximaal 6 maanden verlengen. Je heb gelijk dat dit op een Social Budaya Visum lijkt, met het verschil dat een Social Visum aangevraagd moet worden bij een Indonesische Ambasade buiten Indonesie.
Met een tourist visum voor 60 dagen kun je de verlenging in Indonesie doen en je heb dan inderdaad ook een uitnodiging nodig, alleen dit geeft hier absoluut geen problemen..
De ervaring die ik heb met veel klanten is dat deze procedure veel makkelijker gaat dan de aanvraag van Social Budaya.

met vriendelijke groet,
Jan


Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Jan,

Die B-211 index is me bekend, heb er net nog eentje opgehaald. Echter moeten alle visa aangevraagd en opgehaald worden in het buitenland (kitas kan verlengd worden bij de imigratie, maar dat is een ander verhaal), anders zou het een beetje een vreemd visum zijn. Dat je voor een toeristenvisum een sponsorbrief nodig hebt snap ik dus niet, want daarmee zou het identiek zijn aan een sosial budaya, op de naam na. Dat geloof ik dus niet.

Daarom vraag ik je nogmaals mij de nummertjes van deze regelgeving/wet door te geven, zodat ik het kan navragen op mijn immigratiekantoor. Aangezien je deze info direct doorgekregen hebt uit Jakarta, lijkt me het verstrekken van deze informatie toch niet omogelijk.



belgianguy
Gebruiker
User icon of belgianguy
spacer line
 

ik heb verschilende zo'n visa B 211 in mijn paspoort staan, die zijn voor de moment de gemakkelijkste manier om hier tot 6 maanden te verblijven...bij aanvraag in een ambassade (ik heb er al in belgie en ook in kuala lumpur opgehaald) moet je enkel je vliegtuigticket of een boeking voorleggen, een formulier invullen met pasfoto en dat is het! dus geen brief of uitnodiging van een sponsor...
eenmaal in indonesie aangekomen krijg je 60 dagen ingestempeld...als die om zijn, kun je in gelijk welk immigratiekantoor een verlenging aanvragen, op dat moment heb je iemand met een indonesische KTP nodig die garant voor je staat (dus op dat moment lijkt de procedure inderdaad op visa sosial budaya)
als je die verlenging via een agent doet, zorgt die voor die sponsorship (kost zo'n 500.000 per maand na navraag)
als je het zelf doet in de kantor immigrasi zal het maar de helft kosten, en met wat geluk is het geklaard in enkele uren




koening
Gebruiker
spacer line
 

Beste Yerun

De nummer die wij van Director General hebben gekregen is F- 434.IZ.01.10 en is in 2006 beslist, hij is echt pas echt in de praktijk gebracht in 2007. De procedure is precies als bovenstaande gebruiker heeft geschreven. Het enige verschil met Social Budaya is dat je dit plus sponsor bij de ambasade regelt en bij touristen visum regel je het in Bali , nogmaals dan heb je hier wel een sponsor nodig. Ons kantoor regelt dit voor veel klanten hier en dat heeft nog nooit voor problemen gezorgt. Bij Visum on Arrival kan legaal absoluut niet verlengt worden!!

met vriendelijke groet,
Jan


Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Om het nog even duidelijk te stellen, mijn vrouw vertrekt 18 september en zij heeft een touristenvisum voor 2 maanden, dan zou het dus mogelijk zijn om bij de imigrasi met een sponsorbrief en kopie KTP een verlenging van een maand te krijgen.
Als dat zo is dan maakt dat de procedure iets simpeler, maar zo iets moet wel voor 100% zeker zijn anders ben je goed te lul.



Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 


On 12-09-2007 08:40 Malam wrote:
Als dat zo is dan maakt dat de procedure iets simpeler, maar zo iets moet wel voor 100% zeker zijn anders ben je goed te lul.


Juist Malam,

Daarom had ik graag wat zekerheid hierover !?


Live life to the max.......

koening
Gebruiker
spacer line
 

Beste Lezers,

Zoals al schreef is dit legaal. Als jullie het officiele decreet (wet) willen lezen, email mij dan even naar ptmimpibaliEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.balict.net zodat ik deze naar jullie kan emailen. Duidelijker kan ik het niet maken.


Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Jan,

Nog bedankt voor je eerdere info. Ik ga het eens uitzoeken als ik er de tijd voor heb Emoticon: Wink



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-09-2007 05:28 koening wrote:

Met een tourist visum voor 60 dagen kun je de verlenging in Indonesie doen en je heb dan inderdaad ook een uitnodiging nodig, alleen dit geeft hier absoluut geen problemen..
Jan


Hallo Jan,

Ik probeer dit te snappen maar volgens de site van de Indonesische ambassade kan een toeristenvisum niet verlengd worden. Op een andere (ik geloof van het visumbureau) lees ik dat dit wel kan met een visum voor familiebezoek met een uitnodiging. Ik vind het wel vreemd dat de uitnodigende partij dan garant moet staan, terwijl ze dat misschien helemaal niet kunnen en ik mijn eigen (financiele) boontjes wel kan doppen. Hoe moet ik dit allemaal zien en zoals al eerder gezegd hoeveel garantie is er dan dat dit ook inderdaad mogelijk is. Waar moet de uitnodigende partij aan voldoen?
Ik neem aan dat dit ook op een consulaat mogelijk is?

Andere vraag (als je 'm weet) wat "doet" Indonesie met een overstay van bijvoorbeeld een paar dagen?

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

daft_punk
Gebruiker
spacer line
 

een oversay kost je 20 dollar per dag



koening
Gebruiker
spacer line
 

Beste Anne Mieke,

Het is inderdaad waar dat de Indonesische ambasade niet promoot om te vertellen dat het toeristen visum 60 dagen verlengt kan worden, maar dat is een communicatie stoornis vanuit Jakata. De wet zegt heel duidelijk dat het wel kan. Je hebt inderdaad een sponsor nodig na 60 dagen, deze moet aan kunnen tonen met copie bankrekening dat hij minimaal RP. 2.500.000 op zijn rekening heeft staan.(dat is tegende huidige koers ongeveer 170 euro)
De overstay permit van 7 dagen kost 10 dollar

met vriendelijke groet,
Jan


Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Zie posting 09-09-2007 18.42

staat er in :
60 (enampuluh) hari terhitung sejak tanggal diberikannya izin masuk oleh pejabat imigrasi di Indonesia, dan dapat diperpanjang





Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

handoko
Gebruiker
spacer line
 

Hallo,Zelf heb ik ook de ervaring dat bij een visa van 60 dagen,je op het vliegveld van Bali
al het telefoon nummer krijgt van de imigratie amtenaar bij de douane,dat hij je visa voor 80 dollar kan verlengen.Je moet hem 3 dagen voor het is afgelopen bellen dan komt hij het op halen.Echter in het hotel waar ik verblijf komt ook iemand van imigratie en die vraagt 70 dollar.Ecthter als je van je hotel een verklaring vraagt betaal je gewoon de officele prijs van Ä25,00.Dus mogelijk heden genoeg.



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Wat een gelul zeg, wie neemt nu het risico om op een 60 dagen visum naar IndonesiŽ te gaan en zonder officiŽle bevestiging van de overheid in IndonesiŽ dit te doen.
Als ik in april naar IndonesiŽ ga dan boek ik voor vier maanden, familie bezoek, terplaatse ga ik verlengen.
Nee nu ga ik voor twee maanden, toeristenvisum met de kans dat een plaatselijke ambtenaar het niet weet, mocht hij het wel weten dan moet ik mijn vlucht overboeken naar vier maanden.
Sorry hoor, ik ben niet echt slim. maar ik kom niet uit een struisvogelei.
Zolang het niet een officiŽle regel is raad ik iedereen aan de weg te bewandelen die officieŽl wordt aangegeven.



koening
Gebruiker
spacer line
 

[Wat een gelul zeg, wie neemt nu het risico om op een 60 dagen visum naar IndonesiŽ te gaan en zonder officiŽle bevestiging van de overheid in IndonesiŽ dit te doen.

Zoals ik al eerder schreef is het Toeristen Visa 60 days volkomen legaal!!. Je hebtt alleen bij de verlengingen een sponsor nodig.
Lees het decreet van de Immigratiedienst! Een officieler bevestiging bestaat niet.




Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

koening
Gebruiker
spacer line
 

[Hallo,Zelf heb ik ook de ervaring dat bij een visa van 60 dagen,je op het vliegveld van Bali
al het telefoon nummer krijgt van de imigratie amtenaar bij de douane,dat hij je visa voor 80 dollar kan verlengen.Je moet hem 3 dagen voor het is afgelopen bellen dan komt hij het op halen.Echter in het hotel waar ik verblijf komt ook iemand van imigratie en die vraagt 70 dollar.Ecthter als je van je hotel een verklaring vraagt betaal je gewoon de officele prijs van Ä25,00.Dus mogelijk heden genoeg. [/quote]


Dat de immigrattie officier dit voorstelt, gebeurt vaker in Indonesie.
Mijn advies is ga daar niet op in.
Je kunt beter contact opnemen met een visumburo.
Die regelen voor jouw de sponsor en de verlengingen.
Natuurlijk betaal je voor hun sevice (ongeveer Rp. 600.0000 per verlenging plus sponsor).
Je kunt natuurlijk ook zelf een sponsor zoeken en de verlenging bij de immigratie dienst zelf regelen, maar dat kost veel tijd en ergenis.
Dat het Hotel voor je een sponsor regelt plus de verlenging voor omgerekent Rp.325000 komt mij vreemd voor.




Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

Raffel
Gebruiker
spacer line
 

Wat een gelul zeg over een tip van Koening, en wat hij hier verteld is volkomen juist.
Trouwens mocht je reeds vroeger in Indonesie een visum gekregen hebben dan kun je zien dat de nummers gewijzigd zijn. Vroeger waren er 2 nummers ik dacht 411 en 421voor 2 soorten visum, Toerist- en sociale visum .
Vanaf 2007 is dit inderdaad enkel 211, dat je dus inderdaad kunt verlengen zonder eerst een sponsor brief te moeten voorleggen aan de ambassade. Dat kun je dus terplaatse regelen.

En wat overstay betreft, doe dat niet, want dat kan je veel geld kosten, jij bent namelijk in fout en dat kun je beter niet zijn in Indonesie. Dan ben je een vogel voor de kat zoals ze bij ons zeggen ( in Belgie ).

Groeten,
Raffel



Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

81,811,532 pageviews Een website van indahnesia.com