Subforum Het visumgebeuren


 forum.indonesiepagina.nl 
77 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Omdat er nogal veel vragen zijn over het visum, hier dan wat informatie om mee te beginnen. Graag jullie aanvullingen zodat ik deze hier ook kan verwerken.

1. Website van de Indonesische ambassade
>>>www.indonesia.nl
Onder het tabblad 'Consular/Immigration', en dan 'Visa', vind je de informatie die je nodig hebt. Hier staat echter op moment van schrijven nog niet de nieuwe regeling zoals deze sinds 8 juli 2004 van kracht is voor Nederlandse paspoorthouders.

2. Nederlandstalige informatie graag
>>>indonesiepagina.nl
Hier staat wťl het laatste nieuws en we zijn altijd op zoek naar hoe het nu precies zit. Mocht je vragen hebben, stel ze dan bij voorkeur hier op het forum, zodat dingen uitgezocht kunnen worden.

3. Ik kan niet naar Den Haag
>>>www.visum.nl
>>>www.visumdienst.nl
Da's jammer, maar er is een oplossing, meerdere zelfs. Je kan iemand anders dit laten doen, maar er zijn ook visumburo's die dit doen voor je. Kwestie van je spulletjes opsturen, afwachten en betalen.

4. Visum bij het reisburo
Heb je een reis geboekt bij een reisburo, dan kunnen zij voor een paar tientjes extra ook je visum regelen. Dit gaat feitelijk op dezelfde manier als bij punt 3, maar dan heb je alles bij ťťn organisatie, wel zo handig.

Het is mogelijk dat reisburo's zelf (veel) hogere tarieven rekenen dan een visumdienst. Dit omdat ze denken ook nog even extra centen te verdienen op een toerist. Dat mag natuurlijk, maar let wel op en vraag duidelijk hoeveel het gaat kosten per paspoort. Visumburo's geven vaak na het 1e paspoort een flink lager tarief voor de opvolgende paspoorten, reisburo's doen dat wellicht niet en rekenen gewoon het volle bedrag.

5. Langere geldigheid visum
>>>Hier staat alles voor je
Sinds 8 juli 2004 is het voor Nederlandse paspoorthouders weer mogelijk een 60-dagen visum te kopen. Dit kost je echter wel 45 euro, dus niet meer gratis zoals het eerder was. Maar ja, wat heb je liever. Een standaard toeristenvisum voor 30 dagen is ook nog beschikbaar, hiervoor betaal je nog altijd 30 euro.

6. In het kort
Op dit moment kun je voor het volgende terecht bij de Indonesische ambassade, een visumburo of je reisburo:
- 30 dagen visum (tourist) voor 30 euro, niet verlengbaar
- 60 dagen visum (tourist) voor 45 euro, niet verlengbaar
- 60 dagen sociaal visum voor 40 euro, verlengbaar tot 6 maanden in IndonesiŽjohanw
Gebruiker
spacer line
 

Jeroen,

Nu staat op de website van www.visum.nl het volgende:
Touristen visum 30 dagen Euro 30
Touristen visum 60 dagen Euro 45.

Bij punt 4:
Kijk uit bij het laten verzorgen van je visum bij sommige reisbureau's.

In Mei zat ik naast mensen die hadden hun Visum laten verzorgen door hun reisbureau. Dit reisbureau had dit ook laten doen bij WWW.Visum.nl. voor Euro 125. Volgens specificatie Euro 30 voor ieder paspoort en aangetekend verzenden.

Uit ervaring weet ik dat dit Visumbureau voor het eerste paspoort Euro 30 aan kosten rekent en voor het tweede paspoort slechts Euro 15.

U bent gewaarschuwd.
Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Bedankt voor de toevoegingen. Ik heb ze inmiddels verwerkt. het toeristenvisum van 30 dagen leek eergisteren niet meer te bestaan, maar is nu weer terug te vinden, heb ik dus ook maar even toegevoegd.Danielle
Gebruiker
spacer line
 

Hey Jeroen,

Bedankt voor je gedetailleerde informatie. Ik ga binnenkort voor 3 weken naar Bali en was van plan m'n toeristenvisum in Amsterdam te halen. Je vermeld nu alleen de mogelijkheid bij de ambassade in Den Haag, maar weet je misschien of het nog wel mogelijk is in Amsterdam een standaard visum te halen? 3 Weken wachten zal voor mij geen probleem zijn.

DaniŽllediederick
Gebruiker
User icon of diederick
spacer line
 


On 12-07-2004 15:53 johanw wrote:
Jeroen,

Nu staat op de website van www.visum.nl het volgende:
Touristen visum 30 dagen Euro 30
Touristen visum 60 dagen Euro 45.

Uit ervaring weet ik dat dit Visumbureau voor het eerste paspoort Euro 30 aan kosten rekent en voor het tweede paspoort slechts Euro 15.


Hť, wat vreemd! Als het officiŽle tarief van de ambassade 30 euro is waarom kan dan een 2e paspoort voor 15 euro afgehandeld worden?
Indonesia: the shadow stateJeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Diederick,

Die kosten van 30/15 euro zijn de kosten van het visumburo alleen. Daarbij komen nog de zogn 'consulaire kosten', verzendkosten ect.

Yerundiederick
Gebruiker
User icon of diederick
spacer line
 

Hoi Yerun,

het is laat hier in Jakarta, maar toch: wat is dan de officiŽle prijs van de ambassade voor een enkel visum? Zij hebben mij nooit verteld dat er discounts zijn voor meerdere visums. Voor jouw informatie: een speciaal visum voor mij en m'n gezin (vrouw en 1 kind) geldig voor 6 maanden, geregeld via Ministerie van Buitenlandse Zaken kostte de lieve som van 310 euro (zelfs Buza was verbaasd)Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Over visa vanuit IndonesiŽ naar Nederland weet ik niets, een touristisch visum van NL naar ID kost 30 euro voor 30 dagen of 45 euro voor 60 dagen direct bij de ambassade.

Ik regel dit bij een visumburo in Breda, en betaal hen 30 euro handling kosten. Totale kosten dus 45 euro (ik zit er in december 34 dagen) en 30 euro handling kosten. Bovendien doe ik mijn spullen aangetekend versturen. 6.75 per keer.
Mocht ik een vrouw/vriendin/kennis/buurman hebben die met me mee gaat, dan zijn de handlingkosten bij het visumburo 15 euro, daar dit dan het 2e paspoort van mijn bestelling wordt.

Yerundiederick
Gebruiker
User icon of diederick
spacer line
 

Jeroen,

Misschien begrijp je me verkeerd. Die kosten betroffen visa voor IndonesiŽ!
Maar ik snap het nu, je krijgt korting op de handlingkosten, niet op de directe kosten van het visum.peewan
Gebruiker
spacer line
 

Jeroen,

ik ga in oktober naar Indonesie, zou je mij het adres van dat visumburo in Breda toe kunnen sturen. Ik woon namelijk in Geertruidenberg en dat is maar een 20 kilometer.
Alvast bedankt, Peter.
peter.oomenEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.hetnet.nlJeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Peter,

Het adres staat op de website (link in het eerste bericht) Er staat nog meer info die van belang is, dus het is handiger als je dat zelf eventjes leest. (Postadres, bezoekadres e.d.)

Yerunpeewan
Gebruiker
spacer line
 

Jeroen, bedankt voor de snelle reactie. Ik heb intussen al een mailtje richting hun gedaan, nogmaals bedankt.

Peterfoton
Gebruiker
spacer line
 

Vorige week heb ik mijn paspoort aangetekend opgestuurd naar de Indonesische ambassade in Den Haag met een visum aanvraag , het geld (30,= Euro) en een aangetekende retourenveloppe.
Gisyteravond werd ik gebeld door een zekere heer Jacobs die zegt als gepensioneerde de visum aanvragen bij de ambassade in behandeling neemt, maar voor zijn handelingen nog 10,= Euro vraagt.
Wat is dit voor een gang van zaken?

Tonrobbert
Gebruiker
spacer line
 

Beste Ton,
Als je nu effe de moeite had genomen om bijv. op de site van de ind. ambassade te kijken dan had je kunnen lezen dat schr. aanvr. niet in behandeling worden genomen.Dat nu iemand aanbiedt om voor E10,00 de zaak toch voor jou te regelen is dan ook m.i. erg netjes, had je dit via een visumburo gedaan dan was je min. E25 excl BTW kwijt geweest.
Robsayang
Gebruiker
User icon of sayang
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.robbert, sinds wanneer is dat? kun je niet meer schriftelijk aanvraag doen? zo doe ik t namelijk al -tig jaar voor sosbud...
is dat sindskort veranderd? kan t op ambassade site niet vinden

5 min later----> zie t inderdaad staan:
The Embassy does not accept visa applications by mail.
Emoticon: AngryJohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Robbert,
Wat jij nu zegt is op basis van de huidige informatie voorziening helemaal krankjorum:
De procedurele/legitieme weg is nu: of persoonlijk op een blokker stoeltje in het gebouw van de ambassade gaan zitten wachten tot je een stempeltje hebt, of je laten afzetten door zoīn visumburo.
Wat jij nu zegt is: lap bovenstaande aan je laars en ga in zee met een mannetje dat in de avonduren opbelt en voor geld je visum in orde maakt? Waarschijnlijk is dit gewoon een onderonsje tussen die meneer (misschien is hij zelfs van de ambassade? Emoticon: Stupid ) en de ambassade.
Ik kan het mis hebben hoor, maar dit is mijn conclusie as is.
Groetjes, Johan


Begin de details te vergeten

diederick
Gebruiker
User icon of diederick
spacer line
 

Met permissie Johan, zit niet te zeuren. Zo werkt het dus blijkbaar nu. Die gepensioneerde meneer is schijnbaar ingeschakeld om de schriftelijke verzoeken af te vangen. Je hebt natuurlijk 100% gelijk dat dit geen gang van zaken is. Maar we hebben het wel over het door ons allen hier geliefde Indonesie. De schaduwstaat.JohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Hoi Diederick,
Ik zei in mijn vorige posting al dat ik het best mis kan hebben, misschien is het inderdaad wel allemaal met goede bedoelingen gedaan. Maar ik heb gelijk het idee in mijn hoofd dat er mijn mijn gegevens wordt gehandeld en dat iemand daar misbruik van maakt. Wie hebben ondertussen nog meer de gegevens van Ton?? En verder, als het druk is, zet je meer mensen in, maar je laat een klant toch niet ineens meer betalen voor een dienst? Iedereen weet ook dat het druk is bij de IND. Wat zou er gebeuren als iemand van dat instituut opbelt en vertelt dat hij via het uitzendburo extra is ingezet en(bijvoorbeeld) de MVV tegen betaling van 100 euro (extra) binnen een week klaar is?
Let wel, we hebben het ook over ons geliefde Nederland Emoticon: Wink
Groetjes, JohanBegin de details te vergeten

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 


Iedereen weet ook dat het druk is bij de IND. Wat zou er gebeuren als iemand van dat instituut opbelt en vertelt dat hij via het uitzendburo extra is ingezet en(bijvoorbeeld) de MVV tegen betaling van 100 euro (extra) binnen een week klaar is?


Pas maar op, want er komt een dag.. dan gaat Yerun een tijdje bij het IND vergunningen uitgeven tegen snel-tarief Emoticon: Puh!reuveul
Gebruiker
User icon of reuveul
spacer line
 

hallo, allen

hhe dat gezeur over die visa,
weet je nederland moet gewoon toegeven en excuses aanbieden aan indonesiŽ,en die minister (in indonesiŽ )daar moet niet zo raar doen want dat gaat allemaal te koste van het toerisme in indonesiŽ.
wat jammer is want indonesiŽ is een prachtig land.
gr roblike to live in ID,but it takes a while to get there

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

excusses aanbieden voor het feit dat een Indonesische minister op eigen houtje beslist dat visumbepalingen voor vrijwel alle landen ter wereld aangescherpt worden is natuurlijk complete onzin, niet?reuveul
Gebruiker
User icon of reuveul
spacer line
 

vindt ik wel


like to live in ID,but it takes a while to get there

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 


On 01-09-2004 09:38 reuveul wrote:
vindt ik wel

Probeer ik het nog eens:

IndonesiŽrs (een paar daar gelaten natuurlijk, want dat heb je altijd )liggen er totaal niet wakker van wat er in het verleden gebeurd is. Ze gaan liever gewoon verder met het oog op de toekomst.

Een minister die dan eigenrechtig maar even wat wetten gaat aanpassen zien we dan ook NIET meer terug in de Indonesische politiek.reuveul
Gebruiker
User icon of reuveul
spacer line
 

dat weet ik , maar hier zie je het wel terug,alhoewel niet zo in de politiek ,maar de interesse naar het land zelf toch?like to live in ID,but it takes a while to get there

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Dat is zeker zo, maar die interesse is wederzijds. Helaas kunnen veel IndonesiŽrs een ticket niet betalen. Maar Nederlands praten kunnen veel ouderen nog, en dat willen ze ook.

YerunPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,784,300 pageviews Een website van indahnesia.com