10 dingen die in Indonesie gewoon beter zijn


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
71 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Weer een heel verhaal van Om Sid, met de aanvang ik denkMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

ik geloof dat er even iets fout ging, ik had een heel verhaal geschreven maar het wil niet plaatsen, als ik de vorige posting wil editten dan verschijnt mijn verhaal, maar ik kan het niet plaatsen, een bug in het systeem bij de overgang naar een ander pagina denk ik.Mr. Jacob
Gebruiker
spacer line
 

Ik blijf van mening dat je twee landen met elkaar kunt vergelijken. Alleen door vergelijking krijg je immers pas goed de verschillen in beeld. Ik ben er nu 20 keer geweest, heb daar aardig wat meegemaakt (andere dingen dan een normale toerist) en kan ook wel meer dan 10 dingen opnoemen die in IndonesiŽ beter zijn dan hier. Ik kan ook tientallen dingen opnoemen die daar veel slechter zijn.
Sinds wanneer zijn de studiekosten op de universiteit zo gestegen? Mijn tweede pleegdochter heeft net haar scriptie ingeleverd (studente ďTeknik InformatikaĒ, UNB, Bandung), maar de studiekosten die ik de afgelopen 5 jaar voor haar betaalde, waren niet hoog (nooit meer dan 2 juta per jaar). Het laatste jaar bijna niets, want ze was met haar scriptie bezig. Ik zal het wel merken, want de tweede staat op het punt om naar de universiteit te gaan binnenkort (in Makassar). Eerst de test afleggen bij UNHAS, dan maar verder zien. Het verhogen van studiekosten zal het land geen goed doen en tot gevolg hebben dat het aantal studenten behoorlijk gaat teruglopen. Ook de hulp van buitenaf (ik ken heel wat Nederlanders die daar de studie voor iemand betalen) zal minder worden.
Welvaart is ook niet alles, hier in Nederland begin ik me steeds aan meer dingen te ergeren. Vandaar mijn keuze om over een paar jaar te verkassen. Ik heb daar niet zoveel voor mezelf nodig, dus kan ik wat meer voor een ander doen. Als je er met je snufferd bovenop zit, kun je ook beter het kaf van het koren onderscheiden. Ik ga ook niet in een drukke stad zitten, maar op een rustig plekkie ergens in Sulawesi.
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Administratie kosten Upi Bandung, op dit moment 6 miljoen, het zij zo.
De verschillen van Nederland en IndonesiŽ zijn als voor mij niet te vergelijken Mr. Jacob, wij zijn het daar niet over eens, maar verder hebben we wel het ťťn en ander gemeen.
Groet Malamsapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 02-07-2007 22:45 zieleffe wrote:
Sapolidi, en Mr, Jacob overtuigen mij in ieder geval niet, met hun vergelijk, gaat alles mank. maar goed ze blijven het vol houden, en dat mag maar, ze kunnen wel appel, en peren vergelijken maar in appels, en peren heb je ook verschillende smaken....


Beste Zieleffe,
ik vergelijk juist geen appels met peren, maar appels met andere soorten appels. En zoals je terecht opmerkt zijn er tussen de appels verschillende smaken. Ze verschillen dus. En dit geldt nu ook voor landen. Ik heb geen waardeoordeel uitgesproken welk land nu ideaal is. Je zult net zoals mr.Jacob aangaf de voor- en nadelen tegen elkaar moeten wegstrepen en dan een keuze maken.
Gelukkig hoef ik deze keuze niet te maken, omdat ik toch wel verknocht ben aan dit polderlandje. Ik kan bovendien mijn kinderen, familie en kennissenkring niet missen. IndonesiŽ blijft voor mij gewoon een heerlijk vakantieland. Emoticon: Bye byeMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 02-07-2007 23:56 sapolidi wrote:

...


Beste Zieleffe,
ik vergelijk juist geen appels met peren, maar appels met andere soorten appels. En zoals je terecht opmerkt zijn er tussen de appels verschillende smaken. Ze verschillen dus. En dit geldt nu ook voor landen. Ik heb geen waardeoordeel uitgesproken welk land nu ideaal is. Je zult net zoals mr.Jacob aangaf de voor- en nadelen tegen elkaar moeten wegstrepen en dan een keuze maken.
Gelukkig hoef ik deze keuze niet te maken, omdat ik toch wel verknocht ben aan dit polderlandje. Ik kan bovendien mijn kinderen, familie en kennissenkring niet missen. IndonesiŽ blijft voor mij gewoon een heerlijk vakantieland. Emoticon: Bye bye


Hoooooi wereldverbeteraar,
Eindelijk ben ik in de gelegenheid jouw te beantwoorden, je hebt gelijk, lekker je kinderen hier opvoeden en op vakantie gaan naar IndonesiŽ.
Daar zouden we het eigenlijk het beste bij kunnen houden.
Want jouw inmiddels kennende, zou je als je met mij 4 weken over Java zou gaan, huilend als een kind terug gaan en iedere cent die je in de spare had overmaken.
Mensen die familie daar hebben en niet in de toeristische gebieden verblijven weten waar over ze het hebben,
Dat is heeeeeeeeeel anders.
Al die mooie verhalen van die ouwe lullen die jonge meisjes zoeken in de toeristische gebieden en de thyfus er over in krijgen dat ze 20 Euro moeten betalen voor een omboeking bij een vliegmaatschappij, ben ik allang vergeten.
Zo is het Saopoldi en niet anders, ik heb een huis op Java, by my guest, altijd welkom, maar verwacht geen hemel op aarde, zoals kiwi denkt dat het is.
Groet Malam

andre
Gebruiker
spacer line
 


On 02-07-2007 18:54 Malam wrote:
....Al deze vergelijkingen worden gemaakt vanuit het oogpunt van een vette dompet met Euries, ja zo lust ik er nog wel een paar....
......Ja het is een vergelijking, maar wel ťťn die helemaal mank gaat.....


De tien dingen van kiwimave en de twee dingen die ik eerder in dit topic heb opgenoemd hebben niets te maken met een vette dompet. Sterker nog... een aantal van die twaalf "dingen" gelden meer voor de indonesiŽr met een normaal inkomen dan voor de bule met expat salaris (ding 1, 2 , 8, 10, 11 en 12)


Zitten we te zeiken over binnenlandse vluchten die zo gemakkelijk over te boeken zijn en nog gratis ook, alsof dat zo belangrijk is, ik betaal liever 100 Euro voor zoiets, mits ik onderweg geen sloebertjes tegen zou komen die per dag twee happen rijst met een ei te vreten zouden krijgen maar een een fatsoenlijke maaltijd....


Hoe kan het nou toch dat er tegenover elk ding dat beter is in IndonesiŽ (zie topic titel) een ding gezet wordt dat er niets mee te maken heeft (hoe waar dat "ding"dan ook is). Ga nou 's in op de genoemde "dingen die beter zijn". En dan niet in de trent van "ja, je kan je vliegticket makkelijk veranderen, maar de mensen zijn arm."


On 03-07-2007 18:54 Malam wrote:
...maar verwacht geen hemel op aarde, zoals kiwi denkt dat het is.

Ik hoor niemand hier zeggen dat IndonesiŽ de hemel op aarde is. Kiwimave heeft op dit forum al honderden dingen genoemd die slechter zijn in IndonesiŽ. Hij weet er hier maar 10 goede dingen tegenover te zetten.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 02-07-2007 23:54 Malam wrote:

*Administratie kosten Upi Bandung, op dit moment 6 miljoen, het zij zo.

*De verschillen van Nederland en IndonesiŽ zijn als voor mij niet te vergelijken Mr. Jacob, wij zijn het daar niet over eens, maar verder hebben we wel het ťťn en ander gemeen.
Groet Malam


* Ik denk dat de genoemde bedrag de eenmalige kosten was , bestemd voor de hele studieperiode (4 jaar ?).
Dat zijn dan de info die ik heb gekregen over de" jalan alternatief ".
Bij de ITB was het 50 jut (dacht dat ik in de Pikiran Rakyat heb gelezen) , dat geld word ook besteed aan /voor de Universiteit , waarvan de "kansarme" studenten (lees: minderkrachtige ) ook ervan kunnen profiteren.
Lees ook de officiele site van UPI (er is ook een Engelse gedeelte)

* Per kategorie kan men wel gaan vergelijken.
Zoals de kwaliteit van het onderwijs.
Ik vergelijk de kwaliteit van Havo leerlingen (mijn zoon) en van SMA leerlingen (zijn neef).
Heb gemerkt dat het nivo van de aangeboden vakken van een Havo leerling nog minder was dan van een SMA leerling.
Uiteraard geldt hier niet voor alle SMA scholen , er zijn ook een heleboel slechte SMA scholen of eigenlijk scholen met veel slechte leerlingen en "arme"scholen.
Als je het met Nederland gaat vergelijken is het de voorbeeld van de slechte "zwarte Scholen" , met veel "slechtere" leerlingen , slechte onderwijzers , onduidelijk schoolbestuur etc..Terwijl inprincipe de boeken/ en vakken overal dezelfde (moeten) zijn.
De meeste kinderen uit die slechte scholen kunnen later ook niet verder studeren of een fatsoenlijke job vinden.
Ik heb mijn zoon ook vaak geholpen met zijn mathematiek ,economie , scheikunde , biologie etc (behalve Nederlands Emoticon: Smile ) , hem overhoren tijdens proefwerken.Wat hij kreeg op school was duidelijk minder zwaar dan wat zijn neef kreeg in Jakarta .
En wat ze nu krijgen in Indonesia , althans de boeken die ik gezien heb is ook veel verder dan wat ik ooit in mijn SMAtijd heb gehad .
Vergeet ook niet dat de tweede fase experiment als mislukt gezien kan worden , er zijn jaargangen van de Havo-ers die geslachtofferd zijn.
Idem dito met de VMBO avontuur , had gelezen dat men nu gezelsysteem gaat invoeren .De oude ambachtschool komt terug ??
('Meneer , ze kunnen niet eens een hamer vasthouden")


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

andre
Gebruiker
spacer line
 


On 03-07-2007 10:03 sidia wrote:
Ik vergelijk de kwaliteit van Havo leerlingen (mijn zoon) en van SMA leerlingen (zijn neef).
Heb gemerkt dat het nivo van de aangeboden vakken van een Havo leerling nog minder was dan van een SMA leerling.....


Ik kan het niveau op de middelbare scholen niet vergelijken, maar ik heb wel ervaring met het aannemen van technisch personeel en HBO stagiairs in IndonesiŽ. S1 zou vergelijkbaar moeten zijn met HBO, maar als ik naar het technisch niveau kijk zit S1 hoger (althans die van Institut Teknologi Bandung); eerder in de buurt van een universitaire graad in NL. Vergelijk je S1 met HBO op praktisch gebied, dan steekt HBO er bovenuit.

M.a.w. een afgestudeerde S1 van ITB kan ingewikkelde berekeningen maken en een theoretisch probleem goed oplossen. Een S1-er kan goed omgaan met een vraag als: Er treed teveel slijtage op in dit specifieke onderdeel, waarom is dat?

Een HBO-er is veel beter in het oplossen van praktische problemen en heeft geleerd over probleemaanpak en planning. Dit maakt de HBO-er beter in het ontwerpen van nieuwe machines/installaties, waarbij creativiteit komt kijken.merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ik kan de verschillende niveaus ook niet vergelijken, maar in Nederland is het ook zo dat HBOers praktischer zijn gericht, is een echte beroepsopleiding.
Bovendien wordt een universitair opgeleide hier gewoon echt beter betaald.
Mijn dochter werd na haar VWO examen door de school al gestimuleerd om naar de universiteit te gaan.
Terwijl ik haar volledig heb vrijgelaten in haar keuze.
Een breekpunt bij het HBO is ook dat leerlingen met een MBO vooropleiding struikelen en zich verkijken op het HBO niveausidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 03-07-2007 13:26 merapi wrote:
Een breekpunt bij het HBO is ook dat leerlingen met een MBO vooropleiding struikelen en zich verkijken op het HBO niveau

Het is logisch dat de ex MBO-ers het moeilijker hebben , problemen bij de aansluiting met de andere ex Havisten.
Per definitie zijn de MBO-ers "gevoed"door VMBO-ers en gesjeesde Havisten.
Hoewel de faciliteiten in Nederlandse scholen vele malen hoger zijn dan de Indonesische scholen kan men ook de 2 scholensystemen en hun leerlingen / studenten met elkaar vergelijken.
De onderwijsbudget van Nederland is (ergens gelezen) ongeveer 5% van de BBP van Nederland (BBP stand 2006 is ongeveer 500 miljard euri).
De onderwijsbudget van Indonesia is -------- --------- rupiah (is na te checken bij BPS).
In Jakarta krijgt een Lagere School leerling Rp 600.000 per jaar .De subsidie van de reggering heet daar BOS= bantuan Operasional Sekolah
Een SMP leerling krijgt .000 per jaar .
SMA (?) .Universiteitsstudenten (?) .
Sommige scholen in de omgeving van Jakarta .
Het is duidelijk dat het niet voldoende is , daarom gaan sommige Staatsscholen ook andere fondsen uitvinden , de zgn SPP = sumbangan Pembinaan Pendidikan ), gemiddeld werd het dan Rp 200.000 t/m Rp. 300.000 gevraagd.
Bij een school in Pamulang (SMP) vroeg men Rp .2000.000.
Terwijl ze staatsscholen zijn .
Bij de particuliere scholen is het normaal dat men de oudersbijdrage(uang bangku) moet gaan neer tellen , en afhankelijk van de "ranking", de marktwaarde van de school kan het oplopen tot miljoenen rupiah .
Veel ouders moeten en willen het ook ophoesten , want dan kunnen verzekerd zijn dat hun kroost verder kunnen studeren en een betere leven hebben dan hun zelf.

Als ik kijk naar Nederland , dan is het hier paradijs , ondanks de verslechterde kwaliteit van de laatste jaren .
Men kan over veel meer geld beschikken , probeer maar uit te rekenen hoeveel een Nederlandse kind kan krijgen van de staat , en dat vergelijken met een Indon. kind.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Om Sid, ik kan uiteraard niet de situatie Nederland-Indonesie vergelijken, heb er gewoon te weinig kennis van.
Maar als ik lees wat u schrijft dan zou ik ieder Indonesisch kind een opleiding in Nederland gunnen.
Het onderwijs is weliswaar wat verslechtert, maar dat had meer met bezuinigingen te maken en te weinig investeringen in onderzoek.
Feit is wel dat een Nederlands kind, ongeacht de financiele draagkracht van de ouders alle kansen krijgt, en dat is een goede zaak.
En er zijn veel potjes en fondsen! Emoticon: Bye byemerapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Even een voorbeeld van dochter Eva[3ejaars psychologie]
-studiefinanciering: 480,00
-kamerhuur wordt betaald door pa:280,00-[delen hij en ik]
-boeken en collegegeld worden betaald door pa
-ziektenkostenverzekering: 99,00 - 36 zorgtoeslag
-oppasbaantjes: 160,00 p.maand

Als je dit gaat vergelijken met Indonesie..Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

93,523,368 pageviews Een website van indahnesia.com