Lange afstandsrelatie met Indonesisch meisje


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
78 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Boel belazeren?? Ik heb wel wat beters te doen dan hier mensen op 1 of ander forum te lopen belazeren!

alles wat ik zeg hiero is 100% waar, moet je zelf maar weten of je reageert of niet. Ja wij zijn verliefd en ja wij willen gewoon lekker kunnen n*ken, niks mis mee ofwel?? Wij zijn nog hartstikke jong natuurlijk! wat denk je zelf. Zij geeft me 'het' al daar niet van..

En ik ben al Moslim, mijn moeder is een indonesische moslim.. Ik doe alleen niet aan bidden enzo..

Iemand die weet wat die siri inhoudt? Ik wil er wel weer vanaf kunnen in het ergste geval, je weet nooit..

En hoezo is dit forum hier niet voor bedoeld? Ik vertel gewoon mijn verhaal, zij is mijn vriendin en ik voel dat ik van der hou.. En n*ken hoort er ook bij. Het gaat me echt niet alleen daar om!

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Misschien wil ze geen geld omdat ze anders verplichtingen tegenover jou heeft en zij daar na jouw vertrek pas over heeft nagedacht.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Ja zou wel kunnen.. ze wil het gewoon zelf rooien.. Dat zei ze ook. Maar goed die smsjes enzo is voor mij ook leuk weet je.. Maar goed dan stuur ik gewoon een euro of 100 naar haar.. Ze zal het gewoon moeten aanpakken.. Ik stuur gewoon Western Union morgen..

Sommige mensen steken duizenden (tonnen) in een serieuze relatie van jaren en ineens gaat het vrouwtje vreemd en alles mieterd in elkaar. Alles kwijt, paar jaar van je leven en al dat geld.

Denk je dat ik ermee zit met een bedrag van 100 en mocht het ooit op de klippen lopen dan zit ik niet in over het geld maar eerder dat ik zo een lief meisje verloren ben!

het gaat bij veel van jullie alleen maar om geld dit en dat, het gaat hier om liefde, respect en alles wat erbij komt kijken! Geld is lekker maar niet zo belangrijk voor ons, tuurlijk zegt zij ook mocht het zover komen dat we kinderen krijgen dan moeten we natuurlijk wel geld hebben om ze een goede educatie te geven.

Trouwens van dat geld kan ze en pulsa kopen en ik zeg haar dat ze een cursusje nederlands moet kopen. En dat gaat ze ook doen, merk vanzelf wel of ze NL heeft geleerd of niet.

Wij zijn dus wel serieus he.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Indoboy dan wens ik jouw het beste toe, eigenlijk heb je het al helemaal in je hoofd hoe jij het wil hebben, dus raad van onze kant valt misschien verkeerd.
Vind wel dat je er beter aan doet om niet meer dan 100 euro te sturen, let wel even op het tarief van western union, zoek maar even op hun site, ik dacht dat het tot 95 euro was en dan weer duurder wordt.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Indoboy het beste,
Check even na wat betreft Western Union [er lopen bij dit bedrijf nogal wat fraude zaken - met name Nigerianen]
en ja;even een cursusje Nederlands kopen?!?!
veel succeszieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Indoboy laat je niet door wie dan ook je er van af houden het is jou leven.
De twee dames bedoelen het goed hebben het met je goed voor, maar vergeten dat ze toen ze zelf vlinders in hun buikje hadden ze ook niet tegen gehouden konden worden dus Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!
Maar je bent best bereid, er iets van aan te trekken, want die 250 is toch 100 geworden.
Het geld is niet altijd het belangrijkste, maar je zal wel even moeten nadenken en dat is goed.
Zo zou ik als ik je was een pakket van de inburgeringscursus kopen, een CD en boeken, en die naar haar toe sturen.
Ik had mijn zoon ook afgeraden maar ik kon praten als Brugman, neen hij was verliefd, en je zag dat ze tot vroeg in de morgen gingen MSN chatten toen ze de Laptop hadden zij kon daar in een plaza internetten, en mijn zoon had een speciale GSM gekocht met de provider van Lebara die is het goedkoopst voor smsjes 9 eurocent per sms, naar indonesie.
Want het schijnt dan een woorden boek in het engels in te zitten waardoor er sneller woorden in gemaakt kon worden.
Ze hebben bijna dag, en nacht gesms rekening houden met 5 uur tijdverschil.
Nu zijn ze samen, en ze wil eigenlijk niet terug maar ze moeten want je krijgt geen MVV in Nederland maar in het land van herkomst, en je moet inburgeringscursus op de ambassade in Jakarta via een speciale telefoon lijn je kennis van Nederland taal weer geven, en daar moet je aan voldoen.
Na zeggen, en wat ze tegen over gestelde vragen, je een antwoord moet geven.
Ik weet ze niet zo uit mijn hoofd, maar het staat op een a4 wat ze zo al van hun verlangen te weten, over Nederland.
Nu weet ze wat, hoe het hier aan toe gaat, dus ze weet of ze hier kan wennen, maar toch zij nu niet, maar haar moeder wil na mijn overlijden terug, en niet hier blijven, dat zegt al genoeg, waar je bent geboren heeft toch nog steeds een aantrekkingskracht...
Sukses er mee Emoticon: Bye bye Emoticon: Blush Emoticon: Cry Emoticon: Puh! Emoticon: Shut up!

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-06-2007 17:22 Indoboy20 wrote:
Oh nog iets, ze wil als ik volgende keer kom trouwen voor de Islam. Niks officieels maar zodat wij vrij kunnen wippen en ze zich daar niet schuldig over hoeft te voelen..

Weet iemand meer van dit soort trouwen onder het mom van vrij wippen ?? sirih ofzo iets?


Nou het blijft een ....... verhaal, maar goed......

Huwen voor de islam is maar zo officieel als het kan. Voor de Indonesische wet ben je dan rechtmatig gehuwd en kunnen er ook zekere eisen aan je worden gesteld. Trouwen volgens de islam is niet zomaar even een nep-huwelijk maar is (ook zonder aanmelding bij de burgerlijke stand) zo rechtsgeldig als het maar kan want de KUA die je huwt is een erkend rechtsorgaan in Indonesia. Ook verscheidene instanties in NL erkennen deze vorm van huwelijk als rechtsgeldig.

Huwen volgens het kawin sirih systeem is minder "gevaarlijk"; dat is namelijk (nog) geen rechtsgeldig huwelijk. Alleen vraag ik me af of je a.s. schoonouders dit zullen accepteren.

Als je wil wippen, nou daar hoef je in Indonesia niet voor te trouwen. Ik ken (nog) geen ander land waar het zo makkelijk gaat. Volgens een onderzoek 2 jaar geleden gehouden, is 98% van de studentes al geen maagd meer. Zou jouw vriendin dan net tot die 2% behoren??? I doubt it.merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Yogya B, ik wil heel graag een vraag aan u/jou stellen.
Stel mijn vriend en ik willen trouwen in Indonesia, wat kunnen we verwachten?
Hij, geboren in Indonesie, heeft de Nederlandse nationaliteit.geen Moslim, ziet zichzelf als Boeddhist [niet gedoopt]
Zij:[ik dus] geboren in Nederland en dus ook de Ned.nationaliteit.Gedoopt RK, maar uiteraard openstaand voor andere levensopvattingen.
Ben erg benieuwd naar je antwoord,
Selamat dariYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou, dat is niet zo makkelijk. Je moet voor een geloof trouwen in RI anders kan je gewoon niet huwen. Tevens moeten tegenwoordig beide echtelieden dezelfde religie hebben.
Als je RK bent en al een keer gescheiden, zal het moeilijk worden wederom te huwen voor dat geloof in RI. In principe kan dat niet eens omdat de RK-kerk in RI een scheiding niet erkend (maar ja, met geld is alles op te lossen hier).
Vervolgens zal van je vriend toch een bewijs worden geeist dat hij van de islam is overgegaan naar het boeddhisme. En.....daar zullen ze niet blij mee zijn als een moslim een ander geloof heeft aangenomen.
En dan nog die beide verschillende geloven.

Ik zou lekker in NL trouwen om al die soesah te ontlopen. Want al huw je in Indonesia heb je daarna weer de hele toestand van legaliseren bij 2 of 3 ministeries en de NL ambassade. Vervolgens vertalen en legaliseren (gaat je een hoop geld kosten).
Dan moet je je huwelijk in NL laten registreren: eerst bij het Bureau Bijzondere Akten in Den Haag (duurt half tot een heel jaar) en bij je gemeente. Wat een rompslomp (heb het zelf moeten doen).
Veel makkelijker om in NL te trouwen en vervolgens een party in RI.
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hallo Merapi,
Kijk ook even op www.mfa.nl/jak en dan onder Consulaire Zaken/Nederlanders in Indonesie/Huwelijk en ...../Akten. Volledige info.merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Bedankt YogYB en Yoke,
Bedankt voor het advies!!
Trouwen in Nederland is de beste optie; er wordt niet gezeurd over geloofsovetuigingen, omdat het burgerlijk huwelijk enkel telt, en wat je met je religie doet, daar ben je volkomen vrij in.
Mijn vriend heeft geen enkele behoefte om zich tot de Islam te bekeren, net als ik.
Maar het belangrijkste: we respecteren elkaar, ongeacht dat onze wiegjes 16.000 km verwijderd waren4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 24-06-2007 16:00 merapi wrote:
Bedankt YogYB en Yoke,
Bedankt voor het advies!!
Trouwen in Nederland is de beste optie; er wordt niet gezeurd over geloofsovetuigingen, omdat het burgerlijk huwelijk enkel telt, en wat je met je religie doet, daar ben je volkomen vrij in.
Mijn vriend heeft geen enkele behoefte om zich tot de Islam te bekeren, net als ik.
Maar het belangrijkste: we respecteren elkaar, ongeacht dat onze wiegjes 16.000 km verwijderd waren


Lieve Merapi, Bedankt YogYB en Yoke,
Je bedankt mij hier nu wel maar ik weet niet waarvoor hoor!
Ik heb zeker wat gemist want ik was niet op de hoogte van jouw (nieuwe?)loverboy. Mag ik hier uit opmaken dat Al uit Jak. exit is ?
Als jij gelukkig bent met deze man dan ben ik blij Emoticon: Party! voor jou want alleen is ook maar alleen.
Doeiiiii


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ja Yoke, Al uit Jakarta is exit,zal me niet verbazen dat ie ooit weer opduikelt, net guna2 na 2jaar een teken van leven.
Nou Yoke, loverboy, we schelen 10jaar! geef niks we doen rustig aan,een wat oudere man heeft ook bekoring.
Ik hou je op de hoogte ,
Fijne dag verder en gezondheid en kracht toegewenst, voor jou en je man
Meest liefs Wilma/Merapi4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Wilma, ik wens je deze keer heel veel succes toe en hoop dat jij het geluk weer een beetje gevonden hebt, wat is nou tien jaar als je blij met elkaar bent.
Kan moeilijk zeggen op een oude fiets Emoticon: Red face moet je het leren want je kon al fietsen ha.ha, beetje lol mag wel hŤ Emoticon: Very funny
liefs Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

De grapjes heb ik zelf weg gehaald geen respons altans niet binnen 24 uur.
Goed ff bij de topic te blijven hier onder geplaatste mening van andre kan ik met hem helemaal een zijn. Dit is een goede tip voor hem die wil kijken of het te vertrouwen is het kost wat maar je hebt er wel iets voor terug een betrouwbare persoon en een familie die niet zo de druk op een bule legt.. Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny
Chapo andre een goed idťť!! Emoticon: Yummie! Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

andre
Gebruiker
spacer line
 

Beste Indoboy,

Even in het kort: Jullie kennen elkaar vier maanden, jullie communicatie is gebrekkig vanwege de taalbarriere. De komende 5 maanden is jullie communicatie beperkt tot MSN, SMS en bellen.... maar je gaat in december met haar trouwen Emoticon: Confused

Heb je het volgende weleens overwogen? Als jij nou 's niet naar IndonesiŽ gaat in december, maar haar hierheen haalt voor een vakantie en om jou leefomgeving/referentiekader te leren kennen.

Een kennis van mij uit de UK heeft zijn aanstaande op die manier getest . Hij ging terug naar de UK en gaf zijn aanstaande direct al het geld (zo'n 12 miljoen rupiah) voor een ticket dat enkele maanden daarna gekocht moest worden. Hij drukte haar op het hart dit geld goed te bewaren en aan niemand te vertellen dat zij dit geld had. Hij vertelde mij later, dat zijn vriendin het geld keurig had bewaard en precies volgens instructies een ticket had gekocht en haar visum fee had betaald.

Als het geld in de maanden tussen in bewaring geven en ticket kopen was uitgegeven of bij haar familie terecht was gekomen, had mijn kennis geweten wat hem te wachten stond.

Als je niet zoals hij (en wellicht ook de user suami5 ) door schade en schande wijs bent geworden, dan klinkt het bovenstaande nogal koud ... maar je bent je al bewust van het welvaartsverschil tussen jou en haar.....merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Hi Yoke, tuurlijk een grapje, daar kan ik prima tegen.
Eerlijk gezegd maak ik mij zorgen om Zonnebloem/Muriel
We kennen elkaar 3jaar en altijd leuk contact, maar op een vrij botte manier[die niet van haar kwam, ik weet het zeker] werd het contact afgebroken.
Dus: lieve Zonnebloem, laat iets van je horen! al is het alleen maar om te weten dat het goed met je gaat.
Liefs van Wilma Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeIndoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb geld gestuurd en het is goed aangekomen enzo.. We smsen weer volop en van de rest van het geld heeft ze ringen gekocht en haar naam en mijn naam ingegraveerd.. heb er foto's van en ze heeft kleren voor me gekocht..

Ze is nu op zoek naar een boekje Nederlands-Indonesisch enzo..

Ik kan niet wachten om weer naar daar te gaan.. nog een paar maanden.. Ik zal eens gaan boeken denk ik binnenkort hehe.

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik wens je heel veel succes, deze ouwe kan je alleen adviseren die ik ook aan mijn zoon doe, die ook pas een vriendin heeft opgedaan in IndonesiŽ.
wel met twee benen op de grond blijven staan, en de rest,
doen wat je denkt het beste is voor jullie beiden................. Emoticon: Yummie! Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Nice

P.S Wat Rene hier onder schreef is echt een goed advies communiseren is zo belangrijk .
Ik merk het bij mijn zoon een verkeerde uitleg en hij heeft al iets van wat nou weer.
Nu heeft zijn vriendin en hij een goed engels convocatie, daar ligt het niet aan maar dochtertje van 7 niet die krijg hij er gratis er bij...........
Nou ja hij wil het en het toeval wil dat het mijn vriendin kleinkind is. Mooi toch hoop dat ze verliefd blijven, maar je weet nooit???? Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Talk to the hand


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

dynamiteg
Gebruiker
User icon of dynamiteg
spacer line
 

Hallo,

Ik kan spreken uit ervaring. Ik heb zelf een relatie gehad van 3 jaar met een Balinees meisje. Mijn Indonesisch is beroerd en haar Engels erg beperkt. Toch hebben we geprobeerd om een serieuze relatie op te bouwen, maar ik merkte dat onze communicatie niet echt verbeterde en dat we steeds vaker kleine ruzietjes kregen omdat we elkaar niet goed hadden begrepen. Onze contacten liepen voornamelijk via mail en sms en dat ging redelijk, maar als ik bij haar was dan merkte ik steeds vaker irritatie en uit eindelijk heb ik de relatie beŽindigd. Vooral omdat in die 3 jaar er geen verbetering was gekomen.
Ik wil je niet ontmoedigen maar zo'n relatie kost heel veel energie. Als je de relatie wilt voortzetten adviseer ik jullie allebei een cursus te volgen. Zij een cursus Nederlands, want als ze naar Nederland komt heeft ze dit toch nodig en jij een cursus Indonesisch.
Ik wens je heel veel sterkte en heel veel geluk.
Groetjes,
RenťAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-06-2007 12:13 Indoboy20 wrote:


Ik kan niet wachten om weer naar daar te gaan.. nog een paar maanden.. Ik zal eens gaan boeken denk ik binnenkort hehe.Hallo Indoboy,

Ik kom me er ook even mee bemoeien maar dan in praktische zin. Als je over een paar maanden alweer gaat (weet niet precies wat een paar bij jou inhoudt, maar bij mij 2!) dan mag je wel eens opschieten met een ticket te boeken. Ik kwam er nl. vorige week achter dat ik voor november (!) nog maar net op tijd was en de datum die ik wilde al niet meer mogelijk was. En, mijn vriend woont ook in Indonesia dus ik snap dat je niet kan wachten, haha. WACHT DAN OOK NIET OM JE TICKET TE BOEKEN!

salam
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Nog wel plek hoor, ligt eraan welke maatschappij en ja de datum kan variŽren.. Ongeveer is voor mij ook goed.. Heb net even gechecked.. probeer wel ergens deze week te boeken.. moet het even uitplannen.. Ik was trouwens van plan eind midden/eind november te gaan.

Voor de rest tsja ik zal dit topic up 2 date proberen te houden, kan mijn verhaal gevolgd worden he.. Nou ja voor de rest nu een paar maanden niks boeiends denk..

Proberen de relatie in stand te houden op zo een afstand is al een hele klus.. Maar het gaat goed en hopelijk blijft het ook zo..

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 21-06-2007 17:34 Richy wrote:
Wat een dom geemmer met al die nutteloze adviezen... laat die gozer het ff lekker zelf uitzoeken... wordt ie een grote jongen van... weetje... Emoticon: Laugh out loud


Alsof je nooit goed bedoelde adviezen heb gekregen van mensen die begaan zijn met je situatie .
Ik mag aan nemen dat je ook een beetje dankbaar geweest ben als je in de zelfde situatie zit.
Ik denk dat iedereen dankbaar zal zijn als anderen proberen (vreemden ook nog) om op hun eigen manier te gaan helpen.
Alle " adviezen" zal wel welkom zijn , en zeker als je nog niet zo veel weet van het land en geen kontakten heb in het vreemde land.

Salam dari OmSid


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Richi is in Indonesie zag ik dus die zal niet reageren?
Ja zijn uilating hoort niet, maar omdat het niet past over hem te hebben omdat hij zich niet kan verdedigen. had al gereageerd op zijn reactie.
Anne Mieke ja via de reisbureaus denk ik dan,
boek maar via Internet geen problemen, rechtstreeks.
De maatschappijen zitten pas vol als ze na een eerste landing achter de rug hebben daardoor komen ze in moeilijk heden om ze hier vol te boeken in Europa.
De KLM vervoerd nog al mensen van af Kuala lumpur, naar Jakarta, daar zitten ze meestal vol.
Ik kan niet begrijpen dat ze dan het vliegtuig daardoor leeg laten vliegen, van af Amsterdam??
Wel de boekingen zouden mensen tot Kuala lumpur reizen die plaatsen kunnen dan weer opgevuld worden lijkt mij gezonder, en normaler.
maar of ze dat doen is de vraag?, dit is door mij gesuggereerd, het hoeft niet de juiste waarheid te zijn.
ben met de Lufthansa vorig jaar naar Jakarta gereisd , bij de terug reis heb ik een KLM vliegtuig binnen zien komen met zeggen en schrijven, 34 tellende uitziende Europeanen geteld, de rest waren Aziatische mensen.
En dat begrijp ik niet zo,
Dat viel mij enorm op was daardoor geÔnspireerde er door sterk er op te letten omdat wij nog al vroeg op die Soekarno Hatta Vliegveld moesten wachten.

Maar wij wijken wel af van die lange afstand relatie die ieder voor zich zelf moet weten.
Maar je krijgt heel veel problemen te verwerken voordat je ze hier in Holland hebt.
Dan moet je wel een doorzetter zijn en aan vele voorwaarden voldoen. Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Puh! Emoticon: Sadley Emoticon: Emoticon: Blush
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,243,767 pageviews Een website van indahnesia.com