Lange afstandsrelatie met Indonesisch meisje


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
63 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Hoi,

ik heb sinds 2.5 maand met een Indonesisch meisje in Makassar ( ben zelf indo campur) .. Nou waren we hartstikke verliefd in IndonesiŽ.. Ik ben nu meer dan een maand thuis (nederland) en we hebben het heel moeilijk dat we zo ver weg zitten en de communicatie is moeilijk..

Mijn Indonesisch is niet zo heel goed en haar engels is matig.. Ik probeer altijd in het Indonesisch met haar te praten maar vaak wordt ze weleens snel kwaad.. Misschien omdat mijn Indonesisch fout overkomt en misschien andere redenen..

Ik communiceer met haar vooral via de chat en sms.. Nu heb ik haar amper gebeld want ik kan haar beter begrijpen in de chat enzo omdat ik woorden kan opzoeken en het duidelijk en helder is..

Maar ik voel dat ik toch moet gaan bellen want ze voelt zich eenzaam en het intieme contact lijkt steeds minder te worden doordat ja chat en sms niet intiem zijn..

Nou wilde ik vragen of mensen ervaring hiermee hebben en wat de beste manieren zijn om het allemaal toch te overleven totdat ik eind van het jaar weer haar kant op ga..

We zijn dan nog wel erg jong (zij is 21 en ik 22) en emotionele uitspattingen en spanningen spelen ons parten..

Ik zou graag advies willen hebben van mensen die er ervaring mee hebben, want ik ben nog niet klaar met studeren en alles maar zoals het nu gaat lijkt de toekomst een beetje hopeloos door de afstand en alles.. Maar ik hou van haar en wil haar niet kwijt..

Tips please...Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Mijn Advies, bellen en emailen, etc.

Dat zijn mijn ervaringen.
Wordt zij steeds kwaad omdat je fouten maakt, maak er een einde aan. Want dat is geen goede basis.

Liefde is blind en door blindheid worden veel stomme fouten gemaakt.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Dus ze krijgt 100 euro per maand van je als verjaardagskadootje zeg maar(zie je andere vraag die je in een ander topic stelde).... pas ook daar mee op, want het is veel geld, zelfs in Nederland geef ik dat niemand (en ik vermoed dat ik absoluut geen uitzondering ben)


Ho Lee Fuk

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

[quote] On 16-06-2007 18:03 Yerun wrote:
Dus ze krijgt 100 euro per maand van je als verjaardagskadootje zeg maar(zie je andere vraag die je in een ander topic stelde).... pas ook daar mee op, want het is veel geld, zelfs in Nederland geef ik dat niemand (en ik vermoed dat ik absoluut geen uitzondering ben) [/quote]
Indoboy,
Met 100 euro in de maand hoeft ze daar niet meer te werken, dat verdienen de meeste niet eens.
Zo.n melkkoetje willen de meeste meisjes wel, kijk dus uit en let op of het echte liefde is naar jou toe en niet naar je portemonnee.
Miscchien hard gezegd tegen een verliefde jongeman maar een gewaarschuwd mens telt voor 2 Emoticon: Party!

Ik heb even het andere topic over geld overmaken opgezocht en daar staat dat indoboy 250 euro over wil maken, bedoelt Jeroen dan 250 euro voor de 2 Ĺ maand dat ze elkaar kennen ?
3 miljoen IRP is geen kattepies, ze is gelijk miljonaire.
[quote][Wordt zij steeds kwaad omdat je fouten maakt, maak er een einde aan. Want dat is geen goede basis./quote]

Wijze woorden van Albert Emoticon: Yes!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Hoop niet dat het voor iedereen geldt..
Een kennis werd verliefd op een Thais meisje, binnen de kortste keren onderhield hij zowat de hele familie...totdat de geldkraan dichtgedraaid werd,
geen geld meer? de liefde was meteen over en hij kon gaan.
Natuurlijk zullen er net zo goed serieuze relatie ontstaan, maar het blijft uitkijken.Veer01
Gebruiker
User icon of Veer01
spacer line
 

Waar heeft hij dan geschreven dat hij 100 euro stuurt???Ik lees dat nergens in zijn bericht.Maar enfin...tips kan ik je wel geven,maar het is al gezegd...liefde maakt blind en als je dat ervaart wil je geen negatieve dingen horen over een meisje wat je hart heeft gestolen.Toch wil ik je dit meegeven...test haar uit door niet dagelijks te sms-en of te bellen,dan blijkt gauw genoeg of ze echt om jou geeft of jouw als geldschieter ziet.Ik weet dat dit moeilijk is,je wil natuurlijk zoveel mogelijk elkaar horen,maar echte liefde kan een stootje hebben.En dat jaar is zo om joh...heb je wat om naar uit te kijken en zij ook he Emoticon: Wink4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 16-06-2007 23:19 Veer01 wrote:
Waar heeft hij dan geschreven dat hij 100 euro stuurt???Ik lees dat nergens in zijn bericht.Maar enfin...tips kan ik je wel geven,maar het is al gezegd...liefde maakt blind en als je dat ervaart wil je geen negatieve dingen horen over een meisje wat je hart heeft gestolen.Toch wil ik je dit meegeven...test haar uit door niet dagelijks te sms-en of te bellen,dan blijkt gauw genoeg of ze echt om jou geeft of jouw als geldschieter ziet.Ik weet dat dit moeilijk is,je wil natuurlijk zoveel mogelijk elkaar horen,maar echte liefde kan een stootje hebben.En dat jaar is zo om joh...heb je wat om naar uit te kijken en zij ook he Emoticon: Wink


Veer,
ik heb het even opgezocht in welk topic dat staat van die 100 euro.

In het topic over geld overmaken naar Indonesie schrijft hij dat hij 250 euro over wil maken, ze kennen elkaar 2 Ĺ maand dus Jeroen is denk ik tot de conclusie gekomen dat dat 100 euro per maand is.

Kwam er zelf ook achter, was een beetje vlug met antwoorden en heb mijn vorige posting ff ge-edit.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

JohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Het hoeft geen lange afstandsrelatie tussen een indonesisch meisje en een nederlander te zijn om te weten dat het meisje niets voor hem voelt: ze wordt snel kwaad. Nou, uit mijn eigen jeugd weet ik nog dat een relatie snel overwas als een meisje boos op me was om niets. Duidelijk een teken dat het niet goed zat. Afkappen, meteen, en op zoek naar en ander, dat was wat ik deed. Emoticon: WinkBegin de details te vergeten

Obemu
Gebruiker
spacer line
 

tja.. ik ben het wel eens met de vorige berichten...

Een lange afstand relatie is zeker niet de makkelijkste weg. En het heeft wat mijn betreft alleen zin als beide personen 100% zijn toegewijd aan de relatie. Ik mail, bel, chat en sms mijn vriendin elke dag, en nog steeds hebben we nooit ruzie, en ze vraagt zeker niet om geld... persoonlijk zou ik het nooit kunnen om iemand geld te geven zo vroeg in de relatie.....

Maar als van jullie beiden de intenties goed zijn, besef wel dat je een lange en dure (en dan heb ik het in dit geval over de bureacratie en tickets) weg te gaan hebt.

Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Nou even een paar dingetjes recht zetten..

Ze heeft me nog nooit om geld gevraagd.. Toen ik indonesiŽ was kwam het eens ter sprake dat ze haar volgende semester van haar Studie misschien niet kon betalen omdat haar ouders wat financiele tegenvallers hadden ( business).

Ik heb haar aangeboden toen al om het te betalen voor haar.. Ze zei nee.. Ze zei zulke dingen kan ik alleen vragen als je mijn man was (suami).. dus ja..
En ze zei dat ze wel okay was, ze kan altijd haar 2e HP nog verkopen.. Ik heb het haar nog een keer aangeboden en ze zei weer NEE.. Ze zei dat ze wel ziet hoe ze eraan moest komen..

Het geld waar mensen het over hebben, 250 euro wilde ik gewoon als verjaadagskado geven..

Voor mij is dat geld een schijntje voor iemand waar ik van hou!

Waarom ze snel kwaad kan zijn en haar emoties oplopen? Volgens mij heeft dat er mee te maken dat ik eens in IndonesiŽ met een ander meisje wat intiem zat te smsen.... en zij eiste om mijn mobiel te zien en de smsjes..

Ze heeft me dat nog niet vergeven denk ik, iig speelt het haar nog parten onbewust..

Em.. als ik niet sms of telefoneer dan krijg ik z.s.m smsjes waarom ik niks laat horen en dat ze zich zorgen maakt..

Een keertje hadden we een verhitte discussie en we hadden het erbij gelaten eventjes.. nou ik voelde me wat minder en ging tv kijken.. Mijn mobiel lag nog in me kamer..

Kom ik terug in me kamer heeft ze 10 x gesmst ofzo en 20 x gebeld ondanks dat dat heel duur zou zijn voor haar.. In de smsjes wordt gezegd dat ik niet teveel moet drinken of roken en als er iets met me zou gebeuren dan zou ze zichzelf niet vergeven etc etc.. Want ze was bang dat ik naar de fles ging grijpen ofzo.. en ze maakte zich als een gek zorgen dat ze niks van mij hoorde..

Ze is absoluut niet achter mijn geld aan, ze weet dat ik ook student ben en geen werk heb..

De hoog opgelopen emoties bij haar komen vooral vanuit dat ze mij wat minder vertrouwt door die hele intieme sms ervaring en dat ik nu helemaal ver weg zit.. Iedereen gaat er anders mee om als hun partner ineens ver weg zit. Weetje dat ze gejankt heeft de hele dag voordat ik vertrok en zij heeft mij weggebracht op het vliegveld en wij hebben 3 uur geknuffeld want ik kon haar niet meer troosten ze huilde continu..

Wij houden van elkaar.. daar is geen twijfel aan mogelijk. Dat kun je aan alle grote en kleine dingen zien. Als je 2 dagen huilen kunt faken en je laat zoenen en terugzoent en wat nog meer als je niet verliefd/ van elkaar houdt dan ben je een hele goeie actrice .. Dat is bullshit.. Zelfde ook een paar keer gewoon al eerder toen we het erover hadden hoe het moest als ik weer terugging naar holland.. ze huilde en ze knuffelde mij.. Toen ik eens ziek was en ziek op bed lag ik wist niet wat ik had en ze kwam langs en bleef de hele dag aan me bed zitten en huilde en knuffelde mij..

Als ik haar vraag kom chatten dan komt ze en ze vraagt mij ook naar mijn mening, zoals laatst werd haar een baan aangeboden.. om reclame te maken voor sigaretten.. Waar het op neer komt is dat ze aan mij vraagt om zoiets voor haar te beslissen..Ik heb uiteindelijk nee gezegd omdat zij en een ander meisje in kantoren over het hele land zouden worden gedropped om reclame te maken voor sigaretten en dat zal dan vooral zijn bij mannen van middelbare leeftijd die misschien handtastelijk kunnen zijn..

En zo zijn er meer voorbeelden dat ik voor haar beslissingen in haar leven moest nemen, ja echt waar. Als ik ja had gezegd had ze misschien wat meer cash gehad nu.. Maar ik wil dat ze veilig is..

Het is ook zo dat ik me soms schuldig voel, zij is mijn maatje en ik heb genoeg geld hiero en zij moet elk dubbeltje omdraaien.. Zij smst me heel veel en het kost gewoon teveel voor haar.. Ik wil haar een beetje helpen, is dat zo fout.. Ik ben ook geen echte bule voor de informatie.. Ik ben Indo campur, nederlands-indonesisch....

Wij houden van elkaar, dit is duidelijk.. Als ze naar me kijkt zie ik haar ogen fonkelen.. Dat zie je ook op foto's. Emoticon: SmileYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Allereerst wens ik je het beste, maar ik wil je toch het volgende voorleggen. Ik ben geen kenner, maar ik leer in de tijd dat ik in Indonesie zit wel razendsnel dingen, dus misschien heb je er wat aan. Liefde maakt blind, dat weet ik, dus neem het niet te negatief op, zo is het niet bedoeld, gewoon als een helpende hand moet je het zien voor iemand die niets van jullie weet verder.

Ze heeft me nog nooit om geld gevraagd.

Denk je dat of weet je dat zeker? Ook niet op andere manieren dan direct 'Ik heb 100 euro nodig voor een nieuwe telefoon'? Het gaat niet zoals in Nederland; 'Heb je een tientje voor me voor een zak friet?'

Ze is absoluut niet achter mijn geld aan, ze weet dat ik ook student ben en geen werk heb..

Maar je komt wel uit Nederland helemaal naar Indonesie, dus ben je rijk in hun ogen. Ik kan zeggen wat ik wil, maar dat ik maar matig verdien gelooft niemand hoor, ookal is van het gezicht af te lezen dat ze het wel geloven.

Zij smst me heel veel en het kost gewoon teveel voor haar..

Een sms-je naar Nederland kost 500 Rupiah,4 eurocent. Tel eens uit voor de gein wat ze kwijt is aan je. En dan vraag je je misschien af waar die andere 50% heen gaat... Beetje gemeen, maar beide benen op de grond kan geen kwaad met zo'n enorme afstand.Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

mijn 100 euro per maand is trouwens gebaseerd op een ander topic waarin gemeld wordt dat hij graag 250 euro wil opsturen als verjaardagskado. Ze kennen elkaar 2.5 maand, vandaar dus die 100 euro per maand. Emoticon: Smile


Ho Lee Fuk

Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Ze heeft nooit om geld gevraagd of iets aan mij om te kopen voor haar, wel als ze de ijscoboer ziet vraagt ze om een ijsje, omdat ze dol is op ijs.. En als we uit gaan dan betaal ik wel natuurlijk de meeste dingen, bioscoop, restaurant etc. Lijkt me vrij normaal? Ik bedoel ze probeert elke keer wel mee te betalen.. bijvoorbeeld pakken we een taxi en ik heb alleen groot geld dan betaalt zijn, en ik heb daar nooit voor terugbetaald hoor!

Ja voor haar kost het 600 rp per sms.. (simpati).. wij smsen tussen de 10 tot 20 keer per dag gemiddeld.. Nou aangezien ze student is en zonder werkt zit is elke dag 6000 tot 12000 rp wel een inbreuk op haar portemonnee.. reken maar uit..

Voor ons is het niks, voor haar wel.

Oh ja wat ze mij heeft gevraagd om mee te nemen is chocolade uit Nederland.. Ik zie het allemaal wel nuchter hoor maar ik zie er allemaal niks verkeerds in Emoticon: SmileJantje
Gebruiker
spacer line
 

Halo Indoboy20,

Je hebt een verstandige vriendin. Laat ze maar lullen hoor, hier op dit forum! Zoín meid doe je toch alles voor. Waarom open je niet een gezamelijke rekening, dan kan ze naar believen in Indonesie geld van die rekening halen.
Dat is het beste advies dat ik je kan geven.
Btw, heeft ze een grote familie daar?

Groetjes Emoticon: Shiny
shuider
Gebruiker
spacer line
 

Student zijn en dan 250 euro een schijntje vinden... ik heb geloof ik iets niet goed gedaan tijdens mijn studietijd. Toen was 250 euro meer dan 500 keiharde guldentjes!!! Daar moest ik toch wel ff hard voor werken, hoor!

Anyway, succes met de liefde, maar houd je hand op je knip, want voor je het weet is die leeg!

Emoticon: Smileeltho
Gebruiker
spacer line
 

Hai, heb geduld pelan pelan.
Heb zelf relatie met een orang indonesia.
Wel orang kristen. is een verschil met muslims.
Gan afwisselend naar indonesie en naar holland.
Leer de taal>>>>> is niet moeilijk. contact is dan eenvoudiger. wij spreken in 4 talen.
Indonesisch, engels, duit en nederlands. nederlands heeft mijn relatie zelf geleerd met een goed talenboek. suggestie: geef een engelse kamus en koop een kamus indonesia.
sterkte. Emoticon: CoooolIndoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Nou ja familie altijd he, wat verder weg iig.. Zij heeft 1 zus en 1 broer.. Ik spreek Indonesisch met haar met af en toe wat engels voor woorden die ik niet weet. Nederlands kent ze natuurlijk nog niet behalve mis jou en hou van je hehe.

Bahasa Indonesia ku belum lancar, tapi sudah bisa dasarnya.. jadi aku bisa ngobrol dengan pacarku.. pokoknya saling faham..

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 17-06-2007 15:24 Yerun wrote:
mijn 100 euro per maand is trouwens gebaseerd op een ander topic waarin gemeld wordt dat hij graag 250 euro wil opsturen als verjaardagskado. Ze kennen elkaar 2.5 maand, vandaar dus die 100 euro per maand. Emoticon: Smile


Had ik het toch goed geraden op het andere topic Emoticon: Very funny


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 17-06-2007 15:52 Jantje wrote:
Halo Indoboy20,

Je hebt een verstandige vriendin. Laat ze maar lullen hoor, hier op dit forum! Zoín meid doe je toch alles voor. Waarom open je niet een gezamelijke rekening, dan kan ze naar believen in Indonesie geld van die rekening halen.
Dat is het beste advies dat ik je kan geven.
Btw, heeft ze een grote familie daar?

Groetjes Emoticon: Shiny
Beetje cynisch Jan maar wel recht voor zijn raap, als hij het dan ook maar begrijpt Emoticon: Very funny


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Indo boy, jij bent een rijke student en waar vind je die nog, ik ken ze niet!!!!!!

Als jij 250 euro kunt missen en het haar wil geven moet je dat zelf weten maar binnen de kortse keren is er meer nodig en meer en meer en.............
Ook al houd zij nog zoveel van jou, geld speelt daar een grote rol.
Een hotelmanager verdient dat niet eens per maand en jij geeft dat zo maar weg.
Ik vind het best vervelend voor jou dat je zulke antwoorden krijgt omdat jij verliefd bent en oogkleppen op hebt en er zullen wel eerlijke meisjes zijn ook maar pas goed op en weet dat er in Indonesie het gebruik bestaat om eerst een aantal keren nee te zeggen als je iets aangeboden krijgt, staat hebberig ,maar uiteindelijk zal ze toch ja zeggen tegen jouw aanbod om dingen te betalen, of het liefde is dat is voor mij van hier uit niet te bepalen, bekijk dat zelf en kijk iets verder in de toekomst. Ik heb diverse jongens meegemaakt die helemaal verliefd naar Nederland terug gingen, alle maanden geld stuurden en na een jaar weer op de stoep stonden om te zien dat ze vervangen waren door een nog "rijkere" bule of indo campur.
Nogmaals ik hoop dat het jou niet overkomt en wens je succes en een goed verstand toe. Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

hehe ik snap jullie reacties wel.. Ik weet het zelf ook.. Maar ik wil haar dat geld geven. Het is de bedoeling dat ze ja zegt. Het is een kado voor haar verjaardag. En zo kan ze ook haar volgende semester betalen..

Ik ben niet rijk, maar ik kan het missen.. Zolang ze niet vraagt om geld voor dingen ga ik niet beginnen te twijfelen. Lijkt me niet nodig, ik ben toch best nuchter hoor.

Emoticon: Very funnyzieleffe
Gebruiker
spacer line
 


On 17-06-2007 20:23 Indoboy20 wrote:
hehe ik snap jullie reacties wel.. Ik weet het zelf ook.. Maar ik wil haar dat geld geven. Het is de bedoeling dat ze ja zegt. Het is een kado voor haar verjaardag. En zo kan ze ook haar volgende semester betalen..

Ik ben niet rijk, maar ik kan het missen.. Zolang ze niet vraagt om geld voor dingen ga ik niet beginnen te twijfelen. Lijkt me niet nodig, ik ben toch best nuchter hoor.

Emoticon: Very funny

Indoboy je moet doen wat je zelf vind te doen.
Je kan beter het geld een beetje verspreiden zodat ze niet in een keer het geld van ongeveer 3 juta ontvangt.
Ja meestal wordt dat gedaan omdat het dan eenmalige lege kosten opgehoest moet worden.
Dat is meestal het punt van bezuinigen als je dat kan voorkomen.
Zonde van het geld als je 15 euro moet betalen extra voor de overboekingen.
Verders je zal een grote strijd moeten aan gaan met een overheid die zelf niet weten hoe ze om moeten gaan met visum en MVV aanvragen.
Zorg zelf dat je een goed inkomen hebt 120 % van minimum salaris.
En dat je haar een onderdak kan verschaffen zelf bij je ouders inwonen is al een probleem.
Zo kan je straks alles op een rijtje zetten en die zaken proberen te overwinnen Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up! Emoticon: Yes!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

andre
Gebruiker
spacer line
 

Beste Indoboy20,

Tot zover krijg je niet echt het advies dat je verwacht had. Er is een goede reden dat de meesten nogal focussen op het geld dat je haar wilt sturen. Ik sluit me helemaal bij Joke aan: Geld is erg belangrijk in IndonesiŽ. Daarom....


On 17-06-2007 15:35 Indoboy20 wrote:

Voor ons is het niks, voor haar wel.


is deze uitspraak alvast een totaal verkeerd uitgangspunt. Zij is student, jij bent student... allebei de nodige kosten, allebei een soort van inkomen. Als jij en zij er nou 's vanuit gaan dat je allebei hetzelfde overhoudt. En daar ga je samen leuke dingen mee doen. Zo haal je de hele geld factor uit je relatie.

Om terug te komen op je eigenlijke vraag: Bellen kan goedkoop met 0900 carriers (zie: televergelijk). Ga zo vaak mogelijk naar IndonesiŽ toe... open een aparte spaarrekening en stort daar om te beginnen E 200,- van die E 250,- op. Jouw bezoek aan Id. deze zomer is een veel groter cadeautje dan die Rp. 3.000.000 nu.

Wat moet je nu dan doen voor haar verjaardag? Stuur haar het inburgeringspakket "naar Nederland" Kan ze Nederlands leren en dat verbeterd jullie communicatie weer... Emoticon: SmileIndoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Ik ga aan het eind van het jaar.. Niet deze zomer.. Ik ben net geweest.. Ik zou best willen maar zoals ik zei zo rijk ben ik nou ook weer niet om na 2 maanden weer te gaan hehe.. Ik moet ook geld verdienen eej..

Ja ik zou best zo een inburgeringspakket willen sturen.. Maar goed dingen die ik stuur komen haast nooit aan joh.

Misschien kan ze beter eens zelf een cursusje Nederlands daar kopen/ kamus.. Misschien is 250,- iets teveel maar ja 200 is ook okay.. of 150..

Het komt uit mijn hart weetje.. Ze vraagt nooit ergens om behalve om van gehouden te worden.. Omdat er bijna niks aankomt met de post is ook 1 van de redenen dat ik gewoon geld wil sturen..


4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Indoboy,

mocht je haar geld via western Union sturen dan moeten haar juiste gegevens bekend zijn, dus de gegevens die op haar identiteitskaart staan.
Die gegevens vullen ze op het postkantoor in Nederland in en dan staat er een nr. op het formulier, dat nr. sms je aan haar door en dan kan zij het in Indonesie direct, dus dezelfde dag nog, op vertoon van haar legitimatiebewijs + dat nr.van het formulier ophalen.
Je kunt hier in Nederland al de dichtsbijzijnde plaats opzoeken waar ze het halen kan. Het kost wat geld maar het komt wel snel over.

Eventueel een bankrek.openen en haar een pasje/machtiging geven zodat ze over het tegoed kan beschikken. Hiermee ben ik niet precies op de hoogte maar gebruik even de search functie hier op het forum want er is al genoeg over geschreven Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,242,784 pageviews Een website van indahnesia.com