Kasian het is voorbij, den Haag de weduwe,dat ben jij???


 Subforum Indonesië op z'n Nederlands 
74 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Indonesië op z'n Nederlands > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
AnisJ
Gebruiker
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 11-06-2007 02:27 sapolidi wrote:

...


De meeste mensen Zieleffe, waaronder ik mezelf ook reken, gaan er heen als toerist. Die paar keer dat ik er geweest ben is mij uitstekend bevallen. Mooie natuur, lekker klimaat, heerlijk eten, cultuur die me aanspreekt, vriendelijke gastvrije bevolking. Uiteraard zijn dit mijn personnlijke ervaringen en tevens goede redenen om er weer heen te gaan.

Dat elke medaille zijn keerzijde heeft en het in indonesië niet alles rozegeur en maneschijn is, is me ook volkomen duidelijk.

Ik ga er zeker niet heen om er een bedrijf te beginnen, permanent te wonen of er een vrouw te halen.
M.a.w. ik weet dus verdomd goed waarom ik er wel naar toe ga.
Emoticon: Bye bye


 • Ook ik geef jou óók gelijk, dit voorkomt dat je er een dubbelmoraal erop nahoudt ...... zoals er die zijn, die naar INDOnesia trappen en er wel lekker mee uit de korf eten dat zijn dubbelmoraal-ridders .. het is of - of en niet en - en ...... itu munafiq 2/dua belas, tida ..... en op z'n NEDERlands wie de schoen past, trekke hem aan ...... als je in INDOSnesos gaat wonen ...... tutup mulut, kalau tida bisa .... kembali di tanah Belanda ....

 • Als je kritiek heb op INDOSnesos moet je maar niet daar wonen, anders keer je maar terug naar Nederland ......


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  AnisJ
  Gebruiker
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  On 08-06-2007 18:46 Malam wrote:
  Dat bedoel ik Anis, alleen maar opnaaien, ik heb al eerder aangegeven dat je totaal geen eigen mening hebt.
  Met jouw is geen discussie mogelijk, eens in de zoveel tijd word je vrijgelaten dan produceer je binnen de kortst mogelijke tijd een berg onzin.
  In één woord gezegt je bent een waardeloze gast.
  Het is maar goed dat je in Nederland woont, want de situatie in Indonesiè is al rampzalig, maar als jij er je bijdrage zou moeten leveren dan zou het land dubbel zo hard afglijden.

  Je bent in iedergeval geen reclame voor je volk, wat jij dan ook voor jouw eigen volk rekend, want ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar één volk ter wereld is die trots zou zijn jou in zijn gelederen te hebben, met je domme uitspraken.

  Groet Malam.


 • Als 'buitenstaander' zal men dat jou heus niet vragen hóór Malam; Maluku bilang 'mengarti dia pfikir dia siapa .... !!!'

 • Zoals altijd denk je wéér voor anderen te moeten praten ..... bij 'waardeoordelen' heeft men jou niet nodig ..... 'Wa salam alaikum' ik geloof dat Islam géén geschikte religie vóór jou is ..... het is véél méér ingetogener .... op z'n Nederlands .... doe maar gewoon, zoals ieder ander ....... je moet jouw Nederlandse 'inborst' maar thuis laten, als je in INDOSnesos woont ..... anders krijg je nog moeilijkheden ...... !!!


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  Jeroen
  Beheerder
  User icon of Jeroen
  spacer line
   

  waar ligt dat 'INDOSnesos' in vredesnaam?

  Malam praat voor anderen omdat die anderen ook vinden dat je eens gewoon een mening moet hebben in plaats van maar steeds je voor te doen als 'diegene die een discussie uit wil lokken'. Dat doe je, maar op een verkeerde manier, en volgens mij is dat al meer dan eens door meer dan 1 persoon aangegeven.  sapolidi
  Gebruiker
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 11-06-2007 09:28 TinieVriens wrote:
  Als we het land moeten veranderen hebben we niet genoeg aan 24uur per dag etc...... Emoticon: Worship


  Natuurlijk gaat het ook aan mijn hart als ik daar die armoede en het grote verschil tussen arm en rijk zie. Maar tevens besef ik ook dat ik daar machteloos tegenover sta. Als de toerist daar masaal wegblijft door één of andere boycot (zoals Zieleffe in mijn woorden oproept), is juist de gewone man/vrouw daar de dupe van.
  Van buitenaf iets verplichten helpt niet. Kijk maar naar Irak. De VS wil hen een democratie naar westerse maatstaven opdringen, maar het effect is juist chaos, wanorde en veel menselijke slachtoffers.
  En wie ben ik om te bepalen wat goed en slecht is voor een land. Ik kan er slechts een persoonlijke mening over hebben.
  Emoticon: Bye bye  sapolidi
  Gebruiker
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 11-06-2007 18:24 Jeroen wrote:
  waar ligt dat INDOSnesos in vredesnaam?  Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig en dus is INDOSnesos, volgens mij, een eilandenrijk in Zuid-Oost Azië. Meer algemeen bekend onder de naam Indonesië.
  Vind jij het als moderator trouwens terecht dat Anis hier in een discussie wordt uitgemaakt voor "kloothommel" en "klootviool ???
  Niets ten nadele van Malam, maar schelden is in mijn ogen altijd een teken van zwakte en lokt sowieso een dito tegenreactie op. En terecht. Zou ik ook doen als ik uitgescholden wordt. Ben hier op dit forum ooit uitgemaakt voor varkenspijper en dan is de discussie voor mij gesloten en reageer dan in ongeveer dezelfde bewoordingen als de afzender.
  Vind de reacties van Anis zelfs mild na alle beledigingen die hij naar zijn hoofd gegooid krijgt. Emoticon: Bye bye  Malam
  Gebruiker
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Beste Sapolidi,
  Ik wil daar wel even kort op in gaan, natuurlijk mag ik die woorden eigenlijk niet gebruiken, laten we dat voorop stellen, maar het is ook geen discussie.
  Dat is de handicap van Anis juist, er is geen discussie met hem mogelijk.
  Ik heb daar in het verleden met Anis al een paar fikse woordenwisselingen over gehad, ik vind van mij zelf dat ik in de loop van de tijd, mij redelijk aangepast heb aan de beleeftheidsnormen op het forum(daar ben ik ook in het begin regelmatig voor op mijn vingers getikt).
  Zie dat er een vrij grote vaste kern van dit forum soms aardige discussies opstarten en dat zeker nu de vakantietijd aanbreekt er door behoorlijk wat nieuwe gebruikers vragen worden gesteld m.b.t. Indonesië die waardevolle tips krijgen, je mag wel stellen dat er voor een ieder wel wat te vinden is.
  Pittige discussies, waarin iemand een stelling lanceerd kan en mag, zelfs af en toe een beetje offtopic is ook geen probleem, althans zo ervaar ik het forum.
  Het lijkt er soms op dat Anis, zich op dit forum tot doel heeft gesteld iedere discussie ogenblikkelijk te verpesten, eens in de zoveel tijd rukt hij diverse topics voor de dag en plaatst daar in onbegrijpelijk taal een paar losse flodders.
  Hij jaagt daarmee mensen op de kast, als je vervolgens aan hem vraagt zich te verklaren dan zwijgt ie als het graf.
  Dit noem ik zuigen en etteren, en niet discusseren, dit schiet bij mij soms in het verkeerde keelgat.
  Ik neem mij elke keer weer voor Anis links te laten liggen, maar hij blijft donderjagen als een klein kind, deze man is onverbeterlijk, het lukt hem dan ook steeds weer die of gene uit de tent te lokken.
  Het doet mij een beetje terugdenken aan mijn schooltijd, in iedere klas zat wel zo'n rottig pestkoppie die kans zag de sfeer in een klas te verzieken, als je dat zat was en zon'n ettertje een pak op zijn donder gaf, dan kreeg je nog straf ook en zo'n pestkoppie kwam goed weg, om vrolijk met zijn praktijken door te gaan.

  Groet Malam.


  anggrek
  Gebruiker
  spacer line
   

  Ik zie dat hier zulke harde woorden worden gesproken dat ik niet veel zin heb om me in het strijdgewoel te begeven. Er is al genoeg oorlog in de wereld en geloof dat ik het maar voor gezien houd,  AnisJ
  Gebruiker
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  On 12-06-2007 17:43 anggrek wrote:
  Ik zie dat hier zulke harde woorden worden gesproken dat ik niet veel zin heb om me in het strijdgewoel te begeven. Er is al genoeg oorlog in de wereld en geloof dat ik het maar voor gezien houd,


  Emoticon: Wink ' .... ach Anggrek niet weglopen ..... achter de wolken schijnt altijd de zon .... straks houden we op dit forum géén vrouwen méér over .......
 • in apentaal: ' ...mannen hebben vrouwen nodig .... om hun spieren .... te 'bekijken' ..... kijk maar naar Bokito, helaas voor die arme 'mep(v)rouw' (Indon. phon. spelling).


  Source image: www.americazoo.com (for kids).


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  merapi
  Gebruiker
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Anggrek, Anis heeft gelijk hoor, niet wegglopen!
  Ach, en de heren slachten elkaar echt niet af hoor.Als je ze wat beter kent zijn ze reuze aardig en lief.
  Is allemaal echt niet opzettelijk beledigend bedoekd Emoticon: Nooo Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye  merapi
  Gebruiker
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Haha Anis, als je de foto van Bokito bekijkt en je denkt zijn neus weg, dan heeft ie iets van Balkenende!
  Zo van ""hier ben ik met mn normen en waarden"" Emoticon: Worship Emoticon: Yes! Emoticon: Frustrated  sapolidi
  Gebruiker
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 12-06-2007 09:14 Malam wrote:
  Ik wil daar wel even kort op in gaan, natuurlijk mag ik die woorden eigenlijk niet gebruiken, laten we dat voorop stellen, maar het is ook geen discussie.


  Beste Malam,
  uit jouw postings is duidelijk gebleken dat jij iemand bent die kan uitdelen, maar ook kan incasseren . Heb zelfs de indruk dat je een olifantenhuid hebt.
  Maar vergeet niet dat niet iedereen deze eigenschappen bezit.
  Voor de rest vind ik jou een persoon met het hart op de goede plek. Emoticon: Bye bye  Malam
  Gebruiker
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Beste Sapolidi,
  Bedankt voor dit compliment, natuurlijk kan ik incasseren, ik zou een luis zijn als ik alleen maar zou uit kunnen delen en niet zou kunnen incasseren.
  Ook mijn compliment aan Anis, die op een uiterst subtiele wijze zijn antwoord formuleerd met een verwijzing naar mijn avator.
  Zo kan het ook en ik kan de humor daar van inzien.
  Als het zo altijd zou gaan, dan heb ik daar vrede mee, iemand terecht wijzen op zo'n ludieke manier, daar heb ik veel respect voor.

  Groet Malam
  Jantje
  Gebruiker
  spacer line
   


  On 11-06-2007 14:20 AnisJ wrote:

  ...


 • Ook ik geef jou óók gelijk, dit voorkomt dat je er een dubbelmoraal erop nahoudt ...... zoals er die zijn, die naar INDOnesia trappen en er wel lekker mee uit de korf eten dat zijn dubbelmoraal-ridders .. het is of - of en niet en - en ...... itu munafiq 2/dua belas, tida ..... en op zn NEDERlands wie de schoen past, trekke hem aan ...... als je in INDOSnesos gaat wonen ...... tutup mulut, kalau tida bisa .... kembali di tanah Belanda ....

 • Als je kritiek heb op INDOSnesos moet je maar niet daar wonen, anders keer je maar terug naar Nederland ......

 • Zoals gebruikelijk een vreemd praatje Anis.
  Mee eten uit de korf? Welke korf? Bedoel je soms een sociale ruif zoals waar talrijke allochtonen in Nederland aanschuiven en ook nog eens proberen de dienst uit te gaan maken? (hetgeen ze overigens nog schijnt te lukken ook) In Indonesos is niks te halen en als je teveel kritiek hebt word je er uit gegooid.
  De enige korven die ik hier ken zijn die bakken in woongebieden waar rotzooi in gedumpt wordt en de fik in gaat. Publieke verbrandingsovens die ongebreideld het milieu verpesten.
  Verder verbied jij het kritiek te hebben op jouw Indonesos. Ok, ik zal niet meer zijken. Laat ze de boel maar in de fik steken.Laat ze maar verrotten in hun hell-hole waar corruptie, leugen en bedrog de boventoon voert. Er stijgt verderf op, uit deze door religie gevoede slangenkuil en 't land zakt steeds verder af. Ondanks kritiek is er geen redden meer aan.

  Als je kritiek heb op INDOSnesos moet je maar niet daar wonen, anders keer je maar terug naar Nederland ......

  Dit klinkt als muziek in de oren van de machtswellustige. Hij zou het zelf geschreven kunnen hebben. Emoticon: Nooo  AnisJ
  Gebruiker
  User icon of AnisJ
  spacer line
   

  Jantje yth.,

 • Wat ik bedoel is dat die dubbel moraal geldt voor diegenen die flinke kritiek hebben op INDOnesia maar wel meeprofiteren aan het systeem .... door er te wonen ..... het is de bekende 'gifbeker', of je drinkt het helemaal òp, of je laat het staan ...... maar niet en/en ....

 • Het leven is tôh goedkoop in INDOnesia, velen van jullie kunnen toch een kokki dapur veroorloven of uit eten , waar je in 'kikkerlandje' een vermogen aan kwijt bent, zeker met die € ...... tenzij koken je eigen hobby is ...

 • Als het niet zo geweldig is in INDOnesia zijn jullie toch al teruggekeerd ???

 • Goede tijden, slechte tijden kun je toch per satelliet ontvangen plus de 'Wereldomroep' ......

 • Ik heb respect voor dié Nederlanders die datgene meebrengen om het systeem te veranderen , wat scheef gegroeid is/was ...... ik weet dat dat een héél lange weg is ...... dit kan van alles zijn tot gewoon 'adviezen' of directe hulp in de vorm van geld, of dóór het opzetten van projecten .....

 • Ik wil helemaal niet zeggen dàt je helemaal géén kritiek mag hebben ..... maar zitten de mensen dáár op te wachten ..... ik denk toch niet, dùs hè .... want de 'shit' daar, daar zit men elke dag in .... men zit niet zo op iemand uit kikkerlandje te wachten die hun gaat vertellen hoe de wereld in elkaar zit ....


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  sapolidi
  Gebruiker
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 13-06-2007 03:41 Jantje wrote:
  Mee eten uit de korf? Welke korf? Bedoel je soms een sociale ruif zoals waar talrijke allochtonen in Nederland aanschuiven en ook nog eens proberen de dienst uit te gaan maken? (hetgeen ze overigens nog schijnt te lukken ook)


  Vroeger trokken de westerlingen erop uit naar Amerika, Afrika, Azië en Australië. Zij aten daar niet mee uit de sociale ruif, maar plunderden daarentegen het land leeg en het lukte hen bovendien ook nog om daar de dienst uit te maken. We kunnen die arme drommels dan ook niet kwalijk nemen dat ze nu hun geluk hier komen beproeven. Zo gaat het nu eenmaal in de geschiedenis. Rollen worden vaak omgedraaid. Gelukkig gaat dit nu met minder geweld gepaard dan voorheen en hebben we dus in feite niets te klagen. Alleen moeten we onze westerse rijkdom nu delen met vreemden. Maar daar heb je in dat verre Indonesië toch geen last van? Of betaal je nog steeds hier in Nederland belasting? Emoticon: Bye bye  sapolidi
  Gebruiker
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 13-06-2007 16:04 AnisJ wrote:
  Jantje yth.,
 • Ik heb respect voor dié Nederlanders die datgene meebrengen om het systeem te veranderen , wat scheef gegroeid is/was ...... ik weet dat dat een héél lange weg is ...... dit kan van alles zijn tot gewoon adviezen of directe hulp in de vorm van geld, of dóór het opzetten van projecten .....

 • Ik wil helemaal niet zeggen dàt je helemaal géén kritiek mag hebben ..... maar zitten de mensen dáár op te wachten ..... ik denk toch niet, dùs hè .... want de shit daar, daar zit men elke dag in .... men zit niet zo op iemand uit kikkerlandje te wachten die hun gaat vertellen hoe de wereld in elkaar zit ....


 • Goed gesproken Anis. Als je daar een bedrijf of handeltje begint dan doe je dat meestal om er een financieel slaatje uit te slaan. Je zult dan moeten leven met de lusten en de lasten. Dus dat meelij-wekkend gekanker over hoe slecht zij het daar wel niet hebben, neem ik met een korreltje zout. Ze zijn er niet heengegaan om hier in Nederland de armoede of het geweld te ontvluchten, maar louter en alleen voor het geld of het avontuur. Wie met vuur speelt, moet soms op de blaren zitten, oftewel: eigen schuld, dikke bult. Emoticon: Bye bye  ciater
  Gebruiker
  User icon of ciater
  spacer line
   


  On 14-06-2007 00:42 sapolidi wrote:

  ...


  Vroeger trokken de westerlingen erop uit naar Amerika, Afrika, Azië en Australië. Zij aten daar niet mee uit de sociale ruif, maar plunderden daarentegen het land leeg en het lukte hen bovendien ook nog om daar de dienst uit te maken. We kunnen die arme drommels dan ook niet kwalijk nemen dat ze nu hun geluk hier komen beproeven. Zo gaat het nu eenmaal in de geschiedenis. Rollen worden vaak omgedraaid. Gelukkig gaat dit nu met minder geweld gepaard dan voorheen en hebben we dus in feite niets te klagen. Alleen moeten we onze westerse rijkdom nu delen met vreemden. Maar daar heb je in dat verre Indonesië toch geen last van? Of betaal je nog steeds hier in Nederland belasting? Emoticon: Bye bye

  Dus Sapolidi dan betekend dat alleen die van af de oorlog zich het pestpokken hebben gewerkt moeten inleveren voor hen die denken, dat zij rechten hebben in het westen.
  rechten moet je verdienen, en dan pas mag er van proviteren als je eerst je bijdrage hebben geleverd.
  Maar zoals je al ziet het linkse segment geeft liever alles weg aan hen die zogenaamd nooit iets gepresenteerd hebben ook in hun land van herkomst niet.
  Hoe ze ook in armoe moeten leven ze hebben geen poot uitgestoken voor hun eigen bevolking.
  Neen ze komen liever hier om lekker onderuit hun geld te innen.
  Dat veroorzaakt alle linkse lieden, zij begrijpen niet dat hun ouders hard hebben moeten ploeteren voor hun geld.
  En nu moeten ze zelf hun premie gaan betalen voor hun uitkering waar ze zo lang, en hard voor hebben gewerkt.
  is dat het middel om die lieden hier naar toe te laten komen.
  nee ze in hun schoot werpen dat is gemakkelijk, en voor al, als het andermans geld het is, niet eerlijk, en niet goed te praten,neen zuiver ben je dan niet !!!!! Emoticon: Cry Emoticon: Confused Emoticon: Devil Emoticon: Stupid  sapolidi
  Gebruiker
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 14-06-2007 21:42 ciater wrote:
  Maar zoals je al ziet het linkse segment geeft liever alles weg aan hen die zogenaamd nooit iets gepresenteerd hebben ook in hun land van herkomst niet.
  Hoe ze ook in armoe moeten leven ze hebben geen poot uitgestoken voor hun eigen bevolking.
  Neen ze komen liever hier om lekker onderuit hun geld te innen.


  Zo Ciater, je hebt wel erg veel kennis van die ZE . Welke groep bedoel je hier eigenlijk mee? En hoe weet je dat allemaal?
  Vindt het weer borrelpraat van de bovenste plank. Emoticon: Bye bye

  sapolidi
  Gebruiker
  User icon of sapolidi
  spacer line
   


  On 14-06-2007 21:42 ciater wrote:
  Dus Sapolidi dan betekend dat alleen die van af de oorlog zich het pestpokken hebben gewerkt moeten inleveren voor hen die denken, dat zij rechten hebben in het westen.
  Dat veroorzaakt alle linkse lieden , zij begrijpen niet dat hun ouders hard hebben moeten ploeteren voor hun geld.
  En nu moeten ze zelf hun premie gaan betalen voor hun uitkering waar ze zo lang, en hard voor hebben gewerkt.


  Even ter verduidelijking het volgende artikel uit de krant:
  Meebetalen aan eigen aow lijkt onvermijdelijk
  18 jan 2007, 10:37
  CDA, PvdA en ChristenUnie stevenen af op een compromis over de aow. Ouderen gaan daar waarschijnlijk op bescheiden schaal zelf aan meebetalen om de voorziening op de lange termijn betaalbaar te houden.

  Zoals je kunt lezen Ciater staan het CDA en de Christen Unie ook achter dit eventuele compromis. En dat zijn in mijn ogen toch echt géén linkse lieden.
  Bovendien lees ik de woordjes lijkt en waarschijnlijk wat betekent dat het allemaal nog niet eens zeker is.
  Verder is nog te lezen dat ouderen op een bescheiden schaal gaan meebetalen. Er is dus totaal geen sprake dat ze zelf hun premie gaan betalen voor hun uitkering.
  Maar die one-liners die je hier gebruikt doen het inderdaad heel goed in de kroeg en bij de gewone man op straat. Emoticon: Bye bye  Plaats een reactie op dit onderwerp

  Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
  Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


  nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

  9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
   Gesponsorde links

  © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
  Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

  97,554,491 pageviews Een website van indahnesia.com