Verlengen Sociaal visa


 Subforum Het visumgebeuren 
62 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
kleinsmann
Gebruiker
User icon of kleinsmann
spacer line
 

Hallo Forum,

Ik heb een vraagje mbt het verlengen van een sociaal visum. In de tijd dat ik die had betaald ik voor het maandelijkse verlengen 200rb rupia. Nu is een vriend van mij bezig met die verlenging en ze vertellen hem dat het nu 350rb kost (elke maand), zonder een visumburo of wat dan ook.

Is dit zo? Is dit verhoogt? Vind het nl een aardige verhoging.
Ik kan me nl niet voorstellen dat ze hem proberen te naaien daar ik mee ben gegaan naar het immigratie kantoor en men weet daar dat Meneer Matalatta is aangesteld om de corrupte boel op te schonen. "kaka" matalatta is mijn neef en men zal niet zo makkelijk meer spelletjes spelen dacht ik zo. Triest maar waar dat je connecties nodig hebt voor gewone zaken als een visum, maar ja, dasar Indonesia hehehe.
Maar toch heb ik het gevoel dat die 350rb wel erg hoog is. Heeft iemand recente ervaringen met verlengingen. Graag advies.

Salam,

Martijn


Just because you're paranoid don't mean there're not after you...

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Topic verplaatst naar 'Het visum gebeuren'robbert
Gebruiker
spacer line
 

Hoi,
Begin April is er nog 200.000 betaald voor de 3e verlenging in DPS., dus dan zou de verhoging hierna moeten zijn ingegaan !
RobYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Hier in Malang is het ook nog 200.000. Precies zoals op het prijzenbord staat vermeld. Emoticon: Smile


Ho Lee Fuk

Balibagus
Gebruiker
spacer line
 

al jaren kost de verlenging van een sociall visum 350.000,-/400.000,-. Sinds 1 april 500.000,- voor alle verlengingen.(op Bali)jenny s
Gebruiker
spacer line
 


al jaren kost de verlenging van een sociall visum 350.000,-/400.000,-. Sinds 1 april 500.000,- voor alle verlengingen.(op Bali)


Nee hoor, ik heb december vorig jaar in Tuban gewoon 200.000 rp betaald.... Niet eens hoeven afdingen, wat me overigens verbaasde... Emoticon: Clownhasse
Gebruiker
spacer line
 

Ook in Mataram (Lombok) betaal ik 200.000 rp. Heb nooit meer betaald. Wanneer je het laat doen, dan zijn de prijzen natuurlijk hoger.arjuna_ajus
Gebruiker
spacer line
 

hangt er vanaf, voor welke keer je het verlengt. Als ze je vinger afdrukken afnemen is het wat duurder. Waarom ga je zelf niet langs de immigratie langs en vraag het ze zelf.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Officiele prijs is 200.000 maar 350.000 is met uang rokok erbij. Geeft toch niets. Jullie zitten hier ook allemaal onrechtmatig met een sosial budaya; daar is een sosial budaya niet voor. Dat is alleen voor tijdelijk en beperkt verblijf voor bezoek aan familie of culturele doeleinden (zo een hebben ze in de Schengen-landen niet eens; daar moet je er max. weer 90 dagen uit. En maar lopen te zeiken over de strenge regelgeving in Schengen).
Dus betaal er maar lekker extra voor. Niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten op een - in wezen - niet geldig visum voor het doel waarvoor men hier verblijft. Zou minimaal Rp. 1.000.000 per verlenging moeten zijn (heeft RI er ook nog iets aan). Wordt eens tijd dat de meeste bule's zich ook eens aan de wet gaan houden en het visum of verblijfsvergunning nemen voor het doel waarvoor ze hier in RI zitten.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 17-10-2007 05:02 Yogya-Bali wrote:
Officiele prijs is 200.000 maar 350.000 is met uang rokok erbij. Geeft toch niets. Jullie zitten hier ook allemaal onrechtmatig met een sosial budaya; daar is een sosial budaya niet voor.


Dat had je niet moeten schrijven. Emoticon: Wink
Laat het maar lekker publieksgeheim blijven. Emoticon: Yes!
Indonesia moet niet overspoeld worden .

Ik mis ook de positieve VOC spirit , het willen handelen , het willen ondernemen .
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

papaya
Gebruiker
User icon of papaya
spacer line
 

Ik heb mijn vorige visum agent voor de eerste twee maanden 900 duizend per maand betaald en voor de laatse twee maanden 1,4 juta/maand. Ik heb gewoon geen zin om het zelf te doen. Het zijn wel een stel afzetters, daarom heb ik nu een nieuwe agent, voor 450 duizend per maand.


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Maar papaya dan ben je bezig de markt te verzieken , door je gedrag om het niet zelf te doen.
Wie betaald daar toch te veel, het is geen sociale instanties die er wat met dat geld goede doelen voldoet.
Je betaal tussen 40 en 100 euro per maand, ja dan ben je echt een dief van je eigen portemonnee. Emoticon: Cooool Emoticon: I love it Emoticon: StupidVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

papaya
Gebruiker
User icon of papaya
spacer line
 


Maar papaya dan ben je bezig de markt te verzieken , door je gedrag om het niet zelf te doen.

Ik heb hele nare ervaringen Emoticon: Sadley meegemaakt bij de emigratie en dat heeft me doen besluiten om het voortaan door een buro te laten regelen.
Misschien dat niet alle emigratie kantoren zo shit zijn als waar ik toen naar toe moest. Naar welk kantoor ga jij dan? Dat dure buro was trouwens Rami Services. Wie maakt er nog meer gebruik van hun diensten hier op dit forum?


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hangt ook nog af waar je woont en bij welk immigratiekantoor je moet zijn. Bali is de duurste. (ja, kwestie van vraag en aanbod).
Nooit zelf doen (dat doen alleen pricipiele Hollanders) maar gewoon laten doen. Row with the flow. Join the system (en anders ben je in het verkeerde land want eens keert zich dat tegen je).Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het vervelendste is als je in een cafe zit en die buitenlanders gaan weer praten over hun problemen met de immigratie. Dat is net zoiets hier als het weerpraatje in NL. Hebben ze weer iets om te trappen en te zeiken.
Let wel. het gros zit hier feitelijk illegaal (onterecht op een sosial budaya) dus hou op met zeiken, je mag al blij zijn dat ze je toelaten. Stel dat de immigratie eens gaat onderzoeken waarvoor men feitelijk hier zit. Sosial Budaya (zie boven) zijn puur voor familiebezoeken en sociale doeleinden met een beperkte tijdsduur. Iedereen die erover zeikt, zit doorgaans om oneigenlijke redenen op zo'n visa. DUS feitelijk illegaal. Neem het visum wat bij je hoort en zeur niet verder.
Waarom heb ik die problemen nooit? Nooit problems with the immigration. Kan dus ook niet met die lulpraatjes meedoen.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Wil je hier blijven, hou je dan aan de wet en neem een KITAS of KITAB of Visa Dinas. Pokoknya legal en geen geritsel met allerlei (bezoekers)visa.
Allemaal lopen schoppen tegen buitenlanders in Nederland (die doorgaans een Ned. paspoort hebben) maar zelf nog meer illegaal bezig zijn dan die Marokkanen of Turken.Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 


On 21-10-2007 04:00 Yogya-Bali wrote:
Hangt ook nog af waar je woont en bij welk immigratiekantoor je moet zijn.


Hoi Yogya-bali,

Kun je bij elk kantoor terecht ? of wordt deze voor je bepaald per regio.

Grt.
Live life to the max.......

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 21-10-2007 04:09 Yogya-Bali wrote:
Wil je hier blijven, hou je dan aan de wet en neem een KITAS of KITAB of Visa Dinas. Pokoknya legal en geen geritsel met allerlei (bezoekers)visa.

Allemaal lopen schoppen tegen buitenlanders in Nederland (die doorgaans een Ned. paspoort hebben) maar zelf nog meer illegaal bezig zijn dan die Marokkanen of Turken.


Dat heb ik vanaf dat ik kennis heb gemaak met Indahnesia zitten roepen.
Mensen , houdt a.u.b aan de indonesische wetten..
En dan lees je sterke verhaaltjes van sommige users , dat alles korrupt is in Indosenia , en maar schoppen , afzeiken . Terwijl men ook keihard aan mee doen.

Ik heb ook een paar nederlanders ontmoet die om de 6 maanden naar singapura gaat om hun visum te verlengen.
Het is publiek geheim dat men het doet . Het hoort erbij (de mazen v.d wet).
En ze zeggen ook , zo is het leven , nemen en geven.
Dan is het sportief om dat te zeggen . Heb ik ook geen bezwaar. Dat heet T.S.T in Indosenia.
Tau sama Tau .
Behalve sommigen die toch van de mazen v.d wet gebruikt maken en dan behoorlijk herrie gaan trappen en hun prus trasi in site's etaleren. Emoticon: Nooo

Wij zeggen : Dunia ter-balik . De omgekeerde wereld.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

[quote] On 21-10-2007 16:27 Martin-Solo. wrote:

...


Hoi Yogya-bali,

Kun je bij elk kantoor terecht ? of wordt deze voor je bepaald per regio/quote]

Dit wordt bepaald door je woonplaats en de woonplaats van je sponsor. Dus als je in Bali verblijft en je sponsor komt daar ookvandaan, dan is verlenging in Bali.koening
Gebruiker
spacer line
 

Beste Lezers,

Ik geeft Sidia helemaal gelijk!. Ik werk zelf nu een tijdje voor een visumburo in Bali en moet soms buitenlanders uit de shit helpen die illegaal aan hun visumpapieren zijn gekomen.
Mijn advies is dan ook laat je goed voorlichten en gebruik de legale manier dan kan je niets gebeuren.Kies je toch voor de iillegale manier wees er dan op voorbereid dat je te veel geld moet betalen en je sponsor met je kan doen en laten wat hij wil, dus je hebt een grotere risico. In het ergste geval kun je een stempel in je paspoort krijgen dat je nooit meer Indonesie mag binnenkomen, hier heb ik voorbeelden van meegemaakt. Ik woon nu een tijdje op Bali en heb mijn plekje hier echt gevonden, maar je moet balinesen om je heen hebben die je echt vertrouwt en waar je terrecht kunt voor een goed en eerlijk advies, dan is Bali echt paradijs!!

groetjes,
Jan


Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

Bazel
Gebruiker
spacer line
 

Hallo allemaal,

Ik ga binnenkort voor bijna vier maanden naar de Molukken om onderzoek te doen. Heeft iemand enig idee of mijn Sosial Budaya visum op Ambon te verlengen is terwijl mijn sponsor een universiteit in Yogyakarta is? En heb ik nog meer nodig van de sponsor dan de uitnodigingsbrief?

Groeten!Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Bazel,

Dat kan niet volgens de regeltjes. Maar voor een paar miljoen Rupiah is er vast wel iemand te vinden die voor je naar Yogyakarta vliegt om het voor je te regelen. Zelf vliegen kan natuurlijk ook. Kost ongeveer net zo veel, aangezien het vliegen het duurste geintje is, niet die verlenging.


Ho Lee Fuk

Bazel
Gebruiker
spacer line
 

Dankjewel Yerun. Ik ben bang dat het me dan gewoon een paar duiten gaat kosten.koening
Gebruiker
spacer line
 

Beste Bazel,

Yerun heeft gelijk dat je je visum moet verlengen bij de emigratie waar je verblijft.
Wij werken zelf met een speciaal koeriersbedrijf hier, die de documenten veilig op de plaats bezorgt waar het moet zijn. De kosten zijn dan aanzienlijk lager als er iemand heen en weer moet vliegen.
Om een Sociaal Budaya te verkrijgen is eenvoudig. Je hebt kopie KTP (indentiteitskaart) Kopie KK (familieregister) en kopie bankrekeningnummer (min. Rp. 2.500.000 op rekening) nodig. Daarmee kun je dit visum aanvragen bij de ambasade in Nederland.

Jan


Jan Hofman, manager Nuriani Roof Garden Guesthouse, Padang Tegal Ubud Bali

mio_kasa
Gebruiker
spacer line
 

Beste Koening,

Over de Sociaal Budaya gebeuren, wiens kopie moet je dan hebben.
Ik bedoel het kopie van KTP, KK en de bankrekeningnummer...

Ik heb namelijk een relatie met iemand in IndonesiŽ die nog niet is gescheiden, maar ze verwacht wel mijn kind.

Kan je me adviezen geven, hoe ik aan visa kom en welke het beste zou zijn.
Ik ga binnenkort weer naar Indo en zou deze keer voor tenminste ťťn jaar blijven.

Groetjes,

MioPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,738,407 pageviews Een website van indahnesia.com