lekker recept van rudjak


 Subforum Selamat makan - Smakelijk eten 
78 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Ben benieuwd, de Indonesiche keuken is zo uitgebreid.
Wie heeft een heerlijk recept van rudjak en weet de verschillen?
lekker pedis of manis?



pak ronald
Gebruiker
User icon of pak ronald
spacer line
 

Dan bedoel je zeker rudjak met vruchten en niet rudjak bibir (van paarde op koeielippen).
IK maak de rudjak met gula jawa, lombok rawit en assem.
Ipv van assem kan je ook citroensap (liever limoen) gebruik of een combinatie van assem en citroen.
Ipv lombok kan sambal, maar pas op met de smaak van de sambal.

soms doe ik er ook petis of trassi in.


Ga staan waar geen plek is om te staan.

Zonnebloempje.
Gebruiker
User icon of Zonnebloempje.
spacer line
 

Als de kat van huis is..................., even vlug typen.
Merapi, zoals pak ronald rudjak klaar maakt, zo doe ik dat ook, alleen ik gebruik geen trassi, dat vind ik niet zo lekker. Gebruik niet al te rijpe vruchten.

Pak ronald, rudjak bibir (van paarde of koeielippen) nooit van gehoord.

Ik ga even vlug schrijven op topic goena goena.

Zonnebloempje. Emoticon: Bye bye .



merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Pak Ron, heb een lekker recept van rudjak: lekker met groene appels,papaya, mango, ketimoen, ananas; heb er een sambalsaus bijgemaakt met een tikkie trassi en limoen, tjonge..zo lekker!!
Zonnebloem, kijk gauw op goena2!
Pak Ron? koeien en paardenlippen???
Ik weet dat in Indonesia niks wordt weggegooid, maar..brrrr



balibreeze
Gebruiker
User icon of balibreeze
spacer line
 

Paardelippen nooit van gehoord wel paardehoeven kikil,of rudjak cingur gemaakt van koeienneusjes we hebben het nog steeds over rudjak,nog tientallen variaties ..... brr
Breeze Emoticon: Yummie!



sing ken ken bli....

pak ronald
Gebruiker
User icon of pak ronald
spacer line
 

Ĺ kattie vleesch of 2 stuks singoer (lippen), 2 stuks kemiries,
2 schijfjes laos, Ĺ theelepel ketoembar, 2 stuks witte en 5 stuks roode uien, 1 theelpel trasie, 1 stuk djeroekpeoeroetblad, santen, asem, suiker en zout naar smaak.



Ga staan waar geen plek is om te staan.

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Indonesische gerechten
Roedjak oedang karang


Bereidingswijze

Kook de kreeft gaar in ruim water, zout, azijn, ui, laurierbladeren en peperkorrels.
Laat hem in het kooknat koud worden.
Haal hem dan uit de pan en snijd hem in schijfjes.
Doe hier de in schijfjes gesneden komkommer en peper bij.
Giet dan de olie en het citroensap erover.
Voeg suiker naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.


IngrediŽnten

1 kreeft
1 el azijn
1 in schijfjes gesneden ui
2 laurierbladeren
1 el peperkorrels
Ĺ komkommer
1 Spaanse peper
2 el olie
1 uitgeperste citroen
suiker






Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 26-03-2007 09:35 pak ronald wrote:
Dan bedoel je zeker rudjak met vruchten en niet rudjak bibir (van paarde op koeielippen).
IK maak de rudjak met gula jawa, lombok rawit en assem.
Ipv van assem kan je ook citroensap (liever limoen) gebruik of een combinatie van assem en citroen.
Ipv lombok kan sambal, maar pas op met de smaak van de sambal.

soms doe ik er ook petis of trassi in.



Roedjak oelek


Bereidingswijze

Voor de vruchten neemt u steeds verse. b.v.: ananas, appel, banaan, mango, etc.
Snijd alle lomboks zo fijn mogelijk.
De hoeveelheid ligt aan uw eigen voorkeur.
Doe dit in een vijzel, tjobek en wrijf het fijn tot een lekker smeuÔg kruidenpapje.
Snijd de vruchten in plakjes/schijfjes, van elke soort een paar plakjes en dien dit tezamen met de Roedjak Oelek op een bordje op.


IngrediŽnten

lomboks
trassie
petis
goela djawa
asem
(zout)





Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Roedjak petis


Bereidingswijze

Was de koolrabi, appels en komkommer goed en snijd ze in schijfjes.
Rangschik de schijfjes op een schaal.
Stamp de pepers met asem, petis en trassie door elkaar.
Doe er wat water bij en maak er een dikke saus van.
Giet de saus over de schijfjes.


IngrediŽnten

3 zure appels
1 grote komkommer
2 koolrabi's
Saus: 2 ontpitte rode Spaanse pepers
2 tl asem
2 el petis
1 Ĺ tl trassie
1 el ketjap





Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Zonnebloempje.
Gebruiker
User icon of Zonnebloempje.
spacer line
 

Roedjak.

Aan de kant van de weg met hoge schaduwbomen, waar de straatventers en de mannen met de draagbare etensstalletjes de koelte zochten. Vaak kopen we 's middags roedjak bij de etensstalletjes. De onrijpe schijven rode djamboe ajer, mangga, papaya en nog wat andere vruchten in een saus van goela djawa , asem tjabe rawit en wat andere kruiden erbij, vormden een buitengewone patroon van kleuren en geuren op het donkergroene pisangblad. Na eerste hap, krijg ik tranen in m'n ogen. Ik was toen een kind, voor mij was wel erg heet. Vaak zie ik dat m'n ouders en m'n zus, de saus die in het blad achter bleef, werd opgeslurpt.

Straks of morgen komt een vraagje van mij op indah. Moet nu even weg.

Zonnebloempje. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye



Zonnebloempje.
Gebruiker
User icon of Zonnebloempje.
spacer line
 

In Indonesie heb ik vaak van de straatventer een heerlijke warme zoete lekkernij gegeten. Ik weet niet meer hoe die heet, en van wat voor soort meel ze gemaakt hebben, ook vullen ze met goela djawa suiker. Je hoort al van ver aan het fluiten van die bamboe. Het wordt in die bamboe gestoomd. Wie herkent dit? En hoe heet die?

Zonnebloempje. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye



Sepp Buys
Gebruiker
User icon of Sepp Buys
spacer line
 

krijg alweer honger!! Eh trek



4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 12-04-2007 14:06 Zonnebloempje. wrote:
In Indonesie heb ik vaak van de straatventer een heerlijke warme zoete lekkernij gegeten. Ik weet niet meer hoe die heet, en van wat voor soort meel ze gemaakt hebben, ook vullen ze met goela djawa suiker. Je hoort al van ver aan het fluiten van die bamboe. Het wordt in die bamboe gestoomd. Wie herkent dit? En hoe heet die?

Zonnebloempje. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Hoi Zonnebloem,

Mijn man zegt dat het PUTU heet maar hoe het gemaakt wordt is streekgebonden.
Het is ook te koop op de pasar malam in den Haag.
Hieronder een nederlandse variant: Dus niet stomen in de bamboe maar in een stoompan.

Indonesische gerechten
Putu tegal


Bereidingswijze

Schil de bakbananen en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik.
Bekleed de bodem van een springvorm van 30 cm met aluminiumfolie.
Meng in een kom het ketan meel, tapioca meel, zout, de vanillesuiker en het kalkwater.
Was de pandanblaadjes en droog ze met een keukendoek.
Snijd ze in stukjes van 3 cm lang en bekleed de bodem van de springvorm hiermee.
Giet het kokende water beetje voor beetje in het meelmengsel en roer tot een glad beslag is verkregen.
Druk het beslag in de bakvorm gelijkmatig uit.
Schik de bananenstukjes hierop en druk ze wat in het beslag.
Strooi er de kokos over.
Plaats de vorm in een stomer met water en stoom de koek in ca drie kwartier gaar.
Laat hem dan wat afkoelen en snijd hem in ca 8 punten.
Strooi er suiker over en serveer dan de koek.
Deze koek kan ook koud worden geserveerd.


IngrediŽnten

200 gr ketan meel (= kleefrijstmeel)
50 gr tapioca meel
Ĺ tl zout
1 zakje vanillesuiker
1 el kalkwater
1 of 2 bakbananen
3 dl kokend water
1 toef pandan blaadjes
50 gr droge kokos
4 el suiker







Gesponsorde links


© indahnesia.com


1,079,116 pageviews





Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Zonnebloempje.
Gebruiker
User icon of Zonnebloempje.
spacer line
 

Hoi Yoke,

Bedankt voor je recept. Dat die putu heet, kan ik me nog niet herinneren. Als ik de tijd heb zal ik proberen dat te maken. Ben net thuis. De hele avond weg geweest.

Groetjes, Zonnebloempje.





yindee
Gebruiker
spacer line
 

Heb deze vakantie voor het eerst rujak gegeten.
Deze was met fruit en een soort zoet dun pindasausje.
Was echt heerlijk, als ik nu zo'n karretje langs de weg zie krijg ik meteen trek.



internetomie
Gebruiker
spacer line
 

Ik denk niet dat het rudjak was
Rudjak is een bruin ketjapsausje
ketjap, asem of citroensap
sambal, beetje suiker, evt trassie voor de liefhebbers
zoetzuur fruit
appels, bessen, komkommer, peren,enzv
Er zijn ook kant en klare flesjes rudjak tekoop.
selamat makan internetomie Emoticon: Party!



Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 


On 28-05-2011 15:50 yindee wrote:
Heb deze vakantie voor het eerst rujak gegeten.
Deze was met fruit en een soort zoet dun pindasausje.
Was echt heerlijk, als ik nu zo'n karretje langs de weg zie krijg ik meteen trek.


Dit is ook rujak. Ik heb het voor het eerst gegeten op het eiland Ambon, het smaakte overheerlijk.



Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

70,747,265 pageviews Een website van indahnesia.com