|
|
|
|
|
Merapi,
Pantangan makan of diit betekent dieet houden
alles waar te voor staat is niet goed.
Selamat makan
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Nou tante Yo u gaat mij toch niet achterna ,zie nu net een springerige tante ping pong .Doen ze ook in thailand heb ik me laten vertellen,maar dan komen ze uit anderen delen vandaan ....sorry tot de orde weer
Breeze
|
sing ken ken bli....
|
|
|
|
On 07-03-2007 16:50 balibreeze wrote: Nou tante Yo u gaat mij toch niet achterna ,zie nu net een springerige tante ping pong .Doen ze ook in thailand heb ik me laten vertellen,maar dan komen ze uit anderen delen vandaan ....sorry tot de orde weer
Breeze
|
Ondeugd!!!!!!!!!
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Yoke schreef : alles waar "te" voor staat is niet goed...
Mijn moeder zei vaak : Alles waar te voor staat is niet goed behalve telur.
Ze is er niet meer ,maar Yoke 's uitspraak deed mij weer aan haar denken.
Hartelijke groet,Pat.
|
|
|
|
Hallo Petteke, leuk dat je ook weer eens langs komt, beetje meer vrouwelijke inbreng hebben we hier wel nodig.
Leuk gevonden te-lur, er moet ook een nederlandse variant zijn maar weet het niet zo gauw.
Groetjes Yoke
p.s. woon je nog steeds in Italie ?
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Yoke ik denk dat het te-lor moet zijn?
maar te-laat is ook een vervelende ervaring.
ik ben ook wel eens te-te-te-laaaaat geweest.
daardoor heb ik 5 kinderen op deze wereld gezet..............
P.S leuk die bewegende icoontjes of hoe noem je zo iets.....
|
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen
|
|
|
|
Hallo Yoke,
Ik lees jullie berichtjes iedere dag .Ik schrijf niet omdat jullie veel meer weten over Indonesie en Nederland.Ik lees ook erg graag de verschillende recepten en dan loopt mij het water al in de mond.Hier in Italie heb je geen toko,waar je boemboes kan kopen,dusdie moet ik uit Holland halen.Ik ben in december in Holland geweest ,dus ik heb heel wat ingeslagen.Zelfs het enige indonesische restaurant van Italie,dat hier in Genua is,haalt zijn spullen uit Holland.
Ik woon inderdaad nog steeds in Genua en dat zal wel voor heel het leven zijn ,want de dochters wonen hier .
Langs deze weg wilde ik Zonnebloempje veel sterkte en van hartebeterschap toewensen :
Ik blijf jullie volgen ook Om Sid en Zieleffe ,want die zijn zo'n beetje van mijn leeftijd. Jong dus !!
Ciao,Pat.
|
|
|
|
Petteke,
De groeten van ons allemaal uit Holland
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Hallo yoke,
Waar haal je al die leuke plaatjes vandaan ? Ik ben net zo handig met mijn computer als Merapi,ik moet ook altijd op dochters hulp rekenen.
Misschien toch maar een cursus gaan volgen.?
Nog een prettig weekend !
Saluti,Pat.
|
|
|
|
Hallo Pat,
Die plaatjes haal ik van internet, google maar op animatie, avatars enz.
dan kom je vanzelf wat tegen, sla het dan op bij je afbeeldingen of in je documenten en dan kan je ze toevoegen d.m.v bijv. ImageShack, een programma waarmee je plaatjes kunt toevoegen.
Als je bovenstaande plaatjes leuk vindt dan klik je ze rechts met de muis aan en dan afbeelding opslaan als....met rechts dan staan ze opgeslagen op je computer en hoef je niet te zoeken. Ik kom ook regelmatig wat leuks tegen en sla het dan op want je weet nooit of je het nog eens kunt gebruiken.
Gewoon blijven oefenen en als iets niet lukt hier vragen, er is altijd wel een die antwoord weet
Groetjes Yoke
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Hallo bapak2 dan ibu2 yang terhormat,
Ik vind eigenlijk jammer dat als men over Indonesische eten praat dan praat men alleen over javaanse eten (wat ik heel lekker vind) maar Indonesie bestaat uit verschillende eilanden en op 1 eiland heb je verschillende eetcultuur dus......
slamat malam....Ita
|
Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd
|
|
|
|
Ita yth.,
Kasi upamanya !!!
|
'Ahu kura ahia, mansia nia'
|
|
|
|
Een vraag: hoe zit dat nu met Babi Panggang?
Ik weet dat het Indisch/Indonesisch is. Daar het varkensvlees is zo je denken dat het dan wel van Bali zou komen, maar dat is niet zo. Balinesen houden niet van de zoete smaak. Op basis van de smaak zou ik eerder denken dat het van Java komt, maar die mogen het i.h.a. niet eten vanwege dat het niet halal is.
Mijn vraag: hoe zit dit nou?
|
Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.
|
|
|
|
Nemesis,
Varkensvlees, wildzwijn en speenvarken zijn hier mondjesmaat tekoop op de chinese markt en is redelijk van kwaliteit. Ok bij de betere supermarkten als Carrefour en Ayo hier in Surabaya.
Je kunt babi-pangang kant en klaar kopen bij de betere chinese restaurants. De grotere producenten van varkensvlees vind je in Bali. Probleem is echter de hoge temperatuur en onhygienische toestanden.
|
|
|
|
Babi Panggang is van oorsprong chinees en lijkt weinig op dat wat ze hier bij de chinees babi panggang noemen.
ff op wiki gekeken, spaart typewerk.
Babi panggang
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Babi panggang (niet spellen als pangang) is een Indonesisch gerecht van geroosterd varkensvlees. Van origine is het een Chinees gerecht dat door Chinezen naar voormalig Nederlands-Indië is gebracht door emigratie.
De naam Babi Panggang komt van de twee Indonesische woorden "babi", dat varken betekent en "panggang", dat geroosterd betekent.
Chinezen noemen dit gerecht ook wel Cha Siu of Fo Nam. Het verschil in bereiding is soms vrij groot. Bij de afhaalchinees krijg je een dikke laag zoetzure saus over gefrituurde vleesblokjes. Chinezen eten hun geroosterd vlees zelf het liefst in dunne plakjes met een bescheiden hoeveelheid sojasaus.
Babi panggang gemaakt met mager vlees heet in het Mandarijns: huorou, en in het Kantonees: Foh Yok (火肉  .
Babi panggang gemaakt met spek heet in het Mandarijns: huo?, en in het Kantonees: Foh Laam (火?).
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Dit is dus echt Indisch-Chinees of Chinees/Indisch te noemen.
|
Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.
|
|
|
|
Nog wat meer info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Char_siu
Loni geeft aan dat de babi panggang zoals wij dit nu kennen is een ontwikkeling van na de oorlog en is een typisch "indisch" gerecht geworden.
Reden daarvoor is omdat de echte ingredienten niet aanwezig waren, dat men naar vervanging is gaan zoeken van de ingredienten. Tesamen met de chiness chinese invloed (dus niet de chinese indonesie invloed), is het een typisch "fusion" cooking.
|
Ga staan waar geen plek is om te staan.
|
|
|
|
Anis, natuurlijk kun je een volk niet "vastplakken"" aan een ontdekking/gewoonte,daarvoor zijn de diverse rassen al te veel vermengd.
Maar geef jij nou eens een authenthiek Ambonees recept, want daar weet ik weinig van.
Selamat dari Wilma/Merapi
|
|
|
|
Bika Ambon.
(Indonesische cake)
Mix 1 :
* 200 ml. koud water,
* 3 theel. witte suiker,
* 1 theel. instant gist ,
* 200 gr. ketanmeel.
Mix 2 :
* 600 ml. santen.
* 800 gr. witte suiker,
* 10 blaadjes djeruk perut,
* 400 gr. (ketanmeel)
* 20 eierdooiers,
* een beetje olie.
* 10 eiwitten.
Mix 1 : Neem 50 ml. water. Voeg de gist en 1 theel. van de suiker toe. Voeg 50 gr. van de ketanmeel toe en meng dit door elkaar tot er schuimende belletjes ontstaan. Voeg nog eens 50 ml. water toe en 1 theel. suiker en 50 gr. ketanmeel toe. Mix dit goed door elkaar en laat het ong. 30 tot 45 min staan. Herhaal de laatste stap nog 2 keer.
Mix 2 : Kook de santen met de djeruk perut tot de olie zich gaat afscheiden. Laat afkoelen. Verwijder de djeruk perut. Klop de eierdooiers en de eiwitten tot ze cremig worden. Voeg er de ketanmeel en mix 1 aan toe. Mix dit door elkaar en voeg de santen toe. Zet het op een warme plaats weg en laat het 3 1/2 uur rijzen. Doe wat zand op een ovendienblad en verwarm de oven voor op 180 graden samen met een ingevette springvorm. Als de springvorm warm is geworden haal hem uit de oven en doe het mengsel erin. Zet de springvorm met het mengsel terug in de oven en laat de deur op een kiertje open staan.Als er zich kleine gaatjes gaan vormen bovenop de cake er een deksel op plaatsen. ALs de cake bijna gaar is maak de bovenste gril van de oven aan en verwijder het deksel van de springvorm. Laat de deur nog een kiertje open tot de bovenkant van de cake goudbruin wordt .Bak dan nog ong. 20 min. met de deur dicht.
bron: www.uwpassieonline.nl
|
" ...... nu niet mijn pincode vragen ....... silahkan "
Dompet kosong ..... ik hou mij graag beschikbaar voor uw kleine bijdrage ....
|
'Ahu kura ahia, mansia nia'
|
|
|
|
Haha Anis, bedankt voor je recept!
Ziet er lekker uit,maar 20 eierdooiers...
moet ik er anti-cholesterolpillen bij innemen??
Ga het toch proberen,
Selamat dari Wilma/Merapi
|
|
|
|
[quote] On 01-04-2008 17:59 AnisJ wrote: Ita yth.,
Kasi upamanya !!!
Pak Anis,
ini umpamanya:
Saksang : bataksgerecht (noord sumatra)
Ayam paniki : menadoneesgerecht
ikan na tinombur: bataksgerecht
kangkung pelecing: gerecht uit lombok (als ik mij niet vergis)
ikan mangarsik: bataksgerecht
masak haban: uit kalimantan timur
etc etc etc etc.......
ben toevallig een bataks daarom......
schoot mij iets te binnen....dat is makreel of andere soort ikan colo colo (tjolo2) is typisch moluks.
|
Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd
|
|
|
|
Hebat sekali n(y ?)ona Ita TT ..... silahkan cerrita bahan 2 untuk bikin makananya .... !!!
Geweldig Ita TT wat zijn de ingrediënten van die gerechten, om te bereiden ... !!!
Colo 2 bèta suda tau !!! (Ken ik al !!!)
|
'Ahu kura ahia, mansia nia'
|
|
|
|
Als ik meer tijd heb zal ik de ingrediënten hier zetten maar nu ben ik bezig in de keuken dus.... ik beloof niet anders nanti ngutang!
Saya nyonya koq!!
oya, orang batak juga makan ikan bakar met sambel bawang.....favourite van mijn vader.
|
Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd
|
Plaats een reactie op dit onderwerp
|
Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.
|
|