Indonesisch of Indisch eten?


 Subforum Indonesië op z'n Nederlands 
67 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Indonesië op z'n Nederlands > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
pak ronald
Gebruiker
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 06-02-2007 14:05 zieleffe wrote:
Mag ik reageren op die waroeng.
Mijn beste het is je recht te reageren maar uw bedoeling is tweeledig je zaak promoten en je daarmee je site bekendheid te geven.
-----------------
(Wij?) maar vooral [ik] zijn gewone mensen die reageren, op de mannier waarop wij elkaar over, en weer, proberen onze mening te weerleggen, en dan speciale op Indonesie.
Uw weerspiegelt de mooiste beelden van Indonesie waar velen al door heen geprikt heeft, en velen hier al gezien hebben.
Dat is te begrijpen die site van u is ook mooi te noemen maar het geeft wel een vertekend beeld van Indonesie.
Van mij mag het maar die site druip over van de onwerkelijke leven van Indonesie.
Vooral voor hen die elk jaar daar zijn en weten dat er een heel andere Indonesie bestaat dan u laat merken.
Begrijpelijk wel, omdat je het verbind met je eigen zaak in de toekomst van Beverwijk.
Het is u goed recht maar laat het wel wezen dat deze site ook zijn kracht heeft door reclame inkomsten, anders is het zo weg, en zijn wij niet in staat meer om duidelijkheid te geven op dat land waar velen een haat liefde verhoudingen mee hebt.......................... Emoticon: Yes! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Yummie! Emoticon: Puh! Emoticon: Party!Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden......HULDE Emoticon: Yes! Emoticon: Clown


Ga staan waar geen plek is om te staan.

waroeng
Gebruiker
User icon of waroeng
spacer line
 

Hey sobat2 di indahnesia,
Moeten jullie me niet verkeerd begreepen, ik ben niet 100% pro indonesie, en zeker niet met de regering nu, ik weet ook achter de mooie landschaap van indonesia, verschuilt de hele infrastructure, en de organisatie die nergens op slaan, en de laatste tijd met de Jihad toestand van de moslim in Indonesie, maakt de situatie nog erger dan ooit is!!! en zeker na de Bali aanslag in Kuta, maakt de beeld helemaal compleet!!!!
Dus wat dat betreft allemaal ben ik ook helemaal niet eens met de regering die te zwaak is, zeker met de vrijlating van die Bashir, maak ik helemaal mislukt!!
Maar wat ik beschrijft met mijn website, is over de mooie panoramma landschaap van het land, en dat is helemaal niet te maken met die klote regering nu, die te zwaak is....of heeft het mischien daar door maakt de fotos van de mooie landschap minder mooi???Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Waroeng, zonder meer een mooie site prachtige foto's, ziet er goed verzorgd uit.
Ik weet wel wat Om Ziel en Pak Ronald bedoelen, als je die foto's ziet dan zou je je zelf zo aan de trekhaak van een Boeing binden om al dat moois te gaan zien.
Zouden mensen puur afgaan op deze site met die prachtige foto's dan zouden ze tegen een behoorlijke teleurstelling aan lopen, maar ik denk dat de gemiddelde tourist die een sloot geld uitgeeft om naar Indonesië te gaan wel zo slim is om wat verdere informatie in te winnen.

Op dit forum zitten een groot aantal mensen die om èèn of andere reden elk jaar naar Indonesië gaan en vaak niet naar touristische plaatsen, velen hebben dan ook een smak ellende gezien en dingen meegemaakt waar wij bule's ons kapot aan kunnen ergeren, vandaar de terughoudendheid voor zo'n prachtige site.

Aan de andere kant moet het mij van het hart dat mensen die zo veel over Indonesië gehoord hebben en de stap willen maken om er zelf naar toe te gaan dit beslist moeten doen, wel wat informatie inwinnen en vervolgens met een goede reisorganisatie in zee gaan.
Mensen die geen binding hebben met Indonesië maar hun vakantie daar willen vieren zitten niet te wachten op een berg ellende, die willen eruit en genieten van mooi weer, vriendelijke mensen, lekker eten en bovenal ontspannen, na een jaar werken.

Dan is het geen schande om zoals een bekend exforumgebruiker het noemde, de karresporen van het tourisme volgen dan zie je weinig ellende, kan je prachtige plaatsen zoals op de foto's op de site bezoeken, lekker eten en slapen in goede hotels en bovendien lekker uitrusten op een tropisch strand, aan het eind van de vakantie hebben ze lekker bijgetankt en kunnen er weer een jaar tegen aan, dat is vakantie.

Gaan deze mensen later weer terug en worden ze elk jaar wat slimmer door meer op eigen gelegenheid te doen en plaatsen te bezoeken waar weinig touristen komen dan lopen zij vanzelf tegen ergenissen en ellende aan, maar dat is een eigen keuze en als ze dan tegen een aantal rot ervaringen aan lopen dan is dat eigen schuld dikke bult.
Gaan ze dan desalniettemin toch steeds weer terug, dan zien we ze op een gegeven moment op dit forum en dan gaan ze lekker mee zitten zeiken met Malam, terwijl ze hunkerend zitten te wachten tot ze weer vakantie hebben om een voordelige ticket te scoren naar Indonesië. Emoticon: ConfusedAnisJ
Gebruiker
User icon of AnisJ
spacer line
 

 • " .... wat is het verschil tussen Hollandse en Nederlandse kost ....." Emoticon: Wink Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

  'Ziel ik ben niet altijd met j/u eens, maar ..... het ligt óók wel duimdik bovenop en voordat het kwartje(25 €cents) gevallen is bij véél forummers ...."


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  waroeng
  Gebruiker
  User icon of waroeng
  spacer line
   

  Tabeh bung malam,
  Ik heb geen travelburo of reisburo, dus ik maak geen propaganda over indonesia, en wat je ziet in de site is inderdad, alleen de landschap van indonesia, en de foto is niet gemanipuleerd met Adobe Photoshop, of andere Image editor software, het is gewoon de foto zoals je daar kan zien in Indonesia, alleen jammer ik heb nog geen fotos van kampong, of een van de vieze dorp, met rond lopende magere bedelaar, maar stel als ik dat foto heb, zal ik ook voor mijn website plaatsen.
  Maar ik denk ook, dat iedereen al bekend met zulke fotos, die kan je ook overaal in internet site van iemand anders vinden.
  In feite allebei is werkelijkheid!!...of het mooie landschap,...of het rond lopende bedelaar...toch!!!  4yoke4
  Gebruiker
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   


  On 07-02-2007 16:43 AnisJ wrote:
 • " .... wat is het verschil tussen Hollandse en Nederlandse kost ....." Emoticon: Wink Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! • Hollanders eten gestampte pot, is aardappelen, groente, jus enz. door elkaar geprakt op het bord en Nederlanders eten stamppot, direct gestampt uit de pan, maakt niet uit mag ook andersom. Emoticon: Yummie!
  Maar niet iedere Nederlander is een Hollander. Emoticon: Very funny of andersom.


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  pak ronald
  Gebruiker
  User icon of pak ronald
  spacer line
   


  On 07-02-2007 21:17 4yoke4 wrote:

  ...


  Hollanders eten gestampte pot, is aardappelen, groente, jus enz. door elkaar geprakt op het bord en Nederlanders eten stamppot, direct gestampt uit de pan, maakt niet uit mag ook andersom. Emoticon: Yummie!
  Maar niet iedere Nederlander is een Hollander. Emoticon: Very funny of andersom.


  (ze eten zelfs gebakken koeieuier........of is het tegenwoordig koeieNuier)


  Ga staan waar geen plek is om te staan.

  4yoke4
  Gebruiker
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   


  On 07-02-2007 21:25 pak ronald wrote:

  ...


  (ze eten zelfs gebakken koeieuier........of is het tegenwoordig koeieNuier)  Koeieuier is geen bestaand woord en koeienuier ook niet.

  De benaming daar voor is uierboord = vlees van de uier van de koe.

  Ik heb het inderdaad als kind zo vlak na de oorlog wel gegeten en kan me niet herinneren dat het niet te eten was.

  Ik denk dat het gekookt en daarna pittig gebakken werd. Emoticon: Yummie!


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  merapi
  Gebruiker
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Ja Yoke, op de Haagse mart[markt] is uierboord volop verkrijgbaar en het wordt grif verkocht, heb het zelf nooit gegeten, ga toch proberen.

  Lekker adres ontdekt: restaurant Bogor en Toko Semarang! Emoticon: Puh! Emoticon: Puh! Emoticon: Puh!  waroeng
  Gebruiker
  User icon of waroeng
  spacer line
   


  On 07-02-2007 23:24 merapi wrote:
  Ja Yoke, op de Haagse mart[markt] is uierboord volop verkrijgbaar en het wordt grif verkocht, heb het zelf nooit gegeten, ga toch proberen.

  Lekker adres ontdekt: restaurant Bogor en Toko Semarang! Emoticon: Puh! Emoticon: Puh! Emoticon: Puh!


  Hoi Merapi,
  Ik weet dat Bogor, vroeger echt lekker, want ik ken vroeger de kok persoonlijk, namelijk omme Jan(oude indisch man met dikke buik), en ik heb veel van 'm geleerd, maar hij is in het begin jaren 90 overleden, weet je toevallig wie nu de kok is?? als je kan zegen dat Bogor lekker is?  merapi
  Gebruiker
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Salam Waroeng,
  Bogor is echt een familiebedrijf, zit al sinds jaren in Den Haag en altijd vol.
  Helaas kan ik je niet vertellen wie de kok is, ben na 20jaar Zoetermeer weer terug in mn geboortestad Den Haag.
  Maar oh, zo lekker, je kan bellen van tevoren als je een bepaald gerecht wil,

  Pepesan, gado-gado[surabya of betawi] kan allemaal, sate kambing.
  Bogor zit in de van Swietenstraat, is klein, maar zo gezellig!
  Tja, de weduwe van Indie is niet weg te slaan uit Den Haag, gelukkig maar  waroeng
  Gebruiker
  User icon of waroeng
  spacer line
   


  On 08-02-2007 21:49 merapi wrote:
  Salam Waroeng,
  Bogor is echt een familiebedrijf, zit al sinds jaren in Den Haag en altijd vol.
  Helaas kan ik je niet vertellen wie de kok is, ben na 20jaar Zoetermeer weer terug in mn geboortestad Den Haag.
  Maar oh, zo lekker, je kan bellen van tevoren als je een bepaald gerecht wil,

  Pepesan, gado-gado[surabya of betawi] kan allemaal, sate kambing.
  Bogor zit in de van Swietenstraat, is klein, maar zo gezellig!
  Tja, de weduwe van Indie is niet weg te slaan uit Den Haag, gelukkig maar


  Salam Merapi,

  Ben je toevallig ook een van de familie van rest Bogor??? want je maakt ook altijd goede reklame voor rest bogor. want zover ik weet, inderdaad vroeger Bogor is heel lekker...  AnisJ
  Gebruiker
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  On 07-02-2007 22:21 4yoke4 wrote: "................................................................................Koeieuier is geen bestaand woord en koeienuier ook niet.

  De benaming daar voor is uierboord = vlees van de uier van de koe.

  Ik heb het inderdaad als kind zo vlak na de oorlog wel gegeten en kan me niet herinneren dat het niet te eten was.

  Ik denk dat het gekookt en daarna pittig gebakken werd. Emoticon: Yummie!


  " .... tante Yo (met alle respect) ..... dit is toch váák één gebruikt ingrediënt voor soto babat als je het gaat bakken met héél véél citroen Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! is het óók lekker-der-der-der 2 ...."


  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  4yoke4
  Gebruiker
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   


  On 12-02-2007 15:19 AnisJ wrote:

  ...


  " .... tante Yo (met alle respect) ..... dit is toch váák één gebruikt ingrediënt voor soto babat als je het gaat bakken met héél véél citroen Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! is het óók lekker-der-der-der 2 ...."

  Nou, Anis daar ken ik het niet van babat is toch maag/pens en dat is veel gebruikt in Indonesie voor soto. Wij noemen babat handdoekvlees!!!!!

  Ik bestelde eens een keer soto ""speciaal" in Indonesie, kreeg ik soto van ingewanden, babat en al wat er nog meer in de buik van een koe zit.
  En ik leef nog steeds hoor. Het was de duurste soto die er was, ik dacht de duurste zal wel met vlees zijn maar nee, het waren ingewanden.

  Selamat makan Yo Emoticon: Yummie!


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  waroeng
  Gebruiker
  User icon of waroeng
  spacer line
   

  Ehem....Tante Yo,....Ik krijg meteen honger als ik de soto babat hoor!
  Ondanks de hoge cholesterol, moet ik toch erkenen dat soto babat is een van de lekkerste soto, en zeker als die soto babat met santen, en dan met een beetje djeroek nipis of met djeroek limo(nog lekkerder), en gelukkig kan mijn vrouw dat maken.....Waw ik kan echt niet beschrijven, hoe lekker het is, en met sambel tjoeka erbij, maakt de soto babat pikant en pittig!!!! Pittig kan ik nog beschrijven, en dat is pedes, maar pikant is toch gurih????? maar als ik zeg pikant tegen de Hollander, ze reageert meteen met...wow ik kan niet tegen heet!!!(due ze associeeren pikant met heet/pittig), en wat ik hiermee bedoelde is pikant die identiek als goerih.... Hoe moet ik dan beschrijven die pikant die gelijk aan goerih(Indonesisch)??? en wat betekent goerih precies in het Nederlands??? is het pikant???
  In de andere topic, wat is verschil tussen pikant en pittig, probeer ik al een antwoord te vinden, maar helaas, tot nu toe kan ik de antwoord niet vinden.

  Selamat makan iedereen!!!  merapi
  Gebruiker
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Om Ziel, hoewel niet in Indonesia geboren begrijp ik uw bezwaren, en zeker de haat/liefde verhouding, die gevoelige herinneringen oproept,
  Waroeng, houd daar rekening mee, er zijn mensen onder ons die meer mee hebben gemaakt dan ik,
  heb respect, en kijk niet alleen naar uw opbrengsten, en dan bedoel ik geen geld, om op een goedkope manier het zoveelste eettentje te promoten.
  Luister en kijk naar de mensen, die uit hun verleden iets te zeggen hebben,
  Salam,
  Waroeng, als je minder oog zou hebben voor het geldteken, maar meer voor je medemens....  4yoke4
  Gebruiker
  User icon of 4yoke4
  spacer line
   

  Waroeng, pak een woordenboek en zoek het op dan weet je precies wat heet is en wat kruidig is. Woorden als gurih, enak, segar enz. zijn niet te vertalen dat is een smaaksensatie die alleen gedeeld kan worden met landgenoten.


  Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

  pak ronald
  Gebruiker
  User icon of pak ronald
  spacer line
   

  Of een lekkere rudjak bibir, maar dan wel van paard en niet van de koe.


  Ga staan waar geen plek is om te staan.

  waroeng
  Gebruiker
  User icon of waroeng
  spacer line
   


  On 13-02-2007 16:00 pak ronald wrote:
  Of een lekkere rudjak bibir, maar dan wel van paard en niet van de koe.

  Ah...si pak R weet alleen maar rudjak bibir alamat bawel....weet je rudjak tjingur, die bestaat echt, en favoriet rudjak voor arek soerobojo, wie is arek soerobjo hier?? die weet zeker wat roedjak tjingur is!!!  Robert-333
  Gebruiker
  spacer line
   

  Emoticon: Nice Voor lekkere hapjes moet je naar Toko Makassar gaan daar is het pas goedkoop en lekker, de hapjes kosten rond de 90 cent Emoticon: Nice Emoticon: Yummie!  pak ronald
  Gebruiker
  User icon of pak ronald
  spacer line
   


  On 14-02-2007 23:57 waroeng wrote:

  ...

  Ah...si pak R weet alleen maar rudjak bibir alamat bawel....weet je rudjak tjingur, die bestaat echt, en favoriet rudjak voor arek soerobojo, wie is arek soerobjo hier?? die weet zeker wat roedjak tjingur is!!!


  tja, als indisch gelijk is aan indonesisch, ken je het waarschijnlijk niet.....
  en hondesate is ook niet indisch


  Ga staan waar geen plek is om te staan.

  waroeng
  Gebruiker
  User icon of waroeng
  spacer line
   


  On 15-02-2007 14:01 pak ronald wrote:

  ...


  tja, als indisch gelijk is aan indonesisch, ken je het waarschijnlijk niet.....
  en hondesate is ook niet indisch


  Natuurlijk hondesate is niet indisch, maar indonesisch( op bepalde provincien, namelijk Sumatera, de batakers, en Sulawesi utara, de menadoneesen) ...en ik zeg ook niet alle indisch eten = indonesisch eten, maar indisch eten is van oorsprong uit indonesisch eten, omdat de Belanda zitten daar voor 350 jaar lang, en uiteindelijk de indisch zelfs is ook de produkt van hun (OK de helft dan!!!!)
  Ah...jangan edjek orang Batak dan Menado dong, pak R ....honde sate itu mereka bilang erwe(RW)...nanti bisa2 dia suka makan sate pak R(W)....hahaha!!!....graapje....kanibalisme bestaat nu niet meer, maar toch.... je weet het nooit, de zon van multi miljonaire Rockefeller, verdween in de jungle van Nieuw Guinea, waarschijnlijk opgegeten in de rimboe!!!!  pak ronald
  Gebruiker
  User icon of pak ronald
  spacer line
   

  Ik las wel ergens op dit forum dat sate kelinci (kelinci percobaan...haha)
  tegenwoordig verkocht wordt.


  Ga staan waar geen plek is om te staan.

  merapi
  Gebruiker
  User icon of merapi
  spacer line
   

  Graag een lekker recept van sateh kambing, wel van lamsvlees,. heb het ooit gegeten, vergeet de smaak nooit meer  Zonnebloempje.
  Gebruiker
  User icon of Zonnebloempje.
  spacer line
   

  Merapi, Kijk op het internet, tante Lenny's kookhoekje, daar staan de recepten van Sateh Daging (geroosterd lamsvlees).
  en
  Sateh kambing (sateh van geitenvlees)
  Veel succes!

  Lieve groetjes, Zonnebloempje. Emoticon: Bye bye .  Plaats een reactie op dit onderwerp

  Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
  Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


  nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

  9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
   Gesponsorde links

  © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
  Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

  96,422,073 pageviews Een website van indahnesia.com