Medicatie meenemen


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
56 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jantungpatah
Gebruiker
spacer line
 

Wie heeft er ervaring met het meenemen van medicatie naar IndonesiŽ, bedoeld voor een Indonesisch persoon? De ambassade zegt dat de douane niet moeilijk doet over medicatie voor persoonlijk nut, en dan zeggen ze dat je voor ongeveer drie maanden medicatie mag meenemen, anders geloven ze het niet. Maar ook bij de ambassade wisten ze niets van "regels". Iemand van jullie misschien wel? Bijkomend "probleem" is, dat we eerst een nachtje in Singapore slapen, daar dus ook door de douane moeten.. Emoticon: StupidYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Waarom al die moeite doen? Wat ik zie in het ziekenhuis in Yogya is dat daar gewoon alles voorhanden is wat men nodig heeft. Ik neem aan dat ook zeer specialistische medicatie te verkrijgen is, hoewel dit - net als in Nederland - niet goedkoop zal zijn. Echter is het de vraag of de eventuele extra kosten opwegen tegen het meezeulen van dergelijke dingen uit een ander land.

Ik weet verder niet wat de limitaties zijn, ik had vroeger slechts een doosje salbutamol bij me. Inmiddels haal ik deze als nodig gewoon bij de apotheek om de hoek (in Indonesie dus)


Ho Lee Fuk

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


bedoeld voor een Indonesisch persoon?

Is moeilijk te beantwoorden, voor je zelf kan je een uitdraaisel van medicamenten bij de Apotheker krijgen dat volstaat voor de douane.
maar voor een derde persoon is mij nog niets van bekent, want in Indonesie is er vol op te koop aan medicijnen.
Er zijn wel medicamenten die daar niet te verkrijgen zijn, zoals van Vogel suppelementen, en andere vitamine pillen, die neem ik wel mee maar die heb ik nooit hoeven te laten zien, want eigenlijk zijn ze op Airport niet zo streng aan het controleren, heb vorig jaar alleen een klein handtasje moet laten zien dat was het de koffers werden ongemoeid gelaten Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Shut up! Emoticon:


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

lesmana
Gebruiker
spacer line
 

In Singapore kun je de bagage voor enkele dagen op het vliegveld, voor dat je door de duane gaat opslaan.
Vraag bij de klantenservice.
Grv John.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 23-01-2007 21:12 jantungpatah wrote:
Wie heeft er ervaring met het meenemen van medicatie naar IndonesiŽ, bedoeld voor een Indonesisch persoon? De ambassade zegt dat de douane niet moeilijk doet over medicatie voor persoonlijk nut, en dan zeggen ze dat je voor ongeveer drie maanden medicatie mag meenemen, anders geloven ze het niet. Maar ook bij de ambassade wisten ze niets van "regels". Iemand van jullie misschien wel? Bijkomend "probleem" is, dat we eerst een nachtje in Singapore slapen, daar dus ook door de douane moeten.. Emoticon: Stupid


Indien de medicijnen echt nodig zijn dan zou ik het daar door een arts laten voorschrijven en daar bij de apotheek kopen. Ik denk dat het niet duurder is op die manier dan in Nederland en dan weet je zeker dat die persoon de juiste medicijnen krijgt.

Ik krijg ook vaak het verzoek om obat uit nederland mee te nemen maar doe dat niet omdat ik zelf "dokteren"onverantwoordelijk vind.
Een doosje paracetamol of iets tegen buikloop wil ik ze nog wel geven maar geen medicijnen waarvan ze denken dat het ergens goed voor zou zijn.

Ik neem voor mijn eigen medicijnen een reisdocument mee, verkrijgbaar bij de apotheek. De meest medicijnen voor chronisch gebruik kunnen voor 3 maanden verstrekt worden. Slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen niet voor 3 maanden, meestal 2 maanden maar je kunt wel een recept meenemen.
succes Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 

Sinds kort loopt in Jakarta zo'n politieagent rond met drugshond die willekeurige bagagestukken op de bagageband besnuffelt. Als je dan medicatie meeneemt die onder de opiumwet valt (morfine etc), zal hij vast wel aanslaan, en het lijkt me geen pretje als je dan om die reden afgevoerd wordt naar het zijkamertje.

Andere medicatie lijkt me geen probleem, als het maar voor persoonlijk gebruik is. Een kopie van het recept maakt het extra veilig. Trouwens, het is een fabeltje dat medicijnen in Indonesie goedkoper zijn in het westen. In veel landen (India, Afika etc) is dit wel zo, maar deze landen moeten beloven dat deze medicamenten niet vervolgens geexporteerd worden. Stel je voor, je koopt voor 30 dagen HIV-remmers in India voor 10 euro, en die verkoop je in Europa voor de hier geldende marktprijs van 500 euro, dan zou je stinkend rijk kunnen worden Emoticon: Smile

Aangezien Indonesie niet het vermogen heeft om deze smokkel tegen te gaan hebben de grote geneesmiddelenfabrikanten besloten medicatie tegen westerse prijzen aan te bieden in Indonesie. Het is duidelijk dat het volk weer de dupe wordt.


Gracias. Sama sama

jantungpatah
Gebruiker
spacer line
 

John, bedankt voor je tip, ik probeer het uit te zoeken met de luchthaven of vliegmaatschappij.

Kimiwave, het is precies zoals jij het zegt: bepaalde medicijnen zijn in IndonesiŽ nog duurder in het westen, omdat ze geimporteerd moeten worden, het distributiesysteem minder efficient is etc. Specialistische "moderne" medicijnen zijn niet altijd beter dan de in IndonesiŽ gangbare en betaalbare medicijnen, maar soms wel, en dan wil je wel eens iemand helpen omdat ze zelf deze pillen niet kunnen betalen...

... maar niet het achterkamertje in op het vliegveld, vandaar ook mijn vraag op dit forum.

Medicatie uit India is inderdaad spotgoedkoop, maar mag alleen vanuit India naar "derde landen" gexporteerd worden, als deze derde landen expliciet hebben besloten dat de import van deze goedkope medicijnen onontbeerlijk is. Met name als het dan gaat om specialistische en dus niet veel gebruikte medicatie, is het een lastige en tijdrovende zaak om dat voor elkaar te krijgen. Het zou mij ook niets verbazen, als Westerse farmabedrijven (en hun Indonesische vrienden?) politieke invloed aanwenden, om dat soort constructen te bemoeilijken (maar dat is speculatie geef ik toe).

Maar goed, dan heb je het over handel, en daar gaat het in mijn geval niet om: de medicijnen zijn bestemd voor persoonlijk gebruik en niet voor wederverkoop. Ik wil graag "legale" , westerse medicatie meenemen, met een doktersrecept en begeleidende brief etc, en dan nog vraag ik me af wat dan de marges zijn. Misschien moet ik er maar niet aan beginnen, en de hele hap per post opsturen, met DHL of zo. Een proefladinkje, en eens kijken wat er dan gebeurt bij de douane..

Jullie bedankt tot zover, leuk dat dit forum bestaat, en verdere tips blijven welkom!sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Even off topic als het mag Emoticon: Smile

Jantungpatah , bedoel je gebroken hart ? Jantung= hart

De indonesiers kennen een andere woord , namelijk patahhati (patah hati= letterlijk is het gebroken lever , als samengestelde woord betekent het Broken heart of patah hati .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

lesmana
Gebruiker
spacer line
 

Jantungpatah
Luister goed, koop daar geen medicijnen voor ernstige zaken als je die van hier kunt meenemen. Het is duidelijk dat vele medicijnen daar worden nagemaakt, Emoticon: Angry en dus niet de gewenste werking hebben zoals wij dat hier gewend zijn. Misschien als je daar een goede apotheek hebt kun je geluk hebben, dat je ook krijgt waarvoor je betaald. Ik weet echt wel waarover ik praat en het is geen flauwekul wat ik zeg. Maak je maar geen zorgen want bij de douane doen ze echt niet moeilijk over de obat hoor.
Grv John.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Jatungpatah,

Over het algemeen zijn medicijnen voor "ernstige" zieken alleen op recept hier in Nederland verkrijgbaar.
Hoe wil je in Nederland dan medicijnen kopen voor een Indonesisch persoon die hier niet door een arts is gezien?
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Michel
Gebruiker
spacer line
 

Ik ga a.s Zondag voor de 19e keer naar IndonesiŽ (Noord-Sumatra).
Bijna altijd heb ik geneesmiddelen bij me voor derden.
Nog nooit enige problemen hiermee gehad.
Wel natuurlijk goed weten wat je van en voor anderen meeneemt.

Michel.pak ronald
Gebruiker
User icon of pak ronald
spacer line
 

Een vriend die morfine en spuiten gebruikt is onlangs naar de VS geweest (strenge controle dus). Wat nodig is, is een overzicht van de appotheek van de medicijnen in het engels en een doktersverklaring (ook in het engels).
Zelfs spuiten meenemen naar Amerika is dan geen probleem.
Iets anders: als je een invalidenkaart hebt: meenemen.
Als het niet lukt: doe alsof je flauw gaat vallen...Ga staan waar geen plek is om te staan.

eveline
Gebruiker
spacer line
 


On 23-01-2007 21:12 jantungpatah wrote:
Wie heeft er ervaring met het meenemen van medicatie naar IndonesiŽ, bedoeld voor een Indonesisch persoon? De ambassade zegt dat de douane niet moeilijk doet over medicatie voor persoonlijk nut, en dan zeggen ze dat je voor ongeveer drie maanden medicatie mag meenemen, anders geloven ze het niet. Maar ook bij de ambassade wisten ze niets van "regels". Iemand van jullie misschien wel? Bijkomend "probleem" is, dat we eerst een nachtje in Singapore slapen, daar dus ook door de douane moeten.. Emoticon: Stupid


Hallo Jantungpatah,

Ik kan je in het kort mijn ervaring verellen.
Ik weet natuurlijk niet om welke soort medicijnen bij je omgaat.
Het is wel waar dat in Indonesie tegewoordig veel medicijnen te verkregen zijn..helaas niet alles en westerse merken zijn daar dan ook veel en veel duurder.....voor vele is dat in Indonesie onbetaalbar.
Op Bali is er een chinese apotheek waar je medicijnen kunt bestellen...medicijnen die hier normaliter alleen per recept te verkrijgen zijn....erg duur...ze bestellen het dan via hun hoofd apotheek te Jakarta en Jakarta besteld het dan weer van uit buitenaland. Dat dat niet altijd verantwoord is spreek denk ik wel voorzich...maar ok...dit gebeurd bij veel landen zo...in Thailnad kan je alle soorten medicijnen kopen zonder recept(Hart medicatie zelf)

Hoewel dat het nu anders gaat...heb ik vanaf vroeger voor een jongen medicijne naar Indonesie vervoerd...........het ging/gaat om insulinen en spuitjes...
Als je diabetici bent is dit natuurlijk een dure zaak in Indoneise...zelfs na zijn afstuderen op universiteit en een goede job te hebben ging bijna al zijn salaris hier aan op. Het was toendertijd ook nog een stuk moelijker dan tegenwoordig in het verkregen van medicatie.
Wat ik altijd had gedaan....in overleg samen met hem en zijn arts...nam ik altijd een hele vooraad insulinen en spuitjes voor hem mee.....
Het probleem ging natuurlijk niet zo zeer om de medicatie maar de hoeveelheid spuitjes in de koffer.....als ik dat er niet bij doet..werd dan telkens maar met 1 spuitje gewerkt...niet echt bevoordelijk voor hygiene en gezondheid.
Van uit Nederland had ik die gewoon een briefje van de arts gekregen dat deze voor mij zijn.....en dat ik zelf die nodig had.....zo kwam ik zonder probleem de douane door.....Eenmaal in Indonesie gaf ik het dan aan hem door...Vroeger moesten meer overstappen gemaakt worden met de reizen daarheen...op deze manier had ik nooit problemen gehad met de douane van andere landen waar overstap gemaakt moest worden.
Let er wel op....hoe belangrijk het is om met zowel hier als met de arts van desbetreffende persoon in Indonesie in overleg is. Veel mensen in Indonesie zijn goed van vertrouwen en denken dat alles goed of beter is wat van uit buitenland komen...dat het daarom ze minder alert is of de medicijnen + de bijwerkingen uberhaupt goed is voor ze......persoonlijk vind ik het ook daarom belangrijk dat je goed bedoelde hulp dan ook werkelijk goed en op de juiste manier goed helpt. Het is immers de bedoeling dat ze ermee geholpen worden en/of zijn.
Toe eenmaal een spuitpen kwam was dan ook een opluchting dat hij als eerste die had gekregen vanuit NL.........
Tegenwoordig loop het gelukkig bij me ook anders....ik hoef ze niet meer zelf te vervoeren in mijn koffer.

Is het misschien ook een optie voor je om met je eigen huisarts hier te overleggen?

succes en gegroet,

Eveline
Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

AnisJ
Gebruiker
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 23-01-2007 21:12 jantungpatah wrote:
Wie heeft er ervaring met het meenemen van medicatie naar IndonesiŽ, bedoeld voor een Indonesisch persoon? De ambassade zegt dat de douane niet moeilijk doet over medicatie voor persoonlijk nut, en dan zeggen ze dat je voor ongeveer drie maanden medicatie mag meenemen, anders geloven ze het niet. Maar ook bij de ambassade wisten ze niets van "regels". Iemand van jullie misschien wel? Bijkomend "probleem" is, dat we eerst een nachtje in Singapore slapen, daar dus ook door de douane moeten.. Emoticon: Stupid

In Nederland heb je 3/drie centra voor tropische ziekten ..... (wat ik weet)

 • Haven ziekenhuis in Rotterdam.
 • Tropen Instituut & het VU (Vrije Universiteit) in Amsterdam.

  In het Havenziekenhuis is er zelfs een INDonesische arts werkzaam ......


 • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  AnisJ
  Gebruiker
  User icon of AnisJ
  spacer line
   


  On 24-01-2007 07:43 kiwimave wrote:
  Sinds kort loopt in Jakarta zon politieagent rond met drugshond die willekeurige bagagestukken op de bagageband besnuffelt. Als je dan medicatie meeneemt die onder de opiumwet valt (morfine etc), zal hij vast wel aanslaan, en het lijkt me geen pretje als je dan om die reden afgevoerd wordt naar het zijkamertje.

  Andere medicatie lijkt me geen probleem, als het maar voor persoonlijk gebruik is. Een kopie van het recept maakt het extra veilig. Trouwens, het is een fabeltje dat medicijnen in Indonesie goedkoper zijn in het westen. In veel landen (India, Afika etc) is dit wel zo, maar deze landen moeten beloven dat deze medicamenten niet vervolgens geexporteerd worden. Stel je voor, je koopt voor 30 dagen HIV-remmers in India voor 10 euro, en die verkoop je in Europa voor de hier geldende marktprijs van 500 euro, dan zou je stinkend rijk kunnen worden Emoticon: Smile

  Aangezien Indonesie niet het vermogen heeft om deze smokkel tegen te gaan hebben de grote geneesmiddelenfabrikanten besloten medicatie tegen westerse prijzen aan te bieden in Indonesie. Het is duidelijk dat het volk weer de dupe wordt.

  Alles goed en wel, maar 'online dokter' hoe onderscheid je 'namaak' van 'echt' ???


  'Ahu kura ahia, mansia nia'

  kiwimave
  Gebruiker
  User icon of kiwimave
  spacer line
   


  On 25-01-2007 13:33 AnisJ wrote:

  ...

  Alles goed en wel, maar online dokter hoe onderscheid je namaak van echt ???


  Nou dat kan dus heel lastig zijn he Anis, soms kan je het wel aan het opschrift op de pil zelf zien als ze slecht zijn nagemaakt, meestal niet. Je hebt eigenlijk al een laboratorium zelf nodig om te testen of het medicijn daadwerkelijk 100% zuiver is.
  Overigens zou iedere internist je veel kunnen vertellen over infectieziekten, en in ieder academisch ziekenhuis lopen er internisten-infectioloog rond.
  De GGD artsen weten natuurlijk ook wel eea maar vraag hen niet teveel, het zijn geen medisch specialisten.


  Gracias. Sama sama

  jantungpatah
  Gebruiker
  spacer line
   

  Inmiddels, beste lezers, antwoord van de Customs en HSA autoriteiten (binnen twee dagen antwoord, via email!) van Singapore: geen probleem om ze daar in- en uit te voeren, mits vergezeld van een recept en een begeleidende brief van de arts die het voorschrijft, dat de medicijnen voor persoonlijk gebruik zijn. Ze vroegen me wel om welke medicatie het ging (in mijn geval: antipsychotica > geen probleem), voor zaken als morfine, - naar aanleiding van bericht van Pak Ronald - gelden in Singapore speciale regels, omdat het opiaatmedicijnen betreft.
  Nu nog een antwoord van de Indonesische autoriteiten, dat zal wel iets langer duren Emoticon: Wink  Plaats een reactie op dit onderwerp

  Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
  Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


  nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

  9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
   Gesponsorde links

  © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
  Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

  96,253,608 pageviews Een website van indahnesia.com