Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
55 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Vandaag werd ik weer even met twee benen op de aarde gedeponeerd.
Twee weken geleden heeft mijn Indonesische zwager (58 jaar) een herseninfarct gehad.
10 dagen ziekenhuis en daarna naar huis.
Wat nu, het is bekend dat hij moet revalideren, scheve mond en een verlamde rechterkant.
Vandaag had mijn vrouw zijn zus dus hem even aan de telefoon, hij is onverstaanbaar.
Hij krijgt fysiotherapie en acupunctuur om op te knappen, de acupunctuur die hij krijgt zet ik mijn vraagtekens bij, het zal wel het aloude verhaaltje zijn van de doktoren die elkaar het balletje toespelen om net voor iemand doodgaat hem van zijn centjes af te helpen.
Mijn Poppy maakt zich enorm veel zorgen en logisch, buiten dat iemand zo iets overkomt, staan de inkomsten ook ogenblikkelijk stil.
Daarbij komt nog dat de doktoren als strontvliegen op een hoop stront zich trachten te verrijken en elkaar het balletje toespelen.
Dit is dan weer zo`n gebeurtenis die mij terug brengt bij de werkelijkheid.
Ik stem links, ik heb enorm veel commentaar op rechts, ik loop te kankeren en te griepen dat we bestolen worden in Nederland(dat is ook zo), maar nu moest ik weer even pas op de plaats maken.
Welke regering er ook zit, het maakt niet uit, medische verzorging is er voor iedereen, bovendien als je dan halfverlamd in je nest ligt, heb je nog te eten ook.
Dan blijkt toch maar weer dat ik in een geweldig land woon, en dat ik eigenlijk niet zo moet zijken en ouwehoeren.
In IndonesiŽ gaan mensen dood aan een blinde darmontsteking.
Soms zijn er dingen nodig om iemand op de harde feiten te drukken.
Er zijn bergen problemen in Nerderland, maar het zijn wel luxe problemen. en ik dank Allah op mijn blote knietjes dat ik hier woon.

kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 01-12-2006 06:41 Malam wrote:

In IndonesiŽ gaan mensen dood aan een blinde darmontsteking.


Over het algemeen werkt de Indonesier niet zo precies als een bule, dat zie je ook terug bij de doktoren, in plaats van optimale zorg te geven (zoals in Nederland) doet men vaak maar wat de baas heeft gezegd, zonder op te zoeken wat nu daadwerkelijk de meest effectieve behandeling is. De appendicitis is een mooi voorbeeld, ik ken ook iemand die zijn moeder hieraan is verloren. Een ander voorbeeld zijn de vrouwen met spanningshoofdpijn, daar wordt bij ze allemaal het antilichaam titer tegen CMV bepaald (dat bij bijna iedereen positief is), vervolgens wordt gezegd dat CMV (of Toxoplasmose) de oorzaak is van de koppijn. Grote onzin natuurlijk. Bovendien zijn doktoren in Indo over het algemeen een stuk minder slim, aangezien een grote dompet bepaalt wie arts mag worden, niet zijn intelligentie. Alsof je een VMBO'er arts laat worden Emoticon: Wink


Gracias. Sama sama

ciater
Gebruiker
User icon of ciater
spacer line
 


en ik dank Allah op mijn blote knietjes dat ik hier woon.


Laat Allah dan hier niet de baas worden, dan zal uw blote knietjes straks ook op het matje moet komen.
U begrijpt dat iets snel is afgebouwd, want opbouwen doet jaren.
Als je mij vraagt dan is het hier ook snel de afgang gemaakt, met hen een slechte wereld economie zal het ook snel vergelijkbare gebeurtenissen kunnen worden als in Indonesie.
Zelf de jongere generatie daar staan aan de vooravond van fundamentalisme, en willen geen westerse invloeden, als democratie, maar hangen nog steeds aan hun tradities, en hun cultuur als superioriteit. Emoticon: Emoticon: Confused
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 01-12-2006 09:22 ciater wrote:

...


Laat Allah dan hier niet de baas worden, dan zal uw blote knietjes straks ook op het matje moet komen.


Tsjaaa, heb ergens gelezen dat God de grote baas was van alles.
En ik dacht dat JHWH, God en Allah is EEN.
Staat ook geschreven. Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Je hebt wel een troost als je ziek wordt en in een ziekenhuis moet worden behandeld: doctors en verplegend personeel hebben nog tijd voor de patient , dat schijnt in Nederland ondertussen een drama te zijn.
In IndonesiŽ gaan mensen dood aan een blinde darmontsteking.
Je hoeft maar ergens aan dood te gaan, we komen allemaal een keer aan de beurt, ik denk dat er mensen die moederziel alleen in een verzorgingshuis liggen in Nederland blij zouden zijn als ze zouden sterven aan een blinde darm onsteking.

Voor de zaken waarvoor ik in de loop der jaren diverse medici heb bezocht heb ik geen klagen, niet over de behandelingen en zeker niet over de tarieven.

Bovendien zijn doktoren in Indo over het algemeen een stuk minder slim
Dit vind ik zuinig uitgedrukt een rot opmerking, wie zijn wij om daar over te (kunnen) oordelen?
Janzieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Zoals u weet heb ik afgelopen zomer daar in Indonesie in het ziekenhuis gelegen.
De verzorging was fantasteis, elke dag 6 verpleegsters die na je omkijkt, je wast en verschoont.
voor een bedrag van 35 euro per dag zonder onkost van dokters.
Eenpersoonskamer met ijskast en optijd je eten.
De enigste nadeel,en dat vinden wij westerse mensen dat je elke keer een verpleegster moest roepen voor je hoofdeind omhoog of omlaag te doen geen elektrische ledikant die je kon zelf bedienen.
Nou is dat even wennen, ze zijn daar ook voor, altans dat zeggen ze zelf, al roep je ze elk uur zij vinden dat heel gewoon.
Alleen in Indonesie zijn ze nog luidruchtig, dat kan je ze niet kwalijk nemen want ze zijn nu eenmaal zo het is hun cultuur. Emoticon: Party! Emoticon: Party!
Neen buiten de pijn was het goed vertoefen in het Ziekenhuis, waren de dokters zeer deskundig bezig met mij, altijd in overleg, en verduidlijken wat ze van plan waren alleen de zusters deden wat ze opgedragen waren en verduidelijkte niet, die deskundigheid was wel verwarend.
Het aanbrengen van Infuus, ging nog al eens mis, en niet op tijd de zak legen.
Neen niet die zakje die je gelijk in je hoofd prent, katheterzak stond nog al eens strak als een ballon Emoticon: Yummie! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Jantje
Gebruiker
spacer line
 

Beste Tuti en Jan,

Het is allemaal de fout van de politiek. Als er nou es minder uitgegeven wordt aan vreemdelingenbeleid. Komen er bakken geld vrij die dan besteed kunnen worden aan mediche- en bejaardenzorg. Je moet eens beginnen met op de juiste partij te stemmen. Ja, PVV dus Emoticon: ShinyTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Jantje,
Ik heb niet meer gestemd sinds ik in Indonesie woon, ik ben uit mijn vaderland vertrokken en vind dat ik daardoor mijn rechten heb verloren, hoe een ander daar over denkt moet hij/zij zelf weten.
We hebben het bij dit topic over de gezondheidszorg in Indonesie, er mag dan twijfels zijn over de kundigheid van de artsen, maar iemand die echt ziek is zal dat een worst wezen, aandacht krijgen is voor heel veel mensen erg belangrijk.
Waar het in Nederland is mis gegaan heb ik mijn eigen mening over die niets van doen heeft met de politiek, eerder met het geloof en levensopvatting.
Prettig weekend!
Jan
ciater
Gebruiker
User icon of ciater
spacer line
 


On 01-12-2006 14:17 Jantje wrote:
Beste Tuti en Jan,

Het is allemaal de fout van de politiek. Als er nou es minder uitgegeven wordt aan vreemdelingenbeleid. Komen er bakken geld vrij die dan besteed kunnen worden aan mediche- en bejaardenzorg. Je moet eens beginnen met op de juiste partij te stemmen. Ja, PVV dus Emoticon: Shiny
Ik denk dat je het verward met de melding van Malam die het over zijn zwager in Indonesie had.
Dus niet in dit klere land dat speciale legitimatie vraagt bij elke scheet die je laat.
En ja dat kwam zeker door de laatste jaren van misbruik, en dan mogen die betweters het zelf maar uit maken wie die misbruik maakte, hypokriet volkje leer je toch niet af, wat zij vinden van dit mislukte land van iedereen. Emoticon: Party! Emoticon: Nice Emoticon: Yes! Emoticon: Yummie!kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 01-12-2006 13:27 Tuti & Jan wrote:

Bovendien zijn doktoren in Indo over het algemeen een stuk minder slim
Dit vind ik zuinig uitgedrukt een rot opmerking, wie zijn wij om daar over te (kunnen) oordelen?
Jan


Bung Jan,
Niet dat de Indonesier dom is, zeker niet. Indonesiers of Belandas zijn niet slimmer of dommer, daar hebben we al een andere topic aan gewijd. Er zijn zelfs wetenschappelijke aanwijzingen dat de Aziaat het slimste ras is, maar dat terzijde.

Waar het mij om gaat is dat het (gelukkig) in Nederland nog zo is dat je minimaal een 8.0 op je VWO eindexamen moet halen om met geneeskunde te beginnen, of als je daar niet slim genoeg voor bent jarenlang moet wachten voordat je ingeloot wordt. Dus of je bent gewoon slim genoeg of je hebt een gigantische motivatie. In Indonesie kan iedere domme lul geneeskunde studeren, als Pappie die bij Pertamina werkt maar even een maar miljar rupies bij zijn bedrijf achterover drukt en dat in een envelopje naar de dekan brengt. Niet bevorderlijk voor de volksgezondheid zou ik zeggen. Geloof me, ik heb de grootste imbicielen zien rondlopen, met name in de openbare districtsziekenhuizen buiten de grote stad. En dan die vaardigheden... infusen die maar 2 van de 15 doktoren op de afdeling interne durven/kunnen zetten, niet fatsoenlijk bloed kunnen afnemen.. Het allerergste vind ik nog de behandeling van AIDS-patienten, ik liep eens een keer met een paar internisten (!) mee de kamer in waar 3 HIV-patienten lagen, trokken ze eerst handschoenen aan en deden ze een mondkapje voor! Erg erg schrijnend om te zien Emoticon: Shut up! Let wel zo zijn ze gelukkig lang niet allemaal, er zitten fantastische artsen tussen die heldenwerk verrichten. De sociale controle is echter 0, waardoor de rotte appels niet gecorrigeerd worden. Als je je zo als in bovenstaande voorbeelden in een Nederlands ziekenhuis gedraagt lig je er binnen een week uit, en terecht.


Gracias. Sama sama

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 01-12-2006 23:10 kiwimave wrote:

...


In Indonesie kan iedere domme lul geneeskunde studeren, als Pappie die bij Pertamina werkt maar even een maar miljar rupies bij zijn bedrijf achterover drukt en dat in een envelopje naar de dekan brengt. Niet bevorderlijk voor de volksgezondheid zou ik zeggen.

Tussen het studeren(ingeschreven zijn) en afstuderen is er een groot verschil.

Voor zover ik weet zijn er goede uni in indonesia die elk jaar honderden goede doktoren en ingenieurs afleveren. En ze hebben hun diplomas echt verdiend.

Het is nog de vraag of je rijke ouders voor jou diploma kan kopen , al betaalzijn papielief 1M kan een stomme lul zijn prop ook niet halen .Laatstaan zijn kandidaatsdiploma.

Het is zelfs goedkoper en makelijker om de kinderen naar buitenland te laten studeren. Zelfs de Indonesische SMA diploma kan in sommige gevallen toegang geven voor hogeronderwijs in het buitenland. Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

het viel mij op als je binnen het ziekenhuis maar ook daar buiten het meeste chinesche doktoren zijn, als wel dokter Gigi die een praktijk hebben. Emoticon: Yes! Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 01-12-2006 13:45 zieleffe wrote:
Zoals u weet heb ik afgelopen zomer daar in Indonesie in het ziekenhuis gelegen.
De verzorging was fantasteis, elke dag 6 verpleegsters die na je omkijkt, je wast en verschoont.
voor een bedrag van 35 euro per dag zonder onkost van dokters.
Eenpersoonskamer met ijskast en optijd je eten.

Dat er goede medische zorg in IndonesiŽ mogelijk is staat buiten kijf Om Ziel en 35 Euro per dag, wel daar raken we niet ondersteboven van, bovendien is de verzekering er goed voor.
Maar 35 Euro, op het ogenblik 400.000 rp is voor een doorsnee IndonesiŽr en smak geld.
Om dat op te brengen moet de hele familie en kennisenkring op haren en snaren staan, wat gelukkig ook gebeurd.
Waar ik even bij stilstond is dat het krijgen van medische hulp in Nederland met zijn verplichte verzekering een allerdaags gebeuren is.
En dat ik als notoire mopperkont weer effe met mijn neus op de feiten ben gedrukt, dat we in Nederland een heel zorgeloos leven leiden.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 02-12-2006 00:07 zieleffe wrote:
het viel mij op als je binnen het ziekenhuis maar ook daar buiten het meeste chinesche doktoren zijn, als wel dokter Gigi die een praktijk hebben. Emoticon: Yes! Emoticon: Wink


Hee , dat lijk nederland wel. Emoticon: Smile
Ik heb ook hierO chinese dokters en tandartsen .
Mijn oude dokter(gepensioneerd) kwam uit Sumatra(islamiet) , mijn huidige dokter is een aardige vrouwelijke arts , nederlandse maar van duitse afkomst .
Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Niet dat de Indonesier dom is, zeker niet. Indonesiers of Belandas zijn niet slimmer of dommer
Beste Kiwiwave,
Met die nadere uitleg kunnen we weer normaal discuseren.
Ook ik weet heel goed dat kinderen van de rijkelui op de universiteit worden toegelaten en vaak een goede baan krijgen met de kruiwagen van vaderlief, dit was in Nederland vroeger niet anders, toen had je ook een kruiwagen nodig om een baantje te krijgen bij de (locale) overheid.
In Nederland is dat verleden tijd en ik hoop de tijd nog te mogen mee maken dat het in Indonesie ook verleden tijd is, voor mijn gevoel veranderd het al beetje bij beetje en het wachten is op het volk te leren om van zich af te bijten, precies zoals het in Nederland in de zeventiger jaren is gegaan.

In de medische wereld zal de Indonesier niet van zich afbijten maar als hij/zij geen goed gevoel heeft bij een arts zullen ze niet terug gaan voor een volgende consult, zeker niet de Indonesier die het kan betalen.

Wat ik persoonlijk triest vind bij een doctorsbezoek is dat er meer aandacht word besteed aan het betalen van de rekening dan aan de kwaal, zeker bij een eerste consult.
Officieel heb je als KITAS-houder recht op de zelfde tarieven als de Indonesier zelf maar in de praktijk komt daar weinig van terecht.
De door westerlingen gerunde klinieken in Bali vragen tarieven die bij de beesten af zijn en vaak zijn die zo hoog dat de verzekering in Nederland niet uit keert of maar een gedeelte.
Janbalibreeze
Gebruiker
User icon of balibreeze
spacer line
 

Vroeger was het een roeping om als arts door het leven te gaan,tegenwoordig al lang niet meer aan de orde........op uitzonderingen na.
Arts worden in Indonesie betekend rijk worden,over andermans ellende!!!!!!!!!
Ziek worden in Indonesie op oudere leeftijd is op sterven na dood zijn
als je niet beschikt over de centjes,en als die hebt,verkies je toch een behandeling in het buitenland.
Wat mij opvalt dat veel mensen in Indonesie al gauw naar de dokter lopen voor griepje of klachtje.
Medici zijn zeker niet slecht daar,maar voor specialistisch ingrepen heb ik mijn twijfels.
De beste Indonesische doktoren praktiseren in het buitenland en niet daar.
Wat al eerder genoemd werd vele medische studenten hebben hun bull door Pa laten betalen,en wat ze in praktijk brengen is schandalig........ze zouden zo een been amputeren terwij je meniscus hebt brrrrr moet er niet aandenken.


sing ken ken bli....

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 02-12-2006 11:46 balibreeze wrote:
Arts worden in Indonesie betekend rijk worden,over andermans ellende!!!!!!!!!

Nou , nou die Breeze toch.Te veel wilde verhalen gehoord ? Emoticon: Smile
Ik ken tientallen artsen persoonlijk in Indosenia.
De meesten hebben het redelijk goed , maar het gaat niet te koste van iemand anders ellende.
Tierlijk zijn er uitzonderingen , maar de meeste artsen , tandartsen die ik ken zijn gewoon hardwerkende mensen .Die moeten ook gaan buffelen om te kunnen overleven.
En wat vwersta je onder RIJK zijn.
Enige indicaties zal verhelderend kunnen zijn voor de gemiddelde forum bezoekers Emoticon: Smile Emoticon: Wink Emoticon: Party!
Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Dit kan ik niet meer volgen, op de eerste plaats is het arts zijn in Indonesie heel anders dan hier.
Zij moeten zich in de ochten en middag eerst het ziekenhuis bedienen dat is een verplichting.
Dan in de avond mogen ze consult houden bij huis.
En als je dan de consult hebt gehad dan is het voor 50.000 rp de betaling.
Dit heb ik pas meegemaakt dus waar praten wij over dat ze het zo goed en rijk er van worden dat is nonsens.
Zij hebben wel een functie waarin ze als bijna ambtenaar een betere salaris, dat ze een goede auto met meestal chauffeur kunnen perimiteren. Emoticon: Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Nooo


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

closje
Gebruiker
spacer line
 

Een goede baan krijgen met de kruiwagen van vaderlief of een bekende noemen wij in Nederland toch netwerken? Niks mis mee?
Ik moet voor mijn gezondheid ieder week naar het ziekenhuis en ik kan vertellen dat ook in NL menig arts, verpleger of verpleegster moeite heeft met het aanleggen van een infuus. Het is wel eens voorgekomen dat het pas de 6e keer gelukt is, kun je je dat voorstellen? Zjin er al 6 "ervaren" mensen aan mijn bed geweest. Zelfs "simpel" wat bloed afnemen is voor de ervaren verpleging in Nl vaak al een probleem. Dat terwijl mijn aderen toch heel goed te prikken zijn. Voor het aanleggen van een infuus moet je blijkbaar een apart cerificaat hebben Emoticon: Wink , echt waar.
Van mijn specialist weet ik dat er in Indonesie zeer bekwame artsen zijn hetgeen ik ook elke keer weer aan den lijve ondervind want ook als ik Indonesie ben moet mijn wekelijkse gang naar het ziekenhuis doorgaan. En al die keren in diverse ziekenhuizen in Indonesie is het de arts, verpleging altijd meteen gelukt een infuus aan te leggen en ook "simpel" bloed nemen is geen probleem.
Persoonlijk heb ik niet de indruk dat de Indonesier om elk akkefietje medische hulp inschakelt, gewoon vanwege het feit dat dit voor velen te duur is, vaker wordt gegrepen naar alternatieve middelen. In tegenstelling tot de Indonesier mogen we ons gelukkig prijzen met de gezondheidszorg hier

Valt mij verder op dat ik veel postings lees met uitspraken van rijke ouders die een bull kopen voor hun kinderen, dat Indonesiers niet ondernemend zijn en geen intiatief tonen, de negativiteit omtrent de islam, geen besef hebben wat er zich in de rest van de wereld afspeelt. Vrijwel elke posting dreigt een negatieve wending te krijgen over Indonesie.
Met wat voor mensen gaan jullie dan om? En als het daar toch zo slecht is allemaal wat jullie daar dan zoeken? Weet wel dat je als gast daar bent en het geen zin heeft om je westerse denkbeelden daar te projecteren. De Indonesiers die ik ken voldoen in ieder geval niet aan dat negatieve beeld dat vaak geschetst wordt in de postings, ze zullen er wellicht wel zijn maar dat is niet maatgevend voor de rest. En net zoals er daar zulke mensen zijn geldt dat voor NL of waar dan ook.
Uiteraard zijn er veel misstanden en grote tegenstellingen in het land maar het is zo gemakkelijk om alleen maar het negatieve naar boven te halen.
Een ieder heeft zo zijn/haar ervaring, wilde verhalen gehoord of van horen zeggen maar laat dit niet maatgevend zijn.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 02-12-2006 13:28 closje wrote:


Valt mij verder op dat ik veel postings lees met uitspraken van rijke ouders die een bull kopen voor hun kinderen, dat Indonesiers niet ondernemend zijn en geen intiatief tonen, de negativiteit omtrent de islam, geen besef hebben wat er zich in de rest van de wereld afspeelt. Vrijwel elke posting dreigt een negatieve wending te krijgen over Indonesie.
Met wat voor mensen gaan jullie dan om?

Een ieder heeft zo zijn/haar ervaring, wilde verhalen gehoord of van horen zeggen maar laat dit niet maatgevend zijn.

Mbt de vraag :" Met wat voor mensen gaan jullie dan om ? "
In nederland kennen we een spreekwoord : Soort zoekt soort. Emoticon: Smile

Over de wilde verhalen is ook afhankelijk van de goedgelovigheid.
Als je blijft steken op het nieuve van 12-13 jarigen cq basis onderwijs zit ben je vatbaar voor indianenverhalen en fabeltjes krant.
Vroeger heeft ooit ene menir Willem Duys " de Viskom" zijn mening gegeven over de intelegentienivo van zijn luisteraars/fan .
Zo moet je ook zien over het nivo van de mensen die in de wilde verhalen als maatgevend is voor indonesia. Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

nou dit verhaal is dan uit mijn ervaring als toevallige mens in den vreemden
closje maaf voor tutaeren: je verhaal klopt wel maar dat is in narent van je er bij betrokken voelen, waar je eigenlijk door toevallen bent terecht gekomen.
IndonesiŽ met al zijn verscheidenheid, blijft het toch een verkeerd beeld geven, wat er zo nu, en dan van alles word gedaan in die samenleving.
Er is van alles te koop soms nog meer zelfs dan in Holland.
Het systeem zit op de eerste plaats, om voor je zelf te zorgen, geen sociale vangnet.
Dat maakt dat er een op een hoping van mensen bij elkaar de troef afsteken, en of concurrerend te zijn met je buurman.
Dus op letten wat anderen doen.
Zeer modern maar slordig om gaan met die moderne tijd.
Het lijkt echt wel chaoten die dagelijks zijn bestaanrecht bevechten met vinden van werk, en hand, en spandiensten voor familie,vrienden verrichten.
Zij vinden dat er met hun magie en hun bevreemde vormen van natuur om te gaan met onlogische mysteries die wij niet kunnen doorgronden omdat wij meer van recht door zee gaan houden.
Je moet je daar in allerlei kronkels brengen om hen maar zo veel van hun gedachte goed te beschouwen als hun cultuur, en leef gewoontes, en omstandigheden.
Zeg maar vergeleken, (en dat kan je bijna niet) 20 jaar achter lopen, terwijl zij van alle technische snufjes zeer aanwezig gebruik maken, van dat wat de wereld ook aanbied
Als ik u nu vertel wat ik met mijn familie nu weer meemaakt is zeker dat ze ergens zijn blijven steken in de middel eeuwen, en nog lange na niet westers zullen kunnen worden, wat wij hier normaal vinden. Scheidingen gaan gepaard met zo veel bemoei zucht van de eer van de Familie is daar echt het alle belangrijkste, en doe je daar aan niet mee laten ze je vallen als een baksteen. Een persoonlijke wil telt niet mee, maar je bent een onderdeel van een Familie, en daar moet je eigen aan refereren.
Ben je een buitenbeentje dan kan je kiezen weg gaan of veranderen, begrip is er niet daar.
Het is nergens mee te vergelijken, het is een land dat denkt, dat er anders niets bestaat, dan de grenzen van IndonesiŽ de wereld eindigt.
Ja en als je dan als Europeaan daar komt, kom je de gekste dingen tegen die soms aantrekkelijkheid in zich heeft van bevreemding, hoe kunnen ze zo handelen en hoe kunnen ze zo dom doen het is voor je een wereld die totaal verrast elke dag weer.
Elke dag kom je wel iets tegen dat je bevreemd,omdat je ook zo maar niet die knop om kan zetten, je doet het wel,je eigen aanpassen, en ze in hun waarde laten ze weten niet beter.
Maar dan bespreek je hier die vervreemdingen.
Zij zelf zouden eens moeten weten hoe wij werkelijk over hen dachten.
Wat denk je zouden ze dat als leer proces aan nemen, geloof het maar niet hun korte denken is niet langer dan hun neus lang is. Ik hoop dat het je duidelijk is hoe die vork aan die steel zit.
Er zullen mensen zijn die dat helemaal niet herkennen nou die hebben dan hun oren en ogen gericht alleen op die mooie natuur, en mooie volkeren, en kledingdrachten. Emoticon: Worship Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 02-12-2006 16:04 zieleffe wrote:


je verhaal klopt wel maar dat is in narent van je er bij betrokken voelen, waar je eigenlijk door toevallen bent terecht gekomen.

IndonesiŽ met al zijn verscheidenheid, blijft het toch een verkeerd beeld geven, wat er zo nu, en dan van alles word gedaan in die samenleving.
Er is van alles te koop soms nog meer zelfs dan in Holland.

Het is nergens mee te vergelijken, het is een land dat denkt, dat er anders niets bestaat, dan de grenzen van IndonesiŽ de wereld eindigt.


Het Klopt , hangt af waar je terecht komt en met wie je omgaat.
Wordt ook bevestigd door je opmerking , " met zijn verscheidenheid " .
Ya , het is een land van tegenstellingen , arm -rijk , geschoold-ongeschoold etc .
Daarom is het soms lachwekkend als een paar users hierO zijn eigen ervaringen gaat projecteren over de hele indonesische bevolking.

Dat wordt ook geillustreerd door je opmerking : het is een land dat denkt, dat er niks anders bestaat ,dat de grenzen vanIndonesie de wereldt eindigt.

Mss bij de soort mensen waar je mee omgaat , de horizon van een dorpeling kan eindigen bij de grenzen van zijn dorp of streek.
Dezelfde mentaliteit heb je ook in Nederland van 2006 , kijk maar naar de uitslag van de verkiezingen.

Ter informatie : De Indonesiers zijn ook handelaren , reizigers die hun horizon verbreden.
Ze handelen en bevaren de wereld zeeen lang voordat de Nederlanders dat kunnen doen. Eeuwenlang.Op zijn minst meer dan 1000(duizend) jaar.
Kennelijk behoort OmZiel tot de oude (verlichte)koloniaal , die denkt dat de Indonesiers nog steeds in de tempo doeloe zitten.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

balibreeze
Gebruiker
User icon of balibreeze
spacer line
 

Waarschijnlijk eerder een dokter jiwa nodig,in mijn eerdere commentaar spreek ik uit ervaring bij mensen uit de sociale klasse dan wel de zeer welgestelden.
Een arts worden in Indonesie heeft een bepaalde status,zeker als Pa lief er al een is,want arts worden zonder geld naar de universiteit gaan bestaat gewoon niet ,al ben je nog zo knap .
Heb nog nooit een arts gezien en gesproken die uit een lagere sociaal millieu kwam.
Om een arts te worden is inderdaad geen pretje ,na studie van ruim 7 jaar ben nog een aspirant arts ,die zo gemiddeld 2 jaar moet praktiseren in een door de regering aangewezen dorps kliniek PUSKETMAS.
Na deze periode kan diegene zich specialiseren in een hospitaal en daarbij nog eens een praktijk aan huis.( salaris 500 -600 euro) verdiensten eigen praktijk mag je zelf invullen.
Het heeft mij bevreemd hoe vaak onkundig veel artsen met hun patienten omgaan en vekeerde diagnose vaststellen,of teveel medicijnen voorschrijven ,waar weer een bonus vastzit bij de apotheek,(gebeurt ook in Nederland).
Zal niet ingaan opdat gene wat ik van nabij meegemaakt heb,maar geloof me dokter zijn in Indo is gewoon big buisiness,en misschien niet over andermans ellende,maar de onwetendheid van mensen aldaar.(want je adoreert een dokter daar als een god alles wat hij zegt wordt voor zoete kue aangenomen niet waar!!!)
Hoe komt het dat de meeste artsen daar vrouwen aanpraten om,tijdens de bevalling voor een keizersnede te kiezen wat eigenlijk niet nodig is.
Naar mijn weten heeft de vrouw van een der forumgangers dit ondergaan tegen wil en dank..Ach je bent baas over je eigen lichaam.......dus als je een behandeling daar verkiest en je wordt er beter van waarom niet en dat voor 35 euri "s per dagsing ken ken bli....

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja Pak Sidia dat het wereld burgers zijn is en klein aantal op die 220 miljoen mensen.
Dus waar hebben we het over.
Dat ze eigen al lang hebben laten misbruiken weet ik nog van de jaren 1958 /60dat de Rotterdamsche Loyd hun indonesisch bemanningen moesten ontslaan, en men kreeg daarvoor in de plaats echte Hollanders.
Nou de Staf en de Officieren waren gauw uitgekomandeerd.
Ze dachten dat ze het zelfde met ons konden doen als met die Indonesiers, die heel ondergeschikt zich lieten behandelen.
Natuurlijk als je in Tantjo Priok (schrijf ik het wel goed) bent zal je daar stoere zeemannen tegen komen die anders zijn dan in de kampong in de binnenlanden. Een boer op het platte land is ook anders dan de stedelingen.

Kennelijk behoort OmZiel tot de oude (verlichte)koloniaal , die denkt dat de Indonesiers nog steeds in de tempo doeloe zitten.

Nou nee dan lees je mijn posting niet goed.
Ze hebben aan technische spullen vol op en hoe ze daarmee omgaan is het verhaal.
Dat vertolkt de site van de heer L die duidelijkheid over elektrischiteit , verschaft hoe ze daar mee omgaan, de draden die ze zomaar aan elkaar knopen aan die palen langs de weg, en als het volop gaat regenen dan slaat de elektrisch uit of door onweer kijk die slordigheden kom je daar zo veel tegen .
Soms uren de electrischiteit uit gaat is bijna dagelijks altans bij ons in het komplex, heeft dat met empo doeloe te maken neen met mentaliteit Pak Sidia
Ik wordt nu er moe van om alles zo lettelijk uit te moeten leggen snappen doen ze het niet!!!!!!! je kun ze het ook niet kwalijk nemen als je al tegen de 60 jaar aan loop de jaren tellen vooral in de tropen. Emoticon: Party! Emoticon: Shiny Emoticon: Yummie! Emoticon: Puh! Emoticon: Worship


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

balibreeze
Gebruiker
User icon of balibreeze
spacer line
 

Ach ja waarschijnlijk zijn we teveel Indonesier en dom,om dit soort prullaria te moeten begrijpen ,het oud worden betekent meer waarde en kennis vergaren.
In Nederland kent men een spreekwoord wie zaait zal oogsten........Mr Zieeffe


sing ken ken bli....

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,737,876 pageviews Een website van indahnesia.com