Wat eten we vandaag?


 Subforum Selamat makan - Smakelijk eten 
46 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
merapi
Gebruiker
User icon of merapi
spacer line
 

Neem meestal pandagrijst of basmati,
Heb gisteren sate kambing gegeten, best duur e7,00
Niet te eten, volgens mij had de eigenaar de hoeven geroosterd ipv het vlees.
Doe ik voortaan lekker zelf, van lamshaas lekker marineren,mmmm
Is dat ik een goed gebit heb en dochter Eva sinds een jaar van haar beugel af, anders was het eel een here dure sate kambing
Sel.Makan



Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 


On 29-10-2006 16:10 dangdude03 wrote:

Click to see original image

Ik heb maar een Chineesie gekocht
  • nasi rames speciaal met bami
  • 1 portie
  • Bij Tong Au, Peperstraat 28, Gouda
  • Eu 7,50
  • Ga daar wel vaker. De porties zijn groot, kan je twee keer van eten.
  • sambal bij?
  • Selamat wintertijd


  • Ziet er goed uit Dangdude....!! de bakkies zullen inmiddels wel al op zijn Emoticon: Nice
    Je brengt me wel op idee-en.... Emoticon: Wink


    Live life to the max.......

    dangdude03
    Gebruiker
    User icon of dangdude03
    spacer line
     


    On 29-10-2006 18:01 Martin-Solo. wrote:

    ...


    Ziet er goed uit Dangdude....!! de bakkies zullen inmiddels wel al op zijn Emoticon: Nice
    Je brengt me wel op idee-en.... Emoticon: Wink


    Ik heb nog wat voor morgen bewaard; hoef ik niet te koken na mijn werk. Maar het was enak Emoticon: Yummie!



    Malam
    Gebruiker
    User icon of Malam
    spacer line
     


    On 29-10-2006 18:06 dangdude03 wrote:

    ...


    Ik heb nog wat voor morgen bewaard; hoef ik niet te koken na mijn werk. Maar het was enak Emoticon: Yummie!


    Waarschijnlijk veeeeel lekkerder als de sate kambing van Merapi, hahaha kan ik mij voorstellen sate kambing moet je echt van houden, ik vind het vaak taai.



    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     


    On 29-10-2006 18:06 dangdude03 wrote:

    ...

    Ik heb nog wat voor morgen bewaard; hoef ik niet te koken na mijn werk. Maar het was enak Emoticon: Yummie!

    Niets mis mee Dangdude ! zo doe ik het ook nog weleens Emoticon: Puh! of effie's in de vrieskist proppen voor de volgende Emoticon: Party!


    Live life to the max.......

    4yoke4
    Gebruiker
    User icon of 4yoke4
    spacer line
     


    On 29-10-2006 16:10 dangdude03 wrote:

    Click to see original image

    Ik heb maar een Chineesie gekocht

  • nasi rames speciaal met bami

  • 1 portie

  • Bij Tong Au, Peperstraat 28, Gouda

  • Eu 7,50

  • Ga daar wel vaker. De porties zijn groot, kan je twee keer van eten.

  • sambal bij?

  • Selamat wintertijd


  • Jan dit lijkt meer op bami rames!!!!!!!!!!!!!!


    Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

    JohanN
    Gebruiker
    User icon of JohanN
    spacer line
     

    Ik heb vandaag alleen maar indonesisch op. zelfs voor ontbijt/lunch. Gisteravond was er een feestje waar ik vanochtend met de kinderen op kwam dagen.....vanzelfsprekend was er nog over. Lekker. 's avonds weer ergens anders gegeten, ook weer liflafjes uit de indonesische keuken.


    Begin de details te vergeten

    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Nee hoor, heb lekker zelf gekookt: de rendang was heerljk, met een lekkere sayur en home made rudjak, met pandangrijst.,
    nog even blokjes tahu gebakken.
    Chinees is ook heerljk:alleen ik ben super allergisch voor vetsin.is gelijk goed voor 3dagen zware hoofdpijn



    manon
    Gebruiker
    User icon of manon
    spacer line
     

    aardappelen, prei en iets vlezigs... Emoticon: Party!



    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     

    Vandaag een friet speciaal met hamburger....doe ik zo'n 2 keer per jaar en ben nu zeker weer voor een half jaar genezen van die plak ! Emoticon: Puh!




    Live life to the max.......

    zieleffe
    Gebruiker
    User icon of zieleffe
    spacer line
     

    boerenkool stamp met worst, daar had ik opeens zin aan kan aan de herfst liggen die er aan komt storm verwachten ze.
    Gisteravond waren de mensen (meeste vrouwen) ook al zo roermoerig Ja dat zijn dan aantoonbare gevolgen van weersveranderingen. Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


    Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Ik geloof het ook om Ziel, die weersveranderingen, zelfs onze 2 katers waren onrustig.
    Bij vrouwen ligt het anders, dan willen wij het gezellig maken in huis, omdat die lange winter voor de deur staat, dus zijn we bezig.
    Malam en om Ziel:hebben jullie ooit gehoord van hete bliksem?
    Oeroud Hollands recept, en lekker! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie!



    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Aan Jeroen, hoe wordt de jaarwisseling gevierd in Indonesia? ben er benieuwd naar



    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     


    On 31-10-2006 20:30 merapi wrote:
    Aan Jeroen, hoe wordt de jaarwisseling gevierd in Indonesia? ben er benieuwd naar


    Hoi Merapi,

    In mijn geval vele kilo's vis en andere specerijen eten met en bij kenissen...daarna richting strand waar vaak indonesische artiesten elkaar afwisselen (Bali) op het podium.....vooral de blaas-toeter niet vergeten Emoticon: Party!


    Live life to the max.......

    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Oh Martin S, zie ik helemaal voor me!
    Heerlijk lijkt me dat, een jaarwisseling in de tropen te vieren...
    Heb het in 1984 op Curacao meegemaakt, aan het strand, vis en vlees roosteren, iedereen vrolijk.
    Dit jaar zit het er niet in: verwarming op 25graden, dikke trui etc, ajo we maken er wel wat van
    Ennuh die blaastoeter, wordt dan het nieuwe jaar ingeluid?
    Lieve roetjes van Merapi Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye



    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    gtje vergeten bij de groetjes, moeilijk typen met 2 moddervette katers om me heen, die of voor het scherm zitten of onverwachts een duik nemen op het toetsenbord



    zieleffe
    Gebruiker
    User icon of zieleffe
    spacer line
     


    Malam en om Ziel:hebben jullie ooit gehoord van hete bliksem?

    Nou en of met klapstuk weet u wat dat was.
    Heerlijk al jaren niet meer gegeten.
    Wijlen mijn moeder die kon er met speciale appels die ze daar voor gebruikte het klaar maken.
    merapi ik had het helemaal uit mijn geheugen, nu u dit weer eens onder de aandacht hebt gebracht breekt de smaak, herrinering, het water in mijn mond loopt er mee over.nou bedank hoor Emoticon: Stupid Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie!



    Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

    Malam
    Gebruiker
    User icon of Malam
    spacer line
     


    On 31-10-2006 20:30 merapi wrote:
    Aan Jeroen, hoe wordt de jaarwisseling gevierd in Indonesia? ben er benieuwd naar


    Hooooy Merapi,
    De kerst en oud en nieuw is duidelijk heel anders in IndonesiŽ.
    Eigenlijk is het zo dat wat in Nederland het kerstfeest is, is in IndonesiŽ idul fitri.
    Wat ik mistte in IndonesiŽ waren de feestelijke versierde etalage`s met kerst, waar ik verbleef (Sukabumi) stonden in Yokya en Hero wel wat kunstkerstbomen, maar totaal niet te vergelijken met Nederland.
    Het is ook een raar idee, ik stond met de kerst te barbequien, en zweten als een otter, dat is een vreemde ervaring.
    Jaarwisseling evenzo, buiten zitten bloedheet, ook veel vuurwerk en om 12 uur de beste wensen, alles buiten met korte mouwen hahahaha, een vreemde ervaring als je je hele leven gewend ben in die tijd met dikke truien en winterjassen te lopen.
    Maar wel heel leuk om mee te maken.



    Malam
    Gebruiker
    User icon of Malam
    spacer line
     


    On 01-11-2006 00:04 zieleffe wrote:

    ...

    Nou en of met klapstuk weet u wat dat was.
    Heerlijk al jaren niet meer gegeten.
    Wijlen mijn moeder die kon er met speciale appels die ze daar voor gebruikte het klaar maken.
    merapi ik had het helemaal uit mijn geheugen, nu u dit weer eens onder de aandacht hebt gebracht breekt de smaak, herrinering, het water in mijn mond loopt er mee over.nou bedank hoor Emoticon: Stupid Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie!

    Ja Om Ziel, zo ook bij mij, al jaren niet meer gegeten, min of meer het zelfde als hutspot peen en uien, maar dan met runderborst.
    Eigenlijk niet netjes van Merapi om ons zo te laten watertanden. Emoticon: Angry



    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Nou goed heren, hier dan het recept voor overheerlijke hutspot met klapstuk, nee hoor ik laat jullie niet watertanden!
    stap 1: koop een pond klapstuk[ga naar een echte slager!, niet naar een supermarkt]
    stap 2 Emoticon: Yeah right! et klapstuk op in ruim water, doe er peperkorrels bij, wat tijm en beetje rozemarijn.Dat laat je 2 a 3 uur heel zacht sudderen, voeg er een bouillonblok bij. vlees kan wat kortere tijd nodig hebben, even prikken
    stap3: 500gr geschilde uien,in ringetjes gesneden en 750gr gesneden wortels[winterpeen is het lekkerst]
    stap 4: 1,5kg geschilde aardappels, liefst eigenheimers.
    stap 5: de aardappels aan de kook brengen, wortels en uien er boven opdoen, op zacht vuur laten stoven,daarna klapstuk er boven opleggen, de vleessappen trekken er lekker in.
    stap6 Emoticon: Yeah right! ijn de aardappels en wortels gaar, klapstuk er even uit en goed door elkaar stampen, eventiueel wat boter en melk toevoevoegen.
    Wat mijn moeder altijd deed: het kooksap van klapstuk is een heerlijke bouillon, niet weggooien, met soepgroeten heb je een heerlijke krachtige soep.
    Tjonge jonge, het lijkt wel de Libelle, haha
    veel succes



    JohanN
    Gebruiker
    User icon of JohanN
    spacer line
     

    Ik heb vandaag als avondeten 3 stukken kip cordon bleu op met appelmoes. Wel met glas melk erbij.
    Morgen Indonesisch eten met collega's.


    Begin de details te vergeten

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     


    On 29-10-2006 18:09 Malam wrote:

    ...


    Waarschijnlijk veeeeel lekkerder als de sate kambing van Merapi, hahaha kan ik mij voorstellen sate kambing moet je echt van houden, ik vind het vaak taai.


    Maar dan moet je ook sate kambing van een jong geitje nemen, die is niet taai. Tevens is taaiheid vaak gerelateerd aan het te lang bewaren van het vlees. Slachten en vrijwel direct eten is veel beter dan slachten en een paar dagen op transport of zo.



    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Ik weet nog niet wat ik ga eten vandaag. Ben grieperig, dus ik denk dat de meneer met de blauwe kaki-lima vandaag de sjaak is. Emoticon: Wink Moet alleen nog even bekijken welke er tussen vijf en zes langskomt en wat het is dat ie verkoopt.



    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Yerun, wordt maar niet ziek hoor!!
    Sate kambing is hier van geitenvlees ook zo taai, neem meestal jong lamsvlees, een nacht marineren in citroen,djahe, knoflook en kecap asin.
    De volgende dag roosteren, nou Jeroen: dan eet je je vingers er bij op!
    Johan maak je kip cordon blue zelf klaar, is ook lekker.
    Ik maak ze meestal van kalfsvlees



    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     

    Ik ga vanavond voor deze, heb wat dozen meegenomen uit indonesia om wat te overwinteren hiero Emoticon: Yummie!



    Zoals ik zie moet ik nog wel ff de tijd op mijn camera een uurtje terug-zetten Emoticon: Yeah right! maarja over 2 maandjes moet ie weer 7 uurtjes vooruit.....Selamat makan.


    Live life to the max.......

    Plaats een reactie op dit onderwerp

    Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
    Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


    nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

    9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
     Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    85,150,329 pageviews Een website van indahnesia.com