Wat eten we vandaag?


 Subforum Selamat makan - Smakelijk eten 
106 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Omdat er meer dan voldoende verschillende menu's te verkrijgen zijn, is het wellicht een leuk idee om af en toe eens te melden wat de mensen die in IndonesiŽ verblijven (of niet natuurlijk) zoal niet eten. Ik zou graag willen beginnen met mijn sate kambing , maar ik zal eerst even wat handige puntjes geven.

  • Wat heb je gekocht?
  • Hoeveel porties?
  • Waar heb je het gekocht? (lokatie, stad)
  • Wat heb je ervoor betaald?
  • Heb je het eerder besteld?
    Natuurlijk is alle extra informatie welkom, wellicht eten we ooit eens 'elkaars' lekkere hapjes. Emoticon: Nice



  • Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Wat heb je gekocht?
    Twee porties sate kambing muda , geitensate van een jonge geit, in zoete saus en een portie witte rijst.

    Hoeveel porties?
    2 x sate (5 stokjes)
    1 x witte rijst

    Waat heb je het gekocht? (lokatie, stad)
    Vlakbij waar ik verblijf, Jl. Kaliurang km 4, Warung Makan 'Dua Saudara', vlakbij het kruispunt met 'Selokan Mataram'. Het ligt aan de rechter kant als je naar het noorden rijd.

    Wat heb je ervoor betaald?
    13.000 Rupiah

    Heb je het eerder besteld?
    Yeps, en ik vind het lekker, vandaar dat ik terugga. Het is ťťn van de lekkerste sate die ik gegeten heb.

    Mijn maaltijd, exclusief witte rijst en ijsthee.





    JohanN
    Gebruiker
    User icon of JohanN
    spacer line
     

    Ik eet vandaag waarschijnlijk bitterballen met wijn. het is vrijdagmiddag en we hebben zo een borrel....



    Begin de details te vergeten

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Vervelend voor je Emoticon: Puh! Hopelijk is de wijn een beetje te drinken en komt ie niet van de AH Shopper Emoticon: Yummie!



    JohanN
    Gebruiker
    User icon of JohanN
    spacer line
     

    neehoor, īde ambassadeurī in eindhoven is de lokatie. lokale huiswijn dus.... Emoticon: Wink


    Begin de details te vergeten

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Dat moet te doen zijn. Eindhoven ja.. daar moest ik ook nog eens heen voor een lekker hapje bij de Thai...



    zieleffe
    Gebruiker
    User icon of zieleffe
    spacer line
     


    On 27-10-2006 15:20 JohanN wrote:
    Ik eet vandaag waarschijnlijk bitterballen met wijn. het is vrijdagmiddag en we hebben zo een borrel....

    Ben je eigen baas????
    En op de fiets zeker naar huis!!!! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Nice Emoticon: Nice


    Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Lopend is toch nog best ver, maar is goed voor de verbranding van die vette dingen.



    zieleffe
    Gebruiker
    User icon of zieleffe
    spacer line
     

    Emoticon: Yes! Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Bye bye Ha ha Particuliere chauffeur?


    Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     

    Deze zou ik het liefste eten vandaag...maarja ! helaas heb ik ze al een tijdje terug opgegeten....Bbq di rumah Emoticon: Party!


    Emoticon: Shut up!


    Live life to the max.......

    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    mmmm Martin -Solo, wat ziet dat er lekker uit!!,
    Ja Jeroen, leuke to[pic geplaatst, krijg ter plekke honger..

    Ben bezig voor morgen:rendang, wel wat werk, lekker 1dag in de kruiden marineren: laos, kunyit, klapper, knoflook en een beetje trassie, klein stukje gula djawa.
    Soms denk ik: de ooievaar heeft zich vergist, hij had mij niet in Den Haag moeten afleveren maar in Indonesia!
    Voor iedereen een heel fijn weekend

    ps: ikan terie, hoe maak je die lekker klaar?



    JohanN
    Gebruiker
    User icon of JohanN
    spacer line
     

    de receptie bestond voor mij uit:
    enkele glazen rode wijn, 2 bonbons (ze lagen er toch), 2 snacks waarvan 1 een inferieur lumpiatje. O, en nog een papieren bordje met 2 stokjes sate en 2 stukjes stokbrood. Maar klapstuk komt morgenvroeg: ik heb net de witte rijst van gister staan opbakken tot nasi goreng: 2 eieren erbij, wat gebakken uitjes, sambal asin en sambal manis.....klaar!
    lekker voor morgen!!



    Begin de details te vergeten

    balibreeze
    Gebruiker
    User icon of balibreeze
    spacer line
     

    Ikan teri blado heerlijk gerecht .....koop wat Ikan teri 2 ons bijvoorbeeld op dit moment helaas moeilijk te krijgen ,weken in water 10 minuten zodat de ergste zout onttrokken word.
    Uitlekken in vergiet of keukenrol, tot droog !!!!
    Daarna in olie op kleinvuur krokant bakken,in een ander pan sambal badjak of olek,met toevoeging van daun salam en gula djawa aan garen tot een smeuige brei en langzaam de teri meeroeren ......en klaar is kees.
    Balibreeze



    sing ken ken bli....

    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    dank je wel balibreeze, ikan teri hier in polderland goed verkrijgbaar, ik vond ze al zo zout, maar nu weet ik het, eerst ontzouten!!had dat niet gedaan, maar gelukkig zijn mn nieren nog intact..
    Ga het lekker klaarmaken
    terima kas



    4yoke4
    Gebruiker
    User icon of 4yoke4
    spacer line
     


    On 28-10-2006 19:04 merapi wrote:
    dank je wel balibreeze, ikan teri hier in polderland goed verkrijgbaar, ik vond ze al zo zout, maar nu weet ik het, eerst ontzouten!!had dat niet gedaan, maar gelukkig zijn mn nieren nog intact..
    Ga het lekker klaarmaken
    terima kas

    Merapi, alle gezouten soorten gezouten vis eerst laten weken en afspoelen voordat je het gaat verwerken.
    selamat makan Yoke


    Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

    merapi
    Gebruiker
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Ja Yoke, had dat dus weer helemaal fout gedaan, zo vreselijk zout, maar aldoende leert men...
    Ef Emoticon: Party! Emoticon: Party! fe ontopic: heb vandaag een paar uur vrijwillerswerk gedaan bij de Indische gemeenschap.
    De meesten rond de 75jaar.
    Het was een gezellige middag, maar o wat zijn ze brani!
    Een dame hielp ik na afloop oversteken, ze loopt met een stok en 85jaar.
    Ik had haar aan mn arm, maar ze liep gewoon door.
    Ze werd bijna aangereden, maar ik hield haar goed vast.
    Stok richting motorkap: en een toevoeging:""snotlummel, sudah, jij stopt, ik kan je oma zijn""
    De automobilist zei:sorry mevrouw..




    JohanN
    Gebruiker
    User icon of JohanN
    spacer line
     

    Vandaag Grieks gegeten. Ook lekker!!


    Begin de details te vergeten

    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     

    Emoticon: Party! vandaag een pakkie nasi van de supermarkt gegeten...is net een tikkie anders Emoticon:


    Live life to the max.......

    4yoke4
    Gebruiker
    User icon of 4yoke4
    spacer line
     


    On 28-10-2006 22:55 Martin-Solo. wrote:
    Emoticon: Party! vandaag een pakkie nasi van de supermarkt gegeten...is net een tikkie anders Emoticon:


    Lassie toverrijst ?




    Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     


    On 29-10-2006 00:15 4yoke4 wrote:

    ...


    Lassie toverrijst ?


    Nee die doet ik maare weer in de koffer Emoticon: Party!


    Live life to the max.......

    4yoke4
    Gebruiker
    User icon of 4yoke4
    spacer line
     


    On 29-10-2006 00:17 Martin-Solo. wrote:

    ...


    Nee die doet ik maare weer in de koffer Emoticon: Party!


    Goed zo, zullen we dan maar weer een nasi bungkus eten ? Emoticon: I love it


    Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

    Martin-Solo.
    Gebruiker
    User icon of Martin-Solo.
    spacer line
     


    On 29-10-2006 00:19 4yoke4 wrote:

    ...
    Goed zo, zullen we dan maar weer een nasi bungkus eten ? Emoticon: I love it

    Mag het ook nasi padang zijn.... Emoticon: Yes!


    Live life to the max.......

    4yoke4
    Gebruiker
    User icon of 4yoke4
    spacer line
     


    On 29-10-2006 00:25 Martin-Solo. wrote:

    ...

    Mag het ook nasi padang zijn.... Emoticon: Yes!

    Als het vers is en niet de hele dag in de etalage heeft gestaan,


    Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

    Jeroen
    Beheerder
    User icon of Jeroen
    spacer line
     

    Vandaag weer eens, maar dit keer zonder foto.

    # Wat heb je gekocht?
    Bihun goreng
    IJsthee

    # Hoeveel porties?
    1 portie eten
    2 glazen ijsthee

    # Waar heb je het gekocht? (lokatie, stad)
    Restoran Manalagi (Chinese)
    Jl. Mozes Gatotkaca 48-50, Mrican, Yogyakarta

    # Wat heb je ervoor betaald?
    13.500 rupiah

    # Heb je het eerder besteld?
    Ja, als ik echt honger heb ga ik daar naartoe. De porties zijn groot en erg lekker. Ze hebben ook bier voor de liefhebbers, en zoals je kunt zijn zijn de prijzen schappelijk. De eigenaresse is altijd in voor een praatje als je wil.



    dangdude03
    Gebruiker
    User icon of dangdude03
    spacer line
     


    Ik heb maar een Chineesie gekocht

  • nasi rames speciaal met bami

  • 1 portie

  • Bij Tong Au, Peperstraat 28, Gouda

  • Eu 7,50

  • Ga daar wel vaker. De porties zijn groot, kan je twee keer van eten.

  • sambal bij?

  • Selamat wintertijd



  • Plaats een reactie op dit onderwerp

    Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
    Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


    nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

    9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
     Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    81,842,089 pageviews Een website van indahnesia.com