Diabetes


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
80 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
P.Knegtel
Gebruiker
spacer line
 

Piet
Wij gaan naar Bali om te genieten en vakantie te houden maar ik spuit insuline.
Nu wil ik vragen of er mensen zijn die daar al ervaring mee gehad
hebben en tips voor mijn hebben.
P.Knegtel
Gebruiker
spacer line
 


On 29-05-2004 13:16 P.Knegtel wrote:
Piet
Wij gaan naar Bali om te genieten en vakantie te houden maar ik spuit insuline.
Nu wil ik vragen of er mensen zijn die daar al ervaring mee gehad
hebben en tips voor mijn hebben.
schil057
Gebruiker
spacer line
 

Hoi Piet,

Ik heb ook diabetes en ga in september naar Bali. Ook gaan we (mijn vriendin en ik) een rondreis maken op Java (zie topic "malaria op java/bali" Emoticon: Wink . Ik heb samen met mijn arts/internist al e.e.a. besproken en in principe zijn er een paar kleine dingen waar je op moet letten.

Deze dingen zijn heel goed samengevat op deze pagina: http://www.novonordisk.nl/view.asp?ID=1115

Ik ben vorig jaar 3 weken in amerika geweest en je moet goed in de gaten houden dat je geen problemen krijgt door de jetlag. Ook hiervoor staan tips op de pagina van novonordisk.

En wat mijn arts als eerste zei: Laat je goed informeren over de benodigde vaccinaties! want je weet dat wij als diabeten een hoop meer narigheid kunnen oplopen als we ziek worden dan anderen.

Groet,

Henry Schilderpiet v tiggelen
Gebruiker
spacer line
 

hoi piet hier ook met piet heel de maand april ben ik in bali geweest ik ben ook diabeet en heb vyf maal n hypo gehad je moet wel n extra glucose spuit meenemen voor de zekerheid ik heb hem niet nodig gehad maar t kan ,wel heb ik soms minder gespoten omdat hy nogal eens aan de lage kant was.dus ik raad je aan optyd te controleren.zelf denk ik dat het aan de constante warme temperatuur licht groetjes en n prettige vacantiemaria
Gebruiker
spacer line
 

Ivm de insuline raad ik je ook aan om contact op te nemen met de internist of diabetesverpleegkundige. Novonordisk heeft ook een folder over diabetes en reizen. Hierin staat ook uitgelegd hoe je met het tijdsverschil om moet gaan. Denk eraan dat je alle insuline in de handbagage meeneemt ivm kans op bevriezing in het bagageruim. Denk eraan dat je muggenspray meeneemt voor de tropen (maar dat geldt voor iedereen) maar wat ook zeker belangrijk is voor diabeten dat ze iets meenemen tegen de jeuk bij eventuele muggenbulten. Dit om eventuele huidinfecties te voorkomen als je vanwege de hevige jeuk de huid kapot krabt. Denk ook aan imodium caps. (ivm diarree) en ors sachets (om vocht vast te houden bij hevige diarree). Soms wordt ook wel eens aangeraden om een antibiotica kuur mee te nemen als men last krijgt van hevige diaree, maar dit advies kan per arts verschillen. Zorg ook dat je een medische verklaring bij je hebt waaruit blijkt dat je diabeet bent om problemen bij de douane te voorkomen.
Ik werk zelf als doktersassistente en heb me gespecialiseerd in reizigersadviezen. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Veel plezier op vakantie.Anita
Gebruiker
User icon of Anita
spacer line
 

Hai Piet,
Ik ben zelf iemand met diabetes en die zich daardoor niet laat tegenhouden om te over de wereld reizen !!
Ik ben het helemaal eens met maria, mijn tip hierbij is nog vergeet je controle app. niet !! Het is verstandig om veel te controleren, dan weet je ook wat je moet doen, en zorg dat je een snelwerkende insuline bij je hebt, zodat je snel kunt reageren als je echt te hoog zit.
Wat betreft die muggebulten ... bij de apotheek is een apparaatje te krijgen genoemd "aspivenin" , dit is een soort vacuumpompje, die zet je op de mugebult en dan zuigt ie het gif eruit, en dus jeukt het aanzienlijk minder !
Genietze op het heerlijke Bali, wij gaan zelf in Oktober ook weer !!
Fijne vakantie
Emoticon: Bye byeshuider
Gebruiker
spacer line
 

Mag ik een tip geven m.b.t. anti-muggenspul? Neem geen Nederlandse smeerseltjes mee, want de Indonesische muggen vinden het heerlijk... Vooral Tropenzorg Deet is favoriet en die kleine rottige steekbeesten gaan daarvoor dwars door je kleding heen (tenminste... bij ons dan). Ga daarom ter plaatse naar een drogist/apotheek of bij warenhuis Matahari en vraag dan naar anti-nyamuk van Autan. Je hebt er creme en lotion van en het zit in een roze flesje. Het ruikt in ieder geval beter dan de citroenlucht van de NL Autan en het is ook nog eens een stuk goedkoper: ca. 7.500 RP.
En... neem een klamboe mee. Bij Xenos hebben ze van die 'opvouwbare', handig (ook in de rugzak).

Veel plezier in IndonesiŽ (zucht... wordt tijd om zelf ook maar weer te gaan!).

SUSANpromotie_bali
Gebruiker
User icon of promotie_bali
spacer line
 

Beste Piet,
Wij wonen in Bali en hebben gelukkig zelf geen ervaring met insuline maar wel ervaring met medische centra in Bali, mocht jullie wat natuurlijk niet te hopen is hulp nodig hebben tijdens jullie vakantie neem dan even contact met ons op en wij helpen jullie wel verder.
Wij zijn zelf ingeschreven als patient bij een modern medisch centrum in Denpasar, zij hebben als service om opgehaald te worden voor IDR50.000 van de verblijfplaats in Zuid-Bali.
Ik koop daar zelf mijn medicijnen, niet de dure A-merken maar alleen met de genetische stof die voor 1/5 van de prijs van de dure merken worden aangeboden.
Verdere tips worden hier al uitgebreid toegelicht.
Tuti en Janesgerrits
Gebruiker
spacer line
 

Beste allemaal,

Mijn vader is 75 jaar oud en heeft al jaren diabetes. Nou is het zo dat hij eraan zit te denken om terug te gaan naar Indonesie om daar voorgoed te gaan wonen. Mijn vraag aan jullie is: kunnen jullie me iets vertellen over de medicatievoorzieningen m.b.t. diabetici daar? Kun je daar zo goed als alle soorten insuline verkrijgen als in NL of zijn daar alternatieve middelen? Dit even losstaand van het feit dat we uiteraard naar de internist/diabetesverpleegkundige gaan om daar na te gaan of hij Łberhaupt wel daar zou moeten wonen.

Alvast bedankt!Peter W
Gebruiker
spacer line
 

>..maar ik spuit insuline. ..ervaring mee ..
Vrouw en ik spuiten al decenia insuline en zijn zojuist terug van maand Java & Bali. Belangrijkste voor ons: koeltas met tupperware doosjes. Die vullen we 's morgens met ijs (es) en in absentie van koelkast op de kamer 's avonds ook, om de insuline (en water en bier) enigszins koel te houden. Het enige vliegveld waar we ooit probleme hadden was Phuket, Thailand. Daar vond men de hoeveelheid insuline die we meenamen als handbagage te veel (2 x 2 spuiten) en moesten we dat inleveren als "captains luggage". Eigenlijk hadden ze dik gelijk. Voor een vlucht van een uur was dat geen probleem. Op de andere 100+ vliegvelden wordt sporadisch iets gevraag door (onervaren?) security maar een verkilaring hebben we al 10+ jaar niet meer bij ons. De keren dat we insuline tekort hadden (wegens veel langer verblijf) is ook nooit een probleem geweest: met verpakking naar apotheek en die losten zulks subiet op.
>Denk eraan dat je alle insuline in de handbagage meeneemt ivm kans op bevriezing in het bagageruim.
Dit is een fabel. De enige kans om bevroren bagage te krijgen is als ze jouw koffers op een vliegveld waar het hard vriest, lange tijd buiten laten staan. Wie heeft ooit bevroren koffers van de bagageband gekregen?

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

93,341,558 pageviews Een website van indahnesia.com